Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#26813 Δε θα κάτσω να quotαρω γιατι θα βγει σεντόνι και, sorry pipinos, αλλα αδερφέ δεν διαβάζονται....

Αυτό που προσπάθησα να πω είναι οτι η κοινωνία έχει διαστρεβλωμένη προτεραιοποίηση στο τι αξίζει να πληρώνει και τι όχι. Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με το τι ορίζει η κοινωνία ως "αγαθό". Στο Ελλαδιστάν όμως - και αυτό φάνηκε και παραπάνω με το λειτουργημα- έχει γίνει συνείδηση ότι το αγαθό οφείλει και να είναι και τζάμπα ή έστω φθηνό. Αυτό χωρίς να αξιολογούμε σε πολλές περιπτώσεις την ποιότητα. Ίσως και επειδή δεν μπορούμε να την "μετρήσουμε" όπως έγραψε και ο pipinos καπου.

Οπότε eddie το "οσα πάρεις απο την αγορά" είναι άκυρο γιατί δεν υφίσταται τέτοιο πράμα που να λειτουργεί ορθολογικά και με παρόμοιο τρόπο. Και συνολικά, αλλά και ειδικά στη συγκριση που αναφέρεις.

Ένας νέος γιατρός :)
Τελευταία επεξεργασία από Gilles_27 και 20 Οκτ 2014, 22:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#26815 Γελάω με γιαλατζή φιλελέδες που γράφουν ουρανομήκεις κοτσάνες αγνοώντας λέξεις όπως έλλειψη ανταγωνισμού, καρτέλ, ολιγοπώλεια κλπ οι οποίες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

ινβ4 -> κινητή τηλεφωνία = γελάει ο πλανήτης
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Οπότε eddie το "οσα πάρεις απο την αγορά" είναι άκυρο γιατί δεν υφίσταται τέτοιο πράμα που να λειτουργεί ορθολογικά και με παρόμοιο τρόπο. Και συνολικά, αλλά και ειδικά στη συγκριση που αναφέρεις.

Βασικά το επάγγελμα σου είναι κατεξοχήν χώρος εφαρμογής του συγκεκριμένου.
Μέτρα πόσοι γιατροί έχουν φύγει για εξωτερικό.
Είδαν ότι μπορούν εκεί να βγάλουν πολλαπλάσια --> την έκαναν.

Αυτό που προφανώς θες να πεις είναι ότι γιατροί και εκπαιδευτικοί (δημόσιοι) υποαμοίβονται.
Σωστό αλλά τελείως άσχετο με το πόσα παίρνει ένας υδραυλικός, μια κορδελιάστρα, ένας μάγειρας.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#26827 Similar Topics

Mε Camper στο Νordkapp

Τι εργαλεία πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο?

Honda CBR600F (Aπ'την μαουνα στο κρισκραφτ)

ΕΛ.ΑΣ. - Συμπεριφορές, προβλήματα κλπ.

Γυμναστική, fitness, αθλητισμός κλπ.

:s_omg :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By leonp
#26829 Οι γιατροί πρέπει να αμείβονται με τις ώρες που εργάζονται και τότε θα παίρνουν περισσότερα απ' αυτά που παίρνουν σήμερα.

Βέβαια αν αμείβονται και οι εκπαιδευτικοί με τις ώρες που εργάζονται τότε θα πεινάσουν,
γιατί το παρακάτω ΙΣΧΥΕΙ. :lol:
kyr80 έγραψε:Οι πιο μαυρισμένοι Έλληνες τουρίστες είναι δάσκαλοι...
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
EDDIE_147 έγραψε:

Βασικά το επάγγελμα σου είναι κατεξοχήν χώρος εφαρμογής του συγκεκριμένου.
Μέτρα πόσοι γιατροί έχουν φύγει για εξωτερικό.
Είδαν ότι μπορούν εκεί να βγάλουν πολλαπλάσια --> την έκαναν.

Αυτό που προφανώς θες να πεις είναι ότι γιατροί και εκπαιδευτικοί (δημόσιοι) υποαμοίβονται.
Σωστό αλλά τελείως άσχετο με το πόσα παίρνει ένας υδραυλικός, μια κορδελιάστρα, ένας μάγειρας.

Προφανώς περι υποαμοιβής μίλησα. Και προφανώς για αυτό μίλησαν και όλοι οι άλλοι που είπαν πριν για τον δασκαλο που πρέπει να πληρώσει τον υδραυλικό κλπ . Δεν είμαι της λογικής της σύγκρισης, μπήκα απο την ροή της κουβέντας σ'αυτή.

