bibendum έγραψε:Στεφαν, ξερεις περιπου ποιο ειναι το ποσοστο αυτων που εχουν ACCA που εργαζονται στον χωρο;
Ολοι λογικα που ελεγχουν εισηγμενες
REALZEUS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Γενικά είναι ψίχουλα όταν εγώ πχ σαν πρακτικάριος εν έτη 2009 έπαιρνα 1100€ στο χέρι. Για 2016 όμως είναι μια χαρά για τον νεοπροσλαβανόμενο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Για μένα που πέρσι έβγαλα 2000 καθαρά κέρδη είναι καλός μισθός. Για τον Χ όμιλο όμως είναι απλά εκμετάλλευση!!!
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Χ όμιλος βγάζει περισσότερα?
Εκμετάλλευση δεν υφίσταται για κάτι που κάνει κάποιος εν γνώση του και με τη συγκατάθεσή του. Εδώ δε μιλάμε ούτε για Apple ούτε για Coca Cola που έχουν και δε δίνουν. Μιλάμε για Ομίλους που στα χαρτιά μπορεί να φαίνονται μεγαθήρια αλλά στην πράξη πρόκειται πλέον για γατάκια.
bibendum έγραψε:Στεφαν, ξερεις περιπου ποιο ειναι το ποσοστο αυτων που εχουν ACCA που εργαζονται στον χωρο;
Πλέον δύσκολα νομίζω βρίσκεις άνθρωπο του χώρου κάτω των 40 χωρίς κάποια από αυτές τις πιστοποιήσεις. Εξ' ου και η εμπορευματοποίηση που αναφέρθηκα προηγουμένως.
Deleted User 1 έγραψε:Εκμετάλλευση δεν υφίσταται για κάτι που κάνει κάποιος εν γνώση του και με τη συγκατάθεσή του. Εδώ δε μιλάμε ούτε για Apple ούτε για Coca Cola που έχουν και δε δίνουν. Μιλάμε για Ομίλους που στα χαρτιά μπορεί να φαίνονται μεγαθήρια αλλά στην πράξη πρόκειται πλέον για γατάκια.
Αν ο Κοντομηνάς (τυχαίο όνομα) βγάζει (διαχρονικά, όχι για 1-2 χρόνια επένδυσης ή χασούρας) όσα βγάζω εγώ, να πάει να κλείσει ΤΩΡΑ αν χρωστάει σε υπαλλήλους του ή στο Κράτος! Εγώ ο ψιλικατζής δεν χρωστάω ούτε του περιπτερά μου!
Πόσα δίνει; Δε νομιζω οτι άκουγα τέτοια πόσα από φίλη μου που δούλευε εκεί
(και ας μιλάς μικτά), αλλά πες δε θυμάμαι καλά..Όμως και πάλι για 870-880 ευρώ να βαρας ωράρια εξοντωτικά στην άκρη του θεού πολλές φορές το θεωρεις και τόσο καλή περίπτωση;
Εγώ δε θα πλησίαζα να σου πω την αλήθεια παρόλο που ξέρω και πολλούς που τους αρέσει
Όσο για τα γραφεία των λογιστών (για αλλά γραφεία πχ δικηγόρων δε ξέρω είναι η αλήθεια μόνο έχω ακούσει) υπάρχουν πολλά επίπεδα και εκατοντάδες περιπτώσεις. υπάρχουν και τύποι που θέλουν χιλιάρικα μονό και μόνο να σου μιλήσουν για τον α ή β λόγο, υπάρχουν και αυτοί που κάνουν με 10€ τη δήλωση. Οι λογιστές είναι αρκετά συχνά πολύ κακοί εργοδότες γιατί ξέρουν όλες τις τρύπες και γενικά είναι μουνοπανη δουλειά* (και είναι αυτοί που θα συμβουλέψουν και τον άλλον να είναι κακός εργοδότης για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του)
Αλλά δεν είναι όλοι έτσι προφανώς, όμως γενικά είναι παράξενη δουλειά και οι περιπτώσεις πολλές φορές και είναι και θέμα και του υπαλλήλου πώς θα χειριστεί τη περίπτωση του, δεν είναι πάω κάνω τη δουλειά μου τα λεφτά που παίζουν είναι αυτά και τέλος.. πρώτα από όλα μπορεί να παίξεις κι εσύ πακέτο και να πάρεις πελατεία από τον εργοδότη σου (το πρώτο πράγμα που μου είπαν όταν έπιασα δουλειά) και αυτό δικαιολογημένα φοβίζει έναν εργοδότη, δεν είναι δουλειά για αγίους και θέλει στομάχι, θέλει γνωριμίες θέλει να είσαι και κωλοπαιδαρας και καμία σχέση η όλη νοοτροπία με τους ανθρώπους στο λογιστήριο μιας μεγάλης εταιρείας.
