- 07 Ιουν 2016, 23:01
nass έγραψε:Για τις νίκες στο LeMans, είχα ξεχάσει τα 1994-1998 με το "δανεικό" Jaguar αλλά τέλος πάντων, I stand corrected. Ετη 1999-2014 λοιπόν (16 χρόνια... ΟΚ λιγότερα από της Ferrari προ του Schumacher
), όχι "μετά το Group C". ¨GT2" είναι "κλάση".
H 911 και οι παραλλαγές της (R, S, S-T, RS, RSR, SCRS, 934, 935, 961, 959 κλπ κλπ) έχουν γράψει ιστορία από μόνες τους εδω και πολλά χρόνια και δεν έχουν ανάγκη να δανειστουν από τις μεγάλες τους αδελφές.
Το '94 ήταν η μαγικη Dauer 962C, αν θυμάσαι (και δεν κάνω λάθος).
Εγώ συμφωνώ απολύτως ότι κάποια στιγμή κάπου εκεί σταμάτησε να παράγεται και να εξαργυρώνεται η ιστορία (η σοβαρή) και συνέχισε μόνο η εξαργύρωση... το κράξιμο ήταν μεγάλο και από μέσα γιατι είναι γνωστό ότι ό,τι κεφάλαια είχαν για το μοτοσπορτ τα ρίξανε για να εκσυγχρονίσουνε τη γραμμή για το τζιπάκι.
Δεν άρεσε καθόλου αυτού και λογικά τους το φυλάξανε πολλοί.
@Ντίμβη
Έτσι και έτσι... πχ το Hammer είναι AMG και ήταν αρκετά σοβαρή μετατροπή στα χρόνια του.
Επίσης, το ότι μιλάς για αυτοκίνητα δρόμου και αναφέρεσαι πάλι σε νούμερα και σε χρόνους είναι μάλλον άστοχο. Το ότι επιλέγουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ιπποδυνάμεις και τελικές δεν σημαίνει ότι αυτά τα αυτοκίνητα φτιάχτηκαν με αυτή τη λογική: Δεν σου κάνει εντύπωση πχ ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια δεν υπήρχε ούτε σαν επιλογή το μπλοκέ σε κάποιες σειρές; Αντίστοιχα, η λογική της turbo cabrio δεν είναι σχήμα οξύμωρο (500 άλογα με το πανι) ; Έχει μπει/οδηγήσει ποτέ 996 cabrio πρώτης σειράς; Ένα κλικ πάνω από (κακό) SL είναι...
Ασχέτως αν τα δημοσιογράφα και τα φανμπόυζ, όπως λέτε, κάθονται και κάνουν συγκρίσεις και λιώνουν στις πίστες να χρονομετράνε στο χιλιοστό , η επίσημη γραμμή της Πόρσε δεν νομίζω ότι είχε τέτοιο χαρακτήρα ποτέ (τουλάχιστον στα παλιά τα χρόνια, δεν ξέρω τώρα αν τους έχει πιάσει η |λογοκρισία|).
Συνδυασμό exclusivity με παραμυθάκι πουλάνε (και δεν είναι κακό), όχι καθαρόαιμα...
Από εκεί και πέρα.
Όλοι ζουμε για την παραμύθα: και εγώ που θα πάρω την 911 και νομίζω ότι είναι ίδια με αυτή του Έλφορντ που κέρδισε το MC και εσύ που θα πάρεις τη Μιτσούμπα με τις υπογραφές (που δεν προκειται να την πας ποτέ πάνω από 70% από όσο μπορεί) και όλοι μας, αλλιώς θα έβγαινε μόνο το ματιζ για την πολη και το μερσεντές για άνεση.
Και αν το κοιτάξεις στο φινάλε, 2 σουβλάκια την ημέρα είναι η παγκόσμια απαίτηση κατά κεφαλή, όλα τα υπόλοιπα είναι για το παραμύθι σου...
Εμένα προσωπικά με γοήτευε η όμορφη ιστορία (συμπαθώ όλους τους "ανάποδους") αλλά κυρίως το γεγονός ότι ΤΟΤΕ έπαιρνες ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να σε συντροφεύσει για μια ζωή (ή μέχρι να το βαρεθείς). Έτσι έβλεπες συχνά αμάξια πρώτο χέρι με 200 και 300 χιλιάδες χλμ όταν τα αντίστοιχα φερράρι είχαν 5 ιδιοκτήτες από τα 15Κ χιλιόμετρα και καινούργια μηχανή ΗΔΗ!
@JBT
Sorry αλλά δεν το έχεις ψάξει... To τελευταίο πράγμα που πειράζει μια αερόψυκτη 911 είναι η θερμοκρασία... όσο την γκαζώνεις τόσο ψύχεται, δεν έχει σχέση ούτε η ταχύτητα που πηγαίνει, ούτε (τόσο όσο στα υδροψυκτα) η θερμοκρασία περιβάλλοντος (το λάδι πηγαίνει κοντά 115C σκέψου). Δεν έχει να κάψει ούτε ¨φλάτζες¨ ούτε αντλίες, ενω οι τσιμούχες σε κυλίνδρους και κεφαλές είναι μεταλλικές...
Είμαι σίγουρος ότι έχω άπειρα case studies για την αξιοπιστία της SC αλλά άντε να τα βρώ... πάντως δεν είναι κοινό μυστικό ότι ήταν εξαιρετικά αξιόπιστη για daily driver:
http://fahrcar.com/news-and-articles/po ... rsche-911/@ georgetz
Δεν με κατάλαβες... το τρικάκι είναι απλά η ρετροφίτ τοποθέτηση των εντατήρων καδένας από την 3.2 γιατί οι μηχανικοί της SC δεν ήταν ό,τι καλύτερο αν τη σκίζεις κάθε μέρα και η αλλαγή (στις παλιές) του ανεμιστήρα με πιο καινούργιου τύπου. Τίποτα περίπλοκο.
Μετά από αυτό θέλει μόνο συντήρηση.
Και φυσικά, όταν λέμε για συντήρηση και top end rebuilding στο αερόψυκτο (ξεχωριστά "χιτώνια" κάτω από μια κοινή κεφαλή) είναι πολύ πιο απλή υπόθεση από οποιοδήποτε υδρόψυκτο V6 κεντρομήχανο (μην πω και vtec). Ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια σε βλέπουν σαν κουμπαρά και σε κοπανάνε στο κεφάλι...
@ Δίας
Πρωτάθλημα F1 ε, όχι μεμονωμένο αγώνα, όπως το LM)
Όπως σου είχε γράψει και μια ψυχή ιταλόφιλη πριν κάτι χρόνια, τα gt, τα πρωτότυπα και ειδικά το LM ήταν και για της δύο εταιρείες η ταμπακιέρα των αγώνων... ο γέρος δεν συμπάθησε ποτέ την F1...
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)