Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By gakost
trident1971 έγραψε:Σε συνεχεια των γεγονοτων, σημερα το πρωι εκανα μια διαδρομη απο κεντρο μεχρι ΚΑΤ και πισω, κοιταξα νερα, δεν ειχε χασει. Μετα πηγα Πειραια και μετα ξαναμπηκα ΑΟ απο την Εθνική, ειχα αναμμενο το air-condition. Μολις το "πιεσα" λιγακι, (120χλμ/ω) γρηγορα η θeρμοκρασια ανεβηκε, αλλα την προλαβα, δεν πηγα στο Θεο οπως χτες....
Εβγαλα air condition, εβαλα καλοριφερ ζεστο τερμα, πηγαινα με λιγες στροφες και κανα 90-100 km/h και κατεβηκε στα φυσιιολογικα. Δεν ξανανεβηκε, ουτε εδειξε να αλλαζει κατι οταν το ξαναγυριαα στον κρυο αερα.
Ειχε πιει το δοχειο διαστολης,το ξαναγεμισα.
Στην επιστροφη αν και με κινηση γενικα σταματα-ξεκινα, δεν παραπονεθηκε.

Επειδή είχα το ίδιο αυτοκίνητο σε 1300 να σου πω ότι όπως ξέρεις ο δείκτης θερμοκρασίας είναι αναίσθητος όπως ξέρεις. Μετά τους 80 oC κατσικώνεται στη μέση. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι το εύρος που μένει στην μέση. Είχα σκανεράκι κουμπωμένο και ανέβαινα τον Μαρτίνο τέρμα η τετάρτη κρέμαγε και είχα 3η και ανέβαινε κοντά στις 5000 στροφές, καλοκαίρι με AC 2 άτομα και ριγμένα καθίσματα γεμάτο πράγματα -ένα πλυντήριο ρούχων και άλλα πολλά , αυτό το λέω για να καταλάβεις το πόσο πολύ το ζόρισα. Η θερμοκρασία ψυκτικού ανέβαινε σταθερά και έφτασε μέχρι και τους 108 κάποια στιγμή!! αλλά έπαζε σταθερά 106 και το όργανο ήτανε κολλημένο στην μέση. Μόλις πήρα το πόδι από το γκάζι έπεσε κάτω από 100 σε λίγα δευτερόλεπτα. Οπότε εσένα εφόσον έφυγε από την μέση και πήγε προς το κόκκινο υπολόγιζε 110 +. Α και εμένα το έκανε αυτό με τα σερβις όλα στην ώρα τους (καθαρισμοι ψυγείων αλλαγή παραφλού και όλα ότι χρειαζότανε μηχανικά και αυτός που το πήρε ήτανε τυχερός. Λαμαρίνες με μικροχτυπήματα , και γρατσουνιές είχα πάψει να ασχολούμαι). Βασικά αυτός είναι και ο λόγος που γενικά πλέον θεωρώ ότι χρειάζεται είτε σωστό οργανο θερμοκρασίας όπως στα ΟΠΕΛ ή στα ΦΙΑΤ που ανεβοκατεβαίνει είτε λαμπάκι ακόμα καλύτερα με ηχητική ειδοποίηση να το παρεις χαμπάρι με το πρώτο πρόβλημα. Το να έχεις ένα αναίσθητο όργανο μάλλον είναι άχρηστο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#265375 Άμα σου βγάλει check oil level και όντως έχει πέσει, και τα σωστά λάδια μπορείς να τα βρεις την επόμενη μέρα, στο ενδιαμεσω το παρατάς η μπορεί μικρές διαδρομές να τις κάνει; λέμε 10-15 minutes drive πρωί και απόγευμα
Άβαταρ μέλους
By gakost
#265392 Αν στο έχει βγάλει σαν προειδοποίηση - κιτρινο μύνημα στην οθόνη και όχι σαν στοπ - κοκκινο λαμπάκι μάλλον δεν θα έχεις θέμα αλλά να μπορείς να μην το κουνίσεις ακόμη καλύτερα. Αν θυμάμαι καλά έχεις citroen, μου έχει τύχει σε c4 νοικιάρικο μου έβγαλε κόκκινο λαμπάκι λαδιού και άναψε και το κόκκινο λαμπάκι στοπ στον πίνακα οργάνων και όταν τρβηξα την βέργα δεν είχε σταγόνα η βέργα δεν βρεχόταν καθόλου. Βασικά το θέμα είναι να δεις και τι έγιναν τα λάδια τα έκαψε (και σε πόσα χιλιόμετρα και γιατί); ή μήπως έχεις διαρροή;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#265398 Διαρροή δεν έχει, παρκάρω στο σπίτι και κάτω είναι καθαρά.
Έχει 10000 από το τελευταίο service.
Κίτρινο λαμπάκι Όχι κόκκινο
Ο ΤΗΡ θέλει συγκεκριμένα λάδια, δεν θέλω να βάλω ότι βρω από το βενζινάδικο. Παρήγγειλα μολις από amazon αλλά θέλει 24hours να τα φέρουν.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#265400 Πού βρίσκεται η στάθμη στη βέργα;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#265407 Θα δω το απόγευμα, το έβγαλε πριν να φτάσω στη δουλειά, και στο πάρκινγκ κάτω έχει μαύρα σκοτάδια. Τσέκαρα όσο μπορούσα και μου φάνηκε έλειπε, θα δω σπίτι το απόγευμα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#265430 Ανάμεσα στα "άχρηστα" πράγματα που κουβαλάω για ώρα ανάγκης, έχω και δύο μικρά δοχεία του 1L το ένα με λάδι και το άλλο με αντιψυκτικό.

Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#265500 Ο έλεγχος στάθμης λαδιού είναι κάτι που με τα χρόνια είχα σταματήσει να κάνω. Παλιά με μηχανές κτλ ήταν συνήθεια, μάλλον θα ξανά γίνει
Άβαταρ μέλους
By GTS
#265513 Εγω θα πηγαινα στη αντιπροσωπεια της Ψιτροεν με το τραμ θα τα εσκαγα για 1-2 λιτρα και θα συμπληρωνα πριν το βγαλεις από το παρκινγκ. Μετα θα αλλαζα τελειως τα λαδια/φιλτρο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
mirage έγραψε:Γιατί να αλλάξει λάδια φίλτρο;

< Note 2 >

Aφου είναι για αλλαγη ετσι και αλλοιως. Αν πας με λιγο λαδι δεν ανεβαζει περισσοτερο θερμοκρασια το λαδι σε αυτην την περιπτωση?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
GTS έγραψε:
mirage έγραψε:Γιατί να αλλάξει λάδια φίλτρο;

< Note 2 >

Aφου είναι για αλλαγη ετσι και αλλοιως. Αν πας με λιγο λαδι δεν ανεβαζει περισσοτερο θερμοκρασια το λαδι σε αυτην την περιπτωση?

Αν το λάδι είναι λίγο με αναμμένο λαμπάκι δεν πατάμε μίζα για κανένα λόγο, βάζουμε 1-2 λίτρα στο ιξώδες που λέει ο κατασκευαστής και μετά βάζουμε εμπρός το μοτέρ, δεν τρέχει και τίποτα αν δεν είναι το σούπερ ντούπερ λάδι που λέει ο κατασκευαστής, μια χαρά θα ήταν αν συμπλήρωνες με λάδι από βενζινάδικο, ψάξε για διαρροή ή για λευκό καπνό όταν αφήνεις το γκάζι, δεν δικαιολογείται αυτή η απώλεια χωρίς ζημιά ή διαρροή.

Εκτός και αν δεν είχαν βάλει όλη την ποσότητα στο service, οπότε εκεί πάμε αλλού.