Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#27085 Φυσικά και οφείλεις. Μήπως έχετε μείνει με την εντύπωση ότι ο ΚΟΚ λέει πουθενά ότι δικαιούσαι να σκοτώσεις κάποιον επειδή δεν τήρησε τους κανόνες;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#27088 Ρε edit[mod] αν αντί για πεζός πεταχτεί από κανένα παραδρόμι κανένα φορτηγό εκεί ρε edit[mod] τον γράφετε edit[mod] ή όχι; Μαρσάρετε να τον τρομάξετε ή όχι;

Όλη η συλλογιστική βασίζεται στο edit[mod] "Εγώ είμαι ο δυνατός, επιβάλλω το νόμο μου". Ο πεζός είναι ιερός. Γιατί; Γιατί η ζωή του κρίνεται από τη |λογοκρισία| ή ενέργειά μου. Η κοινωνία μας, ο πλανήτης μας κλπ κατοικείται από ανθρώπους και όχι από αυτοκίνητα. Δε ζούμε στον πλανήτη του Μπάρμπα και του Μακουϊν. Πρέπει τα αυτοκίνητα να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πεζών και όχι το αντίθετο. Σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία. Και που ξέρεις εσύ που πηγαίνεις με 70 παρανόμως σε έναν δρόμο κατοικημένης περιοχής ότι η Χ γυναίκα είχε τη δυνατότητα να περπατήσει στο πεζοδρόμιο; Που ξέρεις ότι αυτός που πετάχτηκε στο δρόμο είναι |λογοκρισία| ή δεν τον κυνηγάει ένας ληστής ή βιαστής; Τι θα κάνεις αν το σκάσει ένα παιδάκι από τον παππού του;

Αντε γιατί βαρέθηκα να διαβάζω edit[mod] από ανθρωπάκια που για να μιλάνε έτσι σίγουρα έχουν φάει πολύ φάπα στη ζωή τους, αλλιώς δεν εξηγείται. Στη νταλίκα να σας δω ρε edit[mod] Πως του δείχνετε ότι ο ΚΟΚ είναι υπέρ σας;
Τελευταία επεξεργασία από JasonLouk και 22 Οκτ 2014, 15:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά Αιτία: Διόρθωση απρεπών εκφράσεων.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#27093 Φίλε έγραψες...τι πάθος,τι οργή, τι έπαρση, σαρωσες συνειδήσεις, εξαλειψες προγεφυρωματα, όταν είπες τον kacey κουραδομαγκα πολλοί είπαν μέσα τους "Καλά τον έκανε" !!! Στη κορύφωση με τη νταλίκα έσπασε το πληκτρολόγιο ή θα ήθελες να βασανισεις το σκύλο του kacey μπροστά του?
Σε όλα συμφωνώ 100% και με τους 2 σας

I just used my Surface Pro
Άβαταρ μέλους
By kacey
Χρήστος Λάππας έγραψε:Έχοντας δει το βίντεο, μπορείς να ισχυριστείς με σοβαρότητα ότι ο οδηγός αυτός δεν θα προκαλούσε ατύχημα πιο κάτω αν δεν είχε θερίσει την συγκεκριμένη πεζη; Είδες τι λέει ο ίδιος ότι του συνέβη;

αυτο που ισχυριζομαι ειναι οτι δεν ξερω (και δεν ξερεις) τι ΘΑ ειχε συμβει παρακατω. Το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι οτι ΑΥΤΗ, αν δεν περπαταγε παρανομα και χωρις κανενα λογο στο δρομο, θα ηταν σπιτι της. Και ΠΙΘΑΝΩΣ να μην ειχαν γινει τα υπολοιπα, ΙΣΩΣ να ειχαν γινει και χειροτερα.

Αν στην θέση του υπήρχε ένας άλλος που οδηγούσε με στοιχειώδη προσοχή, πιστέυεις ότι θα ειχε παραπλήσιες πιθανότητες να την παρασύρει;

Οχι. Για αυτο και απο τη πρωτη στιγμη λεω οτι ο μαλακας δολοφονος τον επαιξε ανελεητα. Αυτο δεν αλλαζει ομως το ακριβως παραπανω που γραφω.

Οι δρόμοι και κυρίως οι αστικές λεωφόροι δεν είναι πίστες. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από εκατομμύρια πεζούς, που δεν έχουν δώσει εξετάςεις για το δικάωμα να περπατούν, να έχουν την προσοχή τους 100% στον δρόμο.
Ναι, πρέπει να προσέχουν, ναι, πρέπει να έχουν αντίληψη των κινδύνων, ΑΛΛΑ, είναι πρωταρχική ευθύνη των οδηγών να κινούνται με τρόπο που θα τους επιτρέψει να αποφύγουν το δυστύχημα όταν ο πεζός κάνει το λάθος στην πόλη.

Φιλαρακι, λαθος ειναι να περασω χωρις να προσεξω. Να ειμαι αφηρημενος. Οχι να περπαταω χωρις λογο στο δρομο σαν γιδι. Αυτο δεν ειναι λαθος, αυτο ειναι (μαλακισμενος) τροπος ζωης (χωρις αυτο να σημαινει "πατηστε τους", ελεος πια).

Nikos! έγραψε:Δηλαδή ρε συ kacey βλέπεις έναν πεζό στο δρόμο σου...τι κάνεις? Πατάς γκάζι και τον διαλύεις και λες για το πόσο |λογοκρισία| ήταν και μετά μας περιγράφεις την εμπειρία σου στα "ζώα" ή σταματάς και τον αφήνεις να περάσει?

Για να καταλάβω δηλαδή που δίνεις προτεραιότητα...

Φιλαρακι το "βλεπω ενα πεζο στο δρομο μου" ειναι τοσο συγκεκριμενο οσο το "καποιος καποια μερα θα κερδισει το τζοκερ" ή το "σε λιγο ερχεται η αναπτυξη" του Σαμαρα.

Αν καποιος παει εσκεμμενα και συνειδητα να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, ειδικα ενω ξερει οτι ερχεται οχημα (κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου) τοτε τον γραφω στα @@ μου μεχρι τη στιγμη που θα χρειαστει να τον αποφυγω. Και θα εχω τη δυνατοτητα να τον αποφυγω γιατι εχω επιτρεψει στον εαυτο μου το χωρο και το χρονο που θα χρειαστει αυτο, ΑΝ και ΟΤΑΝ χρειαστει. 999 στις 1000 φορες ανακρουουν πρυμναν εκεινοι.

Serf έγραψε:Ούτε ο Kacey θα τους πατήσει... Απλά θα τους (απο)δείξει με τρόπο ότι καλό είναι να περπατούν σεβόμενοι τον ΚΟΚ :lol:

Ακριβως αυτο.

Pitt έγραψε:Χρήστο, αυτές οι θεμελιώδεις διαφορές, αλλάζουν την απάντηση του "θεμελιώδους" ερωτήματος;

"Έχουν ή δεν έχουν ουσιαστικώς προτεραιότητα οι πεζοί έναντι των οχημάτων, ακόμη και αν κατά παράβαση του ΚΟΚ, βρίσκονται σε μέρος που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται;"

Εν ολίγοις, οφείλεις να σταματήσεις και να κάνεις το παν ώστε να τον αποφύγεις, είτε είναι γέρος που βρέθηκε στην μέση της Συγγρού, είτε είναι τσογλάνι που μιλάει στην μέση του δρόμου με το κινητό;

Ναι, οταν ομως φτασεις στο σημειο να χρειαστεις να τον αποφυγεις*. Οπως εξηγησα παραπανω, σχεδον ποτε δεν φτανεις σε αυτο το σημειο, ΕΙΔΙΚΑ στους τσογλανους που το κανουν εσκεμμενα ακριβως γιατι γνωριζουν οτι κανουν |λογοκρισία| και καταλαβαινουν τι συμβαινει τριγυρω τους (δηλαδη σε αντιθεση με το παππου που απο ανοια βρεθηκε στη μεση της Συγγρου).

*αυτο δεν σημαινει οτι εχουν προτεραιοτητα οι πεζοι. Προτεραιοτητα σημαινει "εχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να (απαιτησω να) περασω πρωτος εγω, και το εξασκω ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ το, και αν δεν μου το δωσεις αυτο εισαι εσυ λαθος".

