Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#262770 Δεν μου ζήτησε/'εδωσα τίποτα.Πολλές φορες του πρόσεχα το μαγαζί όταν ανέβαινε πάνω στο σπίτι του για φαγητό ή ύπνο.Δεν ήταν σχεση γειτόνων αλλα υπαλλήλου με ιδιοκτήτη του χώρου και του βουλκανιζατέρ που νοίκιαζε το βενζινάδικο στο αφεντικό μου.
Ο Οτσο δεν ζήτησε να δανειστεί την ηλεκτροκόλληση και να πάει σπίτι του για να κάψει το δικό του ρευμα για να το φτιάξει ,να ταλαιπωρήσει τα δικά του μάτια,ήθελε ο ίδιος ο μάστορας να το κάνει.Και φυσικά ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του.
Άβαταρ μέλους
By otso
#262775 ο μιστερ trident ειπε πολλα απο αυτα που ηθελα να πω και που για μενα ειναι αυτονοητα .και για ολους εσας ειναι αλλα το παιρνετε προσωπικα.
παντως ρε θοδωρη εκει που το εχασες τελειως μα τελειως λεμε ειναι το παραδειγμα του μπιλλ . αν χτυπησει την πορτα του μπιλλ ο φυλακας αγγελος του, αφυδατωμενος σε ελεεινη κατασταση επειδη τον κυνηγαγαν σκυλια , και ζητησει ενα ποτηρι νερο , δεν νομιζω να του δωσει δωρεαν . (αν και λεφτα να εχει δεν νομιζω να δεχτει δηναρια παραδεισου , θα τον στειλει πρωτα σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος )
Άβαταρ μέλους
By otso
#262783 ρες καλως την δωρεαν διαφημηση ελληνικου στοκου στο εξωτερικο . ο δαμων εισαι η ο φιντιας; αι πιασε ενα γκροβερ .
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:ο μιστερ trident ειπε πολλα απο αυτα που ηθελα να πω και που για μενα ειναι αυτονοητα .και για ολους εσας ειναι αλλα το παιρνετε προσωπικα.
παντως ρε θοδωρη εκει που το εχασες τελειως μα τελειως λεμε ειναι το παραδειγμα του μπιλλ . αν χτυπησει την πορτα του μπιλλ ο φυλακας αγγελος του, αφυδατωμενος σε ελεεινη κατασταση επειδη τον κυνηγαγαν σκυλια , και ζητησει ενα ποτηρι νερο , δεν νομιζω να του δωσει δωρεαν . (αν και λεφτα να εχει δεν νομιζω να δεχτει δηναρια παραδεισου , θα τον στειλει πρωτα σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος )

Η ΒΑU σε ψάχνει.Τετοιος profiler κρίμα είναι να πηγαίνει χαμένος!!!
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#263517 Λοιπον, σημερα μπηκα στην Αττική οδο απο Κατεχακη, με κατευθυνση αεροδρόμιο, και μετα τα διοδια, στον περιφερειακο Υμηττου συνεβη το εξης:

Σε αριστερες (και μονο) και ως επι το πλειστον κατηφορικες στροφες, κυλωντας / πηγανοντας χαλαρα με 5η και ταχυτητα περιπου 90-100 km/h, ενιωθα το αυτοκινητο να κανει μικρες αλλα αισθητες κινήσεις -σαν ταλαντωση- δεξια-αριστερα, χοντρικα 1 εως 2 φορες το δευτερολεπτο, σαν να του εκανα πολυ μικρες τιμονιες.
Την μικρη "ταλαντωση" αυτη την ενιωθα περισσοτερο στην πλατη / κεφαλι / καθισμα θα ελεγα, παρα στο τιμονι. Γυρνωντας απο αεροδρομιο εκτος Αττικης οδου, δεν μπορεσα να επαναλαβω το πραγμα αυτο, και ειμαι σιγουρος επισης πως δεν συνεβαινε στις αντιστοιχης κατηγοριας δεξιες στροφές.

