Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#265649 Μιλάμε για λαμπάκι στάθμης ή πίεσης?
Αν είναι στάθμης τα περισσότερα ανάβουν όταν λείπει περίπου 1lt λάδι.Οποτε δεν είναι και τόσο τραγικό να κινήσει το αμάξι για λίγο.
Νομίζω ο kilo σε ένδειξη στάθμης αναφέρεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#265674 Εχει απέναντι από τη δουλειά ένα μεγάλο Shell, πήγα το μεσημέρι με τα πόδια και πήρα ένα λίτρο . Βρήκα μάλιστα ένα ειδικό λάδι για κινητήρες PSA 5w30 όπως πρέπει .
Το έριξα μέσα , έβαλα εμπρός όλα καλά, oil level correct μου έβγαλε, έσβησε και η ένδειξη service .... Και πήγαινε και ωραία το αμάξι που τελευταία μου φαινόταν δεν τράβαγε.

Περιμένω αύριο να έρθει το λάδι να το γεμίσω και βλέπουμε
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#265681 Χμ.... Τα παραπάνω έγιναν στα σκοτεινά βάθη του γκαράζ στη δουλειά

Τώρα που ήρθα σπίτι , μέτρησα όσο μπορούσα πιο προσεκτικά πολλές φορές και κάθε φορά η στάθμη είναι λίγο πάνω από το μαξ .
Άρα το λαμπάκι άναψε με απώλεια ξέρω γω κάτι παραπάνω από μισό λίτρο;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#265683 Έβλεπα wheeler dealers, που έφτιαχναν ένα triumph. Μία από τις δουλειές ήταν να το μετατρεψουν ώστε να καίει αμόλυβδη. Ανακατασκευασαν την κεφαλή ώστε να ενισχύσουν τις βαλβίδες, αντικατεστησαν τη φλαντζα και τις ρυθμισαν. Δεν έκαναν απολύτως τίποτε άλλο. Το ερώτημα είναι : δεν έπρεπε να κάνουν κάτι με τα καυσαερια;

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#265727 Τα αμαξια τα φτιάχνουν και τα πουλάνε κανονικά, υποτίθεται. Το συγκεκριμένο το πούλησαν σε μια τύπισσα.

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#265731 Oύτε εγώ, τι παραπάνω έπρεπε να κάνουν;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#265740 Ασιμοβ με τα καυσαερια δεν μπορουν να κανουν κατι. Απλα αντικατεστησαν τις βαλβιδες και προφανως τις εδρες τους ωστε να μπορουν να δουλεψυν χωρις προβλημα με την αμολυβδη.
Εγω παντως σε r5 gt σκαλισμενο,μια χαρα εκαιγα 100αρα αμολυβδη χωρις καμια μετατροπη,και χωρις κανενα προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#265766 Αυτό έκαναν, ακριβώς. Δεν ξέρω παίδες, είμαι άσχετος, ρωτάω για να μάθω

.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#265780 By default δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι παραπάνω, σκοπός τους ήταν να καίει αμόλυβδη, όχι να περνάει Euro6 προδιαγραφές. :lol: :)
Άβαταρ μέλους
By allonsanfan
#265875 ερωτηση:τον τελευταιο καιρο στις ανηφορες,ακουω εντονο θορυβο απο γραναζια,οπου υποθετω ειναι απο το σασμαν,τι ακριβως ομως μπορει να ειναι;τον ιδιο ηχο ακουγα απο παντα καμια φορα οταν ανεβαινα την παρνηθα,πλεον στην αναβαση της παρνηθας τον ακουω σε ολη τη διαδρομη και πιο εντονο απο παλια
Άβαταρ μέλους
By trident1971
21 quadra έγραψε:Οι βίδες λέγονται torque to yield, είσαι σίγουρος ότι το αμάξι σου φοράει τέτοιες βίδες ?

Εχω καπου ενα pdf που γραφει 35 Νm + (90-92 μοιρες) + Release all bolt +35Nm +(90-92 μοιρες)
Αυτο το "release all bolt" τι σημαινει πληρες ξεσφιξιμο? :hmmm:

Παραφλου ειχε, νερο εχει μονο τωρα που το γεμισα. Λογω δουλειας και εκθεσης δεν προλαβαινω τιποτα. :(

Σημερα (Πεμπτη) μετα απο διαδρομη Σπιτι/Κεντρο/Π.Φαληρο/παραλιακη/Βουλα/Αεροδρομιο, ειχε πιει ολο το νερο του δοχειου διαστολης και πολυ λιγο απο το ψυγειο. Ξαναγεμισα με απιονισμενο.
Θα δω το ΣΑΒΚΟ μηπως το ξεπλυνω το κυκλωμα, κανω κατι για καθαρισμα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#265879 Αν δεν έχεις κάπου διαρροή , τότε φοβάμαι πως είναι φλάτζα.
Είχα πάθει κάτι αντίστοιχο στην Lancia. Δάκρυζε από το δοχείο διαστολής που ήταν και πρεσαρισμένο με το ψυγείο και ήθελε αλλαγή όλο το σύστημα (μεγάλη σχεδιαστική βλακεία αν με ρωτήσεις... :protest: ). Για να μην το αλλάξω, συμπλήρωνα πότε πότε νερό... Ε, το ξέχασα κάποια στιγμή, και έγινε της π :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: .
Καμμενη φλάτζα, την άκουσε και το ψυγείο του καλοριφέρ, με αποτέλεσμα ένα σκασμό λεφτά! :vava:
Για να βγει το ψυγείο του καλοριφέρ, έπρεπε να βγει το ταμπλό, ανταλλακτικό και εργατικά σχεδόν 300€. Βάλε και ένα 200άρι το ψυγείο εμπρός με τα εργατικά, βάλε και την φλάτζα άλλο ένα 250άρι μαζί με το πλάνισμα του καπακιού, μου βγήκε ο κούκος αηδόνι!
:lipsealed:
Ήταν και η πιο βαριά ζημιά που είχα πάθει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Μόλις βρεις τον χρόνο, κοιίταξέ το ΑΜΕΣΑ. Κινδυνεύεις με πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Όσο νωρίτερα το φτιάξεις, τόσο το καλύτερο.