Έστω ότι εργάζεστε σε μια εταιρία η οποία ναι μεν είναι αξιόπιστη αλλά δουλεύει σε χαμηλό επίπεδο και δεν δείχνει να μπορεί να εξελίσσει τα στελέχη της. Επίσης είναι σε στασιμότητα, αν όχι σε κάμψη, έχει δανεισμό στα ύψη, μειώνει διαρκώς το headcount της και τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. Απ' την άλλη επικρατεί πολύ καλό κλίμα στον εργασιακό χώρο, τα ωράρια είναι αυστηρά 8ωρο και οι σχέσεις με τους συναδέλφους όλων των επιπέδων είναι από άψογες έως και φιλικές. Τα χρήματα για 2016 θα τα χαρακτήριζα ικανοποιητικά.
Σκάει λοιπόν πρόταση από consulting εταιρία η οποία είναι σε διαρκή ανάπτυξη, σχετικά νέα στο χώρο και με καλή φήμη σε ότι αφορά την εξέλιξη των στελεχών της. Οι εκ των έσω πληροφορίες κάνουν λόγο για φουλ δουλειά, τραβηγμένα ωράρια αλλά καλό γενικά κλίμα. Τα χρήματα/παροχές είναι παρεμφερή όπως και η χιλιομετρική απόσταση (χρονικά όμως καμία σχέση αν έχει κίνηση ο Κηφισός) από τον τόπο κατοικίας. Το αντικείμενο είναι διαφορετικό σε σχέση με την υπάρχουσα θέση αλλά το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.
Θα ρισκάρατε μετακίνηση?

Επειδή το έχω ακούσει το παραμύθι για καλύτερες προοπτικές (που δεν επαληθεύεται πολλές φορές), ΜΟΝΟ αν είναι κάτι καλύτερο από την πρώτη μέρα κουνιέμαι. Προσωπικά μιλάω πάντα και εφόσον έχω καλή δουλειά που δεν τη φοβάμαι (όπως λες ότι έχεις εσύ).