Deleted User 1 έγραψε:Προβλέπω ότι μόνο οι γαλέρες με τις ήδη άθλιες παροχές θα εφαρμόσουν κόψιμο 13ου-14ου. Δεν είναι λίγες αυτές αλλά δεν θα είναι το σύνολο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα προτιμήσουν απολύσεις (όπως και κάνουν 6 χρόνια τώρα) για να ρίξουν το μισθολογικό κόστος και όχι μειώσεις τέτοιου είδους.
ανάλογα πώς θα νομοθετηθεί το πράγμα
στις μεγάλες εταιρείες που δεν είναι γαλέρες ποιος είναι ο ελάχιστος μισθός;
QsisVTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Προβλέπω ότι μόνο οι γαλέρες με τις ήδη άθλιες παροχές θα εφαρμόσουν κόψιμο 13ου-14ου. Δεν είναι λίγες αυτές αλλά δεν θα είναι το σύνολο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα προτιμήσουν απολύσεις (όπως και κάνουν 6 χρόνια τώρα) για να ρίξουν το μισθολογικό κόστος και όχι μειώσεις τέτοιου είδους.
Ότι προβλέπει ο νόμος. Αλλά αυτά είναι χρήματα που δίνονται είτε σε εντελώς junior είτε σε θέσεις τύπου τηλεφωνικό κέντρο κτλ.
Γιατι οταν εσυ σαν junior επαιρνες 1000 ας πουμε και τωρα παιρνεις 1400 τωρα αισθανεσαι οτι εχεις κανει καποιο βημα μπροστα.
Οταν ο junior θα παιρνει τωρα 500 και αυριο μεθαυριο που θα ανεβει θα παιρνει 800 ευρω, ξερεις που θα πας εσυ, ο Qsis και εγω ε;
bibendum έγραψε:Ε οτι λεει ο νομος θα δωσουν και μετα σε εντελως junior η σε τηλεφωνικο κεντρο. Και οσο πεφτει η αμοιβη του junior πεφτει και η αμοιβη των επομενων επιπεδων.
Γιατι οταν εσυ σαν junior επαιρνες 1000 ας πουμε και τωρα παιρνεις 1400 τωρα αισθανεσαι οτι εχεις κανει καποιο βημα μπροστα.
Οταν ο junior θα παιρνει τωρα 500 και αυριο μεθαυριο που θα ανεβει θα παιρνει 800 ευρω, ξερεις που θα πας εσυ, ο Qsis και εγω ε;
Εντάξει απλά θα ενεργοποιηθεί μια 3η ταχύτητα εργαζόμενων. Εμείς ανήκουμε στη δεύτερη ταχύτητα, δηλαδή αυτούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους εντός κρίσης με σημείο μισθολογικής εκκίνησης πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με τους 5-10 χρόνια μεγαλύτερους.
Όσο και συμπίεση πάντως και να πέσει είναι δύσκολο η κάθε ταχύτητα να συμπαρασύρει την άλλη. Απλά θα παραμένουν χαμηλότερα αμειβόμενοι σε σχέση με τους προκατόχους των θέσεών τους.
bibendum έγραψε:Μαλ[edit mode] αλκοολικοι που φλερταρουν με την καταθλιψη. Δεν περιμενα κατι καλυτερο.
mjacob οταν παραδειγματιστεις και στο δικο ου μαγαζι κανεις τα παραπανω θα περιμενω job offer
ειμαι σιγουρος οτι εχουμε περισσοτερους αυτοκτονικους και καταθλιπτικους , δεν εχω χρονο τωρα να το ψαξω , αν και απο ελλαδα θα ειναι δυσκολο να βρεις στοιχεια .
παντως αν το σκεφτεις με στυλ ελλαδας καποιες μερες το καλοκαιρι διακοπες μόνο, σιγουρα σε πιανει καταθλιψη , εκει πανω ομως η νεα γενια ιδιως ταξιδευει συνεχως , ας πουμε η κουνιαδα μου με πολυ χαμηλωτερο education εχει παει φετος ταυλανδη και νεα υορκη και καπου θα πανε τον αυγουστο , μην σου πω τα ταξιδια τον χειμωνα για απατητο χιονι , καναδα τελευταια φορα , ετσι δεν νοιώθουν απομονωμένοι .
Deleted User 1 έγραψε:QsisVTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Προβλέπω ότι μόνο οι γαλέρες με τις ήδη άθλιες παροχές θα εφαρμόσουν κόψιμο 13ου-14ου. Δεν είναι λίγες αυτές αλλά δεν θα είναι το σύνολο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα προτιμήσουν απολύσεις (όπως και κάνουν 6 χρόνια τώρα) για να ρίξουν το μισθολογικό κόστος και όχι μειώσεις τέτοιου είδους.
Ότι προβλέπει ο νόμος. Αλλά αυτά είναι χρήματα που δίνονται είτε σε εντελώς junior είτε σε θέσεις τύπου τηλεφωνικό κέντρο κτλ.
