Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265201 Όλες οι έρευνες αναφέρουν πάντα μικτά. Είναι το πιο ασφαλές νούμερο. Για να πάρω ένα παράδειγμα από αυτά που λέτε, θα διαλέξω κάτι απλό. Πχ βοηθός λογιστή (είναι πολύ γενικό αλλά θα πάρετε μια ιδέα) που αναφέρθηκε.

Εικόνα

Ας πούμε λοιπόν ότι το highlighted είναι ο βοηθός λογιστή που ψάχνουμε. Entry level θέση (θεωρητικά) για την οποία έχουμε δείγμα από 11 οργανισμούς και 27 κατόχους. Το δείγμα δεν είναι μεγάλο αλλά είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό. Σε τέτοια περίπτωση ας πούμε εγώ θα έπαιρνα στοιχεία και από 1-2 (γενικές ή και κλαδικές) έρευνες ακόμα για την ίδια θέση και θα έκανα μια σύγκριση προκειμένου να βγάλω ένα νούμερο για πιθανό job offer. Τα percentiles δίνουν στοιχεία για το που πρέπει να κινηθεί κάποιος αν θέλει να δώσει τα απολύτως απαραίτητα, μέχρι το να είναι market leader. Εγώ όπου έχω δουλέψει χρησιμοποιούμε το median και τελειώνει η υπόθεση.

Εν ολίγοις, λοιπόν, για μια entry level θέση όπως αυτή του βοηθού λογιστή, έρευνα της Towers Watson του 2014 δίνει median μηνιαίο μισθό στα 1.378€ μικτά (1000€ ακριβώς καθαρά).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#265206 Median 1300? Πάρτε με σήμερα! :lol:

Ο αδερφός μου με MSc από το Reading στα χρηματο-οικονομικά παίρνει 600 καθαρά το μήνα σε διεθνές δικηγορικό-λογιστικό γραφείο που χρεώνει μερικά χιλιάρικα την ώρα... Και δουλεύει καθηγητής σε Κολέγια για να συμπληρώσει κανένα μηνιάτικο. :protest: :s_mad

ΥΓ: Με βρίζει που έφυγα από τον ΕΣ και δεν κατεβάσαμε τα άρματα... :innocent:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265212 Ντάξει κι εμένα κολλητός λογιστής σε λογιστικό γραφείο στο Κρανίδι παίρνει 500κατι και μισά ένσημα. Όλοι ξέρουμε τέτοια παραδείγματα. Μην ξεφύγουμε όμως. Έχω μιλήσει εξαρχής για συγκεκριμένο δείγμα. Προφανώς το κάθε λογιστικό γραφείο της γειτονιάς δεν συμμετέχει σε τέτοιες έρευνες και ούτε τις χρησιμοποιεί κάπως. Λέει τόσα δίνω, θες?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#265218 Δυστυχώς Στέφανε μιλάω για Γραφείο το οποίο δίνει στον υπάλληλο στην Σινγκαπούρη €4000 καθαρά και στον αντίστοιχο στην Ελλάδα 600 (1000 προ κρατήσεων με μπλοκάκι). Πελάτες πολλών εκατομμυρίων €... :omg:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265221 Η Grand Thorton δίνει αυτή τη στιγμή 1100€ μικτά + εξοδολόγιο + 80€ κουπόνια σε 25χρονους ελεγκτες που μόλις αποφοίτησαν. Μόλις πάρουν το ACCA θα πάνε αυτομάτως στα 1400€.

REALZEUS έγραψε:Δυστυχώς Στέφανε μιλάω για Γραφείο το οποίο δίνει στον υπάλληλο στην Σινγκαπούρη €4000 καθαρά και στον αντίστοιχο στην Ελλάδα 600 (1000 προ κρατήσεων με μπλοκάκι). Πελάτες πολλών εκατομμυρίων €... :omg:

=γαλέρα

Έχω ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν έχει νόημα να πιάνουμε τα άκρα και να περιγράφει ο καθένας παραδείγματα από την εμπειρία του. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά που περιγράφεις και άλλο τόσο υπάρχουν αυτά που λέει η κάθε έρευνα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Deleted User 1 έγραψε:Η Grand Thorton δίνει αυτή τη στιγμή 1100€ μικτά

850 καθαρά δηλαδή... Σοβαρά λεφτά είναι αυτά ρε Στεφ;
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Ποσα χρονια θελουν για να παρουν ACCA?