Corto Maltese έγραψε:Ρε edit[mod]αν αντί για πεζός πεταχτεί από κανένα παραδρόμι κανένα φορτηγό εκεί ρε edit[mod] τον γράφετε στα παπάρια σας ή όχι; Μαρσάρετε να τον τρομάξετε ή όχι; Όλη η συλλογιστική βασίζεται στο edit[mod]"Εγώ είμαι ο δυνατός, επιβάλλω το νόμο μου"

Αστο εχασες, και φορτηγο και νταλικα και οτι θελεις εκτος απο μεσα σταθερης τροχιας γιατι πολυ απλα αυτα δεν μπορουν να αλλαξουν τη κατευθυνση τους.

Ο πεζός είναι ιερός.

Απο το "ο πεζος ειναι ιερος" μεχρι το "ο πεζος εχει παντα προτεραιοτητα" = εχει το δικαιωμα να κανει οτι γουσταρει και οπου γουσταρει, η αποσταση ειναι τεραστια + ενα νεκροτομειο. Θα περιμενα να το εχεις καταλαβει αυτο απο το ΚΟΚ που λεει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι ο πεζος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να περιμενει τα οχηματα οταν ειναι εκτος διαβασης, αλλα εσυ καθοσουν και μου παρεθετες το τι πρεπει να γινει οταν στριψεις σε ενα δρομο και ο πεζος ειναι ΗΔΗ ΚΑΤΩ απο το πεζοδρομιο, στο δρομο που μπαινεις (ουτε καν στο δρομο που κινεισαι πριν)...

Πρέπει τα αυτοκίνητα να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πεζών και όχι το αντίθετο. Σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.

ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΔΕΝ θα προσαρμοστουν τα οχηματα στους πεζους οταν μιλαμε για κεντρικους δρομους, οι πεζοι θα προσαρμοστουν σε αυτα γιατι ΓΙΑ ΑΥΤΑ φτιαχτηκαν οι ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ δρομοι και γιατι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ απο ολοκληρους ΤΟΝΟΥΣ μαζας να ειναι στο σταματα-ξεκινα για το καθε [color=#FF0000]edit[mod] που θελει να κανει το περπατημα του σε μια ευθεια χωρις καμμια ενοχληση. Οι δρομοι δεν φτιαχτηκαν για να ειναι παιδικες χαρες, και ουτε για να κυκλοφορουν τα γιδια σε κοπαδια.

Και που΄σαι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να περασεις απο οπου σου καυλωσει, ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ειναι που τη κανεις για το δικο σου ΒΟΛΕΜΑ και να μη κανεις καποια μετρα παραπανω.
[/color]

Και που ξέρεις εσύ που πηγαίνεις με 70 παρανόμως σε έναν δρόμο κατοικημένης περιοχής ότι η Χ γυναίκα είχε τη δυνατότητα να περπατήσει στο πεζοδρόμιο; Που ξέρεις ότι αυτός που πετάχτηκε στο δρόμο είναι |λογοκρισία| ή δεν τον κυνηγάει ένας ληστής ή βιαστής; Τι θα κάνεις αν το σκάσει ένα παιδάκι από τον παππού του;

Εγω δεν μιλαω για αυτους που αναγκαστηκαν να πεταχτουν, παιδακια, ανθρωπους που εκαναν λαθος, γκομενες που τις κιυνηγαει βιαστης ή πουτανες που τις κυνηγαει ο νταβατζης τους ή οτι αλλη βλακεια θα αναγκαστεις να γραψεις για να υπερασπιστεις τη βλακεια σου "ο πεζος εχει παντου προτεραιοτητα".

Αντε γιατί βαρέθηκα να διαβάζω edit[mod] του κώλου από ανθρωπάκια που για να μιλάνε έτσι σίγουρα έχουν φάει πολύ φάπα στη ζωή τους, αλλιώς δεν εξηγείται. Στη νταλίκα να σας δω ρε edit[mod] Πως του δείχνετε ότι ο ΚΟΚ είναι υπέρ σας;

Αναμενομενο, εγινες ρεντικολο με 3 κωλοτουμπες μεσα σε μιση σελιδα και ενω 2 φορες σε απλουστατα ελληνικα σου δειχνω τι ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κανει ο πεζος, οποτε τωρα βριζεις.

Οσο για το "ανθρωπακια που εχουν φαει φαπα" να το πεις σε αυτους που φοβουνται να διεκδικησουν το δικιο τους και κοροιδευουν αυτους που το κανουν, με οποιοδηποτε κοστος. Εχει πολλους τετοιους εδω μεσα...
Άβαταρ μέλους
By papserg
Bayern7 έγραψε:... Βλέπω πεζό στην άκρη του δρόμου να θέλει να περάσει απέναντι ενώ 10-20 μέτρα πιο κάτω έχει διάβαση -> τον γράφω στα παπάρια μου.
Βλέπω είτε μάνα με καρότσι/παιδί είτε γέρο/γριά να θέλει να περάσει απέναντι ενώ 10-20 μέτρα πιο κάτω έχει διάβαση -> δίνω τόπο στην οργή και τον αφήνω να περάσει.
Βλέπω 15χρονα να το παίζουν γαμάω και να πάνε να περάσουν απ' όπου θέλουν γιατί έτσι περίεργα την είδαν, μαρσάρω και δεν τους αφήνω (προφανώς αν πεταχτούν στη μέση του δρόμου θα σταματήσω και θα τα ακούσουν)...

Δεν θα μπορούσε κανείς να περιγράψει καλύτερα το χάλι του σύχρονου νεοέλληνα με 4 φράσεις μόνο. Και αυτά τα γράφει νέος άνθρωπος...

Ξέρεις τι σημαίνει να μείνει κάποιος ανάπηρος? Εσύ, που σε πνίγει το δίκιο επειδή ο πεζός περνάει από οπουδήποτε και δεν είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις, έχεις σκεφτεί τι σημαίνει να χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο σε τροχαίο? Μπορείς να φανταστείς ρε οδηγάρα τι θα νοιώσει ο γονιός που θα χάσει το "15χρονο να το παίζει γαμάω" αν δεν προλάβεις να σταματήσεις? "Δίνεις τόπο στην οργή" και αφήνεις τη μάνα που τσουλάει το καροτσάκι να περάσει το μωρό της απέναντι? Σοβαρά? Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιάτί αναγκάζεται να το κάνει?

Ξέρεις τι λες? Έχεις επίγνωση τι σημαίνει να οδηγάς?

kacey έγραψε: ... Αν καποιος παει εσκεμμενα και συνειδητα να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, ειδικα ενω ξερει οτι ερχεται οχημα (κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου) τοτε τον γραφω στα @@ μου μεχρι τη στιγμη που θα χρειαστει να τον αποφυγω. Και θα εχω τη δυνατοτητα να τον αποφυγω γιατι εχω επιτρεψει στον εαυτο μου το χωρο και το χρονο που θα χρειαστει αυτο, ΑΝ και ΟΤΑΝ χρειαστει. 999 στις 1000 φορες ανακρουουν πρυμναν εκεινοι....

Μόνο και μόνο από αυτή την φράση σου και ανεξάρτητα οποιονδήποτε άλλον παράγοντα, θα έπρεπε να σου αφαιρεθεί δια παντός το δικαίωμα να οδηγείς.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#27173 Τι υπερβολές είναι αυτές; Τι γράφεις άνθρωπε μου;
Σου είπε κανένας ότι γουστάρω να σκοτώνω και να σακατεύω ανθρώπους με το αυτοκίνητο μου; :dizzy:
Δλδ εμείς που πηγαίνουμε και περνάμε από τις διαβάσεις τι είμαστε; Πιο έξυπνοι, πιο συνειδητοποιημένοι; Ή απλά δεν είμαστε γαϊδούρια και σταρχιδιστές;
Γι αυτό το λόγο φτιάχτηκαν οι διαβάσεις, για να περνάει ο κόσμος απέναντι με ασφάλεια, να μειώνεται η πιθανότητα ατυχήματος και να μη γαμιέται η κίνηση.
Στο γαϊδούρι που νομίζει ότι ο δρόμος είναι τσιφλίκι του, δε σέβεται βασικούς κανόνες κυκλοφορίας, βαριέται να περπατήσει 10 μέτρα για να περάσει από τη διάβαση γιατί "έλα μωρέ ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα, τι θα κάνει; θα με χτυπήσει;" δε θα του παραχωρήσω προτεραιότητα που δεν δικαιούται.
Ανέφερα και περιπτώσεις (μητέρα με παιδί, γέρος γρια κλπ) που ενδέχεται να είναι πρόβλημα έστω και αυτά τα 10 μέτρα και σταματάω για να περάσουν.

Τόσο απλό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
kacey έγραψε:Εγω δεν μιλαω για αυτους που αναγκαστηκαν να πεταχτουν, παιδακια, ανθρωπους που εκαναν λαθος, γκομενες που τις κιυνηγαει βιαστης ή πουτανες που τις κυνηγαει ο νταβατζης τους ή οτι αλλη βλακεια θα αναγκαστεις να γραψεις για να υπερασπιστεις τη βλακεια σου "ο πεζος εχει παντου προτεραιοτητα".

