Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#264903 Οι χρησιμοποιούντες αφυγραντήρα προφανώς έχουν αρκετή υγρασία στον χώρο τους και δεν χρειάζονται μηχάνημα για να την αυξήσει.

Αυτό που δείχνεις ουσιαστικά είναι συναφές της υδρονέφωσης (mist) και δεν κάνει για κλειστό χώρο. Για το μπαλκόνι σε περίοδο καύσωνα ίσως κάνει δουλειά καλύτερη από έναν απλό ανεμιστήρα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#264904 Επίσης οι χρήστες θέρμανσης τον χειμώνα πρέπει να ανάβουν και το κλιματιστικό στην λειτουργία ψύξης για να ψύχουν τον αέρα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
drdino έγραψε:Επίσης οι χρήστες θέρμανσης τον χειμώνα πρέπει να ανάβουν και το κλιματιστικό στην λειτουργία ψύξης για να ψύχουν τον αέρα.

:s_rofl :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:δηλαδη με θεωρειτε βλακα;

Τι είναι αυτά που λες; Προκύπτει από την ανάρτησή μου κάτι τέτοιο; :dizzy:

Δεν ξέρω αν έχεις τέτοιο και πως το χρησιμοποιείς, αλλά δεν κάνει για κλειστό χώρο γιατί αφ΄ενός μεν δεν θα ρίξει την θερμοκρασία του χώρου, αφετέρου δε θα ανεβάσει το ποσοστό της σχετικής υγρασίας. Τα δύο μαζί αυτά (αύξηση θερμοκρασίας + υγρασίας) σημαίνουν ότι θα ανέβει και ο δείκτης δυσφορίας.

Τα περί |λογοκρισία| από που προκύπτουν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#264932 Ουυυφ! Είπα κι΄εγώ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:
nEK έγραψε:Οι συμπυκνωσεις πρακτικα ο τροπος λειτουργιας τους ψυχει το χωρο, απλα ισως λογω μεγεθους να μην γινετε αισθητο.

Λάθος! :s_no

Για το κλιματιστικο τωρα που το σκεφτομαι, οταν το εβαζα σε αφυγρανση, ψιλοκρυωνα, ηταν σαν να εβαζα ψυξη στο τερμα και βαλε...

Σωστά! :s_yes

Γι΄αυτό σου είπα να τον κρατήσεις τον αφυγραντήρα. Το καλοκαίρι μια χαρά κάνεις αφύγρανση με το κλιματιστικό, αλλά τον χειμώνα θα κρυώνεις.

Ας εξηγήσω και γιατί είναι λάθος το παραπάνω που έγραψες.

Το κλιματιστικό κατά την λειτουργία ψύξης (ή αφύγρανσης) ουσιαστικώς μεταφέρει ποσά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο προς το περιβάλλον, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας του κλιματιζόμενου χώρου.

Ο αφυγραντήρας συμπύκνωσης δουλεύει με παρόμοιο τρόπο μεταφέροντας ποσά θερμότητας από το (Α) μέρος του κυκλώματος (τον εναλλάκτη όπου γίνεται η συμπύκνωση των υδρατμών) σε άλλο μέρος του ίδιου κυκλώματος (Β) μέσα στο ίδιο μηχάνημα το οποίο αντιστοίχως θερμαίνεται. Δεν έχουμε μεταφορά θερμότητας έξω από τον χώρο που λειτουργεί ο αφυγραντήρας.

Χοντρικά θα λέγαμε ότι έχουμε ένα ισοζύγιο ενέργειας, αφού όση θερμική ενέργεια αφαιρείται από το μέρος (Α) τόση προστίθεται στο μέρος (Β).

Λέω χοντρικά, γιατί όπως έγραψα και παραπάνω η λειτουργία του αφυγραντήρα θα αυξήσει την θερμοκρασία του χώρου. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μηχάνημα που καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια η οποία εντέλει μετατρέπεται σε θερμική. Έτσι σε μία περίοδο λειτουργίας του αφυγραντήρα το μέρος (Β) θα έχει τόση θερμική ενέργεια όση αφαιρέθηκε από το σημείο (Α) + την ενέργεια που δαπανήθηκε για το παραπάνω έργο (την μεταφορά θερμότητας).

Σαν κλειστό σύστημα δηλαδή ο αφυγραντήρας αποδεσμεύει στο περιβάλλον (στο δωμάτιο) θερμική ενέργεια ίση με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει, άρα αυξάνει την θερμοκρασία του χώρου.

Αντίστοιχο παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό θα μπορούσε να είναι ένα ψυγείο ή ένας καταψύκτης σε ένα κλειστό δωμάτιο. Η λειτουργία του ψυγείου θα αυξήσει την θερμοκρασία του χώρου. Μέρος του ψυγείου θα είναι κρύο (το εσωτερικό του) άλλα άλλο μέρος του ψυγείου (η σερπαντίνα του που βρίσκεται στο πίσω ή κάτω μέρος) θα είναι πολύ ζεστό. Σαν αποτέλεσμα το ψυγείο θα αποδίδει στον χώρο θερμική ενέργεια ίση με την ηλεκτρική που καταναλώνει για την λειτουργία του.

Γι΄ αυτό και στον καύσωνα δεν είναι καλή ιδέα να αφήσει κανείς ανοικτή την πόρτα του ψυγείου για να δροσιστεί... :lol:

You show me the way. :thumbsup:
God is one and only.
God is a dj!
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Pitt έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Και ο αφυγραντήρας, αν δέν είναι τύπου dessicant, με τον ίδιο τρόπο δουλέυει και ψύχει λίγο τον χώρο.

Σκέψου το λίγο καλύτερα.
Ο αφυγραντήρας είτε dessicant είτε συμπύκνωσης ΠΑΝΤΑ μα πάντα ανεβάζει την θερμοκρασία του χώρου. ;-)

__
Sent through Tapatalk

:vava:

Φυσικά! Η θερμότητα που παράγει ο συμπιεστής κατα τη λειτουργία του είναι πιό πολύ απο το κρύο.

Κόλλησα με τα AC που τη θερμότητα την αποβάλλουν στο περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
By otso
otso έγραψε:ξεβουλωσα την σωληνα που παει την υγρασια εξω απο την εσωτερικη μοναδα του κλιματιστικου , επ ευκαιρεια καθαρισα και εβγαλα και τα φιλτρα . τα μακροστενα σφουγγαρακια διαλυθηκαν . που μπορω να βρω ; LG ειναι αλλα φανταζομαι ολα τα ιδια θα παιρνουν .
γκουγκλαρισα φιλτρα κλιματιστικου αλλα δεν βρηκα τιποτα. τι διαολο δεν τα αλλαζει κανενας;
στον τοπικο που εχει τα σερβις ειχα παραγγειλει μια φορα ανταλλακτικο και οταν πηγα να το παρω τον ρωτησα απο πια πλευρα μπαινει και τσαντιστικε , λεει αυτη την δουλεια κανω θα λεω στον καθενα πως να το φτιαξει ; βεβαια του ειπα οτι οσο εξαρτατε απο μενα δεν θα δει πελατη , ελα ομως που δεν υπαρχουν ψυκτικοι και εχει παντα δουλεια ο πουστης.

πηρα την lg τηλ τους λεω που θα βρω ανταλλακτικο ;
μουλενε το ονομα του απατεωνα
λεω οχι , να μου το στειλουν αυτοι
μου λενε μονο απο σερβις μπορω να το παρω
τους λεω δωστε μου σερβις που να πουλαει ιντερνετικα
μου λενε δεν ξερουμε
τους λεω δωστε μου το Ρ/Ν του ανταλλακτικου να το βρω απο το νετ
μου λενε δεν τα εχουμε μονο οι τεχνικοι
εγω ε τοτε τι διαολο υποστηριξη ειστε .
το γαμημενο δεν μπορω να το βρω στο νετ παγκοσμια
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#265255 Ρε otso, τι ακριβως ψαχνεις; Να ρωτησω τουλαχιστον στη περιοχη μου και αν το βρω, στο φερνω...
Άβαταρ μέλους
By otso
#265261 σιγα ρε ενα παλιοφιλτρο ειναι , που πραγματικα δεν ξερω τι δουλεια κανει . το πολυ πολυ του βαζω απο απορροφητηρα κουζινας η και καθολου μιας και δεν ειναι το κυριο φιλτρο μπροστα απο τις κυψελες .
ευχαριστω παντως.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#265270 Αυτό είτε θα είναι απλό φίλτρο σωματιδίων σαν αυτό που λες, ή αν είναι μαύρου χρώματος και με αραιή ύφανση μπορεί να είναι και ενεργού άνθρακα για απόσμηση.

Σε ξαναρωτάω, τι μοντέλο είναι η συσκευή σου; :hmmm: