Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#265283 LG LS-L1260CL
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενεργου ανθρακα το λεει στο μανιουαλ φιλτρο καθαρισμου αερα και μπαινει σε μια παραλληλογραμη |λογοκρισία| , ενω το μεγαλο που καλυπτει τις κυψελες το λεει φιλτρο αερα γενικα φαινεται να το χρησιμοποιουν η για αποσμητικο φιλτρο η φιλτρο πλασματος . σε μενα ειναι ομως το απλο οποτε μαλλον εχω δικιο να λεω οτι προφανως και να μην εχει δεν παιζει ρολο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#265324 Δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι. Δες το βίντεο

http://www.lg.com/in/support/video-tuto ... Chck=false

Αυτό το φίλτρο λες; Αλλιώς βγάλε μια φωτό το φίλτρο και που μπαίνει, να το τσεκάρω...
Άβαταρ μέλους
By thednick
#265339 Αν λές για αυτά τα φίλτρα

Εικόνα

δε νομίζω ότι κάνουν κάτι ιδιαίτερα αξιολόγο (εξάλλου καλύπτουν το <10% της επιφάνειας του κυριου φιλτρου), αν και μαζεύουν πράγμα. Πολλά aircondition έχουν θέσεις για να τα τοποθετήσεις (αλλά δεν έχουν απο το εργοστάσιο φιλτρα, οπότε σίγουρα λειτουργούν και χωρίς αυτά), ενώ σε εμένα κανένας τεχνικός που πέρασε τα airconditions δεν πέρασε και τα φίλτρα :dizzy: (ενώ υπήρχαν στην συσκευασια). Εγώ τα πέρασα μετά. Μετά απο εναν χρονο, τα πέταξα και δεν τα ξανα αντικατέστησα.

Αλλά επαναλαμβάνω, τα μισά aircondition που έχω δει, έχουν θέσεις για αυτά τα φιλτρα, αλλά δεν είχαν απο το εργοστάσιο κάτι σε αυτές τις θέσεις. Οπότε σίγουρα δεν ειναι αναγκαία για να λειτουργήσουν σωστά.

Εγώ μάλλον θα πάρω κάποια στιγμή ένα ρολο με αυτό το υλικό των φίλτρων (πουλάνε στο e-bay σίγουρα, αν και θα προτιμούσα να το βρω εδώ), για να βάλω φίλτρα σε όλα (ακόμη και σε αυτά που δεν είχαν).
Άβαταρ μέλους
By otso
#265567 thednick ναι κατι τετοια ειναι μακροστενα που μπαινουν σε μια θηκη και μπαινουν μετα τα φιλτρα αερα . εμεμα ηταν διπλα ειχαν κατι σαν σφουγκαρακι μαλακο τρια χιλ παχος και μετα κατι σκληρο μαυρο με αρκετα πιομεγαλες τρυπες αλλα 3 χιλ κιαυτο .εχουν μηκος 30 εκ πλατος 5 εκ και παχος 6χιλ περιπου .στο αγγλικο μανιουαλ αναφεροντε air purifying filters ενιοτε μπορει να ειναι και plasma filter or deodorizer filter (option)
αυτο που δημοσιευσε ο Dodger ειναι τα κανονικα φιλτρα αερα , ε μετα τοποθετουμε και αυτα που λεω εγω.
η κωλοlg δεν εχει το μανιουαλ και αυτο που βγαζει ψαχνοντας και που εβαλε ο Dodger δεν ειναι το δικο μου . παντως ουτε αυστραλια το βρισκω που εχουν οτι παρτ θες απο το δικο μου.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#269773 Εχει κανεις να προτεινει καποιο δοκιμασμενο καθαριστικο για a/c σπιτιου;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
gianik έγραψε:Εχει κανεις να προτεινει καποιο δοκιμασμενο καθαριστικο για a/c σπιτιου;

DUROSTICK BIO-CLEAN

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
fokion έγραψε:Guys....

μαστορευουμε δε λεω, αλλα το νου μας.........

