Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#265457 Το θέμα είναι ότι η κουβέντα (για άλλη μια φορά) πήγε σε αυτές τις εξωτικές δουλειές στη διοίκηση επιχειρήσεων ή στην πληροφορική με αποτέλεσμα να παραβλέπεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι (η μεγάλη πλειοψηφία) που κάνουν δουλειές που απαιτούν συχνά αρκετά τυπικά προσόντα και εξειδίκευση (πχ ΠΕ νοσηλευτής που ρώτησα πριν) ή λίγα προσόντα (πχ πωλητής στο λιανεμπόριο) που κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν από αυτό που αναλύετε και όπου ο βασικός/κατώτερος μισθός, η συλλογική/κλαδική/επιχειρησιακή σύμβαση, οι τριετίες κλπ είναι η μόνη μέθοδος υπολογισμού και οι οποίες οπωσδήποτε επηρεάζονται από την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη αλλαγή στα εργασιακά.
Οι πολλοί εκεί έξω δεν είναι treasurers ή hr managers, είναι ταμίες στο s/m, πως να το κάνουμε τώρα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Ε καλά δεν τη λες και πολύ εξωτική τη θέση του βοηθού λογιστή. Γι αυτό και την επέλεξα ως παράδειγμα.

με έχεις δει αξύριστο και μαυρισμένο μετά από διακοπές;

πολύ εξωτικός :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#265466 Πόση υπεραξια παράγουν στην Colgate 10 άτομα που βγάζουν όλοι την παραγωγή?
Να δω αν είναι καλός ο μισθός μου!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Ε καλά εσύ δεν θα μείνεις για πολύ β.λογιστή. Εσύ πας για CFO άρα δεν πιάνεσαι. Έχεις και το γονίδιο! :superman:

εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω σέκτα-ryu με νίντζα λογιστές αλλά δε ξέρω αν θα τα καταφέρω, με βλέπω μάλλον σε κάνα ίδρυμα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265469 Αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο η εταιρία σου. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πάντως ότι η συγκεκριμένη εταιρία πληρώνει στο μ.ο. Τώρα αν πχ (λέω εγώ τώρα :rtfm: ) κάνεις δουλειά που θα έκανε κι ένας ανειδίκευτος εργάτης, χωρίς να είσαι τέτοιος, προφανώς και θα αμείβεσαι αναλόγως.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Deleted User 1 έγραψε:Ε καλά δεν τη λες και πολύ εξωτική τη θέση του βοηθού λογιστή. Γι αυτό και την επέλεξα ως παράδειγμα.

Γενικά του βοηθού λογιστή όχι. Αλλά ειδικά του βοηθού λογιστή σε μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα του 2016 δεν τη λες και καλό παράδειγμα (η οικονομία είναι 70% ξέρω γω μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις). Πέρα απ' αυτό η κουβέντα (για τα εργασιακά) συνήθως εκτρέπεται σε ηλ/μηχ - μηχ/μηχ και ελεγκτές σε μεγάλες εταιρείες που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την μεγάλη μάζα των εργαζομένων ή των ανέργων.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο η εταιρία σου. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πάντως ότι η συγκεκριμένη εταιρία πληρώνει στο μ.ο. Τώρα αν πχ (λέω εγώ τώρα :rtfm: ) κάνεις δουλειά που θα έκανε κι ένας ανειδίκευτος εργάτης, χωρίς να είσαι τέτοιος, προφανώς και θα αμείβεσαι αναλόγως.

ανιδείκευτος = 22.12€ μεροκάματο στο χέρι για 8ωρο
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265477 Μια γενική εικόνα παίρνουμε, δεν προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τη συνολική πραγματικότητα της αγοράς. Ότι ποσοστιαία διαφορά υπήρχε μεταξύ των αμοιβών ενός νοσηλευτή και ενός β.λογιστή προ κρίσης, υπάρχει και τώρα. Αυτό που ίσως έχει διαφοροποιηθεί είναι η ανεργία που όπως είναι λογικό δεν έχει πλήξει όλους τους κλάδους με τον ίδιο τρόπο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:

Γενικά του βοηθού λογιστή όχι. Αλλά ειδικά του βοηθού λογιστή σε μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα του 2016 δεν τη λες και καλό παράδειγμα (η οικονομία είναι 70% ξέρω γω μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις). Πέρα απ' αυτό η κουβέντα (για τα εργασιακά) συνήθως εκτρέπεται σε ηλ/μηχ - μηχ/μηχ και ελεγκτές σε μεγάλες εταιρείες που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την μεγάλη μάζα των εργαζομένων ή των ανέργων.

Εγώ ξέρεις τι διαπίστωσα εδώ και 5 σελίδες;Γενια των 600 €; ΜΥΘΟΣ. Μπλοκακια; HOAX. Απλήρωτοι; Τρίγωνο των βερμουδων.
Αφού οι λογιστες και τα μεσαιουψηλοβαθμα στελέχη αμοιβονται ΤΌΣΟ, άρα case closed.
Καμια έρευνα που να αφορά το σύνολο του εργατικού δυναμικού και την κατανομή του σε κλασεις αποδοχών έχουμε; Όχι για να δούμε ποιος έχει επαφή ή όχι τελικά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#265480 Ο χώρος των μηχανικών πάντως, έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις και έχει αναδυθεί σε μεγάλη γαλέρα. Το μόνο που έχει βγει από την κρίση είναι πως απόφοιτοι ΑΤΕΙ έχουν πάνω κάτω τις ίδιες αποδοχές με αποφοίτους πολυτεχνείου.
Αυτά τα νούμερα ακούω τουλάχιστον εκεί έξω. Όλους σχεδόν τους καινούριους τους ξεκινάνε με τα ελάχιστα δυνατά χρήματα. Μιλώ για νούμερα που δεν φτάνουν τα 600€ καθαρά το μήνα για τους περισσότερους νέους.

Για τους senior, επίσης γελάμε... Αν δεν πουλήσεις την κατάλληλη παπάτζα γαματοσύνης, θα πάρεις ένα @.
Ακούω κάτι 1500 € καθαρά για 10 χρόνια εμπειρία, και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Πάντως σε αυτά τα λεφτά, είναι πολλοί που λένε ναι (ενώ θα έπρεπε να πουν ένα :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: , αλλά καταλαβαίνω πως έχουν ανάγκη.

Και φυσικά και εγώ έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αφτιά "ξέρεις πόσοι μηχανικοί περιμένουν εκεί έξω" και απήντησα: "βρείτε έναν, φέρτε τον να τον εκπαιδεύσω και να τον βοηθήσω και απολύστε εμένα, όποια στιγμή θέλετε και πάλι φίλοι θα είμαστε". Όσο τον είδατε εσείς, τον είδα κι εγώ...
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#265486 Ναι, τα θεωρώ πολύ λίγα, εσύ τα θεωρείς πολλά δηλαδή;
Η Κύπρος που είναι λιγότερο ώριμη αγορά πόσα δίνει;