Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
mousatos έγραψε:http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/04/blog-post_551.html#more

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης
Φίλος επιχειρηματίας, πριν από λίγο:
«Το 2013 με ρώτησε ο Υπ. Αθλητισμού εάν ενδιαφερόμαστε να νοικιάσουμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για 20 χρόνια, για να εκμεταλλευθούμε εμπορικά το στάδιο και τους περιβάλλοντες χώρους και να πληρώνουμε ενοίκιο στο δημόσιο. Αρχίσαμε να το κοιτάμε, μας άρεσε και πήγαμε στο Υπουργείο για μια μεγάλη, τελευταία συνάντηση. Εκεί μας είπαν ότι απαράβατος όρος είναι να συνεχίσουμε να απασχολούμε το προσωπικό του ΣΕΦ. Ζητήσαμε κατάλογο ονομάτων, με αρμοδιότητες και αμοιβές. Το ΣΕΦ απασχολούσε τότε ΧΙΛΙΟΥΣ (1.000) υπαλλήλους. Η κατώτερη αμοιβή ήταν της καθαρίστριας: €1.600 ενώ από τους 1.000 υπαλλήλους, εμφανίζονταν στο ΣΕΦ για να εργασθούν περίπου 40. Οι υπόλοιποι ήταν είτε αποσπασμένοι σε κομματικά γραφεία ή απλώς έμεναν σπίτι τους. Φυσικά αποσύραμε το ενδιαφέρον μας. Από όσο γνωρίζω, το μισθολόγιο του ΣΕΦ δεν έχει μεταβληθεί».
Συνεχίστε να πληρώνετε φόρους. Εβίβα, στη Σοβιετική Δημοκρατία της Ελλάδος!

Το κείμενο αναρτήθηκε στο facebook, την Μεγ. Δευτέρα, 25η Απριλίου 2016, από τον φίλο μου κ. Περικλή Κωνσταντινίδη, οικονομολόγο (PhD). Απλώς το αντέγραψα, χωρίς να αλλάξω ούτε μια λέξη!

Με αυτά που συνέβαιναν και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι τι σκατά πληρώνουμε και θα πληρώνουμε ακόμα, και μετά μου λένε να μην βρίζω όλο το πολιτικό σύστημα γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι είναι και ακόμα χειρότερα, κοπρίτες, λωποδύτες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου είναι, στο διάβολο να πάνε όλοι τους μέρα που είναι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
criuser έγραψε:Λογιστές , οικονομολόγοι , τραπεζικοί , έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης :innocent: :lol:

Να μην μιλήσουμε για δικηγόρους και συμβολαιογράφους :innocent: :lol:

Μα το Δια, δεν ξερω αν απλα σου έτυχε... αλλα τους εχεις βάλει στη σωστη σειρα "ιδιαιτερου τροπου σκέψης" = "μαλάκυνσης εγκεφάλου". Οι δε δύο τελευταιες κατηγορίες ειναι ΖΩΝΤΑ ΖΩΑ. :lol:

Να μη θυμηθουμε και το γνωστό γνωμικό "Ουδείς μωρότερος των ........ εάν δεν υπηρχαν οι ..........", (συμπληρωστε τα κενά και κερδίστε πλουσια δωρα!!!)

QsisVTS έγραψε:πάντως η ασάφεια υφίσταται να ξέρεις γιατί πολλές φορές η νομοθεσία είναι έτσι :rtfm: και διάφορα πράγματα ερμηνεύονται διαφορετικά και από αυτούς που τα κάνουν και από αυτούς που τα ελέγχουν

Ορθόν. Τα του Καίσαρος στον Καίσαρη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#251232 Η θεια μου η συμβολαιογραφος ειναι μια ανασα δροσιας στην πολη που μενει, ειδικα οταν παρκαρει στην ανηφορα και βαζει τις πετρες απο την λαθος πλευρα στις ροδες
+bonus σε συζητηση για καποιον |λογοκρισία| τελειως καποιος ειπε "σχοινι και σαπουνι θελουμε" και μετα απο 5 λεπτα ακουμε απο το αλλο δωματιο "μονο κρεμοσαπουνο εχω, κανει?"
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#251233 Ουδείς μωροτερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι.
Τι κερδίζω;;

