D-Jet έγραψε:
@JBT
Sorry αλλά δεν το έχεις ψάξει... To τελευταίο πράγμα που πειράζει μια αερόψυκτη 911 είναι η θερμοκρασία... όσο την γκαζώνεις τόσο ψύχεται, δεν έχει σχέση ούτε η ταχύτητα που πηγαίνει, ούτε (τόσο όσο στα υδροψυκτα) η θερμοκρασία περιβάλλοντος (το λάδι πηγαίνει κοντά 115C σκέψου). Δεν έχει να κάψει ούτε ¨φλάτζες¨ ούτε αντλίες, ενω οι τσιμούχες σε κυλίνδρους και κεφαλές είναι μεταλλικές...
Είμαι σίγουρος ότι έχω άπειρα case studies για την αξιοπιστία της SC αλλά άντε να τα βρώ... πάντως δεν είναι κοινό μυστικό ότι ήταν εξαιρετικά αξιόπιστη για daily driver:
http://fahrcar.com/news-and-articles/po ... rsche-911/
@ georgetz
Δεν με κατάλαβες... το τρικάκι είναι απλά η ρετροφίτ τοποθέτηση των εντατήρων καδένας από την 3.2 γιατί οι μηχανικοί της SC δεν ήταν ό,τι καλύτερο αν τη σκίζεις κάθε μέρα και η αλλαγή (στις παλιές) του ανεμιστήρα με πιο καινούργιου τύπου. Τίποτα περίπλοκο.
Μετά από αυτό θέλει μόνο συντήρηση.
Και φυσικά, όταν λέμε για συντήρηση και top end rebuilding στο αερόψυκτο (ξεχωριστά "χιτώνια" κάτω από μια κοινή κεφαλή) είναι πολύ πιο απλή υπόθεση από οποιοδήποτε υδρόψυκτο V6 κεντρομήχανο (μην πω και vtec). Ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια σε βλέπουν σαν κουμπαρά και σε κοπανάνε στο κεφάλι...
Κάτσε να στο πει κι ο εθνικός μας ήρωας

Έχω κατα νου οτι η καθημερινή χρήση περιλαμβάνει και μποτιλιάρισμα και τα συναφή.
Αερόψυκτο σε μια sunny California π.χ ή ιδιαίτερα σε θερμά κλίματα και κίνηση , δεν ακούγεται για συνταγή
μακροζωίας. Δηλαδή, για ποιο γκάζι επακριβώς μιλάμε για ψύξη ζωτικών σημείων αφού πάει σημειωτόν ?
Απο την εμπειρία μου με αντίστοιχη δίκυκλη κατασκευή, είναι σαφώς οι χειρότερες στιγμές του.
Όντας αδαής βέβαια με τη συντήρηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου, ίσως να κάνω λάθος.
Επίσης, το NSX δεν χρειάστηκε καμία παρέμβαση , κατά τα ειωθότα. Αλλιώς, ίσως να μελετούσε και ο ίδιος
γιατί αλλάζει πίσω λάστιχα ανα 6000 μίλια (!)
Τέλος, ακόμα και το Legend που είχε , έχει γράψει 400k , δίχως κάποιο rebuild ή τα συναφή ενώ κρίνοντας το βίο του NSX μέχρι τώρα, υπάρχει πολύ ψωμί ακόμη για κάποιο rebuild.
Οπότε για ποιες επακριβώς διεργασίες και την πολυπλοκότητα αυτών μιλάμε ?