Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
fubar.gr έγραψε:Βράδυ στο χωριό, κάυσωνας και οι μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ του AC νεκρές. Μπαταρίες δέν υπάρχουν πουθενά στο σπίτι και όλα τα καταστήματα είναι κλειστά τέτοια ώρα.

Βρίσκω ένα φορτιστή απο παλιό Nokia που έγραφε οτι βγάζει 3 Volt στην έξοδο, αρα ότι πρέπει για να τροφοδοτήσω το τηλεκοντρόλ. Του κόβω την άκρη του καλωδίου και το συνδέω στους ακροδέκτες των μπαταριών.

Τελικά δούλεψε και κατάφερα να βάλω μπρός το AC με αυτόν τον τρόπο, όμως όπως διαπίστωσα αργότερα, ο φορτιστής του Nokia ήταν ένας ένας σκέτος μετασχηματιστής με ανόρθωση χωρίς σταθεροποίηση, και η τάση που έβγαζε ήταν αρκετά μεγαλύτερη απο 3 Volt.

Το αποτέλεσμα είναι οτι έκαψα το τηλεκοντρόλ. Απ ότι βλέπω υπάρχουν universal, όμως πρίν αγοράσω θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες. Το κλιματιστικό μου είναι μάρκα μεκαψες (NOVA Electric).

εμενα συνηθως οταν παω να το αναψω στις πρωτες ζεστες,ειναι τελειωμενες οι μπαταριες.Ανοιγω το καπακι του ερκοντισιον, ,και εχει διακοπτη χειροκινητο που παιρνει μπροστα. Ελα μωρη Τζαπανιλα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
21 quadra έγραψε:
Λάθος του χρήστη ναί εύκολα, τον κόβω για 1mm ή για 0.8mm αλλά ληγμένος ? Ποιός δίσκος γράφει επάνω πότε λήγει ? 1η φορά το ακούω ότι λήγουν, τα υλικά αυτά για να λήξουν θέλουν κάποια χρόνια για να αλλοιωθεί η συνδετική κόλλα.

ολοι οι δισκοι γραφουν πανω ημερομηνια ληξης.

αυτος πχ εχει ημερομηνια ληξης 06/2015
http://cthardware.com/bosch-2608601520- ... x5pcs.html
.Ολοι τον γραφουν σε αυτο το σημειο,οι περισσοτεροι πανω στο τσερκι που εχουν στην εσωτερικη τους διαμετρο. Οπως ειπε και ο Ντριφτης συνηθως συμβαινει απο υπερβολικο στοκαρισμα σε μαγαζια/εισαγωγικες εταιριες.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
dimviii έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Βράδυ στο χωριό, κάυσωνας και οι μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ του AC νεκρές. Μπαταρίες δέν υπάρχουν πουθενά στο σπίτι και όλα τα καταστήματα είναι κλειστά τέτοια ώρα.

Βρίσκω ένα φορτιστή απο παλιό Nokia που έγραφε οτι βγάζει 3 Volt στην έξοδο, αρα ότι πρέπει για να τροφοδοτήσω το τηλεκοντρόλ. Του κόβω την άκρη του καλωδίου και το συνδέω στους ακροδέκτες των μπαταριών.

Τελικά δούλεψε και κατάφερα να βάλω μπρός το AC με αυτόν τον τρόπο, όμως όπως διαπίστωσα αργότερα, ο φορτιστής του Nokia ήταν ένας ένας σκέτος μετασχηματιστής με ανόρθωση χωρίς σταθεροποίηση, και η τάση που έβγαζε ήταν αρκετά μεγαλύτερη απο 3 Volt.

Το αποτέλεσμα είναι οτι έκαψα το τηλεκοντρόλ. Απ ότι βλέπω υπάρχουν universal, όμως πρίν αγοράσω θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες. Το κλιματιστικό μου είναι μάρκα μεκαψες (NOVA Electric).

εμενα συνηθως οταν παω να το αναψω στις πρωτες ζεστες,ειναι τελειωμενες οι μπαταριες.Ανοιγω το καπακι του ερκοντισιον, ,και εχει διακοπτη χειροκινητο που παιρνει μπροστα. Ελα μωρη Τζαπανιλα :metalo:

+1
Εδω και παρα πολλα χρονια τα air condition με τηλεκοντρολ έχουν, κάτω από το καπάκι, διακόπτη ασφαλείας για εκκίνηση/τερματισμό λειτουργίας. Στην εκκίνηση από τον διακόπτη αυτόν, το κλιματιστικό επιλέγει αυτόματα (ανάλογα με τη θερμοκρασία) σε τι κατάσταση θα λειτουργήσει.
Αυτό το κάνει ακόμα κι ένα 12αρι kerosun του 2001 που έχω :D
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimviii έγραψε:
mirage έγραψε:Το ερώτημα είναι γιατί έσκασε ο δίσκος βέβαια.

< Note 2 >

λαθος του χρηστη,ληγμενος δισκος.

Είναι σχεδόν βέβαιο είναι ότι δεν κρατούσε σωστά το σβουράκι. Δεν το κρατάμε έτσι ώστε το επίπεδο του δίσκου να περνάει από το πρόσωπό μας. Επίσης τα σβουράκια έχουν ασφάλεια για τον σκοπό αυτό. Μιλάω για το προστατευτικό που περικλείει τον δίσκο. Έχω δεί εξυπνάκηδες να το βγάζουν και να δουλεύουν χωρίς αυτό!
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#269856 Έχω 3 διαφορετικές μάρκες, ο ένας δεν γράφει τίποτα, ο άλλος γράφει ημερομηνία παραγωγής και ο άλλος ημερομηνία λήξης, τους αγοράζω σε κουτί των 50 ( Φ125 0.8mm ) σίγουρα δεν θα πάρω Bosch στην διπλάσια + τιμή, αυτοί είναι για τους ερασιτέχνες, όσοι καταναλώνουμε δίσκους κοπής και φυλλαράκια πέρνουμε άλλες μάρκες και με τόση κατανάλωση που έχουν τα μαγαζιά που ψωνίζω δεν προλαβαίνουν να λήξουν, θέλεις μάρκα και τιμή ?

BENMAN made in E.U
Φ 125mm 40άρι grain 1€, στα μαγαζιά βιτρίνα κομμάτι - κομμάτι έχει 2.40€ μέχρι 2.80€, είσαι μέσα στην αγορά και τα εμπορεύεσαι ή τα βρίσκεις κάθε μέρα στα πόδια σου και με καταλαβαίνεις απόλυτα, στα φυλλαράκια υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι ζυγοσταθμισμένο το δισκάκι και να τραντάζει τόσο πολύ που μετά από 10΄ τρόχισμα να σου μουδιάζουν τα χέρια και να μην τα νιώθεις και να σου διαλύουν και τα ρουλεμάν του τροχού, τροχοί Bosch με ρύθμιση ταχύτητας για Φ 125 πληρωμένοι 125€ ο ένας δεν είναι για να βάζεις κινεζιές επάνω αλλά ούτε και για Bosch τροχουδάκια, αυτά είναι για όσους το φυσάνε το χρήμα και θέλουν μάρκα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#269861 Παναγιωτη εγω μιλαω για δισκους κοπης ,οχι για αυτους με τα φυλλαρακια.Οι Μπενμαν που λες,εχε υποψιν σου οτι ειναι μαρκα φασον που φτιαχνεται με προτεραιοτητα στο κοστος.Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο,αλλα σιγουρα δεν ειναι στα καλυτερα της αγορας.
Εγω τροχο κοπης δεν εχω δει που να μην εχει ληξη επανω.Απο κινεζικο,μεχρι τον ακριβοτερο.
Οταν εχει ημερομηνια παραγωγης,υπολογιζεις μαξ 3 ετη.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Alxnks έγραψε:+1
Εδω και παρα πολλα χρονια τα air condition με τηλεκοντρολ έχουν, κάτω από το καπάκι, διακόπτη ασφαλείας για εκκίνηση/τερματισμό λειτουργίας. Στην εκκίνηση από τον διακόπτη αυτόν, το κλιματιστικό επιλέγει αυτόματα (ανάλογα με τη θερμοκρασία) σε τι κατάσταση θα λειτουργήσει.

Και μένα έχει αυτό το διακόπτη, αλλά υπέθετα οτι θα δουλέψει με τις τελευταίες ρυθμίσεις. Την τελευταία φορα που δούλεψε ήταν ρυθμισμένο στη ζέστη :vava:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Pitt έγραψε:Είναι σχεδόν βέβαιο είναι ότι δεν κρατούσε σωστά το σβουράκι. Δεν το κρατάμε έτσι ώστε το επίπεδο του δίσκου να περνάει από το πρόσωπό μας. Επίσης τα σβουράκια έχουν ασφάλεια για τον σκοπό αυτό. Μιλάω για το προστατευτικό που περικλείει τον δίσκο. Έχω δεί εξυπνάκηδες να το βγάζουν και να δουλεύουν χωρίς αυτό!

Μάλλον και αυτός χωρίς τον προφυλακτήρα δούλευε το σβουράκι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
fubar.gr έγραψε:
Alxnks έγραψε:+1

Και μένα έχει αυτό το διακόπτη, αλλά υπέθετα οτι θα δουλέψει με τις τελευταίες ρυθμίσεις. Την τελευταία φορα που δούλεψε ήταν ρυθμισμένο στη ζέστη :vava:

αν θυμαμαι καλα εχει και διακοπτη ζεστη/κρυο με ενα διακοπτη σαν ον/οφ που στη μια θεση ειναι η ζεστη και στην αλλη στο κρυο.Αυτο που παιρνει εμπρος ειναι ενα κουμπακι που το πατας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:Παναγιωτη εγω μιλαω για δισκους κοπης ,οχι για αυτους με τα φυλλαρακια.Οι Μπενμαν που λες,εχε υποψιν σου οτι ειναι μαρκα φασον που φτιαχνεται με προτεραιοτητα στο κοστος.Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο,αλλα σιγουρα δεν ειναι στα καλυτερα της αγορας.
Εγω τροχο κοπης δεν εχω δει που να μην εχει ληξη επανω.Απο κινεζικο,μεχρι τον ακριβοτερο.
Οταν εχει ημερομηνια παραγωγης,υπολογιζεις μαξ 3 ετη.

Oι κοπής TJR 0.8mm μόνο αγοράζω εδώ και χρόνια, έχουν ημερομηνία παραγωγής, οι Dronco made in germany έχουν ημερομηνία λήξης.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#270078 επειδη μιλησατε για κλιματιστικα...
http://inventoraircondition.gr/air-cond ... a-aria-24/

και για τους δισκους κοπης...
ολοι γραφουν ημερομηνια ληξης...
και για τα ατυχηματα...99,9 φταιει ο αδειος εγκεφαλος των χρηστων αυτων....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:επειδη μιλησατε για κλιματιστικα...

Ότι πρέπει για τον χειμώνα!
Έχει και Vitamin C που εκτός από το καλό που κάνει στις ιώσεις, "αυξάνει και την παραγωγή κολλαγόνου". :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra

Πως είσαι τόσο σίγουρος ? Διάβασε παραπάνω τι γράφω και με μάρκες, αν θέλεις ανεβάζω και φωτό, άλλοι έχουν ημ, παραγωγής και άλλοι ημ, λήξης, δεν είναι θέσφατο ότι όλοι έχουν ημερομηνία λήξης.
Άβαταρ μέλους
By nEK
21 quadra έγραψε:

Πως είσαι τόσο σίγουρος ? Διάβασε παραπάνω τι γράφω και με μάρκες, αν θέλεις ανεβάζω και φωτό, άλλοι έχουν ημ, παραγωγής και άλλοι ημ, λήξης, δεν είναι θέσφατο ότι όλοι έχουν ημερομηνία λήξης.

ενταξει, παω πασο. Μπορει οπως λες να αναφερουν και ημερομηνια παραγωγης.
απλα οτι εχω δουλεψει μεχρι στιγμης, απο bosch, dewalt και αλλες που δεν θυμαμαι τωρα γραφαν ημερομηνια ληξης.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#270106 Πολύ πιθανό να είχε βάλει μεγαλο δισκο σε σβουρακι για μικρούς δίσκους αφού είχε βγάλει τον προφυλακτήρα για το χωρέσει το οποίο επισης απαγορεύεται.
Περί ημερομηνίας λήξης. Δεν είναι όλοι οι δίσκοι ίδιοι οποτε δεν λήγουν όλοι. Επίσης η ημερομηνία λήξης αν υπάρχει δεν είναι πανάκεια αν ο δίσκος δεν έχει αποθηκευτεί σωστα.
Περισσότερα εδώ
www.thebaf.org.uk/information
Εγώ δεν θα αγόραζα δίσκους που δεν το τηρούν.
Υ.Γ. Το ερώτημα ηταν μάλλον ρητορικό με στοχο να δειξει κάτι άλλο. Τα προστευτικα γυαλιά όπως και κάθε μέσο προστασιας είναι η τελευταία γραμμή άμυνας. Υπαρχουν παντα τρόποι να προληφθεί ένα ατύχημα. Ο τύπος στην φωτογραφία ηταν απλα κωλοφαρδος.

< Note 2 >