Δεν είναι κάτι που απλά πας και κάνεις καλά ή όχι και τόσο καλα και τελείωσε το θέμα.
Και δικαιολογημένα είναι και μία δουλειά που πολλοί δε θέλουν να κάνουν ή θα ήθελαν να τη κάνουν σε ένα μεγάλο περιβάλλον (μεγάλης εταιρείας με καλύτερα λεφτά και πιο συγκεκριμένες/περιορισμενες ευθύνες και κυρίως πιο πολιτισμένα, δε τους κατηγορώ όσους επιζητούν κάτι τέτοιο).
Εγω είμαι και λίγο μαζοχας και με την αδερφή μου που το συζητουσαμε επειδή είχε περάσει συνέντευξη σε ναυτιλιακή πρόσφατα όπου της έκαναν προσφορά για καλύτερα λεφτά αλλά με λιγότερες ευθύνες (δεν έδειξε ενδιαφέρον και λόγο ηλικίας/εμπειριας έφαγε και άκυρο για αυτό που τους είπε ότι ξέρει να κάνει, για θέση καθαρά λογιστή όχι να κοιτάζει εξοδολογια και λοιπές παπατζες) από ένα σημείο και μετά σε νοιάζει να ξέρεις να κάνεις πράγματα και να τα κάνεις, όχι να πάρεις ένα τίτλο και να είσαι περιορισμένης ευθύνης. Και αυτό δυστυχώς το πληρώνεις και με κακές συνθήκες και με λίγα λεφτά, όμως ξέρεις ότι από ένα σημείο και μετά οι όροι θα αλλάξουν (αν συνεχίσει και υπάρχει οικονομία βέβαια).
Μόνο και μόνο που είναι μία δουλειά που δεν έχεις πάντα ανάγκη να έχεις εργοδότη την κάνει διαφορετική από τις άλλες. Σκατά μεν, αλλά διαφορετική.
Και ο φίλος σου στεφάνε ακόμα και αν παίρνει το 500αρι δε νομίζω ότι θα ήθελε εύκολα να κάνει κάτι άλλο ειδικά αν έχει και κάποια χρόνια στη πλάτη του, όσο απογοητευμένος και αν είναι, γιατί ξέρει τι ίσως μπορεί να κάνει στο μέλλον αν έχει κάποιο πλάνο μέσα του και τι λεφτά μπορεί να βγάλει που δύσκολα θα δει σε έμμισθη θέση. (Φυσικά ποτέ δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο της πλήρους αποτυχίας όπου θα μετανιώνεις που δεν επέλεξες κάτι πιο σίγουρο, αλλά όλα έχουν τα ρίσκα τους )
Οπότε εν ολίγοις προτιμώ να παίρνω 500-800 ευρώ και να έχω επιχειρήσεις φουλ επάνω μου να ξέρω ότι μπορώ να τις κάνω, παρά να πάω για 1500 σε ένα λογιστήριο να κάνω τιμολόγηση και ας γίνουν και 2 και 3 και 4 χιλιάρικα.
Στην άλλη περίπτωση μπορεί να μείνεις μία ζωή και στα 800 μπορεί να φτάσεις να βγάζεις και πάρα πολλά χιλιάρικα και δουλεύοντας με τους δικούς σου όρους.
Αυτό είναι το American dream του λογιστή σε γραφείο και για αυτό βλέπεις τόσους πρόθυμους να πάνε ακόμα και τζάμπα (παίζει πολύ και αυτό να πούμε)
Το αν θα είσαι λογιστής πόρτας ή κάποιος σούπερ ντουπερ γαματαουα εξαρτάται από πολλά, αλλά στη τελική και πόρτας να είσαι (αμ τι νομιζες ότι στα γραφεία δεν υπάρχουν ψηλομητιδες
) μία χαρά μπορεί να είσαι και μπορείς να έχεις και κάποια προσωπική ζωή και εκτός σκ*Πχ μπορεί να βάλεις τον άλλον να πληρώνει κερατιατικα και θα τον βγαλεις και τρελό από πάνω αν σου ζητήσει τα ρέστα. Δεν έχω ακούσει έμπειρο λογιστή και "μεγάλο" ακόμα και αν συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και όχι με το μανάβη της γειτονιάς να παραδέχεται το λάθος του. "Δε θα λες ποτέ συγγνώμη έκανα λάθος" δασκάλευε μία μέντορας μία μέρα τη μαθητευόμενη της
Και βασικά ναι ποτέ δε κάνεις λάθος οι άλλοι είναι τρελοί/δε κατάλαβαν και ρε φίλε πιάνει κιόλας αυτό
REALZEUS έγραψε:
Αν ο Κοντομηνάς (τυχαίο όνομα) βγάζει (διαχρονικά, όχι για 1-2 χρόνια επένδυσης ή χασούρας) όσα βγάζω εγώ, να πάει να κλείσει ΤΩΡΑ αν χρωστάει σε υπαλλήλους του ή στο Κράτος! Εγώ ο ψιλικατζής δεν χρωστάω ούτε του περιπτερά μου!
Ρε συ Αλέξανδρε, ο Κοντομηνάς και ο κάθε Κοντομηνάς είναι αυτός που είναι ακριβώς γιατί δε λειτουργεί όπως εσύ κι εγώ.
QsisVTS έγραψε:@στεφ
Πόσα δίνει; Δε νομιζω οτι άκουγα τέτοια πόσα από φίλη μου που δούλευε εκεί(και ας μιλάς μικτά), αλλά πες δε θυμάμαι καλά..
Όμως και πάλι για 870-880 ευρώ να βαρας ωράρια εξοντωτικά στην άκρη του θεού πολλές φορές το θεωρεις και τόσο καλή περίπτωση;![]()
Εγώ δε θα πλησίαζα να σου πω την αλήθεια παρόλο που ξέρω και πολλούς που τους αρέσει
Τόσα όσο αναφέρω δίνει. Ξεκίνησε η μία κολλητή μου το Δεκέμβρη που μας πέρασε και μάλιστα πήραν καμιά 10αρια άτομα της ίδιας φάσης με τους ίδιους όρους. Γενικά ξαναλέω δεν είναι καμιά ευκαιρία αλλά για τα δεδομένα του 2016 το βρίσκω μια χαρά. Όλοι θα θέλαμε περισσότερα αλλά με ευχολόγια δε γίνεται. Απ' την άλλη είναι επιλογή και προγραμματισμός του καθενός για πόσα θα δουλέψει και με τι όρους.
Πάντως επειδή με τέτοιες εταιρείες έχω κάποια αποψη δε πιστεύω ότι θα μου ταίριαζε και δε ξέρω πόσο θα ταίριαζε και σε γυναίκα
θα μου πεις δεν έχουν όλες το όνειρο να κάνουν οικογένεια ξερωγω αλλά επειδή υπάρχει και η φάση της κατάθλιψης καλό είναι να τα ζυγίζουμε όλα.Έχω πάντως και φίλο που είναι μες στη τρελή χαρά που κάνει αυτή τη δουλειά, εμένα θα μου φαινόταν αδιανόητο να πάω στις 10 το βράδυ σπίτι μου.
Θα καθόμουν να δουλέψω πολύ ευχαρίστως μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα αν ήξερα ότι θα έχω και ανάλογο κέρδος αλλά για 800€ με την υπόσχεση ότι ίσως κάποια στιγμή θα βγάλω πολλαπλάσια (πηγαίνοντας στις 3 στο σπίτι μου και τα σαββατοκύριακα) να το χεσω
Βέβαια δε το βλέπουν όλοι έτσι, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, όμως δε μπορώ να θεωρήσω και καλή περίπτωση να σκιστεις έτσι για 8 κατοστσρικα συν κουπόνια (βάλε σπουδές, βάλε και το acca που δεν είναι και απλό) και παράλληλα να μη μπορείς να χαρείς και αυτές τις φοβερες απολαβές σου παρά μόνο ένα σαββατο.
Ένα άλλο πράγμα που θεωρείται κανόνας πάντως για έναν νέο είναι ότι αν παίρνει πάνω από 1000αρικο θα πρέπει να τον βιαζουμε
Και ειλικρινά όσο ορεξατος και να είσαι (χαίρομαι τώρα έναν φίλο μου που είναι πρώτο χρόνο στη δουλειά του και τον έχουν στυψει αλλά αυτός εκεί χαμόγελο περιμένω βέβαια να τον μαζέψει κάποια μέρα φορείο) κάποια στιγμή θα επέλθει η σαπιλα μέσα σου.
Μπορεί βέβαια να ζήσεις σε κάποιες φάσεις μικρές χαρές του στυλ ήμουν στην ηλεκτρονική που φουνταρε και μας μείωναν συνεχώς τους μισθούς και υπήρχε απαισιοδοξία, αλλά ευτυχώς βρήκα σε ανταγωνιστή με διπλάσια λεφτά πριν βουλιάξει το καράβι (τρου στορι), να είσαι χαρούμενος που επιτελους δικαιώθηκες να έχεις πορωση παρόλο που πας σπίτι σου στις 10 το βράδυ όμως πόσο νόημα έχει τελικά αυτό;
και τι ζωή θα κάνεις; Τι οικογένεια θα έχεις; Και πόσα λεφτά βγάζεις στη τελική που αξίζουν αυτή τη ταλαιπωρία; Αυτό είναι η νέα πραγματικότητα όμως
GTS έγραψε:Αυτή η κατασταση είναι οποιος αντεξει μετα από 4-5 χρονια θα αρχίσει να βγαζει χρηματα και αν συνεχίσει να ανεβαινει θα βγαλει αρκετα. Ενταξει αν δεν σου παει αυτή η πορεία ανοίγεις καφε ή γινεσαι μικρος λογιστης με δικο σου γραφειο.
Για να ανοίξεις καφέ θες πολλά @@ (είναι φοβερός τρόπος να χάσεις πολλα χρήματα) και για να έχεις δικό σου γραφείο θες επίσης κάποια @@ αν ήταν έτσι θα το έκαναν με επιτυχία όλοι
Πάμε όμως στο άλλο που λες υπάλληλος σε εταιρεία με προοπτική.. εγώ μετά από 4-5 χρόνια βλέπω αρκετούς να μη βγάζουν παραπάνω λεφτά και να ζοριζονται το ίδιο ή περισσότερο
Δε καταλαβαίνω γιατί να ανέβεις και πόσο θα ανέβεις; Θα γίνουν όλοι CEO; Στο στρατό γίνονται όλοι στρατηγοί (όχι τον ελληνικό που παίρνουν όλοι σύνταξη στρατηγού
γενικά μιλάω )Το ποσο θα ανέβεις πολλές φορές είναι απλά περιορισμένο η προορίζεται για κάποιους άλλους που μπορεί να μην είσαι εσύ (γιατί δεν υπάρχει και απόλυτη αξιοκρατια στον ιτ όποιος το ισχυρίζεται αυτό ή δε ξέρει ή δε θέλει να ξέρει)
Στην υποτίθεται καλύτερη οικονομία της Κύπρου οι νεοπροσληφθεντες λογιστες παίρνουν 900 καθαρά και τους πληρώνουν το ACCA, με κλειστό συμβόλαιο 5 χρόνια και μισθό 1100-1200 μόλις το πάρουν. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει και senior οπότε εκεί θα μείνουν περίπου έναν χρόνο και μετά θα πάνε στα 1500 που είναι τα κανονικά του senior και στα 1800 - 2200 του assistant manager. Φυσικά δεν θα φτάσουν όλοι εκεί, κάποιοι θα κολλήσουν παρακάτω και θα βολεύουν άλλοι θα φύγουν για θέσεις σε τράπεζες ή άλλες εταιρείες εμπορικές κοκ.
