dstou έγραψε:Παράνοια ήταν το CR-Z, και το πλήρωσε. Το νυν ΤάιπΑρ είναι η φυσιολογική συνέχεια των προγενέστερων μοντέλων της σειράς.
ΨΡZ. Ας είμεθα συστηματικά σπαστικοι.
< Note 2 >
dstou έγραψε:Παράνοια ήταν το CR-Z, και το πλήρωσε. Το νυν ΤάιπΑρ είναι η φυσιολογική συνέχεια των προγενέστερων μοντέλων της σειράς.
Tο να βγάλει υβριδικό ζμπορ σε μια εποχή που η αγορά σιγά σιγά γύρισε ή τελοσπάντων διαφαίνοταν οτι γυρίζει προς τα κει μόνο παράνοια δε το λες. Το αν της βγήκε είναι άλλο καπέλο.
Το να βγάζεις τη σήμερον ημέρα τέτοιο όχημα που όλοι ψάχνουν πού θα βάλουν παταρίες, ε ναι, είναι παράνοια.
Ας βάζαν μεγαλύτερη μπαταρία και πιο δυνατό μοτέρ, αδιάφορο. Ως είχε, ήταν ανοησία.
Στο πολύ κοντινό μέλλον κάπως έτσι θα είναι πάντως τα πράγματα, δείτε τα σημερινά υπεραυτοκίνητα, αλλά δείτε και την F1, το WEC πόσο ωραία δουλεύει ο ηλεκτροκινητήρας με την ΜΕΚ.
α. Θα είχε και ισχυρότερες εκδόσεις
β. Θα είχε βγει σε πέντε μάρκες με 15 παραλλαγές, και με αποκλειστικά θερμικό κινητήρα (εδώ είναι ο ζωμός),
γ. Θα το έβγαζε και σε βρωμοπετρέλαιο, μπορεί και κάμπριο (ταυτόχρονα).
Με την εξαίρεση του γ, δε βλέπω κάτι κακό στα προηγούμενα δύο. Από την άλλη μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ναι μεν της βγήκε λεμόνι, αλλά ενέγραψε υποθήκες για το μέλλον. Μετά από 30 χρόνια θα λένε πόσο μπροστά ήταν η Χόντα που έβγαλε πρώτη ζμπορ υβρίδιο. Ένα αυτοκίνητο που ουδείς σχεδόν δεν αποζητούσε στα χρόνια του.
dimviii έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:Είναι ξεκάθαρα διαφορετικότητα φιλοσοφίας και προσέγγισης. Οι σχιστομάτηδες στα ακραία προϊόντα τους, προσφέρουν κάτι που απέχει από αυτό που ονομάζουμε χρυσή τομή.
εχουν δωσει πολλα παραδειγματα οτι μπορουν να φτιαξουν ισαξια και σε καποιες περιπτωσεις ανωτερα αυτοκινητα,απο τους Ευρωπαιους σε σπορ κατασκευες. Το οτι ειναι ακραια,δεν θα συμφωνησω,και να εξηγησω γιατι.
Ενα εβο-στι ενω ειναι ''ακραιο'' σαν κατασκευη,δεν ειναι καθολου ''ακραιο'' να το πας γρηγορα μεχρι τα 9/10.
ενα gt-r ενω εχει ακραιες επιδοσεις και ικανοτητες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ,δεν ειναι ''ακραιο'' στο να το χειριστεις οδηγικα.Ισα ισα που ειναι λιγοτερο ακραιο απο τον ανταγωνισμο.
Τωρα για το type-R δεν το εχω οδηγησει,δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
Εχω την εντυπωση ομως οτι σε τρομαξε,και αποτελεσμα αυτου αυτα που γραφεις για υπερβολικα κοφτερα τιμονια,υπερβολικη δυναμη κλπ.
Δεν θα γινοταν ομως διαφορετικα,να εχεις ενα χατσμαπκ 300+ ιππων με 40+ κιλα ροπη και να μην εχει κοφτερο τιμονι,ή να μην ειναι υπερβολικα γρηγορο με αυτην την αναλογια κιλων/ιππων. Θα ηταν κακο οταν δεν ειχε τοσο κοφτερο τιμονι,ή θα ηταν κακος ο κινητηρας οταν ειχε λαγκ,και τρυπες στην ισχυ.
Οταν δεν εισαι συνηθισμενος σε τετοιες ιπποδυναμεις,ειναι φυσιολογικο να τρομαζεις.
Εγω πιστευω οτι εαν σου δινοταν η ευκαιρια να το ειχες για καμια εβδομαδα,θα αναθεωρουσες ως προς το υπερβολικο της κατασκευης. Εμενα μονο σωστα μου φαινονται, τα κοφτερα τιμονια,τα μουτρα που πατας και τραβανε προς το εσωτερικο της στροφης,και την δυναμη που δεν τελειωνει ποτε,παντα για το προφιλ της συγκεκριμενης κατασκευης.
Απ'οτι καταλαβαινω, μαλλον προκειται για κατι που δεν λειτουργει σωστα οταν εισαι 'στο περιπου'. Οταν εχεις το χρονο (οχι μια βδομαδα ρε dim, θελει δουλεια) να εξοικειωθεις με τη συμπεριφορα του, αρχισεις να πιεζεις και πλησιαζεις τα ορια του, τοτε πιστευω θα δεις οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος.
Παρομοια κατασταση εχω με το 106 (mini GrA, 160hp, 850kg, 60% μπλοκε, σλικ κλπ...). Οταν παω ψιλοχαλαρα ειναι ο ορισμος του οτι ναναι, σου σπαει τα νευρα, δεν παει ισια καν... Μολις πεις "ε αει..." και βαλεις το ποδι στο πατωμα, ολα στρωνουν. Απλα ο δρομος γινεται στενοτερος κι ολοι οι αλλοι τραγικα αργοτεροι.

"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
timkoul έγραψε:dimviii έγραψε:Giuseppe Busso έγραψε:Είναι ξεκάθαρα διαφορετικότητα φιλοσοφίας και προσέγγισης. Οι σχιστομάτηδες στα ακραία προϊόντα τους, προσφέρουν κάτι που απέχει από αυτό που ονομάζουμε χρυσή τομή.
εχουν δωσει πολλα παραδειγματα οτι μπορουν να φτιαξουν ισαξια και σε καποιες περιπτωσεις ανωτερα αυτοκινητα,απο τους Ευρωπαιους σε σπορ κατασκευες. Το οτι ειναι ακραια,δεν θα συμφωνησω,και να εξηγησω γιατι.
Ενα εβο-στι ενω ειναι ''ακραιο'' σαν κατασκευη,δεν ειναι καθολου ''ακραιο'' να το πας γρηγορα μεχρι τα 9/10.
ενα gt-r ενω εχει ακραιες επιδοσεις και ικανοτητες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ,δεν ειναι ''ακραιο'' στο να το χειριστεις οδηγικα.Ισα ισα που ειναι λιγοτερο ακραιο απο τον ανταγωνισμο.
Τωρα για το type-R δεν το εχω οδηγησει,δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
Εχω την εντυπωση ομως οτι σε τρομαξε,και αποτελεσμα αυτου αυτα που γραφεις για υπερβολικα κοφτερα τιμονια,υπερβολικη δυναμη κλπ.
Δεν θα γινοταν ομως διαφορετικα,να εχεις ενα χατσμαπκ 300+ ιππων με 40+ κιλα ροπη και να μην εχει κοφτερο τιμονι,ή να μην ειναι υπερβολικα γρηγορο με αυτην την αναλογια κιλων/ιππων. Θα ηταν κακο οταν δεν ειχε τοσο κοφτερο τιμονι,ή θα ηταν κακος ο κινητηρας οταν ειχε λαγκ,και τρυπες στην ισχυ.
Οταν δεν εισαι συνηθισμενος σε τετοιες ιπποδυναμεις,ειναι φυσιολογικο να τρομαζεις.
Εγω πιστευω οτι εαν σου δινοταν η ευκαιρια να το ειχες για καμια εβδομαδα,θα αναθεωρουσες ως προς το υπερβολικο της κατασκευης. Εμενα μονο σωστα μου φαινονται, τα κοφτερα τιμονια,τα μουτρα που πατας και τραβανε προς το εσωτερικο της στροφης,και την δυναμη που δεν τελειωνει ποτε,παντα για το προφιλ της συγκεκριμενης κατασκευης.
Απ'οτι καταλαβαινω, μαλλον προκειται για κατι που δεν λειτουργει σωστα οταν εισαι 'στο περιπου'. Οταν εχεις το χρονο (οχι μια βδομαδα ρε dim, θελει δουλεια) να εξοικειωθεις με τη συμπεριφορα του, αρχισεις να πιεζεις και πλησιαζεις τα ορια του, τοτε πιστευω θα δεις οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος.
Παρομοια κατασταση εχω με το 106 (mini GrA, 160hp, 850kg, 60% μπλοκε, σλικ κλπ...). Οταν παω ψιλοχαλαρα ειναι ο ορισμος του οτι ναναι, σου σπαει τα νευρα, δεν παει ισια καν... Μολις πεις "ε αει..." και βαλεις το ποδι στο πατωμα, ολα στρωνουν. Απλα ο δρομος γινεται στενοτερος κι ολοι οι αλλοι τραγικα αργοτεροι.
ετσι ακριβως ειναι Τιμκουλ. Στο μια εβδομαδα που ειπα,δεν εννοησα οτι θα του πινει το αιμα,αλλα θα εχει συνηθισει αρκετα τη δυναμη,το τιμονι δεν θα του κανει εντυπωση απο την αμεση αποκριση κλπ. οποτε δεν θα του φαινοταν τοσο ακραιο και επικινδυνο,ή αυτοκινητο που δεν κανει για δρομο οπως γραφει.
Και εγω οποτε ανεβαινα σκαλοπατι σε αυτοκινητο τα ιδια παθενα.
Ετσι ακριβως ειναι και το δικο μου,οπως ειπες δεν παει ευθεια,αλλα αυτο εχει να κανει με επιλογες δικες μου σε ευθυγραμμιση,ελαστικα,αναρτηση κλπ. Ενα ταπερ οσο και πολεμικο να ειναι,τετοιος καρναβαλος για καθε μερα δεν θα ειναι.Σαφως θα φανταζει αγριο σε σχεση με ενα γκολφ gti ,αλλα δεν θα θελει και σφιξιμο τα χερια στο τιμονι με 70χλμ/ωρα στην ευθεια μην ανεβει σε κανα δεντρο(τρου στορυ)
Ολες οι πιο απολυτες κατασκευες, εχουν τετοια κουσουρια σε σχεση με αλλα πιο νορμαλ αυτοκινητα. Ειναι θεμα συνηθειας και επιλογης. Και εμενα με κουραζει στο σιγα μεσα σε κινηση κλπ,αλλα οταν ανεβαινει ο ρυθμος σε αποζημειωνει.
Να ειναι αναισθητο το τιμονι στο σιγα ωστε να μην σε ταλαιπωρει,αλλα κοφτερο στο γρηγορα,να ειναι μαλακη η αναρτηση στην πολη,αλλα σφιχτη στο βουνο, δεν γινεται να τα εχεις.Καπου θα κερδισεις καπου θα χασεις.
Πολυ θα ηθελα παντως να οδηγουσα σε ενα συγκριτικο κουπρα,μεγκαν,φοκους και ταπερ.Ειμαι πολυ περιεργος να δω ποσο καλα βαζουν την δυναμη τους κατω,πως εχουν σεταρει αναρτησεις,αντιδρασεις υπο πιεση σε κακο δρομο κλπ.
Anonymous Founder έγραψε:Το CRZ ήταν πολύ ωραία σκέψη, αλλά εξαιρετικά λάθος εκτέλεση. Αν είχε παραπάνω δύναμη, θα είχε νόημα. Αλλά το ν' αγοράζεις 2+2 coupe που σέρνεται, είναι λίγο ανοησία.
.
ελα ντε,απο τις αψυχολογητες μαλακιες των Ιαπωνων.Να πεις οτι δεν εχουν ή δεν μπορουν απο μοτερ? να πεις οτι δεν ειχαν ιστορια επι δεκαετιες με αντιστοιχα δυνατα με μεκ αυτοκινητα?
dimviii έγραψε:Εγω πιστευω οτι εαν σου δινοταν η ευκαιρια να το ειχες για καμια εβδομαδα,θα αναθεωρουσες ως προς το υπερβολικο της κατασκευης.
Πιθανότατα, αλλά τότε θα είχε χαθεί και η μαγεία της εξιστόρησης.
Νομίζω ότι ο λόγος που άρεσε τόσο η περιγραφή (τουλάχιστον που άρεσε σε εμένα) ήταν ακριβώς αυτός ο ενθουσιασμός της πρώτης επαφής ενός car enthusiast, όπως περιέγραψε τον εαυτό του.
Ούτε δημοσιγραφικά κλισέ, ούτε uber γνώστης ούτε τπτ.
Η ιστορία δεν άρεσε επειδή μας μετέφερε αν είναι κατά Χ ή Υ καλύτερο ή χειρότερο από κάποιο άλλο μοντέλο, αλλά επειδή μας μετέφερε πως ήταν ο GB μέσα σε αυτό.
κύδος και follow
timkoul έγραψε:
Συμφωνώ με την λογική και την περιγραφή. Οταν οδήγησα πρώτη φορά 106 GrA αγωνιστικό σε φάση γνωριμίας σε δημόσιο δρόμο, ήταν μία απογοήτευση, πήγαινα πολύ αργότερα απ΄οτι με το πολιτικό 106.
dimviii έγραψε:Ετσι ακριβως ειναι και το δικο μου,οπως ειπες δεν παει ευθεια,αλλα αυτο εχει να κανει με επιλογες δικες μου σε ευθυγραμμιση,ελαστικα,αναρτηση κλπ. Ενα ταπερ οσο και πολεμικο να ειναι,τετοιος καρναβαλος για καθε μερα δεν θα ειναι.Σαφως θα φανταζει αγριο σε σχεση με ενα γκολφ gti ,αλλα δεν θα θελει και σφιξιμο τα χερια στο τιμονι με 70χλμ/ωρα στην ευθεια μην ανεβει σε κανα δεντρο(τρου στορυ)
Ναι ακριβως αυτο που λες. Κι εγω αυτο φανταζομαι, οτι το Civic δεν ειναι τοσο 'κακο' οσο ενα καθαρα αγωνιστικο. Απλα μαλλον ειναι πιο ευαισθητο στο input σε σχεση με τα καθημερινα αυτοκινητα.
Τρου στορυ ναι οντως, το ξερω, τα ιδια κι απο δω....

"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
Αν και όλα (δύναμη, αντιδράσεις κλπ) συνηθίζονται, οι πρώτες εντυπώσεις είναι χαρακτηριστικές της κατεύθυνσης που ακολουθεί η συγκεκριμένη κατασκευή...
Κρίμα που τα τζαπόνια δεν φτιάχνουν πλέον ένα τέτοιο μηχάνημα με την κίνηση στον σωστό άξονα...
Vagnar έγραψε:Πουλάει ακόμα το παραμύθι του vtec η Honda στο type r; Καλή φάση.
Τι εννοεις ακριβως παραμύθι;
< Note 2 >
Ωπ, λάθος τόπικ...