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By nEK
#262225 Ερωτηξη.
Στις 25 αυτουνου σχωρεθηκε η μανα μου...
Συνταξιουχος ΟΓΑ και σημερα πιστωθηκε η συνταξη της στο λογαριασμο της τραπεζας.
Τον πληρωνουν το τελευταιο ή δεν προλαβε να ενημερωθει το συστημα, μεσω του ανταποκριτη κλπ που εκανα τα χαρτια?
Γνωριζει κανεις τιποτα?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#262228 Ρώτα τους αφού έτσι κι αλλιώς θα πας να δηλώσεις το θάνατο (edit έχει δηλωθει ειπες) για να σταματήσει να έρχεται η σύνταξη, από όσο ξέρω ο,τι παραπανισιο έδωσαν το τραβανε αυτοί από το λογαριασμό που μπαίνει η σύνταξη, οπότε μην σηκωσεις χρήματα μέχρι να κάνουν ο,τι είναι να κάνουν γιατί μετά θα τα ζητήσουν από τους κληρονόμους.

Επειδή οι συντάξεις αν δε κάνω λάθος προκαταβαλλονται άσε κάνα δίμηνο μέσα να γίνει εκκαθάριση να πάρουν ο,τι είναι και μετά αυτό που θα μείνει είναι δικό σου, τώρα άμεσα δε θα συνιστουσα να σηκωσεις
Άβαταρ μέλους
By fokion
#262999 Συλληπητιρια
Μπορει να μπει και ο επομενος, ακομα και ο μεθεπομενος. ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ οτι οντως τα παιρνουν πισω
Με τη δικη μου μητερα περσι επειδη εγινε στην αρχη του μηνα και το δηλωσα αμεσα δε μπηκαν ποτέ ( ΙΚΑ )
Άβαταρ μέλους
By nEK
#263973 Εικόνα
image hosting 30 mb

Απασχοληση 6ωρη, Δευτερα εως Παρασκευη.
Εχω μερικες ερωτησεις.
Α)Στο μισθο μερικης απασχολησης δεν προστιθεταινεπιδομα γαμο, ή απλα συμπεριλαμβανεται?
Β) οι κρατησειε υπολογιζονται με τον ιδιο τροπο σε πληρες και μερικη απασχοληση απλα αλλαζουν συμφωνα με τις ωρες εργασιας?
Γ)εφοσον εχουν δουλευτει ολες οι μερες πενθημερου του μηνα, το πληρωτεο ειναι το 580,22 ή το 406,45?
Δ)Εφοσον οι μερες του μηνα οι εργασιμες ηταν 21 ( 22 αν βγει η πρωτομαγια) γιατι τα ενσημα ειναι 25? ασφαλιζονται και τα σαββατα αν δουλευτουν ως υπερωρια ή απλα ετσι βγαινει?
Ε) ποσο ειναι η υπερωρια,3,48€ ή λιγοτερο (3€)?

:roll:
:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#263997 κοίτα, ελικρικά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής από πάνω και τι ιδιαιτερότητες έχει η ειδικότητά σου και τι ταμεία έχεις (μέχρι το 586.08 + 10%= 644.69 το πιάνω από κει και πέρα τα βρίσκω παράξενα) , αλλά ένα άτομο που δουλεύει 30 ώρες την εβδομάδα υπάλληλος γραφείου ας πούμε με το κλασικό 101 χωρίς εξτραδάκια πέρα από επίδομα γάμου τον βγάζω 408€ στο χέρι οπότε από αυτή την άποψη ό,τι και όπως να το υπολογίζει το παραπάνω πρόγραμμα θα έλεγα ότι δε σε ρίχνει, δε μου έχει τύχει σε κάποιον το 103 (όλους του παλιους τους παρέλαβα ειδική περίπτωση 10 και τέλος)
Άβαταρ μέλους
By nEK
QsisVTS έγραψε:κοίτα, ελικρικά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής από πάνω και τι ιδιαιτερότητες έχει η ειδικότητά σου και τι ταμεία έχεις (μέχρι το 586.08 + 10%= 644.69 το πιάνω από κει και πέρα τα βρίσκω παράξενα) , αλλά ένα άτομο που δουλεύει 30 ώρες την εβδομάδα υπάλληλος γραφείου ας πούμε με το κλασικό 101 χωρίς εξτραδάκια πέρα από επίδομα γάμου τον βγάζω 408€ στο χέρι οπότε από αυτή την άποψη ό,τι και όπως να το υπολογίζει το παραπάνω πρόγραμμα θα έλεγα ότι δε σε ρίχνει, δε μου έχει τύχει σε κάποιον το 103 (όλους του παλιους τους παρέλαβα ειδική περίπτωση 10 και τέλος)

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Γεωπονος ΠΕ ειναι η ειδικοτητα, στο ποσο που αναφερεις εσυ,δεν καταλαβα, περιλαμβανεται το επιδομα γαμου?
Ηυπερωρια ειναι οσο αναφερει το εντυπο, καθαρα στο χερι?
Τα 101 και 103 κλπ που αναφερονται?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#264093 το επίδομα γάμου μπαίνει σε κάθε περίπτωση και στην εγσσε είναι +10% σε σχέση με έναν άγαμο πάνω σε όλα, οι εισφορές σου μετρούνται πάνω σε όλες τις αποδοχές σου το ίδιο, απλά δε ξέρω πώς ασφαλίζεται κανείς στη περίπτωσή σου (τι πακέτα παίρνει ακριβώς, οπότε μη σου πω χωρίς να έχω διαβάσει, απλά με το συνηθισμένο πακέτο βγάζω ίδιο πληρωτέο αυτή τη διαπίστωση μόνο κάνω με ένα κομπιουτέρακι)

οι υπερωρίες έχουν προσαύξηση, όμως πριν φτάσεις στις υπερωρίες πρέπει να φτάσεις το 40ωρο στο οποίο δεν υπάρχει προσαύξηση, μετά να να φτάσεις στην υπερεργασία που είναι 5 ώρες πέρα του 40ωρου που έχει μικρότερη προσαύξηση και μετά έχεις τις υπερωρίες

στην επιθεώρηση που είχα κάνει ερώτηση για 8ωρο που δουλεύει 5 μέρες μου είπαν ότι επιτρέπεται 1ώρα υπερεργασία τη μέρα και άλλες 2 ώρες υπερωρία ώστε να δουλέψει 55ώρες (40 κανονικές, 5 υπερεργασία και 10 υπερωρία) τη βδομάδα, μετά έχουμε παράνομη υπερωρία (βασικά μου είπαν απαγορεύεται και don't do it faidon)

τα σάββατα δεν έχουν προσαυξήσεις, θεωρούνται κανονικά εργάσιμες

εσύ αν χρειάστηκε να δουλέψεις κάποιες ώρες παραπάνω, αλλά δε ξεπέρασες τις 40 τη βδομάδα τις πληρώνεσαι απλά με απλό ημερομίσθιο, αυτό είναι ελαστική σχέση εργασίας.. σου εξασφαλίζω συγκεκριμένες ώρες βάσει της ατομικής σου σύμβασης αλλά μπορώ χωρίς προσαυξήσεις να σε απασχολώ και περισσότερο ΟΠΟΤΕ σε χρειάζομαι και όχι να μου κοστίζεις διαρκώς το 8ωρο
στα σουπερ μαρκετ πχ που συζητούσα με γνωστό έχει αρκετή πέραση αυτό, είναι 4ωροι (20 ώρες/βδομάδα) και ανάλογα το φόρτο δουλεύουν και παραπάνω με απλό ωρομίσθιο

επίσης ξέρε ότι είναι νόμιμο κάποιος full time να εργάζεται δευτέρα έως σάββατο 6.66 ώρες τη μέρα (έτσι υπολογίζονται ημερομίσθια/ωρομίσθια/ένσημα σε 40ωρους και έτσι προκύπτουν και τα 25 ένσημα ακόμα και αν δουλεύει 5 μέρες 8ώρες/μέρα )
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#264396 Εργασιακό περιβάλλον, σε μια μικρή εταιρεία στους ξυλοκόπους:

Το κατάστημα παρέχει για χρήση:
Πλυντήρια στεγνωτήριο, φέρνουν τη μπουγάδα τους
Μπλέντερ φρέσκα φρούτα για smoothies
Σάουνα
Τζακούζι ομαδικό
Μπιλιάρδα
VR room
Full bar (όταν λέμε full εννούμε full)
Ένα τέρας "τζιπάκι" V8 400αλογα για καυλαντισμα στα χωράφια
Τις παρασκευές μέρα παρταλιάσματος
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#264398 Μαλ[edit mode] αλκοολικοι που φλερταρουν με την καταθλιψη. Δεν περιμενα κατι καλυτερο.

mjacob οταν παραδειγματιστεις και στο δικο ου μαγαζι κανεις τα παραπανω θα περιμενω job offer :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By g8777
#264399 Εχουμε και εμεις τετοια εδω. ΤΡΑΜ Α.Ε. :iconcool:

Ασε μας κουκλιτσα μου :shifty: , το μονο αξιο λογου εξαγωγιμο προιον της Σκανδιναβιας ειναι το black metal της, και αυτο μεχρι το 2000.

Ειμαι με Γκαρλαντ στην υποδοχη. Αργεις;;