- 25 Ιουν 2016, 11:09
Πριν ένα χρόνο κοιτούσαν τον 50άρη φακό της Sony (SEL50F18) για την Α6000 μιας γνωστής μου. Η τιμή του φακού πέρσι τέτοια εποχή ήταν λίγο πάνω από τα 200€, αλλά λόγω capital controls και της γενικότερης κατάστασης η αγορά αναβλήθηκε.
Στην πορεία τσίμπησε η τιμή του και ανέβηκε στα 250€, ποσό σχετικά ακριβό για τον συγκεκριμένο (ειδικά αν σκεφτώ σε τι τιμές δίνουν οι υπόλοιπες εταιρείες τους φτηνούς 50άρηδες τους). Παρόλα αυτά, που και που έριχνα μια ματιά στα eshops μήπως και βρω καμιά προσφορά.
Πράγματι, προχθές βλέπω πως για το καλοκαίρι η Sony έχει βγάλει ένα Lens Promo Cashback όπου επιστρέφει για τον συγκεκριμένο φακό 45€, φτάνοντας έτσι η τιμή του στα πολυπόθητα 200€ που λογάριαζα.
Ξεκινάω λοιπόν να παίρνω τηλέφωνα τα καταστήματα και αρχίζουν να μου λένε όλοι, "να ξέρεις, το cashback έχει ήδη υπολογιστεί στην τιμή που βλέπεις και τα 249 είναι η τελική"

Με λίγα λόγια, αν αφαιρέσεις το cashback, τότε η τιμή του πρέπει να έχει διαμορφωθεί πλέον στα 294€ (πράγμα που φυσικά δεν ισχύει, μιας και κανείς δεν ανέφερε τόσο υψηλή αρχική τιμή, ενώ και στο εξωτερικό οι τιμές είναι γύρω στα 240€).
Με λίγα λόγια, τρελή απατεωνιά!
Καλά κάνω και αγοράζω τον εξοπλισμό μου από έξω τελικά, γιατί παρά την κρίση η λαμογιά δεν λέει να τον αφήσει τον Έλληνα... Έκαστος στο είδος του.