Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#272398 Aν, λεω άν, πήγαινα σε κάποιο μεταχειρισμένο octavia combi, ως κ 10ετία πίσω, ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος κινητήρας; ή κ με άλλα λόγια ποιος είναι αυτός που προβλέπονται κ αντιμετωπίζονται εύκολα (ως προς €€€) οι βλάβες του;

1800 με τα 160 άλογα
1800 ο παλιός 20v με τα 150?
1600άρης υπάρχει;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#272400 ο παλιός 20v με τα 150 είναι lub killer. Ακόμη και τα mobil την ακούνε μετά από 8 χιλ. χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#272403 Ως δεκαετία πίσω πας σε Octavia 2 και σε 160αρη tsi.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#272409 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8150422/
Εδώ είσαι, θα έρθεις που θα έρθεις, να έχεις και κάτι να δεις. Πέρα από την πλάκα, τα 1.8 είναι λίγα και θες και 10000. Εγώ θα κοίταζα και για 1.4 με τα 125 άλογα. Τον είχα στο golf και μέχρι τα 120000 που το έδωσα δεν είχα κανένα πρόβλημα εκτός από ένα λίτρο λάδι που έκαψε στο στρώσιμο και τίποτα μετά την πρώτη αλλαγή
Αν νιώθεις πιο τολμηρός βέβαια, πηγαίνοντας για το γυναικοχωρι βλέπεις αυτό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8182354/, ( καλά ότι από τα 9 octavia combi 1,8 δεκαετίας που υπάρχουν στο car, τα 2 θα ήταν στο νομό Ιωαννίνων, δεν το περίμενα με τίποτα...)
.
Άβαταρ μέλους
By markvag
belgarion έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8150422/

.

Ακριβώς αυτό έχει ένας φίλος κι έχει βλαστημίσει με τις ζημιές που του έχει βγάλει... Αν μπορούσε θα το είχε πετάξει στη θάλασσα εδώ και καιρό... Και να σκεφτείς ότι η χρήση του αμαξιού είναι πολύ light και προσεγμένη... :vava:

Νομίζω πως για πιο καλή αξιοπιστία και μακροζωία δεν πρέπει να κοιτάς τουρμπομοτέρ... Ο 1,6 8ν με τα 100 ατίθασα (είτε σε mk1, είτε σε mk2) είναι η πιο σίγουρη επιλογή (αν και όχι από κατανάλωση και επιδόσεις προφανώς...)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#276298 Το (μόνο) αρνητικό του εταιρικού αυτοκινήτου...

Τον τελευταίο μήνα στο octavia, κάθε φορά που το σβήνω με ενημερώνει ότι σε Τ-30 μέρες θέλει oil service. Σήμερα έχει φτάσει τις 15 μέρες.

Το είπα στη leaseplan...μου λέει πόσα χιλιόμετρα έχετε?
Λέω 9.300, λίγα (όντως)...βλέπω λέει κλείνει χρόνο σε 1 μήνα περίπου.
Λέω ναι, σωστό. Χμ...λυπάμαι, το service γίνεται σε 15.000κμ ή έτος.
Μα...το αυτοκίνητο γράφει ότι θέλει αλλαγή λαδιών. Ε, εντάξει τώρα...έχει μετρητή αυτό κλπ κλπ...τέσπα, έτος ή 15.000.
Μα...το έτος κλείνει σε 3 εβδομάδες και θα πάω ταξίδι. Λυπάμαι, ελάτε τότε.

Τελικά το πήγα από τον Μακρή και μου είπαν να τους το πάω να σβήσουν την ένδειξη και να κάνουν έναν έλεγχο. Πολύ εξυπηρετικοί.

Αν ήταν δικό μου, θα έκανα κανονικά σέρβις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#276299 Μα λογικά αυτό που μετράει είναι μέρες, δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι αν αλλάξεις λάδια μόλις γυρίσεις από το ταξίδι πχ

.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
belgarion έγραψε:Μα λογικά αυτό που μετράει είναι μέρες, δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι αν αλλάξεις λάδια μόλις γυρίσεις από το ταξίδι πχ

.

Τίποτα δε θα πάθει το ξέρω μωρέ, είναι ασύλληπτα λίγα τα χλμ...απλά τώρα έχω λίγο χρόνο να ασχοληθώ. Μετά Αύγουστο θα είμαι συνεχώς διακοπές και από Σεπτέμβρη θα λείπω σχεδόν όλο το μήνα έξω...ε, μετά λογικά θα το ξεχάσω... :lol:

Ήθελα να ξεμπερδεύω τώρα...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
belgarion έγραψε:Μα λογικά αυτό που μετράει είναι μέρες, δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι αν αλλάξεις λάδια μόλις γυρίσεις από το ταξίδι πχ

.

όπου για τα λαδια κιολας, θαρρω οτι ειναι καλυτερο το ταξιδι παρα η κυκλοφορια στην πολη....
Άβαταρ μέλους
By drdino
#276308 Το γεγονός ότι θα καθυστερήσεις την αλλαγή λαδιών (δες το βιβλιαράκι τι λέει, σέρβις (πχ μικρό;) ή απλά αλλαγή) δεν επηρεάζει την εγγύηση/leasing;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
drdino έγραψε:Το γεγονός ότι θα καθυστερήσεις την αλλαγή λαδιών (δες το βιβλιαράκι τι λέει, σέρβις (πχ μικρό;) ή απλά αλλαγή) δεν επηρεάζει την εγγύηση/leasing;

Όχι γιατί η εταιρία leasing θέτει ως χρονικό διάστημα σέρβις στο οποίο εγκρίνει πληρωμή στον αντιπρόσωπο τα 15.000κμ ή έτος. Έτος δεν έκλεισε, 15Κ κμ δεν έχει οπότε λέει ας γράφει το αυτοκίνητο ό,τι θέλει...θα πληρώσω έξοδα μόνο με αυτό το κριτήριο.

Anyhow, είναι βασικά δικό τους πρόβλημα να το λύσουν αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο εντός εγγύησης. Εμένα θα μου το φτιάξουν.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#276315 Η ένδειξη σβήνει και με συνδυασμό πλήκτρων που τα πατάς για κάποια δευτερόλεπτα και τέλος. Έτσι δεν χρειάζεται (μελλοντικά) να ξαναπας να στο σβήσουν. Τσέκαρε το manual γιατί δεν τον θυμάμαι απέξω :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#276720 Λοιπόν, το τσέκαρα.

Μέσα στο manual γράφει ότι στο χαρτί με κάτι κωδικούς που κολλάει στο βιβλίο συντήρησης, αναφέρει αν το αυτοκίνητο έχει μεταβλητά διαστήματα σέρβις η σταθερά. Το δικό μου (ένας κωδικός είναι, νομίζω iQ6 ή κάτι τέτοιο) έχει μεταβλητά, οπότε τα διαστήματα σέρβις ορίζονται από αυτό που θα ζητήσει το αυτοκίνητο. Μπορείς λέει να ζητήσεις στο συνεργείο (επίσημο) να στο αλλάξουν σε σταθερά, αν θες.

Τίποτε από όλα αυτά δε μου είπαν. Το μόνο που είπαν είναι, ε εντάξει μετρητής είναι...σε 15.000 ή χρόνο. Άσχετοι τελείως.

Επίσης στο manual δεν αναφέρει πως σβήνει η ένδειξη (εκτός αν δε το βρήκα), οπότε θα πάω από βδομάδα και θα τους το πω.

Προφανώς και δε θα πάθει τίποτα, αλλά φτάνω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι όλοι σωστά ενημερωμένοι. Δεν είναι για την αλλαγή λαδιών, δε θα πάθει τίποτα...αλλά για την έλλειψη ενημέρωσης που απ'ότι φαίνεται υποφέρει από αυτή η χώρα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#276736 Εσενα ο μετρητης μειωνοται με βαση χιλιομετρων η βαση της χρησης (βαση καποιου αλγοριθμου λογικα που εχουν);

Πχ εγω οταν το πηρα το δικο μου ελεγε επομενος ελεγχος στα 29000. Οταν εφτασα τα 7000 και επειδη ειχε παιξει αστικη χρηση εγραφε 19000 για τον επομενο ελεγχο. Τωρα που εκανα αλλα 2000 εκ των οποιων τα 1500 ηταν ταξιδιαρικα γραφει 18000 για τον επομενο ελεγχο.