- 08 Ιουν 2016, 16:18
εγώ έχω εικόνα συγκεκριμένων κομματιών της οικονομίας και τις κοινωνίας και συγκεκριμένων περιοχών (έχω αρκετή ποικιλία μεν) , αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα παρόλο που έχω και επαφές με αρκετούς συναδέλφους, αλλά τη πλήρη εικόνα είναι δύσκολο να την έχω μόνο και μόνο επειδή έχω πολλά να δω ακόμα.
ο Αλέξανδρος είναι επιχειρηματίας εδώ και χρόνια, κάτι θα ξέρει
θα στο πω όμως αλλιώς..
εσύ πήγαινες και αγόραζες το τάδε κινητό από το τάδε μεγαλομάγαζο όσο στο πουλούσαν, δεν έλεγες κουβέντα
τσουπ, σκάνε τα σκουτζομάγαζα και σου προσφέρουν σχεδόν το ίδιο πράγμα (ίσως και ακριβώς το ίδιο αν το πάρεις πολύ ψύχραιμα)
οι "μπουτίκ" επηρεάζονται ή όχι από αυτό;
δε λέω ακόμα πουλάνε το galaxy s-κάτι στα 800€ (

) και ακόμα κάποιοι θα πάνε να το πάρουν, όμως τα μικρά μαγαζάκια δημιούργησαν ή όχι άλλα δεδομένα στην αγορά;
σήμερα όπως ήμουν στο γραφείο σκάει τύπος και ζητάει δουλειά (είναι αρκετά συχνό φαινόμενο) και μόνο που δεν έπεσε γονυπετής, κοτζάμ μαντράχαλος και από ότι είδα είχε εμπειρία (πιο πολλή από μένα από ότι έγραφε στο βιογραφικό) και είχε δουλέψει και κάποιο διάστημα μόνος του, πράγμα σημαντικό όσο σκράπας και αν ήσουν..
σε αυτόν πόσα νομίζεις ότι θα του δώσουν τα αφεντικά μου; και αυτοί κάποτε έδιναν χοντρά λεφτά (για τα δεδομένα του κλάδου), αλλά τώρα σου ζητάνε να κάνεις τον ισολογισμό του κράτους με πενταροδεκάρες
κι όχι επειδή δεν υπάρχει δουλειά.."αλλά γιατί έτσι είναι τώρα τα πράγματα"
και δε το αναφέρω αυτό γιατί εγώ νιώθω ότι παίρνω λίγα και είμαι αναλώσιμος (και λίγα παίρνω και είμαι σχετικά αναλώσιμος και δεν έχω πρόβλημα με αυτό, έχω τα θετικά και τα αρνητικά μου όπως όλοι) , απλά επειδή βλέπω πώς ανοίγει η όρεξη μερικών μόλις σε βρουν στην ανάγκη
το επίπεδο που κάποιος παύει να είναι ξεδιάντροπος σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλό και έχω δει άτομα με τεράστιες περιουσίες που είναι γύφτοι (δε μπορώ να το πω πιο ευγενικά)
από κάτι τέτοια στοιχεία, το κράτος σου που υπηρετείς και σε υπηρετεί οφείλει να σε προστατεύσει και όχι να σε βγάζει βορά στις ορέξεις του κάθε τυχοδιώκτη
και όχι να τους δίνει το δικαίωμα να σου λένε "έτσι λέει ο νόμος", ή "τόσα αξίζεις"
ειχα αναφέρει τις προάλλες ότι σε μεγάλη πασίγνωστη εταιρεία που γνωρίζω η hr-ου (στέφανος με μπούκλες) δεν προσέλαβε κάποιον επειδή ήταν πολύ "νότιος"
νότιος= έχει μάλλον λεφτά, ίσως λίγη έπαρση, ίσως δεν έχει και τόσο ανάγκη του δουλειά για να ψωμολυσσάει
μια φορά που είχα πάει κάπου για συνέντευξη (επίσης τεράστια εταιρεία) με συμβούλεψε ο "μεσάζων" μη σκάσεις με το s3 και δείχνε ότι έχεις φοβερή ανάγκη του δουλειά (τέσπα έτσι κι αλλιώς δε με ικανοποιούσε και σχεδόν διέκοψα τη συνέντευξη)
το θέμα είναι να δείχνεις φτωχομπινές και ότι έχεις ανάγκη, αυτό μετράει στις μέρες μας
δεν έχει σημασία αν θες απλά να δουλέψεις για να κάνεις κάτι στη ζωή σου πρέπει να είσαι πειναλέος για να σε κάνουν ο,τι θέλουν
και βασικά έχω μπει κι εγώ ο ίδιος σε αυτό το τριπάκι, το παίζω και λίγο κακομοίρογλου (και η αδερφή μου αντίστοιχα ) γιατί αν σκάσω πχ στη δουλειά με καλό αυτοκίνητο μπορεί να κάνω να πληρωθώ και κάνα δίμηνο

μέχρι και θέατρο ότι δεν έχω ψιλά να πάρω κάτι να φάω έχω παίξει μπας και πάρω το δώρο μου στην ώρα του..
βέβαια καρφώνομαι όταν αναφέρομαι σε ποσά 100αρικων ή λίγων χιλιαρίκων ως "ψιλά"

και δε δείχνω ότι αντιμετωπίζω το εισόδημά μου σαν χαρτζιλίκι γιατί διαφορετικά μπορεί και να μην έχω
τέσπα αυτά είναι και δικά μου θέματα, γενικά όμως επικρατεί μια κακομοιριά στο κόσμο και τη ψυχολογία του
το έβλεπα όταν δούλευα και στη πιο πλούσια περιοχή μας, το βλέπω και δουλεύοντας και σε πιο λαϊκές περιοχές και απο επιχειρηματίες και από ιδιώτες
λες και ευχαριστώ που έχεις ένα κομμάτι ψωμί και κλαις τη μοίρα σου, μόνο έτσι είσαι κοινωνικά αποδεκτός πλέον
και φυσικά κανείς δε θέλει να δώσει πολλά λεφτά για τίποτα, εκτός αν του τα ζητήσει κάνας γιατρός ή δικηγόρος
σε πιο high class περιβάλλοντα τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως ακόμα κι εκεί βλέπεις ότι η ηττοπάθεια έχει αρχίσει να επικρατεί γιατί ακόμα και αν έχεις τα μέσα να ζεις άνω του μετρίου και όσο καλά και να αισθάνεσαι που είσαι σε καλύτερη μοίρα από άλλους, βλέπεις ότι τα πράγματα δε πάνε καλά
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς