Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#270844 Η πραγματικη φορολογια λογικα θα ειναι γυρω στο 30%. Μπορει και παραπανω, αλλα με τιποτα 45% σε ολο το μισθο. Δηλαδη αν θεωρησουμε πως ο μισθος θα ειναι 55κ, στο χερι παιρνεις λιγο κατω απο 40 (δια 12, ή 13, ή 14). Αν και πιστευω πως για τη συγκεκριμενη θεση ο μισθος θα ειναι πιο πανω.

Το 30% rule εχει νομιζω και καποια αρνητικα, πχ για τη συνταξη δεν υπολογιζεται αυτο το 30%
Άβαταρ μέλους
By GTS
#270847 Λιγοι φοροι ακουγοντε. Μηπως το αλαξαν τωρα τελευταια? ο Ντριφτης θα μπορεσει να επιβεβαιωσει ακριβως τους φορους.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#270850 Γιατί ο Chris κι ο funky δεν μπορούν;

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#270853 http://www.expatax.nl/tax-rates-2016.php

Να τοι. Ποτε δεν ηταν ΧΧ% απο το πρωτο ευρω. Βαλε και 2-3 λαμογιες της μισθοδοσιας, κατι ποσοστα του μισθου που ειναι αφορολογητα (μεταφορικα, contributions για ασφαλεια υγειας, pension κλπ.), βγαινει αρκετα καλυτερα απο το προχειρο "μεικτος * (1 - ποσοστο φορου) = στην τσεπη"

Εγω πχ. φορολογουμαι με 36% για τα πρωτα 20κ και με 40.4% για τα υπολοιπα. Τελικα τα καθαρα μου βγαινουν στο 75% του μεικτου. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
dimik έγραψε:
belgarion έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον. Από ποια σχολή θα ήταν προτιμότερο /θα μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί με θέματα ασφαλείας ?Μηχανικοί πληροφορικής ? Ένας Ηλ /Μηχ θα μπορούσε ? Ξέρω περίπτωση και από Μαθηματικό που τώρα δουλεύει στις ΗΠΑ στην Microsoft μετά από το κατάλληλο μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ φυσικά

Το μάστερ που τελειώνω είναι πάνω στην ασφάλεια δικτυών και ΗΥ, όσοι δεν είναι από σχετικές με ΗΥ σχολές αλλά από φυσικομαθηματικά κλπ δυσκολεύονται ιδιαίτερα, όπως δυσκολεύονται κι όσοι δεν έχουν πραγματική εμπειρία γιατί το κυρίως αντικείμενο θέλει μεν θεωρητικό υπόβαθρο αλλά είναι κατά βάση πρακτικό.

@funky

για τι μισθά μιλάμε; να ξέρω αν αξίζει να το προωθήσω σε μερικούς ξεριζωμένους προς τα εκεί. :hmmm:

+150%
Καλά τα πανεπιστήμια, καλύτερες οι πιστοποιήσεις Cisco/F5/Fortinet/Juniper/FireEye, αλλά τα άτομα που λάμπουν στις συνεντεύξεις και μετά στη δουλειά είναι αυτοί που είχαν τριβή στην πράξη. Funky και Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, over and dropped the mike. :lol: Μην πείτε ότι δεν σας τα έλεγα να τα πείτε στα παιδιά και στα ανίψια σας. Κάνω και skype για έξτρα πληροφορίες. :lol:

Τα επίπεδα μισθού είναι πιο πάνω από αυτό που λέει ο wantone για το endpoint και στο αρκετά πιο πάνω για την ομάδα του core firewall. Οβερόλ όπως λένε στο Νομό Σερρών, το πακέτο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.

@Chris
Το χτύπησες ρε το 30% ruling ή θα αναγκαστώ να έρθω στο γραφείο σου να σου το κάνω εγώ; :rant:
Και εγώ στο 75% περίπου είμαι καθαρά/μεικτά.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#270870 Η επισημη γραμμη ειναι πως δεν το υποστηριζει η εταιρεια. Η πραγματικοτητα ειναι πως εχουν μαζευτει 5 θειες σε ενα δωματιο, εχουν βαλει μια ταμπελα στην πορτα που γραφει HR, και εχουν λιωσει στην πασιετζα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#270873 Λείπει ο δροσερός άντρας που συνήθως βγάζει το φίδι από την τρύπα (pun?) στο hr, γιαυτό.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#270875 Ψηθηκες Stefan? :shifty:

Δε μπορω να σε φανταστω να παρατας τη ζωαρα στην Ελλαδα..

edit, καλα, ετσι και προσληφθει αντρας εκει μεσα θα τον ξεκοκκαλισουν στη στιγμη. Δροσερος ή μη :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#270879 Με 3Κ στο χέρι έρχομαι χθες. Αλλά επειδή ξέρω ότι δεν είναι μαλάκες κι εγώ ο έξυπνος, όχι δεν ψήθηκα. Ελλαδάρα φορέβα. Ακόμα και με Αλέξη στο τιμόνι! :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#270880 Δεν το υποστηρίζει η εταιρία;;; Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι οι Γιαπωνέζοι που έχετε εκεί, μένουν στο Άμστελφειν και δεν έχουν 30%;;; Χώρια που δεν τους κοστίζει τίποτα πέρα από την αρχική αίτηση - για μας μέσω τρίτου ήταν 270 ευρώ. Μόνοι τους παίζει να μην έχει και κόστος.

Stefan, χτύπα την πόρτα ρε εκεί πέρα! Θα είναι οι θειές με τα μόμολα και θα σε ενοχλούν (επίσης δεν έχει Mijkonos), αλλά θα δώσεις χαρά σε τόσο κόσμο...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#270885 Σιγα το Γκραντ Πιτ που λεει και η γιαγια μου!

Ασε που το Μυκονος το κανεις καλυτερα αν δουλευεις στα ξενα. Το θεμα ειναι αυτο στις 2 ωρες απ το σπιτι:

Εικόνα

<+
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 22 Ιουν 2016, 19:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
#270887 Stefan τα 3 λογικα θα ειναι ευκολακι, αν οχι σε εμας τοτε στον διπλα, στον απεναντι κλπ. Αλλα επιμενω, δε μου το βγαζεις για τυπος που θα σηκωνοταν να ερθει εδω (μαλλον ουτε κι εγω θα ερχομουν στη φαση σου)

Δεν ξερω μωρε τι γινεται με το 30%, μη με μαλωνεις
Τα λαμογια οι γιαπωνεζοι παιζουν σε τελειως αλλα δεδομενα παντως, και τελοσπαντων, τι 200κ τι 250 γι αυτους

Εντιτ δε βλεπω τη φωτο, αλλα απο τις 2 ωρες υποψιαζομαι κανα πορτο χελι. Φαντασου εγω που ειμαι στη 1 ωρα (αιγινα) τι φρικες τρωω τετοια εποχη
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
Chris έγραψε:Τα λαμογια οι γιαπωνεζοι παιζουν σε τελειως αλλα δεδομενα παντως, και τελοσπαντων, τι 200κ τι 250 γι αυτους

Διάβασα το ποστ, έριξα μια ματιά στο λογαριασμό μου και...μόλις έγινα αλοιφή από ηθικό... :lol: