Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#271526 Αν βεβαια η συγκλιση/αποκλιση ειναι μεταξύ των δυο εμπροσθιο τροχων (μαλλον αυτό είναι) και όχι με βάση τον αξονα κατεύθυνσης του οχηματος, τότε εξηγείται γιατι το αμάξι πηγαίνει καλύτερα. (το οτι τραβάει αριστερά ηταν αυτό που μου ειπαν στο ΚΤΕΟ)

Edit: Τελικά η συγκλιση/αποκλιση δεν ειναι το "toe-in/out" είναι η "αποκλιση από την απόλυτη ευθεία, ανά διανυθέν χιλιόμετρο (m/Km)".
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#271598 Μην ξεχνάτε ότι το που πάει το αυτοκίνητο εξαρτάται και από τον πίσω άξονα. Αν ο πίσω άξονας δεν είναι παράλληλος με τον εμπρός....
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#271867 Στο Swift που έχουμε παρουσιάστηκε το εξής:Από όταν ξεκίνησαν οι ζέστες,στην πρώτη εκκίνηση το πρωί ανεβάζει παραπάνω τις στροφές.Κάνει δηλαδή σα να είναι πατημένο το γκάζι εκείνη τη στιγμή που παίρνει μπρος.Όσες φορές και αν το επαναλάβω την ίδια μέρα,δεν ακούγεται κάτι.Την άλλη μέρα το πρωί όμως ή όποτε το ξαναπάρει κάποιος και έχει μείνει ακίνητο για αρκετές ώρες-μέρες το κάνει και πάλι.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#271869 Επίσης περίεργο: το κόρσα που έχουμε έχει ξεκινήσει να κάνει το εξής. Δεν παίρνει με τπτ με την 1η μιζιά (όσο και να διαρκέσει). Με την 2η παίρνει κατευθείαν. Αυτό γίνεται όταν είναι κρύο (πχ το πρωί που το παίρνω καμιά φορά). Καμιά ιδέα;;; :hmmm: :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
xenos έγραψε:Επίσης περίεργο: το κόρσα που έχουμε έχει ξεκινήσει να κάνει το εξής. Δεν παίρνει με τπτ με την 1η μιζιά (όσο και να διαρκέσει). Με την 2η παίρνει κατευθείαν. Αυτό γίνεται όταν είναι κρύο (πχ το πρωί που το παίρνω καμιά φορά). Καμιά ιδέα;;; :hmmm: :hmmm: :hmmm:

Ενα πειραμα που εκανα σημερα. Γυρισα τον διακοπτη, δεν μιζαρα, τον εκλεισα. Ξανα ανοιγμα, μιζα, πηρε με την 1η.

<
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
xenos έγραψε:
xenos έγραψε:Επίσης περίεργο: το κόρσα που έχουμε έχει ξεκινήσει να κάνει το εξής. Δεν παίρνει με τπτ με την 1η μιζιά (όσο και να διαρκέσει). Με την 2η παίρνει κατευθείαν. Αυτό γίνεται όταν είναι κρύο (πχ το πρωί που το παίρνω καμιά φορά). Καμιά ιδέα;;; :hmmm: :hmmm: :hmmm:

Ενα πειραμα που εκανα σημερα. Γυρισα τον διακοπτη, δεν μιζαρα, τον εκλεισα. Ξανα ανοιγμα, μιζα, πηρε με την 1η.

Αντλια καυσιμου ισως
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
xenos έγραψε:

<

Σαν να μην σου κρατάει πίεση ακούγεται.
Κατουραει κάνα μπεκ;
Ο ρυθμιστής πίεσης την άκουσε (αλλα τον έχουν εντός της αντλίας και συνηως πας για ολόκληρη αντλία κι άλλα τον έχουν εξωτερικα, οπότε βγαίνει πιο φθηνά);
Άβαταρ μέλους
By xenos
alexandros.K έγραψε:
xenos έγραψε:

Αντλια καυσιμου ισως

Και αν ανοιγοκλεισω 2 φορες τον διακοπτη γιατι παιρνει;

<
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#272168 Με το ανοιγμα του διακοπτη σηκωνει πιεση η αντλια
Εσενα μαλλον δεν σηκωνει πολυ πιεση κι αν το επαναλαβεις, σηκωνει οσο χρειαζεται
Η εχει χαλασει καμια ανεπιστροφη βαλβιδα και το καυσιμο που στελνει στο κυκλωμα ξαναγυρναει πισω, κατα καποιο τροπο
Κατι παρόμοιο με αυτο που λεει ο Alxnks απο πανω
Άβαταρ μέλους
By trident1971
xenos έγραψε:

<
Αντλια μου ακουγεται και εμενα, όπως στους προλαλησαντες.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#272181 Λοιπον, το διαγνωστικο μου (κινεζια elm327) δεν διαβαζει τη θερμοκρασια ψυκτικου. Την ιδια εφαρμογη (torque) την εστειλε με bluetooth σε αλλο κινητο, την εγκατεστησα, και με αλλη κινεζια ELM, τη διαβαζει. :dizzy:

Επισης ας μου εξηγησει καποιος γραμματιζουμενος γιατι ο 1ος αισθητηρας λ μου δεν παει πανω απο 0,7V. Αλλαξα αισθητηρα, (πηρα σε ευκαιρια φτηνο) και κανει τα ιδια.
Άβαταρ μέλους
By allonsanfan
#272237 ΕικόναΕικόνα μιας κ ειπες για λαμδα εμενα μου βγαζει μονο εναν,αυτο τι σημαινει οτι ο αλλος ειναι οφφ;επισης στην αλλη φωτο τι σημαινουν αυτα;εχω check p0401 egr εδω κ κανα χρονο ενω η βαλβιδα ειναι καινουρια.ο μηχανικος ειπε μπορει να ειναι ο λαμδα αλλα δεν εχω τετοια βλαβη

.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
allonsanfan έγραψε:αυτο τι σημαινει οτι ο αλλος ειναι οφφ;επισης στην αλλη φωτο τι σημαινουν αυτα

Μην κλαις, εχεις και εσυ 2 αισθητηρες, εναν wideband πριν τον καταλυτη και εναν zirconia ("παραδοσιακο") μετα τον καταλυτη. Προφανες επισης απο το γεγονος οτι σου λεει sensor 1 equivalence ratio και o2 bank 1 sensor 2. Μια χαρα δουλευουν.

Αν θυμαμαι καλα, η φραση "equivalence ratio" ειναι η ορολογια που χρησιμοποιείται για να "μεταφρασει" τις ενδειξεις ενος wideband αισθητηρα λ (προ του καταλυτη) στις πιο "παραδοσιακες" ενδειξεις των παλαιοτερων zirconia.

Τωρα το "μπορει να ειναι και ο λ" που λεει ο μηχανικος... πηγε και αλλαξε απλα τη βαλβιδα και μετα το λαμπακι αναψε ξανα? για ριξε μια ματια εδω

http://www.obd-codes.com/p0401
Άβαταρ μέλους
By xenos
#272274 Αμα ειναι αντλία καηκαμε. Παιζει να με αφησει σε καποια φαση; γενικα ομως μονο στο 1ο ξεκινημα το κανει. Σε πορεια τπτ.

<