- 09 Ιουν 2016, 13:21
Anonymous Founder έγραψε:dimik έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Δεν απάντησες στην ερώτηση όμως.
Να απαντήσω αν την κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένη.
Ξέρω πχ από πρώτο χέρι μηχ-μηχ πρώτη δουλειά 850€ καθαρά, ηλ-μηχ Μετσόβειου με εμπειρία σε ΙΤ τομέα κάπου κοντά στα 2500€.
Αυτά σε μια χώρα που ο ΔΥ παίρνει πάνω από 2000€ και φτάνει τα 5000+€ έτσι; π.χ αστυνομικός (οχι αξκος) με 3χρόνια υπηρεσία 1900€ καθαρά.
Απαντάς. Η σύγκριση πρέπει να γίνει με τον δεύτερο και τα 2500€ προφανώς, όχι τον πρώτο.
Δεδομένης της εμπειρίας των 10 ετων (σε πραγματικά και σοβαρά project, όχι σφραγιδοφύλακας ή βοηθός project manager ξυσ' τ' @@ σου δηλαδή).
Επιμένω λοιπόν πως αν κάποιος χρειάζεται senior δεν γίνεται να τον πληρώνει για 1500€. Αν δεν τον χρειάζεται, ας πάρει απόφοιτο να του δίνει 600€, αδιάφορο.
Η διαφορά είναι
α) στην προσφορά και στην ζήτηση, εδώ δεν τελειώνουν 100δες πολυτεχνεία κάθε χρόνο, προτιμούν τα οικονομικά
και β) στις οικονομικές συνθήκες στην κάθε χώρα και στους υπόλοιπους μισθούς τριγύρω
1500€ στην Ελλάδα δεν τα λες χαμηλό μισθό για 10 χρόνια εμπειρίας, 1500€ για τόση εμπειρία παίρνεις κι εδώ αν είσαι σε τομέα που δεν είναι πιασάρικος ή έχει υπερπροσφορά π.χ πολ μηχ.
για να βάλω ακόμα έναν μισθό που ξέρω, τελειόφοιτος PhD ηλ-μηχ παίρνει 1000-1200€
τεσπα αν το 2008 που ξεκίνησα δουλειά με 900€ μου έλεγε κάποιος ότι σήμερα θα έπαιρνα 1500€ ή έστω 1300€ μπορεί και να μην έφευγα ποτέ.