Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
Νίκος Παππάς έγραψε:Μπορεί απλά να συμφέρει τον εργοδότη να σε διώξει και να πάρει κάποιον με τα μισά λεφτά. Για κάποιο διάστημα δεν θα βγάζει ο νέος την δουλειά όπως εσύ, αλλά αυτόν έχει 10 τρόπους να τον πιέσει-τρέξει και κάποια στιγμή θα τα καταφέρει, αλλά ο μικρός δεν θα πάρει ποτέ αυτά που έπαιρνες εσυ.

That's life, έτσι λειτουργούσε ανέκαθεν ο ιδιωτικός τομέας και η αντίστοιχη αγορά εργασίας σε όλες τις χώρες, σε όποιον δεν αρέσει αυτό γίνεται δημόσιος υπάλληλος ή ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Μπορεί απλά να συμφέρει τον εργοδότη να σε διώξει και να πάρει κάποιον με τα μισά λεφτά. Για κάποιο διάστημα δεν θα βγάζει ο νέος την δουλειά όπως εσύ, αλλά αυτόν έχει 10 τρόπους να τον πιέσει-τρέξει και κάποια στιγμή θα τα καταφέρει, αλλά ο μικρός δεν θα πάρει ποτέ αυτά που έπαιρνες εσυ.

That's life, έτσι λειτουργούσε ανέκαθεν ο ιδιωτικός τομέας και η αντίστοιχη αγορά εργασίας σε όλες τις χώρες, σε όποιον δεν αρέσει αυτό γίνεται δημόσιος υπάλληλος ή ΕΕ.

Καλά για το πρώτο, αλλά το δεύτερο γιατί το λες; Αφού τα ξέρεις!!
Ειδικά τα 8 τελευταία χρόνια κάθε χρόνο και χειρότερα πάει.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Nikos! έγραψε:Ενδιαφέρον...

http://m.euro2day.gr/1424245/article.aspx

< >

Οι μισθοί που αναφέρονται για 3-4 επαγγέλματα που γνωρίζω είναι εκτός πραγματικότητας.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fubar.gr έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ενδιαφέρον...

http://m.euro2day.gr/1424245/article.aspx

< >

Οι μισθοί που αναφέρονται για 3-4 επαγγέλματα που γνωρίζω είναι εκτός πραγματικότητας.

Εγώ πάλι θα έλεγα το αντίθετο.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#265134 Εκτος πραγματικοτητας δεν ειναι οι μισθοι, αλλα η αποτυπωση της εργασιακης καταστασης στην Ελλαδα. ("Αυτοι ειναι οι μισθοι στην Ελλαδα").
Αν παλι ειναι ερευνα για το μισθολογικο κοστος συγκεκριμενων θεσεων, καλως.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#265140 Η ερευνα λέει για επαγγέλματα που δέν υπάρχουν, όπως legal administrator και legal assistant.

Στα δικηγορικά γραφεία αυτές τις δουλειές τις κάνουν άσκούμενοι είτε χωρίς να πληρόνωνται καθόλου είτε με μισθούς χαρτζηλίκια.

Όσο για τους μηχανικούς, έχουμε αρκετούς εδώ, μπορούν να πούν τις εμπειρίες τους απο την αγορά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Οπως και να ΄χει, δε λέω ότι έχω δίκιο, λέω ότι αυτό που λες είναι ο ορισμός του argumentum ad populum: "έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι άρα είναι σωστό, δεν μπορεί εσύ να έχεις δίκιο και οι περισσότεροι άδικο".

Εντοπίζω την διαφορά στους τομείς. Εσύ μιλούσες για μισθούς χιλιάδων € και οι περισσότεροι εδώ μιλάμε για 500άρικα. Άλλος κόσμος λοιπόν.

nass έγραψε:"Ετσι είναι" τι ? Οτι η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει αυτόματα όλους τους μισθούς ? Εχει αυτό εφαρμογή (πόσο δε μάλλον ισχύ) αυτό σε όλους τους "μικρο" ? Με 2-3 άτομα προσωπικό τυπικά ?

Δεν έχει εφαρμογή στην πλειονότητα;

nass έγραψε: Οχι βέβαια και να το γαμήσουμε πχ. να ορίζονται δια νόμου όλοι οι μισθοί.

Όχι όλοι. Ο κατώτατος όμως ναι.

nass έγραψε:πρέπει να αποδεικνύω ότι αξίζω τα λεφτά που παίρνω.

Αυτό πως μπορείς να το αποδείξεις; Μόνο αν είσαι πωλητής γίνεται και πάλι με τόση ανεργία στο καταργώ αν θέλω...

nass έγραψε:Δεν είναι εύκολη αλλά είναι απολύτως εφικτή και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και εδώ μέσα.

Είμαι υπέρ της μετανάστευσης για τους συνειδητοποιημένους, αλλά να το προτείνουμε ως φυσιολογική λύση δεν είναι κάτι που μπορώ να δεχθώ. Και για όσους καταρτισμένους πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον, υπάρχουν πολλοί ανειδίκευτοι που απλά πάνε εκεί ως κρέας.

nass έγραψε:Γιαυτό πολλοί προτιμούν το επίδομα ανεργίας από τη δουλειά ?

Δυστυχώς αυτά last year. Να είναι καλά η Unturned Lady (Burn in Hell!!!)... Κράτος πάντως που δίνει (έδινε) τέτοια επιδόματα είναι σωστό Κράτος (έστω και μέσα στον Καπιταλισμό).

ΥΓ: Το πρόβλημα στο Φόρουμ μάλλον είναι ότι δεν υπάρχει γνώση των blue collars... Όλοι ξέρουν για θέσεις των €2000 και βάλε... :dizzy: Κανείς δεν έχει δει μηχάνημα παραγωγής; :help:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#265163 Νοσηλευτής σε ιδιωτική κλινική.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Αν θελετε να παρετε πραγματικη ιδεα απο μισθους, πειτε μου 5-6 θεσεις που σας ενδιαφερουν να σας βαλω πληρη στοιχεια.

<+

Για βάλε λίγο για ΙΤ θέσεις, γιατί φίλο έχω πρώην εργαζόμενο στην εταιρεία σου που πλέον εργάζεται εδώ.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#265176 Εγώ στα παραπάνω βλέπω κάποια να ισχύουν σε γνωστούς μου, αλλά αυτό που θυμηθηκα και γέλασα είναι τον treasurer :lol:

Με παίρνει μία από μία εταιρεία και μου λέει θα πάρουμε treasurer, καλά λέω να πάρετε (θορυβηθηκα λίγο που θα μπλέκεται κι άλλος στη δουλειά μου αλλά το αφεντικό κορόιδευε, τεσπα)

Λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, μου ζητάει 2κατι (και μαύρα κιόλας τα περισσότερα) μα καλά είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί σήμερα;

Άμα σα κάνει κάτι που κανένας άλλος δε μπορεί γιατί όχι λέω εγώ (βέβαια δεν υποστήριζα να δίνονται τέτοια λεφτά μαύρα είναι ένα έξοδο όπως και να χει που καλό είναι να υπάρχει)

Τελικά πρέπει να τα έδωσε από ντροπή ίσως; (ήταν και κάποιας ηλικίας σε σχέση με τους λοιπούς υπαλλήλους που είναι πιτσιρικαδες- θύματα)

Αλλά κάθε φορά που ακούω ότι ο treasurer θέλει report (ένας θεός ξέρει γιατί;) Πάντα μου φτιάχνει τη μέρα. Εδώ και κάνα μήνα έχω αποφασίσει να ρίξω γράψιμο στα ίσια γιατί έχω πιο σοβαρές δουλειές και αναρωτιέμαι τι να κάνει ο treasurer για να περνάει τη μέρα του :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Deleted User 1 έγραψε:Αν θελετε να παρετε πραγματικη ιδεα απο μισθους, πειτε μου 5-6 θεσεις που σας ενδιαφερουν να σας βαλω πληρη στοιχεια.

<+

Πες αν αυτά τις έρευνας σου φαίνονται πάνω κάτω σωστά. Άλλιως δε βγάζουμε άκρη.

Και πες αν αναφέρονται σε μικτά, καθαρά, ή εργοδοτικά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#265195 καθησα και διαβασα τις τελευταιες 3-4 σελιδες και οντως μερικοι δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα στα μισθολογικα,στις τακτικες των εργοδοτων κλπ στην Ελλαδα του σημερα.