QsisVTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Κι εγω κι εσύ αν είμασταν εργοδότες το ίδιο θα κάναμε.
αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα που λες, τόσο βαριά που τρυπάει το πάτωμα
Αν ήσουν εργοδότης και για μια θέση που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερα προσόντα σου έστελναν βιογραφικά μέχρι και με μαστερ ενώ ο μισθός ήταν πολύ συγκεκριμένος θα τους απέρριπτες σαν overqualified και θα προσλάμβανες αυτόν που κατά την γνώμη σου είχε τα προσόντα πιο κοντά στον μισθό που προσφέρεις;
σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί η προσφορά και η ζήτηση , άσε που αν απέρριπταν σωρηδόν οι εργοδότες σαν overqualified θα είχαμε γκρίνια και για αυτό
edit: κόσμος απορρίπτεται σαν Overqualified αλλά για υψηλές σχετικά θέσεις και σε μεγάλες σχετικά εταιρείες, γιατί θέλουν κάποιον που δύσκολα θα βρει καλύτερη δουλειά και θα φύγει.
αλλά αν εγώ είμαι |λογοκρισία| και θέλω τον άλλον να δουλεύει για 250€ 10 ώρες θα έπρεπε ή δε θα έπρεπε να υπάρχουν μηχανισμοί ουσιαστικοί να με σταματήσουν;
) αλλά και θα είναι συνέχεια σε mode "πουτάνα κενωνία" ?Δεν είναι λογικότερο να πάρεις κάποιον πιο commited και κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση ?
Απλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχουμε σαφή job descriptions, όπως κάτι αγγελίες που έχουν δημοσιευτεί εδώ κατά καιρούς "και λογιστής και CAD και παπάκι και Αγγλικά"... τότε ναι, έχει νόημα... αλλά είσαι |λογοκρισία| εργοδότης...
.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
nass έγραψε:δηλ. αν πάρεις τον απόφοιτο ΑΕΙ για θέση με προσόντα Λυκείου, δεν είναι προφανές ότι θα έχει συνέχεια το μυαλό του πως να στην κάνει με την πρώτη ευκαιρία, ενώ ταυτόχρονα δεν θα αξιοποιήσεις τα προσόντα του (φάση "βοηθός λογιστή δε φτιάχνεις και τον ισολογισμό μιας και κάθεσαι") αλλά και θα είναι συνέχεια σε mode "πουτάνα κενωνία" ?
Δεν είναι λογικότερο να πάρεις κάποιον πιο commited και κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση ?
Αυτό.
Και νόμιζα ότι μόνο εγώ το βλέπω έτσι!

Chris έγραψε:Μα αν καταλαβα καλα ο Κιουσης κι ο Νικος δεν κατεκριναν το να προσλαβεις εναν με διδακτορικο που ηρθε στη συνεντευξη για τυλιχτης, αλλα το να ζητας στην αγγελια διδακτορικο για θεση τυλιχτη, και μετα να πληρωνεις μισθο τυλιχτη
Για μένα καλά κατάλαβες.
Είχα στείλει και σε διάφορες άσχετες δουλειές. Προφανώς εκεί δεν θα είχα απαιτήσεις.
Όταν όμως ζητάς κάποια πράγματα πρέπει και να τα πληρώνεις.
Chris έγραψε:Μα αν καταλαβα καλα ο Κιουσης κι ο Νικος δεν κατεκριναν το να προσλαβεις εναν με διδακτορικο που ηρθε στη συνεντευξη για τυλιχτης, αλλα το να ζητας στην αγγελια διδακτορικο για θεση τυλιχτη, και μετα να πληρωνεις μισθο τυλιχτη
ο,τι μπορείς κάνεις, ούτε αυτό το κατακρίνω
κατακρίνω το τι μπορείς (αφήνεσαι από το κράτος) να κάνεις
δε μπορώ να βασιστώ στη λεβεντιά και τη καλή καρδιά του καθενός..
belgarion έγραψε:Πάντως για να βάλω και εγώ ενα λιθαράκι στη συζήτηση μιλούσα σήμερα με έναν συνάδελφο ,με δικό του ιατρείο εδώ και ενα χρόνο σε γειτονιά της πολης,όχι κέντρο.Όπως το υπολογίζει το πρωτο εξάμηνο έβγαζε πανω κάτω τα έξοδα ,ενώ 3-4 μήνες τώρα ,όπως είπε βγάζει και τα ατομικά του έξοδα (300-400 καθαρά το μήνα) και θεωρεί ότι πάει και καλά γιατί άλλοι νέοι συνάδελφοι στο κέντρο δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα.Εννοείται ότι έξοδα σπιτιού και παιδιού τα καλύπτουν γονείς και πεθερικά ,δεδομένου ότι και η γυναίκα του είναι άνεργη...
.
φαντάσου τώρα αυτός να ήθελε και γραμματέα
Πλέον μικρή σημασία έχει το τι αναφέρεις ως απαιτούμενο σε μια αγγελία, αφού όλοι στέλνουν παντού πάνω στην απελπισία τους. Το ότι είσαι |λογοκρισία| όμως έαν ζητάς μεταπτυχίακο σε αγγελία για οδηγό κλαρκ, είναι το μόνο σίγουρο.
Deleted User 1 έγραψε:Chris έγραψε:Μα αν καταλαβα καλα ο Κιουσης κι ο Νικος δεν κατεκριναν το να προσλαβεις εναν με διδακτορικο που ηρθε στη συνεντευξη για τυλιχτης, αλλα το να ζητας στην αγγελια διδακτορικο για θεση τυλιχτη, και μετα να πληρωνεις μισθο τυλιχτη
Πλέον μικρή σημασία έχει το τι αναφέρεις ως απαιτούμενο σε μια αγγελία, αφού όλοι στέλνουν παντού πάνω στην απελπισία τους. Το ότι είσαι |λογοκρισία| όμως έαν ζητάς μεταπτυχίακο σε αγγελία για οδηγό κλαρκ, είναι το μόνο σίγουρο.
αν μπορείς να τον πάρεις όσο μια καθαρίστρια γιατί να μην το κάνεις;
και πλέον τα πιο πιτσιρίκια δεν είναι σαν τους μεγαλύτερους, χώνονται για τα πάντα (ειδικά σε πρωτη δουλειά) και ας έχουν όλα τα προσόντα του πλανήτη
nass έγραψε:To overqualified ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, όχι μόνο στα μεγαλοστελέχη, δηλ. αν πάρεις τον απόφοιτο ΑΕΙ για θέση με προσόντα Λυκείου, δεν είναι προφανές ότι θα έχει συνέχεια το μυαλό του πως να στην κάνει με την πρώτη ευκαιρία, ενώ ταυτόχρονα δεν θα αξιοποιήσεις τα προσόντα του (φάση "βοηθός λογιστή δε φτιάχνεις και τον ισολογισμό μιας και κάθεσαι") αλλά και θα είναι συνέχεια σε mode "πουτάνα κενωνία" ?
Δεν είναι λογικότερο να πάρεις κάποιον πιο commited και κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση ?
Απλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχουμε σαφή job descriptions, όπως κάτι αγγελίες που έχουν δημοσιευτεί εδώ κατά καιρούς "και λογιστής και CAD και παπάκι και Αγγλικά"... τότε ναι, έχει νόημα... αλλά είσαι |λογοκρισία| εργοδότης...
Θα έχει συνέχεια στο μυαλό του να στην κάνει για που? όταν έχεις λάβει 100δες βιογραφικά με παρόμοια προσόντα; κι άντε κι έφυγε ο ένας, προφανώς μιλάμε για θέσεις που εύκολα αναπληρώνονται και δεν θέλουν trainning εβδομάδων.
Πέρα από αυτά ο εργοδότης θεωρεί ικανότερο-εξυπνότερο κάποιον με πολλά προσόντα οπότε γιατί να μην προσλάβει αυτόν;
Μιλάμε για θέσεις με ξεκάθαρο job description.
π.χ γιατί να μην πάρεις μηχανολόγο μηχανικό να σου χειρίζεται το CNC ενώ μπορείς και να πάρεις απόφοιτο ΤΕΕ ή ΙΕΚ;
λέει στο πατέρα μου (που θέλει να μιλάει με τα μαστόρια με τη μουτζούρα απευθείας) θέλω να μιλήσω με το μηχανικό
μα κι εγώ μηχανικός είμαι κύριε, έχω τελειώσει πολυτεχνείο
@@ μηχανικός είσαι
(
τρέλα)
QsisVTS έγραψε:ναι ρε παιδιά ο σύμβουλος σερβις στη vw που πάμε είναι πολυτεχνειάς
λέει στο πατέρα μου (που θέλει να μιλάει με τα μαστόρια με τη μουτζούρα απευθείας) θέλω να μιλήσω με το μηχανικό
μα κι εγώ μηχανικός είμαι κύριε, έχω τελειώσει πολυτεχνείο
@@ μηχανικός είσαι![]()
![]()
(τρέλα)
αυτό είναι το ελληνικό παράδοξο πτυχία=ικανότητες=εξυπνάδα