Νομιζω κανενα 3 χρονια, γενικα διαγωνισματα γραφουν και ειναι ζορι να διαβαζεις και να δουλευεις ταυτοχρονα γιατι βασικα σημαινει οτι πολλα σ/κ θα πρεπει να διαβαζεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
bibendum έγραψε:Ποσα χρονια θελουν για να παρουν ACCA?

Εξαρτάται. Νομίζω η 2ετία είναι το μικρότερο διάστημα που έχω ακούσει. Εννοείται ότι στο πληρώνουν βέβαια και δεν μπορείς να είσαι κουβάς. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

REALZEUS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Η Grand Thorton δίνει αυτή τη στιγμή 1100€ μικτά

850 καθαρά δηλαδή... Σοβαρά λεφτά είναι αυτά ρε Στεφ;

Γενικά είναι ψίχουλα όταν εγώ πχ σαν πρακτικάριος εν έτη 2009 έπαιρνα 1100€ στο χέρι. Για 2016 όμως είναι μια χαρά για τον νεοπροσλαβανόμενο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#265232 Το εχει παρει ο γαμπρος και ξερω. Τα +300 μικτα για τετοιο ζορι και μετα απο τοσα χρονια ειναι ξεφτιλα επιβραβευση...
Άβαταρ μέλους
By GTS
nass έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Στην Αγγλία δεν υπάρχει μεν κατώτατος μισθός, αλλά ο μικρότερος μισθός είναι ικανοποιητικός για να διαβιώσεις στο νοίκι (ας πούμε...).

Γιαυτό πολλοί προτιμούν το επίδομα ανεργίας από τη δουλειά ?

Δεν υπαρχει επιδομα ανεργιας στην Αγγλια. Πραγματικα εκπλησσομαι που εγραψες κατι τοσο ασχετο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
bibendum έγραψε:Το εχει παρει ο γαμπρος και ξερω. Τα +300 μικτα για τετοιο ζορι και μετα απο τοσα χρονια ειναι ξεφτιλα επιβραβευση...

Δε συμφωνώ αλλά ΟΚ. Η επιβράβευση είναι η πληρωμή του προγράμματος (που είναι σοβαρό asset για τον κλάδο κι ας είναι εμπορευματοποιημένο) και όχι τα +300€.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:
nass έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Στην Αγγλία δεν υπάρχει μεν κατώτατος μισθός, αλλά ο μικρότερος μισθός είναι ικανοποιητικός για να διαβιώσεις στο νοίκι (ας πούμε...).

Γιαυτό πολλοί προτιμούν το επίδομα ανεργίας από τη δουλειά ?

Δεν υπαρχει επιδομα ανεργιας στην Αγγλια. Πραγματικα εκπλησσομαι που εγραψες κατι τοσο ασχετο.

Για το παλιό επίδομα μιλάει προφανώς ο άνθρωπος που υπήρχε μέχρι τα 80s. Τότε όντως προτιμούσε κάποιος να κάνει παιδιά και να μη δουλεύει.

Deleted User 1 έγραψε:Γενικά είναι ψίχουλα όταν εγώ πχ σαν πρακτικάριος εν έτη 2009 έπαιρνα 1100€ στο χέρι. Για 2016 όμως είναι μια χαρά για τον νεοπροσλαβανόμενο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Για μένα που πέρσι έβγαλα 2000 καθαρά κέρδη είναι καλός μισθός. Για τον Χ όμιλο όμως είναι απλά εκμετάλλευση!!!
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 08 Ιουν 2016, 23:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά