Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
morpheus έγραψε:Όντως πριόνι... και ένα απο τα τελευταία (αν όχι το τελευταίο) ωμα supercars... :s_wacko

Συγνώμη αλλά η LaFerrari τι είναι; Ως προς το ωμό του πράγματος δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:οι ανθρωποι ειναι αξιοζηλευτοι στη παπατζα. Ruf και ξυστα αρχιδια ς.
Φαντασου να ειχανε κανα πραγματικα καλο μοτερ τι θα λεγανε στα βιντεακια.
Ουρτ!

Χρειααζεσαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ταχυρυθμα σεμιναρια για την RUF! :rtfm: :lol:
(μην τα πεις παραεξω αυτα, περι RUF... :s_biggrin )

Δες αυτο για αρχη... :)

@nass
1) ...παλι καλα...
2) Κατι καταλαβες λαθος...Εγραψα , "<<Συνολικη οδηγικη ομοιογενεια>> για εμενα ειναι οταν..."
και "Imo το νεο ΤΤS την εχει περισσοτερο απο την νεα, "απλη" 2λιτρη boxster/cayman 718"
συμφωνα με ενημερωση απο τα specs , αλλα και διαφορετικες πηγες ενημερωσης...
Δεν καταλαβα δηλαδη, οταν καποιος εκφερει την γνωμη του για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, εχει το δικαιωμα ΜΟΝΟ εαν προερχεται απο προσωπικη εμπειρια? :dizzy:
3) Καμμια "σταθερα"...Ειπα την γνωμη μου: "Και περα απο την δικη μου γκρινια-ενσταση, διαβαζω σε καμποσα Fora-σχολια oτι υπαρχει γενικοτερη δυσαρεσκεια σε καμποσους 'πορσοφιλους'. Θα δειξει και απο τις πωλησεις...Μπορει τελικα να ενοχλησει λιγοτερο απ' οτι πιστευω εγω..."
4) Τι uber υφακι και κουραφεξαλα, οτι θυμασαι χαιρεσαι...Βλεπεις οτι δεν σου βγαινει και την πας αλλου την συζητηση...Παλι δεν διαβασες ολοκληρη την απαντηση με τον cfrp αξονα της Giulia, και ψαχνεις -ματαια- να βρεις το παραμικρο λαθος, για να μου την πεις... :lol:
Ποιον να ακουσω εσενα, για τον αξονα? Αφου σου απαντησα ακομα πιο αναλυτικα:

"Aπ' οσο γνωριζω, ενας απο τους λογους ειναι και το μειωμενο βαρος, (ναι επρεπε να γραψω ΚΑΙ το μειωμενο βαρος...) τουλαχιστον οταν υπαρχουν αναφορες που θετουν εναν αξονα μεταδοσης απο ανθρακονημματα να εχει περιπου το μισο συνολικο βαρος απο εναν ατσαλινο. Μπορει βεβαια επι προκειμενου το να εχεις
εναν αξονα 6 κιλων αντι 14 κιλων πχ να εχει λιγη σημασια για το συνολικο βαρος αυτοκινητου, ειναι ομως και αυτος ενας παραγοντας, ο λιγοτερο σημαντικος μεν, αλλα συμπεριλαμβανεται στην τελικη εξισωση των θετικων.

Οι υπολοιποι ειναι η περιπου 4πλασια ανθεκτικοτητα σε επιπεδο αντοχης στην στρεβλωση και οι μειωμενες απωλειες ισχυος/ροπης.
Και οχι δεν με ενδιαφερει ποσο ζυγιζε ο ατσαλινος αξονας που ζυγισες..."
Για αυτο δεν με ενδιαφερει ποσο ζυγιζει ο αξονας που ζυγισες...Το καταλαβες τωρα, ή να στο πω και στα Ιαπωνικα? :lol:

Στα περι φιμωματος, σου απαντησα για αυτο που ειπες..."Οπότε αν θέλεις καλό είναι να πάψεις να ανάγεις τις απόψεις σου σε "παγκόσμιες σταθερές"."
Τα περι "σταθερων" ειναι δικες σου εμμονες ή/και αρνηση κατανοησης...Τις αποψεις μου ομως δεν προκειται να παψω να τις λεω, οσο και εαν σε ενοχλουν... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By 224v
morpheus έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:

Το μοναδικό αυτοκίνητο που θα κρέμαγα ακόμα και στα 38 μου στον τοίχο σαν αφίσα σε εφηβικό δωμάτιο...
Όντως πριόνι... και ένα απο τα τελευταία (αν όχι το τελευταίο) ωμα supercars... :s_wacko

εγω αν και περασμενα τα 38 !!! :innocent: εχω στο γραφειο μου αυτο το ποστερ αγορασμενο εδω και 30+ χρονια απο το R/T USA. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:2) Κατι καταλαβες λαθος...

Πάλι "κατάλαβα λάθος" :dizzy: :help:

Κίκιζας . έγραψε:Δεν καταλαβα δηλαδη, οταν καποιος εκφερει την γνωμη του για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, εχει το δικαιωμα ΜΟΝΟ εαν προερχεται απο προσωπικη εμπειρια? :dizzy:

Καλά το είπες: δεν κατάλαβες.

Κίκιζας . έγραψε:3) Καμμια "σταθερα"...

Μάλλον θα κατάλαβα λάθος πάλι :s_rofl

Κίκιζας . έγραψε:Παλι δεν διαβασες ολοκληρη την απαντηση

Μωρέ τη διάβασα και ξαναγράφεις τις ίδιες σαχλαμάρες, μπας και δεν τις εμπεδώσαμε :slap:
Πάρτο απόφαση: κανένα από όσα που αναφέρεις (συνολικό βάρος, ανθεκτικότητα, ξέρεις κιόλας τρομάρα σου ότι είναι και "διπλάσια" :lol: , μειωμένες απώλειες) δεν είναι ο βασικός λόγος, που βάζουν ελαφρύ άξονα μετάδοσης. Αλλος είναι. Δεν σε ενδιαφέρει να τον μάθεις, κανένα πρόβλημα, συνέχισε να γράφεις κοτσάνες. :s_bye :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:

...Μωρέ τη διάβασα και ξαναγράφεις τις ίδιες σαχλαμάρες, μπας και δεν τις εμπεδώσαμε :slap:
Πάρτο απόφαση: κανένα από όσα που αναφέρεις (συνολικό βάρος, ανθεκτικότητα, ξέρεις κιόλας τρομάρα σου ότι είναι και "διπλάσια" :lol: , μειωμένες απώλειες) δεν είναι ο βασικός λόγος, που βάζουν ελαφρύ άξονα μετάδοσης. Αλλος είναι. Δεν σε ενδιαφέρει να τον μάθεις, κανένα πρόβλημα, συνέχισε να γράφεις κοτσάνες. :s_bye :s_roses

Αμα ειναι να μαθω απο εσενα ειδικα... :s_hang τετραπλασια ειπα, τρομαρα σουυυυ...! :lol: :metalo:

Πεσαμε στον πάπα της μηχανολογιας... :omg:
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:Αλλα δεν βλεπω και ουσιαστικο αντιλογο...Εχεις απλα επιθετικο υφος και διαφωνεις για να διαφωνησεις, τιποτα περισσοτερο.

Κίκιζας . έγραψε:Εσυ αρπαζεις καθε λεξη ξεχωριστα και την διυλιζεις ως αλλος Μπαμπινιωτης.

Κίκιζας . έγραψε:Εσυ εδω παντως φαινεται οτι δεν εχεις καταλαβει, -για αλλη μια φορα- και ως συνηθως σπευδεις να ζητησεις και τα ρεστα... :lol: Ε, απο εμενα παντως δεν θα τα παρεις... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#263252 Οντως φτανει. Αφήστε τον Γκρεγκ ησυχο

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#263271 Διαφωνώ.

Το forum απαιτεί αίμα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#263277 Αυτή η πτανα η CGT με έχει στοιχειώσει :help:

Σίγουρα αξίζει μια θέση στο ονειρογκαραζ μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#263286 Κι εγώ την έχω στο ονειρογκαράζ μου αλλά δεν τη βάζω συχνά μπροστά και θα μου μείνει από μπαταρία.

Αμάξι να το πας βόλτα στο βουνό και μετά να σε κυνηγά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επειδή δεν αφήνεις τις αρκούδες να γαμηθούν.
:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#263288 rofl eddie...
Giuseppe Busso έγραψε:
morpheus έγραψε:Όντως πριόνι... και ένα απο τα τελευταία (αν όχι το τελευταίο) ωμα supercars... :s_wacko

Συγνώμη αλλά η LaFerrari τι είναι; Ως προς το ωμό του πράγματος δηλαδή.

Busso μιλάμε για ένα τέρας που έβγαινε μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο (χωρίς rev maching και τέτοιες αηδίες) και χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα (εδώ λέω κρίμα γιατί αν είχε ESP μπορεί να είχε διασωθεί το είδος)...
Πλάκα μας κάνεις τώρα για τη ωμή laferari...;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Χρειααζεσαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ταχυρυθμα σεμιναρια για την RUF! :rtfm: :lol:
(μην τα πεις παραεξω αυτα, περι RUF... :s_biggrin )

Δες αυτο για αρχη... :)

δεν χρειαζεται να δω τιποτα,ουτε σεμιναρια θελω. Ξερω απο πρωτο χερι οτι δυο δυνατα Ruf 997 ΤΤ που ηρθαν Ελλαδα εσπαγαν καθε εβδομαδα.Ειχαν καμια 200κ βελτιωση πανω τους. Οποτε μαλλον ο RUF θελει κανα σεμιναριο πως να φτιαχνει δυνατα 997 ττ χωρις να γεμιζουν λαδια την Αττικη Οδο.
Εμ ετσι ειναι η μποξεριλα, και η θεοποιηση του RUF,με τα βιντεακια με τον σκαραβαιο που κανει κωλιες στο ριιιιιιινγκ.

Παρε gt-r βρε χαρα μου να το πας στον Ελληνα Μαστρομητσο να στο κανει 1200 αλογα καθημερινο βολτας.Μου θελεις και RUF.

RUFAΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.

Γρηγορη ξεκολα απο τα στερεοτυπα,τα δημοσιογραφα,και τα βιντεακια. Αμα θελεις να δεις κωλιες καλα ειναι,αλλα μεχρι εκει.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

δεν χρειαζεται να δω τιποτα,ουτε σεμιναρια θελω. Ξερω απο πρωτο χερι οτι δυο δυνατα Ruf 997 ΤΤ που ηρθαν Ελλαδα εσπαγαν καθε εβδομαδα.Ειχαν καμια 200κ βελτιωση πανω τους. Οποτε μαλλον ο RUF θελει κανα σεμιναριο πως να φτιαχνει δυνατα 997 ττ χωρις να γεμιζουν λαδια την Αττικη Οδο.

Good wines, που λεν και στο χωριο μου...Ξερεις απο πρωτο χερι, οτι αυτοι που τα ειχαν, 1ον ακολουθουσαν καποιες βασικες αρχες οπως σε ολα τα πολυ ισχυρα -με Turbo- αυτοκινητα? 2ον ειχαν τις ρυθμισεις RUF, ή εμπαινε ολο και κανενα "πρωτο χερι" :lol: για σκαλισμα? :whistlink:

FYI, τα ηλεκτρονικα των Pοrsche, απο την 996 ειδικα και επειτα, εχουν αυστηρες δικλιδες ασφαλειας και δεν
σηκωνουν, ουτε καν after-market / customised εξατμισεις αν ΔΕΝ ειναι απολυτως συμβατες με το εκαστοτε τυπο-μοντελο.
Φιλος που προσπαθησε σε 996ΤΤ πηρε τα τρια του... :whistlink: Για να δουλεψει σωστα, κατεληξε σε μια της Remus ειδικα φτιαγμενη για 996 Τurbo / GT2.

dimviii έγραψε: Εμ ετσι ειναι η μποξεριλα, και η θεοποιηση του RUF,με τα βιντεακια με τον σκαραβαιο που κανει κωλιες στο ριιιιιιινγκ.

