Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
QsisVTS έγραψε:
Chris έγραψε:Μα αν καταλαβα καλα ο Κιουσης κι ο Νικος δεν κατεκριναν το να προσλαβεις εναν με διδακτορικο που ηρθε στη συνεντευξη για τυλιχτης, αλλα το να ζητας στην αγγελια διδακτορικο για θεση τυλιχτη, και μετα να πληρωνεις μισθο τυλιχτη

ο,τι μπορείς κάνεις, ούτε αυτό το κατακρίνω

κατακρίνω το τι μπορείς (αφήνεσαι από το κράτος) να κάνεις

δε μπορώ να βασιστώ στη λεβεντιά και τη καλή καρδιά του καθενός..

Δεν ειναι κακο να κανεις οτιδηποτε

Κακο ειναι ν ανοιγεις μια θεση και να λες

"Μηχανολογο μηχανικο, επιθυμητες μεταπτυχιακες σπουδες. Να ξερεις Autocad, να ξερεις Αυτοματισμους" ξερω γω...

Να πηγαινεις στην συνεντευξη να σου λενε ποσο γαματη ειναι η γραμμη παραγωγης, πως τα μηχανηματα με λεηζερ ειναι τοσο λεπτομερη και να πας πρωτη μερα στην δουλεια και να σου λεει εδω ειναι η ασφαλεια "οταν πεφτει να την σηκωνεις και τσεκαρε και παρε και το κατσαβιδι να βλεπεις αν οι βιδες ειναι σφιχτες."
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 09 Ιουν 2016, 16:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:τα πτυχία είναι πολύ σημαντικά, αλλά λένε μέρος της αλήθειας όχι όλη την αλήθεια σε καμία περίπτωση

σε ότι αφορά την γνώση είναι, όχι τις ικανότητες ούτε την εξυπνάδα απαραίτητα
Άβαταρ μέλους
By nass
dimik έγραψε:Θα έχει συνέχεια στο μυαλό του να στην κάνει για που?

Για εξωτερικό πχ.
Αλλά δεν έχει σημασία. Αρκεί που θα έχει στο μυαλό του να την κάνει και θα περνάει το μισό του χρόνο στέλνοντας βιογραφικά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
nass έγραψε:
dimik έγραψε:Θα έχει συνέχεια στο μυαλό του να στην κάνει για που?

Για εξωτερικό πχ.
Αλλά δεν έχει σημασία. Αρκεί που θα έχει στο μυαλό του να την κάνει και θα περνάει το μισό του χρόνο στέλνοντας βιογραφικά.

εκεί εξαρτάται το πόσο κοφτερό είναι το μάτι του εργοδότη ή του HRα...για να διαλέξουν τον "κατάλληλο" :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε: προφανώς μιλάμε για θέσεις που εύκολα αναπληρώνονται και δεν θέλουν trainning εβδομάδων.

Ένα δίμηνο έστω πριν αρχίσεις να λες ότι κάνεις κάτι, τουλάχιστον για εδώ που είμαι, το θες.
Για να τα μάθεις όλα και να πεις οτι το έχεις πάει ανάλογα.
Δεν είναι δηλαδή τόσο εύκολο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε: προφανώς μιλάμε για θέσεις που εύκολα αναπληρώνονται και δεν θέλουν trainning εβδομάδων.

Ένα δίμηνο έστω πριν αρχίσεις να λες ότι κάνεις κάτι, τουλάχιστον για εδώ που είμαι, το θες.
Για να τα μάθεις όλα και να πεις οτι το έχεις πάει ανάλογα.
Δεν είναι δηλαδή τόσο εύκολο.

εσύ είσαι ακόμα εκεί όμως, δεν έχεις φύγει....άσχετα που σκοπεύεις να φύγεις μάλλον με την πρώτη ευκαιρία, νομίζω όλα αυτά τα ξέρουν και τα έχουν υπολογισμένα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265626 σε επόμενη ανάλογη δουλειά όμως μπορεί να θες δυο βδομάδες και σε μεθεπόμενη δυο μέρες
αυτό το προσόν βέβαια δε σημαίνει ότι θα αποτυπωθεί απαραίτητα στο μισθό σου, αλλά μπορεί να αποτυπωθεί στο ότι θα έχεις δουλειά

έχω χάσει δουλειά γιατί ήθελα εκπαίδευση, έχω βρει δουλειά γιατί μπήκα μέσα και άρχισα να δουλεύω σχεδόν αμέσως

αλλά και σε δουλειά που δεν είχαν καμία όρεξη να τα ξαναμάθουν στον επόμενο δεν έκαναν και κάτι να με κρατήσουν :s_dunno προτίμησαν ξανά από την αρχή (βέβαια υπάλληλοι το έτρωγαν στη μάπα αυτό, όχι ο εργοδότης και κυρίως από κει άκουσα το παράπονο..)
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:
markvag έγραψε:Ούτε είναι τόσο εύκολη η μετακόμιση στην Αγγλία (ή σε κάποια άλλη χώρα), αν έχεις οικογένεια και παιδιά... :)

Δεν είναι εύκολη αλλά είναι απολύτως εφικτή και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και εδώ μέσα.

Προφανώς... :s_yes , αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο... Ευτυχώς πάντως που ακόμα την παλεύω Ελλάδα (για πόσο βέβαια ακόμα δεν ξέρω... :s_dunno )

fubar.gr έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ενδιαφέρον...

http://m.euro2day.gr/1424245/article.aspx

< >

Οι μισθοί που αναφέρονται για 3-4 επαγγέλματα που γνωρίζω είναι εκτός πραγματικότητας.

Κι εγώ δεν θα έλεγα εκτός πραγματικότητας, αλλά αρκετά αισιόδοξοι, για τις 3-4 θέσεις που γνωρίζω... Πχ, βοηθό λογιστή με 2Κ μικτά δεν έχω δει εδώ πάνω... :dizzy: εκτός ίσως από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που έχουν απομείνει... Εγώ πήγα ως λογιστής (όχι βοηθός) το 2010 σε μεγάλη εταιρεία (κολοσσό για τα Ελ. δεδομένα και γνωστή για τα καλά λεφτά που έδινε) με 1300 μικτά περίπου...

Βέβαια, έχουμε βρει και άλλο κόλπο στο γιουνανιστάν, έχουμε λογιστή που κάνει τα πάντα και τον βαφτίζουμε βοηθό... και του δίνουμε 600 ευρώ, που είναι και πάνω από το ελάχιστο για να μην γκρινιάζει κιόλας... Και μετά τον βάζουμε να κάνει δουλειά για 3... :inlove:

Εκτός βέβαια και αν

g8777 έγραψε: Αν παλι ειναι ερευνα για το μισθολογικο κοστος συγκεκριμενων θεσεων, καλως.

Αν και δεν το νομίζω...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:

Βέβαια, έχουμε βρει και άλλο κόλπο στο γιουνανιστάν, έχουμε λογιστή που κάνει τα πάντα και τον βαφτίζουμε βοηθό... και του δίνουμε 600 ευρώ, που είναι και πάνω από το ελάχιστο για να μην γκρινιάζει κιόλας... Και μετά τον βάζουμε να κάνει δουλειά για 3... :inlove:

γαμάει αυτή η φάση.. πάρε εταιρείες να έχεις, πάρε τις μισθοδοσίες τους, πάρε και δουλειές εντός/εκτός για άλλους που δε κουνάνε το κώλο τους πάρε και θέματα ιδιωτών (που νομίζουν ότι είσαι κάποιου είδους κεπ)

πάρε να΄χεις βρε αδερφέ :yahoo:

(και φυσικά το πώς θα τα μάθεις αυτά είναι δικό σου θέμα, τα σεμινάρια/βιβλία τα κερνάς εσύ :lol: )

το τι θα σε βαφτίσουν (βοηθό ή μη) χέστηκες, εγώ την υπογραφούλα μου δε τη βάζω πάντως σε κάποια πράγματα
εγώ αρχειοθέτηση κάνω.. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε: νομίζω όλα αυτά τα ξέρουν και τα έχουν υπολογισμένα.

Αμφιβάλλω αλλά ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By otso
markvag έγραψε:
nass έγραψε:
markvag έγραψε:Ούτε είναι τόσο εύκολη η μετακόμιση στην Αγγλία (ή σε κάποια άλλη χώρα), αν έχεις οικογένεια και παιδιά... :)

Δεν είναι εύκολη αλλά είναι απολύτως εφικτή και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και εδώ μέσα.

Προφανώς... :s_yes , αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο... Ευτυχώς πάντως που ακόμα την παλεύω Ελλάδα (για πόσο βέβαια ακόμα δεν ξέρω... :s_dunno )

fubar.gr έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ενδιαφέρον...

http://m.euro2day.gr/1424245/article.aspx

< >

Οι μισθοί που αναφέρονται για 3-4 επαγγέλματα που γνωρίζω είναι εκτός πραγματικότητας.

Κι εγώ δεν θα έλεγα εκτός πραγματικότητας, αλλά αρκετά αισιόδοξοι, για τις 3-4 θέσεις που γνωρίζω... Πχ, βοηθό λογιστή με 2Κ μικτά δεν έχω δει εδώ πάνω... :dizzy: εκτός ίσως από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που έχουν απομείνει... Εγώ πήγα ως λογιστής (όχι βοηθός) το 2010 σε μεγάλη εταιρεία (κολοσσό για τα Ελ. δεδομένα και γνωστή για τα καλά λεφτά που έδινε) με 1300 μικτά περίπου...

Εκτός βέβαια και αν

g8777 έγραψε: Αν παλι ειναι ερευνα για το μισθολογικο κοστος συγκεκριμενων θεσεων, καλως.

Αν και δεν το νομίζω...

που να πας ρε κακομοιρογλου , εσενα περιμενουν στο εξωτερικο για να σπας με το σφυρι ανταλλακτικα αεροπλανων , που να βρουν αλλο να τα καταφερνει . και να ζητας να πληρωθεις και μεταπτυχιακο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:γαμάει αυτή η φάση.. πάρε εταιρείες να έχεις, πάρε τις μισθοδοσίες τους, πάρε και δουλειές εντός/εκτός για άλλους που δε κουνάνε το κώλο τους πάρε και θέματα ιδιωτών (που νομίζουν ότι είσαι κάποιου είδους κεπ)

πάρε να΄χεις βρε αδερφέ :yahoo:

(και φυσικά το πώς θα τα μάθεις αυτά είναι δικό σου θέμα, τα σεμινάρια/βιβλία τα κερνάς εσύ :lol: )

το τι θα σε βαφτίσουν (βοηθό ή μη) χέστηκες, εγώ την υπογραφούλα μου δε τη βάζω πάντως σε κάποια πράγματα
εγώ αρχειοθέτηση κάνω.. :innocent:

Καλά, εγώ μιλούσα κατά βάση για τους λογιστές που είναι μισθωτοί στις ίδιες τις εταιρείες, αλλά δεν λέμε και κάτι διαφορετικό στην ουσία... :lol: Μαζί σου σε όλα...

Τώρα, για την υπογραφή, κάποιες φορές δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή... :s_sorry

otso έγραψε:που να πας ρε κακομοιρογλου , εσενα περιμενουν στο εξωτερικο για να σπας με το σφυρι ανταλλακτικα αεροπλανων , που να βρουν αλλο να τα καταφερνει . και να ζητας να πληρωθεις και μεταπτυχιακο.

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl Ειδικότητα: Καταστροφέας παλιών ανταλλακτικών... :s_rofl :s_rofl Θα το βάλω στο βιογραφικό μου... :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Zorz
QsisVTS έγραψε:ναι ρε παιδιά ο σύμβουλος σερβις στη vw που πάμε είναι πολυτεχνειάς

λέει στο πατέρα μου (που θέλει να μιλάει με τα μαστόρια με τη μουτζούρα απευθείας) θέλω να μιλήσω με το μηχανικό

μα κι εγώ μηχανικός είμαι κύριε, έχω τελειώσει πολυτεχνείο

@@ μηχανικός είσαι :rant: :rant:

( :lol: τρέλα)

Εδώ έχει ένα θεματάκι η ελληνική γλώσσα που δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στο mechanic και το engineer...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#265787 Σίγουρα δεν κάνει;

Το mechanical engineer, π.χ., νομίζω μεταφράζεται μηχανολόγος μηχανικός. Mechanic μήπως είναι ο μηχανολόγος, λοιπόν; Άλλο αν στην πράξη χρησιμοποιούμε παντού το μηχανικός.