Aφήνω τις υπόλοιπες τσιχλιμαγκιές του πληκτρολογίου και κρατάω το αποκορύφωμα. Και που ξέρεις για ποιο λόγο βγήκε ο άλλος στο δρόμο; Για πες.

Εντάξει τέτοιο κόμπλεξ το έχει εξηγήσει και ο Φρόιντ και την ανάγκη να μπεις σε μία λαμαρίνα ως φαλλικό υποκατάστατο επίσης. Κακώς ξεκίνησα κουβέντα με ένα γραφικό, η μοναδική κουβέντα που πρέπει να κάνεις είναι σε μια σεζλόνγκ σε κάποιον επαγγελματικό χώρο μπας και βρεις λύση.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#27190 Το θέμα είναι οτι έτσι όπως πήγαινε αυτός στα επομενα 3 μέτρα μπορει να καβάλαγε το πεζοδρόμιο και να τη σκότωνε ακόμα και αν ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο και όχι στο δρόμο.
Για την Ευρωπή τα λέτε σωστα.Και οι πεζοι έχουν παιδεία και οι οδηγοί δε πάνε με ταχύτητες Ε.Ο. μέσα στη πόλη ενώ φυσικά υπάρχουν παντου ελευθερα πεζοδόμια και ράμπες.
Ειλικρινα αυτο το χάλι στην Ελλαδα δεν πρεπει να υπάρχει πουθενα αλλου στην Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Corto Maltese έγραψε:
kacey έγραψε:Εγω δεν μιλαω για αυτους που αναγκαστηκαν να πεταχτουν, παιδακια, ανθρωπους που εκαναν λαθος, γκομενες που τις κιυνηγαει βιαστης ή πουτανες που τις κυνηγαει ο νταβατζης τους ή οτι αλλη βλακεια θα αναγκαστεις να γραψεις για να υπερασπιστεις τη βλακεια σου "ο πεζος εχει παντου προτεραιοτητα".

Aφήνω τις υπόλοιπες τσιχλιμαγκιές του πληκτρολογίου

ελα περνα απο μπροστα μου με οτιδηποτε απο πατινι μεχρι νταλικα, ενω δεν πρεπει, και τα λεμε περι πληκτρολογιου. Μεχρι τοτε εγω αυτο που κραταω ειναι οτι ολα τα προηγουμενα τα προσπερασες. Λογικο, αφου καθε φορα που προσπαθεις να τα απαντησεις γινεσαι ρεντικολο.

και κρατάω το αποκορύφωμα. Και που ξέρεις για ποιο λόγο βγήκε ο άλλος στο δρόμο; Για πες.

Αυτος που κοιταξε το φαναρι του, κοιταξε και το οχημα που ερχεται, και (εχοντας πια γνωση της καταστασης) τα εγραψε και τα δυο στα αρχιδια του και περασε το δρομο παιζοντας το ανετος ή χασκογελοντας? Ναι οντως, θελει PhD πυρηνικης φυσικης για να καταλαβεις ποτε καποιος εκανε λαθος και ποτε καποιος κανει κατι συνειδητα, ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα σου.

Τι να πω, μπορει εσυ να εισαι χαζος...

Εντάξει τέτοιο κόμπλεξ το έχει εξηγήσει και ο Φρόιντ και την ανάγκη να μπεις σε μία λαμαρίνα ως φαλλικό υποκατάστατο επίσης. Κακώς ξεκίνησα κουβέντα με ένα γραφικό, η μοναδική κουβέντα που πρέπει να κάνεις είναι σε μια σεζλόνγκ σε κάποιον επαγγελματικό χώρο μπας και βρεις λύση.

Α οκ, τωρα το απεδειξες.

papserg έγραψε:
kacey έγραψε: ... Αν καποιος παει εσκεμμενα και συνειδητα να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, ειδικα ενω ξερει οτι ερχεται οχημα (κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου) τοτε τον γραφω στα @@ μου μεχρι τη στιγμη που θα χρειαστει να τον αποφυγω. Και θα εχω τη δυνατοτητα να τον αποφυγω γιατι εχω επιτρεψει στον εαυτο μου το χωρο και το χρονο που θα χρειαστει αυτο, ΑΝ και ΟΤΑΝ χρειαστει. 999 στις 1000 φορες ανακρουουν πρυμναν εκεινοι....

Μόνο και μόνο από αυτή την φράση σου και ανεξάρτητα οποιονδήποτε άλλον παράγοντα, θα έπρεπε να σου αφαιρεθεί δια παντός το δικαίωμα να οδηγείς.

Γιατι παλικαρι μου πρεπει να μου αφαιρεθει το διπλωμα επειδη δεν δεχομαι να κανω πισω σε αυτον που εσκεμμενα και με επιγνωση (και πολλες φορες για να το παιξει γαμικος) κανει αυτο που του απαγορευεται να κανει?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kacey έγραψε:
Nikos! έγραψε:Δηλαδή ρε συ kacey βλέπεις έναν πεζό στο δρόμο σου...τι κάνεις? Πατάς γκάζι και τον διαλύεις και λες για το πόσο |λογοκρισία| ήταν και μετά μας περιγράφεις την εμπειρία σου στα "ζώα" ή σταματάς και τον αφήνεις να περάσει?

Για να καταλάβω δηλαδή που δίνεις προτεραιότητα...

Φιλαρακι το "βλεπω ενα πεζο στο δρομο μου" ειναι τοσο συγκεκριμενο οσο το "καποιος καποια μερα θα κερδισει το τζοκερ" ή το "σε λιγο ερχεται η αναπτυξη" του Σαμαρα.

Αν καποιος παει εσκεμμενα και συνειδητα να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, ειδικα ενω ξερει οτι ερχεται οχημα (κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου) τοτε τον γραφω στα @@ μου μεχρι τη στιγμη που θα χρειαστει να τον αποφυγω. Και θα εχω τη δυνατοτητα να τον αποφυγω γιατι εχω επιτρεψει στον εαυτο μου το χωρο και το χρονο που θα χρειαστει αυτο, ΑΝ και ΟΤΑΝ χρειαστει. 999 στις 1000 φορες ανακρουουν πρυμναν εκεινοι.

Θα στο κάνω πιο συγκεκριμένο τότε αφού δε καταλαβαίνεις.

Κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο (όπως έκανε η γυναίκα) για να αποφύγει ένα εμπόδιο ένας πεζός και είσαι στη δεξιά λωρίδα, τον βλέπεις όμως στα 150-200 μέτρα, έχεις χρόνο να αντιδράσεις.

Τι κάνεις?

Μένεις στη πορεία σου και στα @@ σου, είναι |λογοκρισία| ή κόβεις/αλλάζεις λωρίδα για να αποφύγεις το όποιο ατύχημα ή στραβοπάτημα του πεζού?

Όταν βλέπεις και παίζουν παιδάκια στο πεζοδρόμιο...τι κάνεις?

Δε σκέφτεσαι ότι μπορεί να πεταχτούν στο δρόμο? Δε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σταματήσεις και να αποφύγεις το δυστύχημα?

Όταν βλέπεις σχολικό ή αστικό λεωφορείο να κατεβάζει ανθρώπους, τι κάνεις? Περνάς αέρα πατέρα δίπλα του ή είσαι έτοιμος να φρενάρεις αν πεταχτεί κάποιος κατά λάθος.

Αυτό εννοώ όταν λέω ο πεζός έχει προτεραιότητα.

Έχει προτεραιότητα στην όποια απόφαση πάρει και πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις και να μην τον σκοτώσεις επειδή στραβοπάτησε ή ήταν αφηρημένος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, οι πεζοί στα παραπάνω παραδείγματά μου δεν έχουν δικαίωμα (όπως λες) να βρίσκονται εκεί? Οπότε να υποθέσω ότι "θα τον γράψεις στα @@ σου"?

Κι αν στραβοπατήσει και δεν αντιδράσεις σωστά, πόσο ΜΑΓΚΑΣ θα νιώσεις τότε, για πες μου? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
The Ace έγραψε:
Pitt έγραψε:Ωραία κουβέντα, για το αν και πότε έχουμε το δικαίωμα να αποδεκατίζουμε πεζούς...

Μια ρητορική ερώτηση προς τους ραλίστες που επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε κατοικημένες περιοχές και τους υπερασπιστές τους, που αποκαλούν ζώα όσους πεζούς βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο στο οδόστρωμα.

Αν έχουν οδηγήσει σε αστικούς δρόμους στην Γερμανία, θυμούνται τι έκαναν αυτοί και οι άλλοι οδηγοί όταν κάποιος πεζός πατούσε το πόδι του στο δρόμο, ακόμη και σε σημεία που δεν έχουν διαβάσεις;

Σε όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που έχω πάει/οδηγήσει, ούτε ένας στους χίλιους πεζούς δεν κατέβαινε να περάσει το δρόμο εκτός διάβασης/φαναριού, και μάλιστα όποτε του κα@#$@νε. Όποτε όμως βρισκόταν ο τρελός/γέρος/βλάκας, τότε όλοι σταματούσαν αμέσως. Ακόμα θυμάμαι έναν -προφανώς μεθυσμένο- γέρο στη διάβαση περιμετρικά της Arc de Triomphe προς Champs Elysees, που πέρναγε με κόκκινο και χτυπούσε τα αυτοκίνητα που δεν σταμάταγαν αμέσως για να περάσει η αφεντομουτσουνάρα του :hmmm: Αυτός ήταν η εξαίρεση όμως....

Περιφερειακός του Watford, τα αυτοκίνητα με 70+ μίλια, αλλά ΟΛΟΙ οι πεζοί πήγαιναν στις διαβάσεις, και μόλις σταματούσες ανάμεσα στις "λάμπες" που σηματοδοτούν τις διαβάσεις, όλοι οι οδηγοί κοκκάλωναν. ΚΑΝΕΝΑΣ πεζός όμως δεν πήγαινε να περάσει όπου του γούσταρε....

Έτσι ακριβώς! Τις 2 πρώτες μέρες που ήμουν Βερολίνο ήμουν το μοναδικό ντουγάνι που περνούσα απ όπου ήθελα χωρίς να υπολογίζω φανάρια/διαβάσεις. Σταματούσαν το λιγότερο σε 2 μέτρα απόσταση κι αυτό γιατί δε γινόταν να σταματήσουν πιο γρήγορα. Κορυφαίο όταν πέρασα από ένα πλακόστρωτο χωρίς να υπολογίσω ότι περνούσαν αυτοκίνητα από εκεί. Ο ταρίφας πλακώθηκε στα φρένα, σταμάτησε σε απόσταση 4 μέτρα από εμένα και εμφανώς χέστηκε επάνω του. Μετά συμμορφώθηκα εκεί.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#27293 Και εδώ Βιέννη μια από τα ίδια, δεν περνάνε χύμα (...χμ...συνήθως...Εκτός από κάνα αλλοδαπό), αλλά κοντά σε διάβαση είναι βασιλιάδες.
Περνάνε χωρίς να κοιτάξουνε καν (κάτι το οποίο δεν μπορώ να χωνέψω), θα περάσουνε περπατώντας φυσιολογικά χωρίς να βιαστούνε να γκρουπαριστουνε δε πα να έχει μπλοκάρει το σύμπαν σε διασταυρώσεις να περιμένουν και δέκα αμάξια από παντού να αδειάσει η διάβαση.....
Το χειρότερο μου, εφιάλτης δηλαδή, είναι οι ποδηλάτες, οι οποίοι πάνε σφαίρα, διεκδικούν τύφλα προτεραιότητα όπου διασταυρώνεται η πορεία τους πάνω στον ποδηλατοδρόμο με τους δρόμους....
Είσαι σε φανάρι για δεξιά, ανάβει και ανάβει και για τους πεζούς.... κλασσικά θα περιμένεις να περάσουν οοοοοοολοι.... πας να ξεκινήσεις, και έρχεται με 30+ ο ποδηλάτης από τον ποδηλατοδρόμο παράλληλα στο δρόμο που ήσουνα , για τον οποίο έχει ανάψει πράσινο όπως οι πεζοί, και περνάει σφαίρα Χωρίς να διανοηθεί να κόψει.... Εσύ έχεις ξελαιμιαστει να κοιτάς γιατί παίζουν και τύφλα σημεία εκεί ακριβώς...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#27299 Nikos!

αν αυτο καταλαβαινεις οτι λεω (ή αντιστοιχα οτι για αυτα τα παραδειγματα νομιζεις οτι μιλαω, και οτι "θα τους πατησω"), τοτε μιλαμε μια διαφορετικη ελληνικη γλωσσα.