Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By GTS
xenos έγραψε:Μα σε καθαρο ταξιδι ηθελα να μετρησω. Αθηνα μονο εχω 7.5-8.
Αλλα μου κανει εντυπωση για τα χλμ αυτα να καιει τοσο λιγο.

<

Είναι καλη καταναλωση αλλα σε ταχύτητες αυτοκινητοδρομου αυτό που παιζει ρολο είναι οι μακριες σχεσεις μετάδοσης, το βαρος και η αεροδυναμικη κυριως. Νομιζω ο Χαρης εχει δει και 4.9 σε τμηματα με χαμηλοτερη όμως μεση ταχυτητα. Όμως δεν είναι η πραγματικη καταναλωση γιατι θα πρεπει να μπεις και να βγεις από τον αυτοκινητοδρομο και στις χαμηλες ταχύτητες/κινηση αυτό το αμαξι χανει πολύ σε καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#268997 Αν τον κανεις καθ οδον τον μηδενισμο τοτε θα δεις και μεγαλη μεση και χαμηλη καταναλωση.

Το 4.9 το χω δει στο Πατρα Κορινθος με ρυθμους ΚΤΕΛ ας πουμε που πας στις κορινες ακολουθωντας τον ρυθμο της κινησης
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#269065 Μεση 113km και τέτοια κατανάλωση (cruise control να φανταστώ) είναι όντως πολύ καλή, έχουν κάνει άλματα οι κινητήρες.

Kαι το mazda6 (διλιτρο) του φάδερ καίει λιγοτερο απ την εύα. Μόνο μέσα σε πόλη με κίνηση γαμιέται, το 10άρι το χτυπάς άνετα ή σε πολύ υψηλές ταχύτητες, που η εύα ακόμα και τώρα καίει λιγότερο νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#269069 Cc δεν εχω ...ακομα.

<
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#269085 Εχω την αισθηση οτι με cc εχεις μεγαλυτερη καταναλωση.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 18 Ιουν 2016, 10:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:Μεση 113km και τέτοια κατανάλωση (cruise control να φανταστώ) είναι όντως πολύ καλή, έχουν κάνει άλματα οι κινητήρες.

Kαι το mazda6 (διλιτρο) του φάδερ καίει λιγοτερο απ την εύα. Μόνο μέσα σε πόλη με κίνηση γαμιέται, το 10άρι το χτυπάς άνετα ή σε πολύ υψηλές ταχύτητες, που η εύα ακόμα και τώρα καίει λιγότερο νομίζω.

Υπαρχει διαφορα στους κινητήρες αλλα η μεγαλυτερη διαφορα είναι η 6η ταχυτητα που εχουν ειδικα αν δινει 50χμω ανα 1000 στροφες. Όμως οι πολύ μακριες σχεσεις είναι μειον στην πολη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#269108 Οι καταναλώσεις που διαβάζω μου φαίνονται εξωπραγματικές!
Εγώ μια φορά έχω δει κάτω από 8 λίτρα και αυτό με ρυθμούς χελώνας και μωτ 75χλμ από Αθήνα προς Πάτρα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#269113 Ενταξει εσενα ειναι διλιτρο, ατμοσφαιρα και μοιαζει λογικο.

Απο την αλλη, την διαδρομη του Ξενοφωντα την κανω συχνα και κατω απο 7,5 δεν εχω δει ποτε.
Συνηθως παω με 120-150, με την περισσοτερη ωρα να ειμαι στα 140 και καιω 8,5 λιτ/100χλμ.
Το ζοριζω βεβαια αφου το αναγκαζω να κραταει τα 130-140 στα ανηφορικα κομματια, αλλα και παλι η προοδος στους κινητηρες ειναι εντυπωσιακη!
Άβαταρ μέλους
By JBT
#269129 χιλιόμετρο = απόσταση

απόσταση/χρόνος = ταχύτητα

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Ενταξει εσενα ειναι διλιτρο, ατμοσφαιρα και μοιαζει λογικο.

Κι εμένα δίλιτρο, ατμόσφαιρα είναι και βαρύτερο κιόλας και χωρίς άμεσους ψακασμούς και eff. dynamics, αλλά στην εθνική άμα πάω χαλαρά (6η και 120-140χαω) καίω γύρω στα 7άρια... Άμα είμαι με καμιά 100 χαω θα κάψω κοντά στο 6 φαντάζομαι... :innocent:

ΟΚ, και τα 18άρια λάστιχα δεν βοηθάνε σαφώς...

Anonymous Founder έγραψε:Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο δικό μου είναι ο... οδηγός του!

My point exactly... :innocent: :lol: :lol: :twisted:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#269167 Στην ιδια διαδρομη με την ιδια περίπου οδηγηση, χωρις a.c την εκανα με 7.6 με κορσα 1.4.

<
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#269169 Έχω απόλυτη ανικανότητα να πάω αργά. Το έχω καταλάβει και αποδεχτεί πια, οπότε απλώς πληρώνω λίγη βενζίνη παραπάνω και είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Είμαι βέβαιος πως και πιο καινούριο αυτοκίνητο αν είχα, δεν θα υπήρχε μεγάλη βελτίωση.
Εδώ με την Lancia και έγραφα 10άρια μόνιμα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#269243 Όπως έλεγα και καμμιά-δυο σελίδες παραπίσω, καλό είναι να μετράς από γέμισμα σε γέμισμα ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ, γιατί οι περισσότεροι υπολογιστές κλέβουν (ο δικός μου από μισό ως ΕΝΑ λίτρο σε μέση κατανάλωση :lipsealed: ...), εκτός αν δεχτούμε (ή μάλλον δεχτώ), πως κλέβουν όλοι οι βενζινάδες :ninja: ...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#269286 Την εχουμε κανει τη μετρηση πολλες σελιδες παραπισω.

<