Δεν υπαρχει καμμια θειοποιηση αγαπητε. Το 1987 εσπασε δυο ρεκορ ταχυτητας, χωρις ESP χωρις τιποτα, σε βρεγμενο, αφηνοντας πισω, F40, 959 κτλ. Xωρια το ρεκορ της εποχης στο ring...Επισης ειχε πρωτογνωρα φιλικη οδικη συμπεριφορα για την ιπποδυναμη παρα την οχι τοσο εξελιγμενη αναρτηση που φορουσε η τοτε γενια....Αυτο και μονο ηταν και ειναι αθλος για ενα αυτοκινητο που στην εργοστασιακη του μορφη ηταν δυστροπο ακομα και στα 300ps . Η CTR απεδιδε 470ιππους και εστριβε καλυτερα!

Ολο δεν χρειαζεσαι τιποτε, τα ξερεις ολα... :lol: Ειδες δυο Ruf στην μπανανια (ξερεις αραγε απο πρωτο χερι αν σου ειπαν και την αληθεια, αν ειναι original Ruf, αλλα ακομα και αν ηταν, εαν την συντηρουσαν και δουλευαν προβλεπομενα, ή αν την ειχαν σκαλισει περαιτερω?)
και αυτοματως οι Ruf ειναι ΓΤΠΚ... :metalo:

dimviii έγραψε: Παρε gt-r βρε χαρα μου να το πας στον Ελληνα Μαστρομητσο να στο κανει 1200 αλογα καθημερινο βολτας.Μου θελεις και RUF.

Ρε συ Δημητρη γιατι τα λες αυτα σε εμενα? :lol: Εχεις παει γρηγορη βολτα με GT-R? Στα παρα πολλα σφιχτα και γλυστερα στροφιλικια που εχουμε το αυτοκινητο παλευει με...τονους υποστροφης. Εκτος αν στριψεις σχεδον "σβηστος". Προκειται για αρκουδα 1789κιλων, πρεπει να σε πανε γρηγορη βολτα για να καταλαβεις για τι δρομους φτιαχτηκε...Παντως οχι για τις δικες μας διαδρομες...Τι να τα κανω ρε συ τα 1,200αλογα, στο Τυμπακι θα παω για 400αρι...? :metalo:

dimviii έγραψε: Γρηγορη ξεκολα απο τα στερεοτυπα,τα δημοσιογραφα,και τα βιντεακια. Αμα θελεις να δεις κωλιες καλα ειναι,αλλα μεχρι εκει.

Ελα τωρα ενταξει, αφου ειδες δυο RUf στην μπανανια τελειωσε...Στατιστικο δειγμα αξιοπιστιας "Μητσος Power"... :shifty:

Aν εβλεπες ή διαβαζες γενικοτερα για την συγκεκριμενη εταιρια, θα καταλαβαινες οτι προκειται για εναν μικρο σε παραγωγη, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ουτε καν βελτιωτη, ο οποιος μαλιστα τολμησε πρωτος -με επιτυχια- να τοποθετησει μεγαλυτερου κυβισμου κινητηρα απο 911 σε boxster, πολλα χρονια πριν ακολουθησει την ιδια τακτικη, η ιδια η Porsche! To ιδιο και με την προσθηκη δυο αντι ενος turbo...
Oσο για την φιλικοτητα και αξιοπιστια του, παρα τις πολυ ισχυροτερες εκδοσεις απο αυτες του εργοστασιου, θα πρεπει να ψαχτεις λιγο περισσοτερο απο τις "δυο Ruf που ηρθαν Ελλαδα"... :lol:

P.S ...καμποσα Ευρωπαικα -απολυτως εργοστασιακα- GT-R βρεθηκαν με κολημμενα μοτερ (με προβλεπομενη συντηρηση, ουτε καν παραβιαση launch control, ουτε πλακωμενο το μοτερ κρυο...) και τα εντοσθια του κινητηρα να θυμιζουν...μαγειριτσα! :yahoo:
Αρα -με την δικη σου λογικη- η Nissan θελει καμποσα παραπανω σεμιναρια για να μην γινονται τα μοτερ...κομποστα! :metalo: