kyr80 έγραψε:Είσαι για γέλια.... τις 690 , τις έφτασες να δουλεύεις 3000 ώρες το χρόνο....
Οι δικές μου οι 2700 είναι αντίστοιχες με τις δικές σου τις 690. Βέβαια τη δική μου προετοιμασία 1,5 με 2 μήνες την έκανες γαργάρα. Δε σου έβγαινε το μαγείρεμα με τα νούμερα. Αλλά εσύ έφτασες να μετράς για εργασία και την 5θήμερη... Γελάνε τα τσιμέντα![]()
Τις 4 ημέρες που έλειπα ταξίδι στην Ιταλία για σεμινάρια στον καφέ τις υπολογίζω για διακοπές. Το ίδιο και τις εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Και τις αισθάνομαι έτσι. Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη, πόσο στρεβλή εικόνα έχεις για τη λέξη δουλειά..... Με τη λογική τη δίκη σου, οι ΕΕ δουλεύουν 24 ώρες για 365 ημέρες. Γιατί δεν υπάρχει ΣΤΙΓΜΗ που να μη σκέφτεσαι τη δουλειά σου... Φεύγουμε για επαγγελματικό ταξίδι, και είναι όλα ανοιχτά... Viber, team viewer, επικοινωνία με υπευθύνους, έλεγχος στις κάμερες κλπ κλπ. Μάντεψε, δεν τα μετράμε για δουλειά.
Οι 690 ώρες διδασκαλίας μετράνε για 690*2,5 = 1725 ώρες δουλειάς γραφείο, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά δεδομένα. Επίσης, αν ήσουν βοηθός, όπως ισχυρίζεσαι, θα θυμάσαι πολύ καλά πως, όταν οι φοιτητές έκαναν πρακτικές σε εργαστήρια, οι ώρες μετρούσαν *3 γιατί εκτός από τη φυσική παρουσία είχες άλλες τόσες ώρες για προετοιμασία και άλλες τόσες ώρες για διόρθωση. Μπορώ να σου δείξω και το σχετικό έγγραφο του ΕΚΠΑ που μαρτυρά πως σε ένα εξάμηνο, δηλαδή 9 εβδομάδες (ή 27 ώρες) έχω χρεωθεί 81 ώρες για πληρωμή (ως φοιτητής).
Όσο για το αν είμαι για γέλια περιμένω από εσένα δύο πράγματα: (α) να μου στείλεις αύριο σημειώσεις, αφού είναι τόσο εύκολο το έργο και (β) να μου πεις αναλαμβάνεις να πας εκδρομή 75 μαντράχαλους που τη μία σπάσανε τον τοίχο του ξενοδοχείου για να επικοινωνούν τα δωμάτια, την άλλη πήδηξαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να πάνε στην κοπελίτσα και αν εσύ θα κοιμόσουν 5 μέρες με αυτούς υπό την ευθύνη σου. Νομίζω έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Η άγνοια, πολλές φορές, και η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως γνώση, οδηγεί σε τελείως λανθασμένα συμπεράσματα.
Σχετικά με τα δικά σου ταξίδια ναι, είναι τουρισμός γιατί ούτε δουλειά έχεις να κάνεις (πέρα από το να παρακολουθήσεις μια έκθεση), ούτε ευθύνη έχεις για τίποτε. Αν ήταν έτσι να μετρήσουμε και τις δικές μου διακοπές που συνεχίζω το διάβασμα. Αν τα μετρήσουμε έτσι όλα, πάλι θα χάσεις, άρα παίρνεις πολλά.
kyr80 έγραψε:Όσο για το αν θα έπρεπε να κερδίζεις περισσότερα, γιατί αυτό φαίνεται να σε καίει. Με τη νοοτροπία περί εργασίας που έχεις, σου δίνω μέγιστο μια εβδομάδα σε δουλειά σαν τη δική μου. Εδώ δε χτυπάει κανένα κουδούνι για διάλειμμα ... Πας για ύπνο με το τηλέφωνο στο μαξιλάρι(εσύ θα μετρούσες τον ύπνο για εργατοώρα), το sos του τηλεφωνικού κέντρου συνδεδεμένο με την προσωπική γραμμή, με το άγχος του καιρού της επομένης και πολλά πολλά άλλα.
Εγώ, πάω στοίχημα, ότι στη δική μου δουλειά δε βγάζεις ούτε ημέρα. Εκτός κι αν είσαι όπως νομίζεις ότι είναι οι υπόλοιποι, οπότε θα φέρνεις στην αίθουσα το φραπεδάκι και, τότε, θα διαπιστώσεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο νομίζεις. Όσο για τα τηλέφωνα κτλ μια από τα ίδια. Το ίδιο άγχος έχουμε, ότι κάποια εκκρεμότητα έχουμε αφήσει στη μέση, αλλά αυτό δεν το μετράω ως ώρα εργασίας.
kyr80 έγραψε:Η δουλειά μου, που κατά 60% έχει τζίρο από αλλοδαπούς, φέρνει στη χώρα συνάλλαγμα. Και αυτό αν ανοίξεις ένα οικονομικό βιβλίο, ΠΑΡΑΓΕΙ χρήμα στη χώρα. Και είτε με την αξία μου, είτε με την κολωφαρδία μου, η εργατοώρα μου έφτασε πλέον να αποδίδει όσο το εβδομαδιάτικό σου. Η διαφορά είναι ότι αν σταματήσω να εργάζομαι το ίδιο αποδοτικά ή τυχερά, θα πάρω 0, zero, null.. Ενώ εσύ είτε είσαι καλός στη δουλειά σου, είτε όχι θα πάρεις τα ίδια χρήματα. Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που δεν έγινα ΔΥ. Είτε είσαι καλός, είτε απλά περαστικός αμείβεσαι οικονομικά το ίδιο
Χρήμα δεν παράγει. Πού το παράγει; Βγάζεις και πλαστά τώρα; Συνάλλαγμα φέρνεις, όταν έρχονται αλλοδαποί, προσφέροντας υπηρεσία. Άκου παραγωγή το ξενοδοχείο, θα τρελαθούμε. Τα υπόλοιπα είναι απλά αυτά που νομίζεις εσύ ότι ισχύουν. Εγώ σε προκαλώ, μπες σε αίθουσα σήμερα, το 2014 και βάλε τα πόδια πάνω στην έδρα και πες περιμένω να τελειώσει η σχολική χρονιά και να έρθει η σύνταξη. Για να δούμε πόσο θα μείνεις έτσι... Λανθασμένες αντιλήψεις, τελείως λανθασμένες.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com

. Εσύ τους ΣΥΜΠΟΝΑΣ τους μαθητές.
. Απόδειξη; Απολύθηκε το 90% των εκπαιδευτικώνενε...