Κατα τ'άλλα και περι μη δημοσίου, αν δεν έχεις παραδείγματα που ο άλλος λέει στο τηλέφωνο ότι του ήρθε ο λογαριασμός 100€ ή ότι αγόρασε το Χ καινούριο fashion item και καπάκι μπαίνει και κάνει παζάρια στο γιατρό μετά την επίσκεψη, μπορώ να σου προσφέρω αρκετά.
Και για να μην φεύγουμε off, έχω την αίσθηση ότι το ίδιο μέσες-άκρες πρεπει να συμβαίνει και όταν ψάχνει να κάνει οποιοδήποτε μάθημα στο παιδί του και να γλιτώσει τα 2€/ώρα....
Άβαταρ μέλους
By bill33
Y.V έγραψε: Similar Topics

Mε Camper στο Νordkapp

Τι εργαλεία πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο?

Honda CBR600F (Aπ'την μαουνα στο κρισκραφτ)

ΕΛ.ΑΣ. - Συμπεριφορές, προβλήματα κλπ.

Γυμναστική, fitness, αθλητισμός κλπ.

:s_omg :s_wacko

Fuzzy logic!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By IKE
Gilles_27 έγραψε:Δεν είναι πρόβλημα. Είναι ανωμαλία.

Θα ήθελα μία ανάλυσή σου σε αυτό. Γιατί είναι ανωμαλία?
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#26871 Δεν διαβάζεις παραπάνω όλα όσα έχω γράψει εν τω μεταξύ και να ξαναερθεις με (όλες τις) απορίες καλύτερα?
Άβαταρ μέλους
By Panosss
IKE έγραψε:Που είναι το πρόβλημα αν πληρώνεται παραπάνω ο υδραυλικός δηλαδή?

Το πρόβλημα είναι οτι ο πιπίνος είναι δάσκαλος, όχι υδραυλικός :s_mad .
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:Σταμάτα, θα κλάψω :sorry: . Εσύ τους ΣΥΜΠΟΝΑΣ τους μαθητές.

Φυσικά τους συμπονώ και καταλαβαίνω τα φυσικά τους όρια. Εσύ νομίζεις ότι οι μαθητές μπορούν να διαβάζουν 24/7 όλο το χρόνο. Απουσία γνώσης; Σίγουρα. Απουσία συνείδησης; 100%

Panosss έγραψε:Κι αν ήθελε;
Ξέρω...ξ'ερω...έχεις αποφασίσει εσύ ότι δεν θέλει...

Τότε να το κάνουμε. Σε μια Σχολή πριν κάτι χρόνια που το δοκίμασα, όμως, κόντεψα να φάω ξύλο. Τους έβαλα τα θέματα, λόγω καταλήψεων είχε φτάσει 20 Ιουλίου, έξω είχε 40 βαθμούς, μέσα με τα τζάμια και 150 άτομα είχε γίνει θερμοκήπιο και εγώ στην έδρα να πίνω νερό και οι άλλοι από κάτω να στενάζουν. Για να καταλάβεις για το επίπεδο ζέστης με 2*1,5L νερό μέσα σε 2 ώρες επισκέφθηκα τουαλέτα μετά από 4 ώρες που είχα πιεί άλλο 1,5L. Αν θες οι μαθητές να δίνουν υπό αυτές τις συνθήκες λες να με πειράξει; Μην πεις μετά, όμως, ότι το παιδί μου απέτυχε γιατί λιποθύμησε ή γιατί είχε ζέστη. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα με αυτές τις λύσεις.

Panosss έγραψε: :dizzy: :omg:
τι πις τουώρα ρι μιγάλ'..ποπο..συ δεν εισ δάσκαλος..είσαι ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!

Είδες; Ώρες ώρες έχω τις στιγμές μου. Το ότι μιλάς, όμως, με αυτόν τον τρόπο που δείχνει "βλαχιά" δε μειώνει εμένα, αλλά εσένα που υποτιμάς ένα κομμάτι του πληθυσμού της χώρας. Θα μου πεις αγωγή από τους γονείς... εντάξει, το 30% εξαρτάται από το δάσκαλο και το υπόλοιπο είναι οι άλλοι παράγοντες, οπότε τι να κάνουμε κι εμείς αν από το σπίτι έχεις τέτοια παραδείγματα;

Panosss έγραψε:Και...φυσικά...κατάκριση είναι αυτό που χαρακτηρίζεις εσύ ως κατάκριση...

Το ότι λες εσύ και 2-3 άλλοι πως μας πληρώνεις κακώς γιατί δε δουλεύουμε δεν είναι κατάκριση; Είναι θετική κρίση; Ελλιπής γνώση = λανθασμένο συμπέρασμα.

Panosss έγραψε:Σωστά. Εξάλλου ο υδραυλικος είναι που κάνει τα ιδιαίτερα. Που ναι ο ορισμός του μαύρου.
Όχι ο εκπαιδευτικός.

Το συμπέρασμα είναι και πάλι λανθασμένο γιατί στηρίζεται (σκοπίμως;) σε λανθασμένα δεδομένα. Κατακρίνουμε και τους εκπαιδευτικούς που κάνουν ιδιαίτερα (όσοι κάνουν παράνομα, είναι δηλαδή στο δημόσιο ή δεν κόβουν αποδείξεις) που αποτελούν ένα ποσοστό του κλάδου (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι είναι αυτοί που έχουν τέτοιες δυνατότητες), όπως κατακρίνουμε και το 100% των υδραυλικών που δεν κόβουν τις αποδείξεις που πρέπει. Το ότι ένα 20% είναι παράνομο αυτό δε σημαίνει ότι αθωώνεται όλη η υπόλοιπη κοινωνία. Π.χ. ο kyr80 που δεν πληρώνει υπερωρίες (μόνος το δήλωσε) είναι εντάξει;

Panosss έγραψε:Τότε ποιο ειναι το κακό στη στοχοποίηση;
Ξέρεις πόσοι από τον ιδιωτικό τομέα θα προστιμούσαν να...είχαν πάθει το τεράστιο αυτό κακό (να είχαν στοχοποιηθεί) παρά να πάθουν το, ασήμαντο, της απόλυσης;
2 εκατομμύρια. Τουλάχιστον.

Η στοχοποίηση δε γίνεται για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά για να τιμωρηθούν αυτοί που εσύ θεωρείς ως προνομιούχους. Άρα, ναι, είναι κακή, όταν γίνεται με αυτόν τον εκδικητικό τρόπο.

Panosss έγραψε:Έτσι...έτσι... :metalo:

Φαντάζομαι έχεις και σε αυτό λύση. Να την περιμένω ή θα είναι όπως η πρόταση για τα ιδιωτικά σχολεία που ακόμη έρχεται, αλλά λόγω πασιφανούς αδυναμίας, πλέον δεν τολμάς ούτε και να την αναφέρεις;

Panosss έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:αν βρεις σπίτι για όλο το χρόνο στη Μύκονο με <500€ έλα και πες μου

κιπ ροκινγκ μεν.. :metalo:

Φαντάζομαι κι εδώ γνωρίζεις καλύτερα από εμένα που έμεινα 1 χρόνο Μύκονο ως εκπαιδευτικός...

Panosss έγραψε:Σταματάω εδώ, είναι αδύνατον να απαντήσω στη σεντονοπαραγωγή ενός δυ, έχεις χάσει από τ' αποδυτήρια... :(

Είναι αδύνατον να αντέξεις το σφυροκόπημα. Είσαι στα σχοινιά και τρως το "ξύλο" της αρκούδας. Ό,τι έχεις πει είναι αποτέλεσμα είτε ελλιπέστατης γνώστης της κατάστασης, είτε εκδίκησης, είτε προβοκάτσιας. Πάντως, πρόταση που είχες αναφέρει ότι υπάρχει δεν είδα να έρχεται. Γιατί; Φοβάσαι και τον επόμενο γύρο "ξύλου"; Δεν σε είχα για τόσο φοβισμένο...

Panosss έγραψε:Ρε φίλε είναι πολύ δύσκολη δουλειά...εεε..συγγνώμη...λειτούργημα ήθελα να πω (ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ έτσι; μπαι δ γουέ, προβλέπεται μισθός για τα λειτουργήματα;;;), γιατί δεν παραιτείσαι;;
Τόσο πολύ filotimo έχεις; Γιατί δεν κόβεις λιγο, να κοιτάξεις και τον εαυτό σου βρε αδερφέ, μη θυσιάζεσαι συνέχεια για του άλλους.
Μείωσε λίγο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι δύσκολη δουλειά, αν έχεις αμφιβολίες το "Κοινωνικό Σχολείο" είναι ανοιχτό στο κοινό, οπότε μπορείς να έρθεις να διδάξεις εσύ μία ώρα για να μας δείξεις ότι είναι εύκολο. Θες να το κανονίσουμε;

Μισθός για τα λειτουργήματα προβλέπεται. Γιατί να μην προβλέπεται; Δηλαδή ΣΑ, ΕΔ, Εκπαίδευση, Ιατρικά επαγγέλματα πώς θα ζουν;

Ναι, έχω πολύ φιλότιμο, δε νομίζω αυτό να είναι αρνητικό. Φιλότιμο που εσύ δεν έχεις γιατί, αν είχες, θα μας έγραφες την πρότασή σου την τόσο εύκολη να πραγματοποιηθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι θα γίνεις ακόμη περισσότερο ρεζίλι κρύβεσαι και μόνο επιθέσεις ειρωνείας και ψευτομαγκιάς με γλώσσα που θεωρείς ότι θα με μειώσει χρησιμοποιείς.

EDDIE_147 έγραψε:pipine τι άποψη έχεις για το ξέκωλο ντύσιμο πολλών μαθητριών σε Γυμνάσια-Λύκεια;
Είσαι υπέρ της αποβολής σε τέτοιες περιπτώσεις;

Σε αυτά που έχω πάει δεν έχω παρατηρήσει κάτι εξαιρετικά προκλητικό. Ίσα ίσα που οι περισσότερες μαθήτριες έχουν παρόμοιο στυλ ντυσίματος. Αν κάποια ξεφύγει και προκαλεί εμφανώς ο νόμος προβλέπει την αποβολή, αλλά αυτό είναι θέμα Δντη (μέχρι 3 ημέρες) και αν η συμπεριφορά αυτή επαναληφθεί, τότε ο Σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αποφασίσει για ποινή μέχρι 5 ημέρες αποβολή ή για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

soch έγραψε:Ππιπίνε μπράβο για την υπομονή και την επιμονή σου. Το είχα δοκιμάσει και γω το σπορ για το ίδιο θέμα στους 4ΤΦ.
Απορω βέβαια που ασχολείσαι (και μερικοί ακόμα) με το pet και απαντάς και σοβαρά...

Μα είναι πολύ ευχάριστο να έχεις στα σχοινιά κάποιον και να τον βαράς. Ρίχνει πού και πού κανένα κροσέ στον αέρα, αλλά εντελώς άστοχο. Σε λίγο θα πέσουν τα χέρια και ο διαιτητής θα μου δώσει τη νίκη είτε με ΚΟ είτε με TKO.

kyr80 έγραψε:Αφού κάνουν λειτουργημα, δεν πρέπει να τους νοιάζει η αμοιβή... Εφόσον τους νοιάζει, παύει αυτομάτως να είναι λειτούργημα.

Λανθασμένη άποψη. Αν δεν μπορείς να ζήσεις, τότε όχι μόνο λειτούργημα δεν κάνεις, αλλά ούτε μπορείς και να δουλέψεις στο πιο απλό επάγγελμα. Και μην κοιτάς εμένα και άλλους 1000 που έχουμε και άλλη δουλειά να κάνουμε (π.χ. εταιρείες τηλεπικοινωνιών). Σκέψου έναν φιλόλογο ή έναν μαθηματικό που δεν έχει άλλο επάγγελμα εκτός από τη διδασκαλία. Φυσικά, δεν λαμβάνουμε υπόψη μας και άλλους που κάνουν λειτουργήματα, όπως οι Δικαστές (στους ανέφεραν πιο κάτω) που αμοίβονται καλύτερα και από Καθηγητές Παν/μιου (εννοώ αυτούς που με την παλιά ορολογία έχουν την έδρα).

kyr80 έγραψε:Ε ναι, μη θιξουμε τη συντεχνία .... Δάσκαλοι είμαστε εμείς, γυναίκα μας, γονείς. ...

Εγώ έγινα στην πορεία, λόγω "ατυχούς" συγκυρίας. Η μητέρα ήταν. Η γυναίκα βρέθηκε να ασχολείται με το επάγγελμα, ενώ παλαιότερα έκανε άλλο (Μηχανικός στη Γέφυρα Α.Ε.). Άλλωστε, στο επάγγελμα αυτό δεν υπάρχει συντεχνία. Ό,τι έχω γράψει είναι 100% η πραγματικότητα. Ούτε ζήτησα μισθό 2χ αυτού που παίρνω. Απλά, αυτό που έγραψα, είναι ότι όταν για τους παλιούς ο μισθός μειώθηκε €200 στα €1400 και για εμάς τους νέους €300 στα €1000, ο μεν πρώτος μπορεί με λίγη οικονομία να βγει, εμείς, όμως, δε βγαίνουμε με τίποτε, αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι βρίσκονται απλωμένοι σε νησιά και ακριτικές περιοχές (1ος διορισμός).

trident1971 έγραψε:Λειτουργημα εκαναν κατι φτωχοι δασκαλοι στο πουθενα, με λιγοστα χρηματα κλπ, κατι δεκαδες χρονια πριν.
Τα παλληκαρια που κανουν απεργια για τα λεφτα εδω και 40 χρονια κανουν μια δουλεια οπως ολες οι αλλες.

Το πρόβλημα της απεργίας είναι ότι η ΟΛΜΕ είναι ελεγχόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση και δεν έκανε ΜΙΑ απεργία (θυμάστε 2-3 μεγάλες στο παρελθόν;) με ένα και μόνο αίτημα: μισθό καθαρίστριας στο ΥΠΟΙΚ. Με αυτό το αίτημα έπρεπε να βγουν να γίνει Ο χαμός. Αλλά εμείς είμαστε καθώς πρέπει γιατί κάνουμε λειτούργημα βλέπεις, οπότε και μας βρίζουν και μισθό δεν παίρνουμε. Τώρα, θα βγει ο Panosss και ο kyr80 και θα πει: μα η καθαρίστρια δουλεύει, καθαρίζει, βλέπω τη σκόνη να φεύγει, εσύ τι κάνεις; Γιατί, πολύ απλά, όσο και να θες το 70% δεν εξαρτάται από το δάσκαλο αλλά από γονείς και κοινωνικό περιβάλλον, οπότε δε θα καταλάβουν ποτέ την αλλαγή που (ίσως) να τους έχει συμβεί σε σχέση με την κατάσταση πριν πάνε σχολείο.

IKE έγραψε:Που είναι το πρόβλημα αν πληρώνεται παραπάνω ο υδραυλικός δηλαδή?

Πουθενά υπό δύο προϋποθέσεις: (α) θα κόβει κανονικά αποδείξεις και (β) αφού θα κόβει αποδείξεις και το κράτος θα έχει έσοδα θα πάρουν και οι εκπαιδευτικοί λίγο παραπάνω μισθό, απλά για να ζουν αξιοπρεπώς, κυρίως οι νέοι που βρίσκονται εκτός μονίμου κατοικίας και συντηρούν δύο σπίτια.

leonp έγραψε:Το θέμα είναι γιατί να πληρώνονται το ίδιο (κάθε μήνα) με τους άλλους εργαζόμενους οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν σημαντικά λιγότερο.

Γιατί να πληρώνεται κανονικά κάποιος που δουλεύει 10 ώρες τη βδομάδα και εκτός απ' αυτό κάθεται και 3 μήνες το καλοκαίρι;

Πόσο πιο σημαντική είναι δηλαδή η δουλειά του εκπαιδευτικού;
Είναι τόσο σημαντική ώστε να πληρώνεται διπλάσια (ανά ώρα) από τους άλλους εργαζόμενους;
Ωραία, ας πληρώνεται διπλά ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Λανθασμένες παραδοχές = λανθασμένο συμπέρασμα. Καταρχάς το ωράριο είναι 18-23 ώρες ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ. Πέραν αυτών υπάρχουν και διοικητικές εργασίες που πλέον είναι τουλάχιστον άλλες 2 ώρες / ημέρα, άρα 10 ώρες την εβδομάδα (καταστρατηγώντας το νόμο που λέει για μέγιστο 30 ώρες / εβδομάδα εργασία στο σχολείο). Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την προετοιμασία / διάβασμα στο σπίτι που είναι υποχρεωτικό να γίνει, εκτός και αν θεωρείς ότι οι ασκήσεις που μπαίνουν στα παιδιά, τα διαγωνίσματα, οι διορθώσεις κτλ μπορούν να γίνουν μέσα στις υπόλοιπες 5 ώρες που έχει δικαίωμα να κάτσει στο σχολείο την εβδομάδα (θεωρώντας το ελάχιστο ωράριο), χωρίς γραφείο και υπολογιστή στη διάθεσή του.3 μήνες το καλοκαίρι δεν κάθεται. 3 μήνες κάθεται συνολικά το χρόνο, απλά ακολουθώντας τις αργίες των σχολείων. Αυτό, όμως, το εξήγησα ότι προέρχεται από αδυναμία των μαθητών και όχι γιατί έτσι θέλουν οι καθηγητές. Άλλωστε, πέρυσι, τελειώσαμε 4/7, απλά γιατί έκατσαν έτσι οι ημερομηνίες. Ρώτα, όμως, τα παιδιά τι έλεγαν για τις εξετάσεις στις 30/6...

Πρακτικά, αν θες να το δεις αντικειμενικά, καθημερινά οι ώρες εργασίας είναι 4-5 ώρες διδασκαλίας, 2 ώρες διοικητικά και άλλες 4 τουλάχιστον στο σπίτι. Εμένα μου τρώει παραπάνω, δηλαδή 8 ώρες στο σπίτι, γιατί είμαι νέος και δεν έχω καθόλου έτοιμη δουλειά στα αντικείμενα αυτά, διαφορετικά, αν είχα έτοιμη δουλειά (όσο δηλαδή είναι έτοιμη με τις μεταφορές κεφαλαίων που γίνονται συνέχεια - βλ. μεταρρυθμίσεις), αν έκανα και μεταφορά δουλειάς το ΣΚ (π.χ διορθώσεις) θα δούλευα 4 ώρες καθημερινά στο σπίτι που είναι και το ελάχιστο. Άρα, το καθημερινό ωράριο είναι περίπου 10 ώρες, απλά είναι σπαστό και "κρυφό", δηλαδή εσύ που είσαι απέξω δε γνωρίζεις ότι το απόγευμα ο φιλόλογος διορθώνει εκθέσεις, αλλά θεωρείς ότι είναι σπίτι και βλέπει TV.

Και, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, αυτό που έλεγα πάντα είναι το εξής: οι ώρες εργασίας μου δεν είναι οι 23 στο σχολείο, αυτές είναι διασκέδαση γιατί έχω επαφή με τα παιδιά, παίρνω δύναμη, λέω καμιά κουβέντα με κανέναν συνάδελφο κτλ. Οι ώρες εργασίας είναι οι άλλες στο σπίτι που ετοιμάζεσαι για τις "κανονικές". Αν πας καλά στο σπίτι το πρωί στο σχολείο είσαι άνετος. Αν δεν προετοιμαστείς καλά, τότε είναι βασανιστήριο.

kyr80 έγραψε:Γνωρίζει κανείς καθηγητή σε φροντιστήριο, που να του ήρθε διορισμός στο δημόσιο και να αρνήθηκε;;;;

Λανθασμένα στοιχεία, λανθασμένα συμπεράσματα. Ξέρεις πόσοι έχουν αρνηθεί θέση αναπληρωτή τα τελευταία χρόνια και έχουν μείνει στο φροντιστήριο; Ξέρεις πόσοι προσελήφθησαν πρόπερσι στις Κυκλάδες για να γεμίσουν τα σχολεία; Π.χ. σκέψου ότι πήραν 20 Μηχανολόγους για να βρεθούν 5 άτομα και, τελικά, ούτε αυτούς τους βρήκαν και καλούσαν κόσμο μέχρι Απρίλιο (π.χ. τη γυναίκα μου) η οποία και μία χρονιά δεν πήγε και προτίμησε να μείνει άνεργη, αφού αν πήγαινε με το μισθό που τις δίνανε θα έμπαινε και μέσα. Σκέψου ότι ακόμη και ένας μόνιμος εδώ και χρόνια παραιτήθηκε από Κυκλάδες γιατί δεν έβγαινε. Άλλοι, ειδικά σε τεχνικές ειδικότητες που μπορεί να βρουν και δουλειά έξω, αρνούνται μόνιμο διορισμό. Το να βγάζεις συμπέρασμα δικό σου, αυθαίρετο, χωρίς να γνωρίζεις πώς είναι πλέον τα πράγματα είναι πολύ εύκολο, αλλά, συνήθως, δεν είναι και σωστό.

kyr80 έγραψε:Εκτός αν όλοι οι δικοί μας είναι οι μόνοι με ιδιαίτερα ή δεύτερη δουλειά. Οι πιο μαυρισμένοι Έλληνες τουρίστες είναι δάσκαλοι...

Λανθασμένα στοιχεία, λανθασμένα συμπεράσματα. Γνωρίζεις πολλούς θεολόγους και γυμναστές που κάνουν ιδιαίτερα; Μηχανολόγους; Ηλεκτρολόγους; Ηλεκτρονικούς; Πληροφορικούς; Δομικούς; Κοίτα, το 1/3 των καθηγητών είναι σε ΕΠΑ.Λ., αν βάλεις και τους δασκάλους / νηπιαγωγούς (αποτελούν το 50% - χοντρικά - του κλάδου) που ελάχιστοι έχουν ιδιαίτερα, μιλάμε για ένα δυνητικό ποσοστό της τάξης του 66% του 50%, δηλαδή 33% που μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Από αυτούς δεν κάνουν ούτε οι μισοί, άρα μιλάμε για τι ποσοστό; 15% παρανομίας; Εξαιτίας αυτών οι άλλοι θα πεινάσουμε; Καλύτερα κάνε τα ιδιαίτερα νόμιμα με απόδειξη να κάνω κι εγώ τότε, γιατί μέχρι τότε με €900 άνεργη γυναίκα και παιδί δε βγαίνω, ακόμη και σε δικό μου σπίτι (πατρικό με τα έπιπλα των γονιών γιατί €€€ δεν παίζει ούτε για αγορά φαγητού πλέον με τα έξοδα του μωρού).

Σχετικά με το μαυρισμένοι είναι πάλι λανθασμένο στοιχείο. Ο λόγος είναι απλός, αλλά πού να τον σκεφτείς, αφού δε γνωρίζεις την πραγματικότητα; Εγώ, που έχω περάσει από νησιά, γνωρίζω πώς είναι το πράγμα. Δάσκαλοι (όχι καθηγητές) είναι, συνήθως, στα νησιά μικροί σε ηλικία (μέγιστο τα 35), οπότε έχουν δυνάμεις για πρωί σχολείο και το μεσημέρι μπάνιο (άλλωστε, αν πας στην παραλία με έναν καφέ βγάζεις μισή μέρα, όταν δεν υπάρχουν άλλες διέξοδοι διασκέδασης - είπαμε, βλ. νησιά). Στη συνέχεια, το καλοκαίρι, όταν έρχονται και τους βλέπεις εσύ είναι ήδη μαυρισμένοι. Για πήγαινε να δεις, όμως, κανέναν καθηγητή; Είναι έτσι ή τρέχει μέχρι 30/6 να προλάβει να βγάλει αποτελέσματα εξετάσεων;

Panosss έγραψε:Το πρόβλημα είναι οτι ο πιπίνος είναι δάσκαλος, όχι υδραυλικός :s_mad .

Το πρόβλημα είναι ότι: (α) δεν κλέβω, όπως το 100% των υδραυλικών και (β) ότι αποφεύγεις να ανεβάσεις το πρόγραμμά σου για τα ιδιωτικά σχολεία. Φοβάσαι τόσο πολύ τον διασυρμό πια; Θα μου πεις, αφού ήδη δε γράφω καθόλου σοβαρά στη συζήτηση, πράγμα που δείχνει ότι δεν μπορώ με επιχειρήματα να αντικρούσω αυτά που μου λένε, να ανεβάσω αυτά που σκέφτηκα (ή μου δώσανε έτοιμα) και να με στριμώξουν χειρότερα; Δε λέει...

Έχω, όμως, μία ερώτηση: εσύ με τι ασχολείσαι;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#26906 Καμμιά φορά αισθάνομαι, πως ΟΠΟΙΟΣ κι αν "μπει" τελικά στο "δημόσιο" (ακόμη κι αν ήταν πριν ΙΥ) παθαίνει κάτι σαν κρίση άρνησης μαζί με μανία καταδίωξης :s_yes ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
pipinos1976 έγραψε:. Π.χ. ο kyr80 που δεν πληρώνει υπερωρίες (μόνος το δήλωσε) είναι εντάξει;

Εσύ αυτό έβγαλες συμπέρασμα, από το παρακάτω....
kyr80 έγραψε:. Με ΟΛΑ τα νόμιμα δικαιώματα, ΕΚΤΟΣ του ωραρίου. Έχω παιδιά που δουλεύουν κάθε μέρα.

Αλλά που να διανοηθείς, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν ΚΑΘΕ μέρα 10ωρα(παράνομο είναι αυτό ακόμα και αν το θέλουν και ο εργοδότης και ο εργαζόμενος).Πάλι γράφεις αρλούμπες, τα γυρνάς όπως σε βολεύουν κλπ κλπ. Και νομίζεις ότι μας ταπώνεις κιόλας :metalo: Μη στο χαλάσω, έτσι είναι....

Govus έγραψε:Καμμιά φορά αισθάνομαι, πως ΟΠΟΙΟΣ κι αν "μπει" τελικά στο "δημόσιο" (ακόμη κι αν ήταν πριν ΙΥ) παθαίνει κάτι σαν κρίση άρνησης μαζί με μανία καταδίωξης :s_yes ...

Λοβοτομή τους κάνουν, όταν διορίζονται. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By 106s16
#26958 Τα ίδια και τα ίδια αναμασάτε, σε όλες τις δυτικές χώρες με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης οι εργασιακές σχέσεις (διδακτικό ωράριο, ημέρες εργασίας) των εκπαιδευτικών είναι παρόμοιες και οι αποδοχές τους είναι στο ΜΟ των ΔΥ και η Ελλάδα με τα την αύξηση των δύο ωρών στην ΔΕείναι ακριβώς στον ΜΟ σε ότι αφορά το ωράριο και τις σχολικές αργίες και χαμηλότερα αναλογικά πάντα στους μισθούς ειδικά στους νέους εκπαιδευτικούς 700 Ε (εγώ είμαι παλιοσειρά 1200 Ε), όλα τα υπόλοιπα που γράφονται από κάθε πικραμένο και δυσκοίλιο είναι κοινώς ατεκμηρίωτες κατινιές του κώλου.

Και λίγα λόγια για μένα, είμαι 52 ο πατέρας μου αγρότης σε χωριό της Θεσσαλονίκης, ήρθε στην πόλη και δούλευε εργάτης σε εργοστάσιο, ΚΑΘΕ καλοκαίρι από την έκτη δημοτικού εως τον διορισμό μου στα 26 δούλευα σε δύσκολες δουλειές (Πολυεστέρες Πολιτάκης, ποτά Ζαμπέτογλου, καθαρισμός λέβητες τοποθετήσεις ηλιακών Μαλτέζος, φούρνος του γαμπρού μου, ροδάκινα αχλάδια Ημανθία κ.α) ταυτόχρονα έκανα και πρωταθλητισμό με πανελλήνια μετάλια σε πολύ δύσκολο άθλημα και ήμουν και μαθητής του 18+ όπως βλέπετε γεννήθηκα από φτωχά αρχίδια δε μου χαρίστικέ τίποτε, πάλεψα διάβασα και πέτυχα να κάνω το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου, έστω και με λίγα χρήματα, για αυτούς που ζηλεύουν τι να πω ξύδι.

Ασχοληθείτε με κανένα άλλον κλάδο όπως τους ΕΕ, που οι περισσότεροι δε, είναι βάση του ΟΟΣΑ φοροφυγάδες και φοροκλέφτες και αφήστε εμάς τα κουμούνια στην μίζερη ζωή μας

kyr80 έγραψε:Ναι γιατί η δουλειά ενός ΕΕ, είναι δουλειά γραφείου....

Το αν παίρνω πολλά ή όχι, αξιολογείται καθημερινά. Και λαμβάνω αυτά που αξιολογούν οι πελάτες μου, και οι πελάτες κάθε ΕΕ. Εσύ πληρώνεσαι από ΕΜΕΝΑ, αυτά που αποφάσισε κάποιος άλλος. Πληρώνεσαι θέλει δε θέλει ο πελάτης σου(=μαθητής). Και για να πληρωθείς εσύ, πρέπει τέλος του μήνα να καταβάλω το φπα μου, και το φόρο εισοδήματός μου. Και ειδικά στη δουλειά μου, η καραμέλα των ΔΥ ότι είσαστε οι καταναλωτές των ΕΕ, δεν ισχύει.

Από εμένα τελειώνει εδώ... Δεν έχει ουσιά... Πάω να συνεχίσω τους 5 μήνες διακοπές μου

Καινούργιο αυτό, από πότε ο ΦΠΑ είναι εισόδημα του ΕΕ;

pipinos1976 Έτσι που γράφεις τα κατεβατα σου δεν μπορεί να τα διαβάσει κανένας, είναι χειρότερα από τιμωρία στους μαθητές σου.