:omg:
Εννοειται οτι τα εκανα πανω μου. Γυρνωντας μπηκα χυμα σε στην αυλη ενος συνεργειου καπου προς Παιανια που ειδα μπροστα μου, ο τυπος ειπε "μπιλιοφορος αριστερος" χωρις να το κοιταξει καν, αλλα εγω δεν ακουω τιποτα,. Ο μηχανικος μου τηλεφωνικα ειπε για σινεμπλοκ ή ρευματα αερα. Τα ρευματα αερα ενταξει ρε παιδια το επηρεαζουν, αλλα δεν εγινε μονο σε μια στροφη, εγινε και σε αλλες, και στο Υμηττο αλλα και πχ στο τελος της παρατεταμενης δεξιας και μετα αριστερης (αρχικα ανηφορικης και μετα κατηφορικης) που φευγεις απο την ευθεια Αττ. οδου και συνεχιζεις προς αεροδορομιο

Καμμια ιδεα?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#263521 Γενικός έλεγχος εμπρόσθιου συστήματος σε μπαλάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν τροχών, μπιλιοφόρων / top mount κλπ

Μάλλον σε μπαλάκι ημίμπαρου πάει το μυαλό μου.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#263693 Ενω δεν ειχα ποτε προβλημα με πειρακια στον γεροντα Ιταλο μου τις τελευταιες μερες βαραγε πολυ συχνα σε βαθμο εκνευριστικο.

Γεμιζω νεα βενζινη και η κατασταση καπως βελτιωθηκε αλλα οχι αρκετα...

Το πηρα αποφαση και μετα απο παρα πολυ καιρο πολυ μετριοπαθους και οικονομικης οδηγησης το εσκισα.
Στα πρωτα γκαζια τρομαξα, δεν τραβουσε και βαρουσε πειρακια σε ολη την κλιμακα στροφων...

Μετα απο λιγο αρχισε να στρωνει ενω μετα απο 50 χλμ, που εφτασα αρκετες φορες στον κοφτη (7000 σ.α.λ.) και του εκανα πολλα ανοιγματα απο 2000 σ.α.λ. εως 5500-6000 σ.α.λ. με 2α και 3η το μοτερ ανασανε.

Αποκρυνεται πολυ αμεσα, ακουγεται καλυτερα και δεν βαραει σχεδον ποτε πειρακια...

Ειλικρινα δεν πιστευα οτι με ενα καλο σκισιμο 50 χλμ θα εβλεπα τετοια βελτιωση. Κανει τοσο καλο ενα ξεκαπνισμα που και που;
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#263782 Το ξεκαπνισμα ειναι παω τερμα γκαζι / κοφτες ή παω με σταθερο γκαζι και αρκετες στροφες στο μοτερ(πχ 4-4,500στρ) ?
Και στο τελος πας ενα τρεμα γκαζι για να παρασυρθουν τα καταλοιπα απο τον καταλυτη κτλ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
21 quadra έγραψε:Γενικός έλεγχος εμπρόσθιου συστήματος σε μπαλάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν τροχών, μπιλιοφόρων / top mount κλπ

Μάλλον σε μπαλάκι ημίμπαρου πάει το μυαλό μου.

Ευχαριστω μαστορα, θα παω Δευτερα πρωι-πρωι.
Ειχα ενα θεμα στο πισω σινεμπλοκ αριστερου ψαλιδιου, λογικα θα ενταθηκε επειδη κανω πολλα χλμ πλεον καθε μερα. Ας ελπισουμε να μην ειναι ΚΑΙ τιποτα αλλο.
Άβαταρ μέλους
By thednick
thednick έγραψε:Ο θόρυβος κατά την σύμπλεξη όταν ξεκινάς με πρώτη ή με όπισθεν σε ανηφόρα (με χαμηλές γενικά στροφές) σε τί μπορεί να οφείλεται? Να πω ότι η σύμπλεξη ειναι εντελώς ομαλή (δεν τρέμει, κτλ) και ο συμπλέκτης δεν πατινάρει και πιάνει αρκετά χαμηλά. Ο θορυβος μπορεί να περιγραφεί σαν τρίξιμο, αλλά αρκετά χαμηλότερης συχνότητας, και διαρκεί ~1 δευτερόλεπτο.

Δεν το κάνει πάντα σε κάθε εκκινηση και δεν το έχει κάνει ποτέ σε ίσιο δρόμο (μόνο σε ανηφόρες). Το είχε ξαναπάθει 2-3 φορές στο παρελθον (νομίζω κάθε καλοκαίρι όταν ξεκινάν οι ζέστες), αλλά παραδόξως σταματάει μόνο του μετά απο μερικές μέρες. :dizzy: Το αμάξι ειναι Golf VI 122.

Για την ιστορία, το έκανε για 2-3 μέρες και φέτος και μετά σταμάτησε :dizzy: Τί να πω? Κάθε καλοκαίρι του πέφτει βάρυ και θέλει μερικές μερες να το συνηθίσει.... :lol: