Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
georgetz έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
"DON'T FUCK WITH ME" και άλλα τέτοια. Είναι νταής, τσαμπουκάς, σαμουράι.

Γουάτ?

τι wat. εσένα σου φαίνεται ένα ταπεινό ανυποψίαστο χατσάκι δλδ;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Nikos! έγραψε:
Δίνω κάτι παραπάνω και χτυπάω Α45.

σωστός
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272515 Μπουσσος δεν ξέρω Εάν το κιβώτιο είναι σαν του σ2κ (που μάλλον θα είναι), αλλά σκέψου ότι τέτοιας ποιότητας έβγαζαν από την εποχή του ΝΣΧ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#272520 Γιάννη πολύ ωραία περιγραφή!

Μου θύμισε εμένα όταν οδήγησα R1 πριν χρόνια. Σοκ και δέος και το σκατο στην κάλτσα

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By NickTG
QsisVTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Δίνω κάτι παραπάνω και χτυπάω Α45.

σωστός

Από ότι βλέπω πάντως το κάτι παραπάνω είναι 14 χιλιάρικα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#272523 Δεν έχω οδηγήσει ποτέ σούπερ σπορ μηχανή, αλλά και η δική μου όταν ανοίγω λίγο παραπάνω το γκάζι, προσφέρει αρκετό φόβο!
Σε αυτοκίνητο ποτέ δεν έχω φοβηθεί, αλλά δεν έχω οδηγήσει και κάποιο εξωπραγματικά δυνατό.
Γιάννη, ωραίο κείμενο!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#272530 Ωραίος Μπούσσο!

Βέβαια όταν υπάρχει το Focus RS δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Ωραίος Μπούσσο!

Βέβαια όταν υπάρχει το Mustang δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος συζήτησης.

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
JimClark έγραψε:
georgetz έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
"DON'T FUCK WITH ME" και άλλα τέτοια. Είναι νταής, τσαμπουκάς, σαμουράι.

Γουάτ?

τι wat. εσένα σου φαίνεται ένα ταπεινό ανυποψίαστο χατσάκι δλδ;

Εισαι σε άλλο επεισόδιο.

Οι χαρακτηρισμοί ειναι πρακτικά ασύνδετοι , περαν του οτι η κατηγορία τετοια σχέδια θέλει
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#272584 Ελλειπεστατο review Γιαννη.... Καμια αναφορά σε χώρους, κατανάλωση και ποιότητα πλαστικών :thumbsdown:

:whistlink:

Θα μπορούσε να εχει τετρακίνηση? Θελω να πω, προέρχεται κάποιο σουβλακοειδες της Honda απο αυτη την πλατφορμα? Θα ειχε ενδιαφέρον να οδηγούσες και κάποιο απο τα ανταγωνίστηκα μοντέλα...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Κίκιζας . έγραψε:Διαπιστωσες καποιο "σκαλοπατι" ισχυος, εστω και μικρο, ή τιποτα? Ηχητικη διαφοροποιηση πχ απο χαμηλες-μεσαιες σε υψηλες? Απ' οσο εχω δει-διαβασει τα specs και αρθρα, το vtec δουλευει εδω "αναποδα", δηλαδη στις
χαμηλες στροφες και μετα μπαινει το Turbo...

Ειχε εντονο Torque steer? Aν ναι, μονο πχ σε εκκινηση με σπιναρισμα, ή και στριβωντας?

Στις απλωμενες, το ενιωθες να παταει σταθερα, σου εδινε αυτοποεποιθηση, ή το ενιωθες νευρικο ακομα και στην πιο μικρη τυχον ατελεια του δρομου μεσα στην στροφη?

Σκαλοπάτι δεν διαπίστωσα στο ανέβασμα. Διαπίστωσα ένα σκαλοπάτι στο άσε, δηλαδή όταν είσαι φορτωμένος πχ 5.οοο rpm και αφήνεις, τότε κάπου στα χαμηλά κάτω από τις 3.οοο αισθάνεσαι σαν κάτι να αλλάζει στο vtec, να ηρεμεί ο κινητήρας. Δεν ξέρω πως αλλιώς να σου περιγράψω αυτό το feeling.
Ανεπαίσθητο όμως.
Ο ήχος είναι ένα βαρύ μπάσο που όσο ανεβάζεις γίνεται πόλεμος μέσα. Με κλειστά δε τα παράθυρα είναι ένα τεράστιο ηχείο η καμπίνα.

Έχει torque steering αλλά αυτό που θέλει σοβαρή εξοικείωση είναι η ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού. Όταν έχεις συνηθίσει σε προσθιοκίνητο με ελεύθερο διαφορικό, βρίσκεις μια καμπή, στοχεύεις και βυθίζεις το γκάζι να φορτίσεις την ανάρτηση. Σωστά;
Σωστά.
Μόλις έκανες λάθος να στρίψεις το τιμόνι παραπάνω από αυτό που πρέπει. Σου κάνει η μούρη κάτι μαζέματα μέσα, που αν δεν είσαι μυημένος, μπορεί να γίνει |λογοκρισία|. Και τι εννοώ; Να βρεις κάνα κράσπεδο χωρίς μάλιστα να καταλάβεις πως συνέβει. Το αμάξι είναι αντρικό, θέλει σκέψη πριν κάνεις οτιδήποτε.
Θέλει να "σχεδιάσεις" το μέλλον σου, δηλαδή τι θα κάνεις στις παρακάτω στροφές αλλιώς θα εκτεθείς.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πως είναι να οδηγείς ένα Audi S3; Δηλαδή που νιώθεις αυτή την ανεμελιά, αυτό που λέμε αααα στροφή; να μπήκα και βγήκα πανεύκολα. Ε ακριβώς από την ανάποδη. Εδώ το αμάξι σε ιδρώνει, είναι συμμετοχικό σε βαθμό που όπως έγραψα και στο review, ζήτησα για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτό να ήταν λιγότερο. Θα ήθελα να κάνει κάτι παραπάνω το ίδιο το αμάξι και όχι να τα αφήνει όλα σε μένα.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά να έχω και το νου μου κάθε milisecond για το πως μπορεί να συμπεριφερθεί το αμάξι αν κάνω άτσαλη κίνηση.
Ξέχασε τα αυτά. Εδώ δεν έχει πάτα-άσε, φλικάρισμα και τέτοια. Απαγορευμένες λέξεις. Αυτό το μηχάνημα που λέγεται Honda Civic Type R θέλει αφοσιωμένη οδήγηση με γραμμές. Δεν σηκώνει κάτι άλλο.
Θέλει οδήγηση ακρίβειας. Να μετράς τα πατήματα και τα σημεία. Για το που θα του τα χώσεις, για το που θα φρενάρεις, για το που θα στρίψεις.
Αυτό το αμάξι δεν θέλει πρώτα να έχεις χέρια. Θέλει να έχεις πρώτα ΜΥΑΛΟ.