< >
Και φυσικά δεν κατακρίνω κανενός είδους καριέρα,μη θεωρεις ότι έχω κάποια εμμονή κι εσύ βρε gts, ούτε έχω κάποια εμμονή dimik με αναξιοκρατιες κτλ, ακόμα και στο δημόσιο θεωρώ ότι ο πιο άξιος θα ξεχωρίσει ακόμα και αν αυτό δεν αποτυπωθεί στο μισθό του, αφού ακόμη κι εκεί δεν είναι σπάνιο ο πιο υψηλόβαθμος να στρέφεται στον υφιστάμενο του όταν χρειαστει συμβουλές, ο καλός πάντα θα ξεχωρίσει και ας πεθάνει στη ψάθα και αυτό μόνο του είναι ικανοποίηση.
Απλά αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν εντυπωσιάζομαι και εύκολα από αυτά, όχι για κανένα ιδιαίτερο λόγο ή επειδή θεωρώ τον εαυτό μου πιο ικανό από άτομα που καταπιάνονται με τέτοια θέματα (ίσα ίσα δε με θεωρώ ικανό να ασχοληθώ με συγκεκριμένα ζητήματα), απλά δε θεωρώ ότι γίνεται και κάτι τόσο γαματο όσο παρουσιάζεται.
Αλλά και πάλι αυτό είναι μία υποκειμενική γνώμη (ειδικά αν κάποιον τον γεμίζει ή δουλειά του δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας) και το θέμα ξεκίνησε από αλλού, από τις αποδοχές σήμερα και αν αυτές είναι ικανοποιητικές.
Εγώ έχω τη ταπεινή γνώμη ότι δεν είναι, γιατί το ικανοποιητικές για μένα έχει μέσα πολλούς παράγοντες που δεν ικανοποιούνται από αυτά που μου αναφέρετε, ακόμα και στη λίστα του Νικου που μπήκε πιο πίσω από την έρευνα έστω και σε συγκεκριμένο δειγμα που αφορά ενδεχομένως την αφρόκρεμα.
Και αυτό δε συμβαίνει επειδή δεν έχω αίσθηση του χρήματος, δυστυχώς έχω και παραεχω.
Υπήρξε μία γενικότερη διαφωνία σχετικα με το αν οι αποδοχές επηρεάζονται από τη κρίση και από τη θέσπιση μικρότερου κατώτατου. Δε θεωρώ ακόμα και τις καλές δουλειές ανεξάρτητες από αυτή τη κατάσταση και ας βρίσκονται σε ψηλότερο κατάστρωμα του τιτανικου που ακομα δεν έχει πλημμυρίσει..
Εσύ ντιμικ στο κάτω κάτω πηγές έξω οπότε φαντάζομαι ότι συναντησες το πρόβλημα και σαν έγγαμος είχες και άλλη ευθύνη (έλεγε ο Στέφανος αν θυμάμαι σωστά μια μέρα ότι δεν είναι ανάγκη να κάνουμε οικογένεια και παιδιά, ντολτσε βιτα μια ζωή, δέκτη σαν άποψη αλλα όχι επιθυμητή από όλους) ,ο gts δε ξέρω τι κάνει και δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι οι απολαβές δεν είναι καλές και ειδικά όταν το κόστος ζωής αυξάνει διαρκώς (γιατί λίγα πράγματα είδα να γίνονται πιο φθηνά λόγω κρίσης, άλλη παράνοια αυτή) το εισόδημα μειώνεται , το επίπεδο διαβίωσης πέφτει. Λίγο ή πολύ ή ακόμα πιο πολύ που να περιμένεις το κοινωνικό μέρισμα και το συσσίτιο της εκκλησίας, το γεγονός είναι οτι πέφτει και δε ξανασηκωνεται
Ξαναλεω το πρόβλημα δεν είναι τι κάνω εγώ ή ο κάθε εγώ, αλλά το τι γίνεται γύρω μας
Βέβαια με το να κάνουμε διαπιστώσεις δε λύνουμε και κανένα πρόβλημα (ειδικά εμείς που ποιοι είμαστε στη τελική ), αλλά αυτό που με προβληματίζει και συνεχίζω εδώ και τόσα ποστ τη κουβέρτα είναι ότι δεν κάνουμε ούτε τις διαπιστώσεις

Τελοσπαντων ίσως κουράσαμε, ο,τι συμπέρασμα ήταν να βγουν νομίζω ότι έχουν βγεί
dimviii έγραψε:καθησα και διαβασα τις τελευταιες 6-7 σελιδες και οντως μερικοι δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα στα μισθολογικα,στις τακτικες των εργοδοτων κλπ στην Ελλαδα του σημερα.
Αυτό.
ΥΓ: ωραίος ο Qsis
Τα χρήματα ποτέ δεν ήταν αρκετά τα τελευταία 15 χρόνια για έναν νεαρό εργαζόμενο.
Αν θέλουμε να δούμε σφαιρικά το ζήτημα πρέπει να υπολογίσουμε και το μέσο τελειόφοιτο από τη επαρχία που για να εργαστεί μετακομίζει στην μεγαλούπολη κι όχι μόνο τον κάτοικο της μεγαλούπολης
Ο πρώτος λοιπόν θα μετακομίσει και θα ψάχνει δουλειά καίγοντας πατρικό "λίπος", αν κι εφόσον βρει δουλειά τα 900-800-500 τώρα ευρώ δεν σου φτάνουν ότι και να λέμε οπότε πάλι καίει πατρικό λίπος.
Ο δεύτερος έχει το πλεονέκτημα ότι ίσως δεν θα έχει ενοίκιο κλπ αλλά θα έχει μετακινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και σε χρήμα.
Σήμερα έχουμε φτάσει σε σημείο τα χρήματα να μην επαρκούν ακόμα και στον νεαρό που εργάζεται τα τελευταία 5-10 χρόνια γιατί μισθούς πάνω από τα 1000-1100€ παίρνουν πλέον λίγοι κάτω των 35 και αυτό γιατί είτε έχουν πολλά προσόντα, είτε ήταν τυχεροί να προσληφθούν σε καλές εταιρείες που είτε τους έδωσαν πολύτιμη προϋπηρεσία και μεταπήδησαν αλλού είτε εργάζονται ακόμα εκεί.
Τα 500€φυσικά και δεν θεωρούνται μισθός αλλά χαρτζιλίκι για τους τυχερούς που μπορούν και μένουν με τους γονείς τους σε σχετικά μικρές αποστάσεις από την δουλειά τους και απλά καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα.
Μετά υπάρχει κι άλλη μεγάλη κατηγορία, οι δηθενάδες, ακριβά ρούχα, παπούτσια, κάθε μέρα σε άλλη καφετέρια και μπαρ, δώστου φωτογραφίες και χιπστεριές, YOLO με τα λεφτά του (συνήθως ΔΥ) μπαμπά αλλά όταν τους πεις για δουλειά "φιλαράκι κρίση, δεν παίζει τίποτα, από το μπαρμανιλίκι και το Pr βγάζω περισσότερα" τα πτυχία στον τοίχο και πάει λέγοντας.
Τελευταία κατηγορία είναι οι άνω των 35 από τους οποίους όσοι πιάστηκαν πιάστηκαν και παίρνουν 1500+€, οι υπόλοιποι αν είναι εργάτες την έχουν βάψει γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα τους φωνάζουν να βγάλουν βάρδια στο εργοστάσιο αν και όποτε έχει δουλειά ή θα δουλεύουν 12ωρα για 800€ το πολύ, αν είναι low level υπάλληλοι θα προσπαθούν με κανένα κουτσό χιλιαρικάκι να δημιουργήσουν, τώρα τι μπορείς να δημιουργήσεις με αυτά τα χρήματα όλοι ξέρουμε. Αν είναι τέρμα κάτω στην υπαλληλική αλυσίδα του στυλ κλητήρες, πωλητές κλπ είναι ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση γιατί το χιλιαρικάκι είναι όνειρο θερινής νυκτός, στην καλύτερη έχουν κανένα 1200ρι με 1500ρι οικογενειακό εισόδημα μαζί με την γυναίκα και φυτοζωούν.
Αυτά σε ότι αφορά τους υπαλλήλους, ΕΕ, ΔΥ και λοιπές κατηγορίες είναι άλλη κουβέντα.