Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#265104 Δεν ξέρω σε τι είδους και μεγέθους εταιρεία αναφέρεσαι, αλλά μάλλον θα είναι κάποια με σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο.

Το σίγουρο είναι ότι το κέντρο έχει την δυνατότητα να δώσει πλήρες report για το ποιά εσωτερικά νούμερα κάλεσαν ποιούς εξωτερικούς αριθμούς και πόση ώρα μίλησαν. Η καταγραφή είναι άλλο πράγμα, δεν ξέρω αν επισήμως υποστηρίζεται από τηλεφωνικά κέντρα λόγω νομιμότητας, αλλά δεν είναι δύσκολο.

GTS έγραψε:Πρεπει να ειναι οχι ακριβο αλλα χρειαζεται μονο σε συγκεκριμενες εργασιες.

Δεν χρειάζεται πουθενά. Αν δεν γίνεται με την συναίνεση αμφοτέρων των συνομιλητών, είναι παράνομο, τελεία και παύλα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#265119 @ Pitt: Δεν είναι πολύ μεγάλη (2,5εκ τζίρο, 60 άτομα προσωπικό), ούτε από τις εταιρείες που θα δικαιολογείτο η καταγραφή συνομιλιών (π.χ. εταιρεία που παρέχει κάποιου είδους τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης). Απλά ο ιδιοκτήτης της τυχαίνει να είναι "μυστήριος" και ταυτόχρονα "gadgetάκιας" και θέλω να δω πόσο φασαρία/δαπανηρό είναι να έκανε κάτι τέτοιο. Το τηλεφωνικό κέντρο είναι πολύ πρόσφατο (< έτους) και αρκετά εξελιγμένο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#265200 Η καταγραφή ειναι σχεδόν τσάμπα. Η αναζήτηση, μπορεί να ειναι ακριβή

Σε κάθε περίπτωση, ακομα ακριβότερη ειναι η παρανομια
Άβαταρ μέλους
By GTS
Scotch έγραψε:@ Pitt: Δεν είναι πολύ μεγάλη (2,5εκ τζίρο, 60 άτομα προσωπικό), ούτε από τις εταιρείες που θα δικαιολογείτο η καταγραφή συνομιλιών (π.χ. εταιρεία που παρέχει κάποιου είδους τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης). Απλά ο ιδιοκτήτης της τυχαίνει να είναι "μυστήριος" και ταυτόχρονα "gadgetάκιας" και θέλω να δω πόσο φασαρία/δαπανηρό είναι να έκανε κάτι τέτοιο. Το τηλεφωνικό κέντρο είναι πολύ πρόσφατο (< έτους) και αρκετά εξελιγμένο.

Παλιο κουτι που είχαμε σε προηγουμενη δουλεια εμοιαζε με μαγνητοφωνο (με ταινιες δουλευε). Φανταζομαι αν το τηλεφωνικο κεντρο εχει προβλεψη αγοράζεις αυτό που του ταιριαζει και όλα γινοντε αυτόματα. Απλο είναι. Χρειαζεται αν διαπραγματευεσαι οικονομικες συμφωνιες, επικοινωνια με πελατες κλπ Δεν χρησιμοποιείται για να κατασκοπεύεις τους εργαζομενους στα προσωπικα τους τηλ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:λόγω νομιμότητας

Νομίζω πως δεν μας ενδιαφέρουν τέτοιες λεπτομέρειες εδώ... :rant:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#270194 2 αποριες:

- το νερο που βγαζει ο σωληνας (απορροης?) του κλιματιστικου θα εκτιμηθει απο τα φυτα μου ή θα τα γειωσει? οχι τιποτα, απλα ειναι ακριβως διπλα και βολευει, ειδικα με την ποσοτητα που βγαζει

- σε τι ειδους συσκευασια διατηρειται καλυτερα το τυρι στο ψυγειο?
το 'χα στο χαρτι του παλιοτερα αλλα μου την εσπαγε το λιωσιμο του χαρτιου απ' την υγρασια της αλμης και το βαζω πλεον σε ενα ταπερακι. ελα ομως που σ' αυτο αλλοιωνεται πιο γρηγορα (επειδη μπαινει αερας?). καμια προταση?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#270199 Εννοεις φετα;
Εχεις δοκιμασει γυαλινο μπολ, εννοειται παρουσια αλμης;
Άβαταρ μέλους
By dimik
egobrain έγραψε:
- σε τι ειδους συσκευασια διατηρειται καλυτερα το τυρι στο ψυγειο?
το 'χα στο χαρτι του παλιοτερα αλλα μου την εσπαγε το λιωσιμο του χαρτιου απ' την υγρασια της αλμης και το βαζω πλεον σε ενα ταπερακι. ελα ομως που σ' αυτο αλλοιωνεται πιο γρηγορα (επειδη μπαινει αερας?). καμια προταση?

Ζήτα άλμη σε σακουλάκι και βάλτην στο ταπερ μαζί με την φέτα, έτσι θα κρατήσει πολύ περισσότερο.
Επίσης δεν πιάνουμε ποτέ με γυμνά χέρια την φέτα που είναι μέσα στο τάπερ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
egobrain έγραψε:2 αποριες:

- το νερο που βγαζει ο σωληνας (απορροης?) του κλιματιστικου θα εκτιμηθει απο τα φυτα μου ή θα τα γειωσει? οχι τιποτα, απλα ειναι ακριβως διπλα και βολευει, ειδικα με την ποσοτητα που βγαζει

Κάποιοι λένε ότι δεν κάνει, επειδή είναι σαν αποσταγμένο και δεν έχει άλατα. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα αυτό, αφού αν ποτίζεις τα λουλούδια με νερό με πολλά άλατα, όταν το νερό εξατμισθεί, θα αυξήσει την περιεκτικότητα του χώματος σε άλατα. Εγώ έβαλα το σωληνάκι και στάζει σε μια πικροδάφνη που βρίσκεται σε παρτέρι από κάτω και έχει θεριέψει!

gianik έγραψε:Εννοεις φετα;

Χα, χα, χα! Ε, τι άλλο; Αφού είπε ΤΥΡΙ! :rtfm:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
dimik έγραψε:Ζήτα άλμη σε σακουλάκι και βάλτην στο ταπερ μαζί με την φέτα, έτσι θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

την οποια αλμη πρεπει να ανανεωνω οταν ξαναβαζω τυρι?
(ναι την φετα εννοω)
Άβαταρ μέλους
By dimik
egobrain έγραψε:
dimik έγραψε:Ζήτα άλμη σε σακουλάκι και βάλτην στο ταπερ μαζί με την φέτα, έτσι θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

την οποια αλμη πρεπει να ανανεωνω οταν ξαναβαζω τυρι?
(ναι την φετα εννοω)

Όχι δεν είναι απαραίτητο αυτό, την ανανεώνεις βέβαια αλλά σε φάση μια φορά κάθε 1-2 μήνες. Σκέψου στα βαρέλια με την φέτα πόσο καιρό μένει η άλμη εκεί.

έχει και εύκολη manual άλμη....https://www.sintagespareas.gr/sintages/ ... garos.html
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:Επίσης δεν πιάνουμε ποτέ με γυμνά χέρια την φέτα που είναι μέσα στο τάπερ.

Γιατι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:
dimik έγραψε:Επίσης δεν πιάνουμε ποτέ με γυμνά χέρια την φέτα που είναι μέσα στο τάπερ.

Γιατι; :hmmm:

Γιατί έτσι μου είπε λαρισαίος τυρέμπορας-παραγωγός και από τότε το εφαρμόζω :lol:

Πλάκα πλάκα θεώρησα ότι έχει να κάνει με μετάδοση μικροοργανισμών που επιταχύνουν την αλλοίωση αλλά τώρα διάβασα κι αυτό

Μην πιάνετε τη φέτα με τα χέρια σας και μην την μπαινοβγάζετε συνεχώς από το ψυγείο. Ούτε να την αφήνετε ώρες έξω από το ψυγείο. Επίσης, να την κόβετε με καθαρό μαχαίρι και όχι με το πιρούνι που τρώτε.
http://www.belife.gr/magazine/content/view/1141/

σε κάθε περίπτωση σπάνια πετάω φέτα γιατί χάλασε, είτε την έχω σε άλμη είτε έχω ανοίξει συσκευασμένη και την έχω βάλει σκέτη σε τάπερ.