οπότε υφίστανται κι εκεί οι γαλέρες, δε με νοιάζει σε ποιους τα δίνουν, το θέμα είναι ότι τα δίνουν γιατί προφανώς και μπορούν
και οι μικρές επιχειρήσεις δε δίνουν όλες το βασικό όπως μπορείς να φανταστείς, μπορώ να σου δείξω περίπτωση καθαρίστριας σε ξενοδοχείο με 1.5 χιλιάρικο για να καθαρίζει 20 δωμάτια
απλά στις μικρές είναι λίγο λόττο η κατάσταση, ενώ στις μεγάλες έχεις ένα διάστημα από έως πού παίζει ο μισθός για μια θέση
αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι και μεγάλος για την κάθε θέση και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει και το περιθώριο για κάτι καλύτερο
πχ ξέρεις ότι αν έχεις μια μανατζαρέικη θέση σε συγκεκριμένη εταιρεία που έχει άλλους 200 σαν κι εσένα όσο καλός και να είσαι θα φτάσεις μέχρι ένα επίπεδο.
θα μου πεις το ξέρεις και μπορείς να κάνεις και τους προγραμματισμούς σου καλύτερα στη ζωή σου, δεκτό (η ασφάλεια είναι σημαντική στις μέρες μας)
από την άλλη θα πρέπει να προσπαθήσεις φοβερά για να "λάμψεις" (και να έχεις τύχη και να έχεις και γνωστους και και και..) και να πεις θα τα γαμήσεις όλα
αν σου έρθει εσένα ένας ή πάει στο προϊστάμενό του και πει εγώ πιστεύω ότι αξίζω τόσο, θέλω αύξηση δε θα του πεις εσύ (ή αντίστοιχα ο προϊσταμενός τους παραπέμποντας τον σε εσένα) ναι αλλά η θέση σου προβλέπει μέχρι τόσα , δε μπορούμε μας περιορίζει το hr κτλ κτλ;
αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα είναι πολύ σχετικά
στο δια ταύτα όμως, αν βγουν τα δώρα πιστεύω ότι θα επιμεριστούν σε 12 μήνες για τους ήδη εργαζόμενους γιατί το τσεκούρι -14% είναι βαρύ και θα δημιουργήσει γκρίνιες
όμως για το νεοπροσλαμβανόμενο θα είναι θέμα και επειδή δεν είναι όλοι φτασμένοι θα υπάρξουν άτομα που αντί για 7 χιλιάρικα το χρόνο θα δουλεύουν για 6
γιατί; γιατί έτσι
θα μας κάνει αυτό ανταγωνιστικούς;
παπάρια
απλά κάνει δωράκια η εκάστοτε κυβέρνηση στα φιλαράκια τους με αφορμή το τι ζητάνε οι δανειστές
αλλά οι μικρομεσαίοι πολύ απλά αν κάνουν τα ίδια και χειρότερα θα σκάψουν κι άλλο το λάκο που έχουν χωθεί
οι μεγάλοι χέστηκαν, αυτοί είτε έτσι είτε αλλιώς θα βγάλουν λεφτά (όσοι έχουν μείνει) γιατί δεν υπάρχουν άλλοι να κάνουν αυτό που κάνουν
ακόμα και αν βγάλουν λιγότερα θα έχουν κέρδη
bibendum έγραψε:Και οσο πεφτει η αμοιβη του junior πεφτει και η αμοιβη των επομενων επιπεδων.
Πως και έτσι ?
ΙΜΗΟ είναι ανεξάρτητα, τουλάχιστον στον ευρύτερο χώρο όπου κινούμαι. Ισως στα πχ. Goody's να μην είναι.
Από κει και πέρα αυτό που περιγράφεις ίσχυε λίγο πολύ και προ κρίσης, με τη διαφορά ότι τότε ήταν περισσότερες οι ευκαιρίες για αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και ήταν, ας πούμε, λίγο πιο εκ του ασφαλούς οι διάφορες αξιώσεις.
Εκ πείρας πάντως και μιας και διαχειρίζομαι έρευνες αμοιβών και παροχών τα τελευταία 4 χρόνια, είτε γενικές είτε κλαδικές, μπορώ να πω ότι οι μισθοί σε 200-250 μεγάλες εταιρίες είχαν μία κάμψη από 2011 έως 2014, σταθεροποιήθηκαν και πλέον υπάρχουν δείγματα για μικρή άνοδο. Αυτό γιατι οι εταιρίες έχουν κάνει το ξεσκαρτάρισμά τους και θέλουν να έχουν καλά αμειβόμενους του εναπομείναντες που κρίνονται και ως απολύτως απαραίτητοι. Γι' αυτό λέω και επιμένω ότι θα προτιμηθούν απολύσεις παρά κόψιμο 13ου-14ου.
Μπορεί.
Μπορεί και όχι.
Σε κάθε περίπτωση δε βλέπω τη σχέση του με την απορία μου.