Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Yugo_para_siempre έγραψε:Ενω δεν ειχα ποτε προβλημα με πειρακια στον γεροντα Ιταλο μου τις τελευταιες μερες βαραγε πολυ συχνα σε βαθμο εκνευριστικο.

Γεμιζω νεα βενζινη και η κατασταση καπως βελτιωθηκε αλλα οχι αρκετα...

Το πηρα αποφαση και μετα απο παρα πολυ καιρο πολυ μετριοπαθους και οικονομικης οδηγησης το εσκισα.
Στα πρωτα γκαζια τρομαξα, δεν τραβουσε και βαρουσε πειρακια σε ολη την κλιμακα στροφων...

Μετα απο λιγο αρχισε να στρωνει ενω μετα απο 50 χλμ, που εφτασα αρκετες φορες στον κοφτη (7000 σ.α.λ.) και του εκανα πολλα ανοιγματα απο 2000 σ.α.λ. εως 5500-6000 σ.α.λ. με 2α και 3η το μοτερ ανασανε.

Αποκρυνεται πολυ αμεσα, ακουγεται καλυτερα και δεν βαραει σχεδον ποτε πειρακια...

Ειλικρινα δεν πιστευα οτι με ενα καλο σκισιμο 50 χλμ θα εβλεπα τετοια βελτιωση. Κανει τοσο καλο ενα ξεκαπνισμα που και που;

Ω ναι :lol: Το παρατηρούσα με την ΕΥΑ όποτε πήγαινα Γερμανία :whistlink: Παλιά δε που σκιζότανε μονίμως το μοτuer πέταγε :superman:
Το θέμα είναι βέβαια ότι όταν έχει 400.000 χλμ στην πλάτη του το ψιλοσκέφτεσαι να το σκίσεις με κόφτες :s_no . Στο τελευταίο ταξίδι αυτό που έκανα ήταν Γερμανία με 16-170 συνεχώς και κάποια ανοιγματάκια μέχρι τελική η οποία είναι τουλάχιστον 10 χλμ λιγότερο απ ό,τι επιανε παλιά :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By drdino
#264416 Τα SWAG (τι όνομα είναι αυτό ρε φούστη μου :lol: ) λένε τπτ; :hmmm: Ψάχνω Febi αλλά δεν βρίσκω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
drdino έγραψε:Τα SWAG (τι όνομα είναι αυτό ρε φούστη μου :lol: ) λένε τπτ; :hmmm: Ψάχνω Febi αλλά δεν βρίσκω.

Μια χαρά είναι τα SWAG.
Είχα ξαναγράψει πριν από καιρό ότι η SWAG όπως και η Febi ανήκουν στον ίδιο όμιλο της Bilstein.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
21 quadra έγραψε:Γενικός έλεγχος εμπρόσθιου συστήματος σε μπαλάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν τροχών, μπιλιοφόρων / top mount κλπ

Μάλλον σε μπαλάκι ημίμπαρου πάει το μυαλό μου.

Αλλαχτηκαν και τα 2 ψαλιδια, εγινε ευθυγραμμιση.

-----------------------------------------------------------------------------

Και τωρα αγαπητοι τηλεθεατες, περνάμε σε εξωτερικές ειδήσεις:

Ενα θερμό χειροκροτημα παρακαλω για το |λογοκρισία| του μήνα, που ειναι μανα στο να ψαχνει μεχρι και ηλεκτρικα διαγραμματα στο ίντερνετ να δει γιατι αναβει "αδικαιολογητα" η 2η σκαλα του βεντιλατερ του A/C (χώρια αυτο του κανονικου ψυγειου), οταν το αυτοκινητο μετα απο πορεια με ελαχιστο φορτιο σταματαει σε φαναρι, και δεν εχει κανει τον κοπο να τσεκαρει νερά. :s_whiteflag

Τσίμπα τωρα την υπερθέρμανση* και την προτροπη του μηχανικου
1) για συχνοτατη παρακολουθηση των νερων και
2) προσευχης στον Πανάγαθο να μην εχει αρπαξει η φλαντζα
και πορευσου εν ειρηνη. :slap: :s_howdy

*μπηκα Αττικη οδο στα διοδια Εθνικης, και μολις πληρωσα καταλαβα τι ο δεικτης ειχε ξεπερασει το Η. Το γυρισα αμεσα στο τερμα ζεστο οπως θα επρεπε, και εβγαινε κανονικη θερμοκρασια αερας, ειχε αδειασει απο νερο μεχρι και το ψυγειο του καλοριφερ. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#264716 οπως σου ειπε, συχνη παρακολουθηση των νερων,παρατηρησε εαν πριζονται τα κολλαρα νερου οταν σβηνεις,εαν βγαζει μπουρμπουληθρες στο δοχειο διαστολης,εαν ανεβαζει θερμοκρασια εστω και λιγο σε ανηφορες/αυξημενα φορτια.
Μακαρι να μην εχει καψει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#264749 Το δοχειο διαστολης εβραζε (σχεδον) οταν σταματησα... ειχε ζουμι μεσα. Οταν βαλαμε νερο στο ψυγειο με τον τυπακο της Α.Ο. αρχισε να σταζει απο καπου αλλα τελικα σταματησε, και εβγαζε ατμους απο καπου απο το σημειο που τα 2 ψυγεια (νερου και AC) επικαλυπτονται.

Συστηθηκε επισης η αλλαγη ταπας ψυγειου προληπτικα. Δεν παρατηρηθηκε μαγιονεζα/μερεντα στην ταπα λαδιου την ωρα της υπερθερμανσης. Βεργα λαδιου δεν μου εκοψε να κοιταξω εκεινη την ωρα, ημουν και με το κουστουμι. Εμφανης διαρροη δεν υπαρχει απο καπου, δεν εγινε ελεγχος πιεσης με το πραματακι εκεινο που βιδωνει πανω στο ψυγειο γιατι τους ειχε χαλασει. :(

Το ανεκδοτο της χρονιας ειναι οτι το πρωϊ που ήμουν στο συνεργειο για τα ψαλίδια, ο ενας απο τους δυο αφου τελειωσε η βασικη δουλεια πηρε το μπιτονι να βαλει νερο, πηγε να βαλει πρωτα στο δοχειο για τα πιτσιλιστηρια και τον σταματησα, "γαμα το, εχει τρυπησει και το χανει, μη βαλεις" και με την κουβεντα "ε, ρε φτιάχτο τοτε", "πρεπει να βγαλω προφυλακτηρα και βαριεμαι" κλπ , ξεχαστηκε και αυτος και δεν τσεκαρε ψυγειο. :rant:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#264756 Mήπως έχει ξεκολλήσει το πλαστικό κομμάτι του ψυγείου;Το είχα πάθει στο κουπέ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#264778 σε οποιον ψυγεια και να πας εχει τετοιο τρομπακι. Δεν νομιζω οτι θα χρεωσει κατι για ενα απλο τεστ που θα κανει σε 2-3 λεπτα. Με αυτο το τροπο βλεπεις ακομα και τις πιο μικρες διαρροες.
Άβαταρ μέλους
By otso
trident1971 έγραψε:
21 quadra έγραψε:Γενικός έλεγχος εμπρόσθιου συστήματος σε μπαλάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν τροχών, μπιλιοφόρων / top mount κλπ

Μάλλον σε μπαλάκι ημίμπαρου πάει το μυαλό μου.

Αλλαχτηκαν και τα 2 ψαλιδια, εγινε ευθυγραμμιση.

-----------------------------------------------------------------------------

Και τωρα αγαπητοι τηλεθεατες, περνάμε σε εξωτερικές ειδήσεις:

Ενα θερμό χειροκροτημα παρακαλω για το |λογοκρισία| του μήνα, που ειναι μανα στο να ψαχνει μεχρι και ηλεκτρικα διαγραμματα στο ίντερνετ να δει γιατι αναβει "αδικαιολογητα" η 2η σκαλα του βεντιλατερ του A/C (χώρια αυτο του κανονικου ψυγειου), οταν το αυτοκινητο μετα απο πορεια με ελαχιστο φορτιο σταματαει σε φαναρι, και δεν εχει κανει τον κοπο να τσεκαρει νερά. :s_whiteflag

Τσίμπα τωρα την υπερθέρμανση* και την προτροπη του μηχανικου
1) για συχνοτατη παρακολουθηση των νερων και
2) προσευχης στον Πανάγαθο να μην εχει αρπαξει η φλαντζα
και πορευσου εν ειρηνη. :slap: :s_howdy

*μπηκα Αττικη οδο στα διοδια Εθνικης, και μολις πληρωσα καταλαβα τι ο δεικτης ειχε ξεπερασει το Η. Το γυρισα αμεσα στο τερμα ζεστο οπως θα επρεπε, και εβγαινε κανονικη θερμοκρασια αερας, ειχε αδειασει απο νερο μεχρι και το ψυγειο του καλοριφερ. :s_crazy

τα ψαλιδια στον ηλια τα αλλαξες;
ασχημα νεα θοδωρη ,παντως μαρεσε ,χαρηκα που φοραγες κοστουμι.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#264819 Κάνε ένα επανασφίξιμο στο καπάκι τώρα που είναι νωρίς μπάς και την γλυτώσεις, εγώ έχω κάνει 2 στο αλουμινένιο τουρμπάτο μοτέρ μου όταν πήγε να αρχίσει τα κόλπα η φλάτζα, 1 όταν τα έπαιξε η αντλία νερού και το πήγα από το Λάυριο στη Μεταμόρφωση πολύ σιγά και βάζοντας νερά, άλλαξα αντλία και έσφιξα καπάκι, και 1 όταν στο Λαύριο έσκασε ένα κολλάρο και επιτόπου το επισκεύασα κόβοντας το κομμάτι και πήγα στο μαγαζί και ξαναέσφιξα καπάκι και ακόμα είναι με την ίδια φλάτζα, 330.000 έχει το μοτέρ.

Έβγαλα τη βίδα Νο 10, την καθάρισα, τη λάδωσα και την έσφιξα στα κιλά της και στις μοίρες της, μετά την Νο 9 κλπ μέχρι την Νο1.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα καπάκια - περπατάνε - επάνω στα μπλόκ, εγώ λέω ότι στα αλουμινένια μοτέρ καλό είναι ένα προληπτικό επανασφίξιμο στις 80.000 χλμ και στα μαντεμένια κάπου στις 100.000 χλμ και το θέμα φλάτζα θα εμφανιστεί πολύ αργότερα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#265332 @otso
Ναι.

@21quadra
Μαστορα δεν φτανει μεχρι σφιξιμο κεφαλης η χάρη μου, μεχρι κανα τακακι το καταφέρνω. :(
Μια και το συζηταμε ομως, τι γινεται με εκεινες τις βιδες που αφου τις σφιξεις με κιλα και μοιρες "μακραινουν" (δεν θυμαμαι πως τις λενε)? Αυτες δεν ειναι ας πουμε "μιας χρησης" και δεν πρεπει να επαναχρησιμοποιηθούν?

------------------------------

Σε συνεχεια των γεγονοτων, σημερα το πρωι εκανα μια διαδρομη απο κεντρο μεχρι ΚΑΤ και πισω, κοιταξα νερα, δεν ειχε χασει. Μετα πηγα Πειραια και μετα ξαναμπηκα ΑΟ απο την Εθνική, ειχα αναμμενο το air-condition. Μολις το "πιεσα" λιγακι, (120χλμ/ω) γρηγορα η θeρμοκρασια ανεβηκε, αλλα την προλαβα, δεν πηγα στο Θεο οπως χτες....
Εβγαλα air condition, εβαλα καλοριφερ ζεστο τερμα, πηγαινα με λιγες στροφες και κανα 90-100 km/h και κατεβηκε στα φυσιιολογικα. Δεν ξανανεβηκε, ουτε εδειξε να αλλαζει κατι οταν το ξαναγυριαα στον κρυο αερα.
Ειχε πιει το δοχειο διαστολης,το ξαναγεμισα.
Στην επιστροφη αν και με κινηση γενικα σταματα-ξεκινα, δεν παραπονεθηκε.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση, ειναι οτι σε μια σχετικη κατηφορα, πάντα στην ΑΟ, εσβησα τον κινητηρα και αφησα να κυλαει για λιγο χρονικο διαστημα (αντε 10-15 δευτερολεπτα). Οταν ξαναεβαλα μπροστα η βελονα ειχε πεσει αισθητα σε σχεση με το κανονικο.

Το νερο που βλεπω οταν πιεζω τα κολλαρα ειναι θολο γενικα. Ιως να ειναι και νορμαλ με γερικο ψυγειο και χωρις παραφλου μεσα. Εν τω μεταξυ λογω δουλειας αυτες τις μερες δεν προλαβαινω στην κυριολεξια να κλασω.
Άβαταρ μέλους
By nass
trident1971 έγραψε:δεν προλαβαινω στην κυριολεξια να κλασω.

Κανόνισε να μη σε δούμε εδώ :rtfm: :lol:

Και γω χαίρομαι για τον ίδιο λόγο με τον otso :)

Αλλά για το αυτοκίνητο μάλλον κάτι δεν πάει καλά...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
trident1971 έγραψε:@otso
Ναι.

@21quadra
Μαστορα δεν φτανει μεχρι σφιξιμο κεφαλης η χάρη μου, μεχρι κανα τακακι το καταφέρνω. :(
Μια και το συζηταμε ομως, τι γινεται με εκεινες τις βιδες που αφου τις σφιξεις με κιλα και μοιρες "μακραινουν" (δεν θυμαμαι πως τις λενε)? Αυτες δεν ειναι ας πουμε "μιας χρησης" και δεν πρεπει να επαναχρησιμοποιηθούν?

Οι βίδες λέγονται torque to yield, είσαι σίγουρος ότι το αμάξι σου φοράει τέτοιες βίδες ?
Όταν πάμε να γλυτώσουμε λεφτά και να κάνουμε ένα προσωρινό ? μπάλωμα παραβλέπουμε κάποιες λεπτομέρειες που είναι by the book, άλλωστε αν είναι αυτού του τύπου οι βίδες θα χρειαστούν άλλαγμα ούτως ή άλλως όταν έρθει η ώρα της κανονικής επισκευής, οπότε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις ένα επανασφίξιμο, είδες ότι είσαι στα όρια, μόλις ανέβασες ταχύτητα ανέβηκε και η θερμοκρασία, σου ήπιες και το νερό, αν συνεχίσεις έτσι ούτε μια εβδομάδα ζωή δεν έχει ακόμα μέχρι να σε αφήσει καραβοφάναρο, πήγαινε στον Ηλία να σου κάνει ένα σφίξιμο και βλέπεις, καλά το χωρίς παραφλού το παραβλέπω γιατί θα εκφραστώ κάπως, στην ουσία κακό στην τσέπη σου έχεις κάνει αφού έχεις καταστρέψει ΚΑΙ το ψυγείο σου με την λάσπη όπως μειώνεις την διάρκεια ζωής ΚΑΙ της αντλίας σου αφού η λάσπη μοιραία θα φθείρει πολύ γρήγορα το mechanical seal της αντλίας και θα δείς νερά να τρέχουν από κάτω.