Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Govus
g8777 έγραψε:Και γω σαν του Μπαγιερν έχω γτγμτ για γερμανικές μοντες. Θα πάρω τα Bosch μάλλον με δωρεάν μεταφορικά από τον dimviii :inlove: :inlove: :inlove:

Τα μακρυνάρια του φόκους τα πήρα 34€ από Bosch Service στου Ρέντη (παράδρομος Κηφισού στην άνοδο). Για να μη με χαρακτηρίσουν προωθητή γερμανοτσολιάδικων μαγαζιώνε ( :inlove: ), άμα θες τηλ. για να ρωτήσεις για τα δικά σου, πες να στείλω π.μ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimviii έγραψε:
g8777 έγραψε:Και γω σαν του Μπαγιερν έχω γτγμτ για γερμανικές μοντες. Θα πάρω τα Bosch μάλλον με δωρεάν μεταφορικά από τον dimviii :inlove: :inlove: :inlove:

:s_howdy

Εγω για πλακα το ειπα! Τι καλο παιδι! :inlove: :inlove: Σιγουρα εχεις Ιαπωνικο;; :hmmm:

(Εβαλα τον κουμπαρο να τσακιστει, ευχαριστω πολυ ομως).

Govus έγραψε:

Τα μακρυνάρια του φόκους τα πήρα 34€ από Bosch Service στου Ρέντη (παράδρομος Κηφισού στην άνοδο). Για να μη με χαρακτηρίσουν προωθητή γερμανοτσολιάδικων μαγαζιώνε ( :inlove: ), άμα θες τηλ. για να ρωτήσεις για τα δικά σου, πες να στείλω π.μ.

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ!!! :rtfm:

bibendum έγραψε:
g8777 έγραψε:Αυτους ή αυτους για την Polαρα; :hmmm:

Ιδια τιμη πανω κατω το σετ, στο 25 αρι.

ακομα δεν το δωκες η εχεις spare?

Ειχα spare το 9Ν3 (facelift ) της γυναικας. Οριστε, μου το θυμησες. :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
#267374 Παραγγελνω σετ μπρος πίσω aerotwin για το golf και το scirocco, έρχονται τους βάζω στο scirocco όλα καλά, πάω στο golf ο πίσω μια χαρά ο μπροστά δεν μπαίνει..... Και πάει το facepalm σύννεφο γιατί παρήγγειλα από το γερμανικό Amazon και το golf είναι δεξιοτιμονο. Έτσι για το σπάσιμο θα πάρω Valeo από uk για το golf.

< >
Άβαταρ μέλους
By Govus
#267386 Ποιο Golf έχεις; Είσαι σίγουρος πως τα δεξιοτίμονα έχουν άλλο κωδικό :hmmm: ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#267389 dimik τι εννοεις δεν μπαινει? δεν ταιριαζει το κουμπωμα πανω στο μπρατσο? στα βενζιναδικα εχουν περισσευμα απο αλλα σετ που εχουν σχεδον ολα τα κουμπωματα μεσα.Λογικα θα το κανουν και στην Κυπρο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#267442 Είναι ανάποδο το κούμπωμα πάνω στο μπράτσο μόνο με το να υπάρχει άλλος κωδικός για δεξιοτίμονα δικαιολογείται. Στα αριστεροτίμονα οι βάσεις των υαλοκαθαριστήρων είναι στα αριστερά, στα δεξιοτίμονα είναι δεξιά άρα και τα κουμπώματα ανάποδα :slap:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267449 Οι υαλοκαθαριστήρες κατά πάσα πιθανότητα είναι ίδιοι. Αυτό που ίσως αλλάζει είναι το ανταπτοράκι που έχουν για κούμπωμα στα μπράτσα. Αν έβγαζες το πλαστικό ανταπτοράκι από τους παλιούς και το χρησιμοποιούσες στους καινούριους, μάλλον θα σου έλυνε το πρόβλημα.

Για να μην πώ ότι ίσως και η εξαγωγή και αντιστροφή του αντάπτορα του νέου υαλοκαθαριστήρα να σου κάνει δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#267451 ΔΕΝ έχει ανταπτοράκι, συρταρωτά μπαίνουν οι μπροστά και οι εγκοπές δεν ταιριάζουν

Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267454 Δεν μπορώ να δω το video, αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ χωρίς ανταπτοράκι. Υπάρχει σίγουρα κάποιο πλαστικό εξάρτημα στο μάκτρο επάνω στο οποίο κουμπώνει συρταρωτά το μπράτσο. Αυτό το πλαστικό εξάρτημα πρέπει να αντιστρέψεις ή αντικαταστήσεις.

Ίσως αργότερα που θα δώ το video καταλάβω τι εννοείς. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#267461 3 (TΡΕΙΣ) σελίδες για να αλλάξει υαλοκαθαριστήρες στο κώλο και δε βρέθηκε 1 (ΕΝΑΣ) συμφορουμίτης να του πεί

ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕ?

Τί να πω, ζαμπουνίαση πάθαμε εδω μέσα με το πολύ σαβουαρ βιβρ :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267462 Ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι αυτός ο Δανός έλυσε το πρόβλημά του (αντίστροφο από το δικό σου, είχε αριστεροτίμονο και πήρε υαλοκαθαριστήρες για δεξιοτίμονο) κάνοντας ακριβώς αυτό που είπα παραπάνω.

Απορώ γιατί δεν γίνεται το ίδιο και στο δικό σου; :hmmm:

I'd like to send out a little warning to all non UK folks that purchase new blades fra UK. These blades are not available on danish soil yet so I went ahead an ordered from UK. The thought of left lane drive did strike me but I thought that VW/BOSCH had made their connection adapters so they could fit either way.

That turned out to not be true. The clip ons did not fit my wiper arms...

Rushed to the computer to check the place where I purchased if they had any notes on Left or Right hand side driving but nothing.

Checked my old wipers as someone said that they were BOSCH brand and it dawned on me that they looked very similar.

Could it be that the clip on itself was the adapter and the wiper blade itself could be turned in either direction!!

Found a flathead screwdriver and gently clipped off the adapters on the same set of wipers and surely the blades were exactly the same. Only the adapters were mirrored.

So I changed the adapters and fitted the blades and it all worked great..

Thought I had to return them at first but it all worked out in the end.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#267473 Αυτοί που έχω πάνω έχουν αντάπτορες, στους Aerotwin όμως δεν είδα τρόπο να μπορεί να βγεί το κούμπωμα από πάνω :hmmm:

Εικόνα

στην φώτο πάνω δεξιά φαίνεται το πως είναι η βάση, τα κουμπώματα στους aerotwin είναι ανάποδα ώστε η γωνία στο κάτω μέρος να είναι από την άλλη μεριά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#267480 Ναι βρε, τους ξέρω. Σχεδόν ίδιο κούμπωμα έχουν και οι Aerotwin που έχω στο 3008.
Τώρα πως βγαίνει το πλαστικό, τι να σου πω, εσύ τους έχεις μπροστά σου, εσύ ξέρεις.
Ο Δανός τα κατάφερε πάντως και αυτός Golf με υαλοκαθαριστήρες Bosch είχε... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#267715 Εγώ όπως το είδα το βίντεο δεν μου μοιάζει να υπάρχει διαφορά στην τοποθέτηση από όποια μεριά του σκέλους και αν είναι η τετράγωνη τρυπούλα. Ο υαλοκαθαριστήρας θα μπει από πάνω προς τα κάτω και η μόνη διαφορά είναι αν θα κρατάς το σκέλος με το δεξί χέρι ώστε ο αντίχειρας να πατήσει το κουμπάκι αριστερά ή με το αριστερό χέρι για να πατήσει δεξιά. Αλλιώς κάπου υπάρχει ανταπτοράκι είτε στον υαλοκαθαριστήρα είτε στο σκέλος.