Εικόνα

Οι Ολόκληρεςπου καλύπτουν όλο το πρόσωπο είναι προτιμότερες, είναι κατάλληλες για όσουν φοράνε γυαλιά μυωπίας, προστατεύουν ολόκληρο το πρόσωπ από τα γρέζια και είναι πάμφθηνες κάτω από 10€

https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%C ... pxO-rHM%3A
Άβαταρ μέλους
By mirage
#269800 Το ερώτημα είναι γιατί έσκασε ο δίσκος βέβαια.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
gianik έγραψε:Εχει κανεις να προτεινει καποιο δοκιμασμενο καθαριστικο για a/c σπιτιου;

Κάθε χρόνο καθαρίζω τις εξωτερικές μονάδες με το πλυστικό που έχω και για το αυτοκίνητο (προσοχή, εκτός ρεύματος το air condition και προσωπικά αφήνω μίνιμουμ 24ωρο για στέγνωμα) και για τις εσωτερικες (πάλι εκτός ρεύματος αρχικά και αφού τελειώσει το ψεκασμα-καθαρισμα τότε άναμμα όπως θέλει για να δράσει) εβαζα αυτό, μένοντας ευχαριστημένος:
http://www.ggshop.gr/katharistikaspiti/ ... ition.html
Ηταν το πρώτο νομίζω που βγήκε σε τέτοια μορφή για ευκολία και το είχαν όλα τα μαγαζιά, κωτσοβολοι, ηλεκτρονικές, media markt, πρακτικερ κτλ και ήταν και αρκετά συμφέρον αρχικα. Όμως κάθε χρόνο η τιμή του τσιμπουσε και πια έχει φτάσει στα 9+ ευρώ, οπότε φέτος λέω να δοκιμασω αυτό:
https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatism ... -61831602/
Που στα leroy το έχουν και σε προσφορά σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό.

Αν το έχει δοκιμάσει κανείς ας πει αν είναι καλό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Το ερώτημα είναι γιατί έσκασε ο δίσκος βέβαια.

< Note 2 >

λαθος του χρηστη,ληγμενος δισκος.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#269824 Το Mitsubishi που έχω στο υπνοδωμάτιο ενώ λειτουργεί άψογα,όταν βάλω τον ανεμιστήρα μόνο βγάζει μια περίεργη μυρωδιά.Στο κρύο δε μυρίζει τίποτα ή δεν το καταλαβαίνω τουλάχιστον.Τα φίλτρα τα έχω πλύνει και έχει γίνει συντήρηση πέρυσι.Να ψεκάσω με τίποτα τις γρίλιες μέσα κάτω από τα φίλτρα;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:

< Note 2 >

Λάθος του χρήστη ναί εύκολα, τον κόβω για 1mm ή για 0.8mm αλλά ληγμένος ? Ποιός δίσκος γράφει επάνω πότε λήγει ? 1η φορά το ακούω ότι λήγουν, τα υλικά αυτά για να λήξουν θέλουν κάποια χρόνια για να αλλοιωθεί η συνδετική κόλλα.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#269832 Βράδυ στο χωριό, κάυσωνας και οι μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ του AC νεκρές. Μπαταρίες δέν υπάρχουν πουθενά στο σπίτι και όλα τα καταστήματα είναι κλειστά τέτοια ώρα.

Βρίσκω ένα φορτιστή απο παλιό Nokia που έγραφε οτι βγάζει 3 Volt στην έξοδο, αρα ότι πρέπει για να τροφοδοτήσω το τηλεκοντρόλ. Του κόβω την άκρη του καλωδίου και το συνδέω στους ακροδέκτες των μπαταριών.

Τελικά δούλεψε και κατάφερα να βάλω μπρός το AC με αυτόν τον τρόπο, όμως όπως διαπίστωσα αργότερα, ο φορτιστής του Nokia ήταν ένας ένας σκέτος μετασχηματιστής με ανόρθωση χωρίς σταθεροποίηση, και η τάση που έβγαζε ήταν αρκετά μεγαλύτερη απο 3 Volt.

Το αποτέλεσμα είναι οτι έκαψα το τηλεκοντρόλ. Απ ότι βλέπω υπάρχουν universal, όμως πρίν αγοράσω θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες. Το κλιματιστικό μου είναι μάρκα μεκαψες (NOVA Electric).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
21 quadra έγραψε:
dimviii έγραψε:

< Note 2 >

Λάθος του χρήστη ναί εύκολα, τον κόβω για 1mm ή για 0.8mm αλλά ληγμένος ? Ποιός δίσκος γράφει επάνω πότε λήγει ? 1η φορά το ακούω ότι λήγουν, τα υλικά αυτά για να λήξουν θέλουν κάποια χρόνια για να αλλοιωθεί η συνδετική κόλλα.

Κακώς αποθηκευμένος πιθανότερο.