Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By nass
#262950 Οταν για ένα αυτοκίνητο (Giulia) λέει "-100 κιλά + racing λάστιχα" και για ένα άλλο (GT-R) λέει "Dunlop SP600 λάστιχα" (δηλ. τα στάνταρ λάστιχα παραγωγής) δε βγαίνει μεν κάποιο συμπέρασμα αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις.
Ακόμα ισχυρότερες ενδείξεις βγαίνουν όταν παρόμοια αποτελέσματα επαναλαμβάνονται με ίδιο ή λίγο διαφορετικό setup και οδηγό δηλ. από την όποια επαναληψιμότητα ή μη του "πειράματος".
Επίσης παρέθεσα το ποιά άλλα αυτοκίνητα κάνουν παραπλήσιους χρόνους ως μία ακόμα ένδειξη.
Από εκεί και πέρα ας βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του.

Συμφωνώ βέβαια ότι δεν έχει κάποια ουσία όλο αυτό πλην της συζήτησης που κάνουμε ακριβώς αυτή τη στιγμή :iconcool:

Τέλος, το "τα ίδια κάνουν όλοι" είναι μια υπόθεση εξίσου μεγάλης αξίας με το "ναι αλλά οι Σαμαροβενιζέλοι" της πολιτικής μας ζωής.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:Με racing tires και -100 κιλά ήταν ο χρόνος της Giulia?

< >

Έτσι γράφει η Wikipedia. Εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Μάλιστα αν θυμάστε πέρσι, είχα βάλει φωτογραφίες με τα μουλάρια δοκιμών και τα ζαντολάστιχα τους που ήταν σπορ δρομίσια. Όντως όμως ήταν προπαραγωγής Giulia, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Κάτι για αυτό.

Τίποτα δε σημαίνει αυτό.

Ήταν μια φωτογραφία του αυτοκινήτου στα πέριξ. Προφανώς έγιναν διάφορες δοκιμές, με διαφορετικό σετάπ του αυτοκινήτου και όπως φαίνεται λάστιχα. Εφόσον δεν είσαι με φωτογραφικό φακό στην είσοδο της πίστας να βλέπεις με τι λάστιχα μπαίνει και στην έξοδο με ζυγαριά να βλέπεις με πόσα κιλά βγαίνει...δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Θέλω να πω, ότι υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να κατέβει ο χρόνος στο n'ring, οκ...καλό όσον αφορά τη βελτίωση του αυτοκίνητου και την εξέλιξη. Αλλά στην ουσία, το τι χρόνο έκανε δε σημαίνει και πολλά.

Προσωπικά περιμένω να τη δω σε πίστες από οδηγούς απέναντι στον ανταγωνισμό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε: και για ένα άλλο (GT-R) λέει "Dunlop SP600 λάστιχα" (δηλ. τα στάνταρ λάστιχα παραγωγής) δε βγαίνει μεν κάποιο συμπέρασμα αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις.
.

συντομα θα δοκιμασουν το νεο nismo με τα 600 χορσα. Προβλεπω λιγουρες ξανα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

< >

Έτσι γράφει η Wikipedia. Εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Μάλιστα αν θυμάστε πέρσι, είχα βάλει φωτογραφίες με τα μουλάρια δοκιμών και τα ζαντολάστιχα τους που ήταν σπορ δρομίσια. Όντως όμως ήταν προπαραγωγής Giulia, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Κάτι για αυτό.

Τίποτα δε σημαίνει αυτό.

Ήταν μια φωτογραφία του αυτοκινήτου στα πέριξ. Προφανώς έγιναν διάφορες δοκιμές, με διαφορετικό σετάπ του αυτοκινήτου και όπως φαίνεται λάστιχα. Εφόσον δεν είσαι με φωτογραφικό φακό στην είσοδο της πίστας να βλέπεις με τι λάστιχα μπαίνει και στην έξοδο με ζυγαριά να βλέπεις με πόσα κιλά βγαίνει...δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Θέλω να πω, ότι υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να κατέβει ο χρόνος στο n'ring, οκ...καλό όσον αφορά τη βελτίωση του αυτοκίνητου και την εξέλιξη. Αλλά στην ουσία, το τι χρόνο έκανε δε σημαίνει και πολλά.

Ναι ε;
Θέλω να μου πεις λοιπόν ποιος είναι αυτός που έγραψε στη Wikipedia ότι το αμάξι φορούσε αγωνιστικά ελαστικά και ήταν -100 κιλά.

Να είσαι σίγουρος πως αν υπήρχε κάτι το μεμπτό, θα είχε σπεύσει η Porsche να αμφισβητίσει τη διαδικασία επειδή της "έκλεψε" τον τίτλο του ταχύτερο 4dr αυτοκινήτου από την Panamera Turbo S. Όπως είχε σπεύσει να αμφισβητίσει το Nissan GT-R.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:
Ναι ε;
Θέλω να μου πεις λοιπόν ποιος είναι αυτός που έγραψε στη Wikipedia ότι το αμάξι φορούσε αγωνιστικά ελαστικά και ήταν -100 κιλά.

Να είσαι σίγουρος πως αν υπήρχε κάτι το μεμπτό, θα είχε σπεύσει η Porsche να αμφισβητίσει τη διαδικασία επειδή της "έκλεψε" τον τίτλο του ταχύτερο 4dr αυτοκινήτου από την Panamera Turbo S. Όπως είχε σπεύσει να αμφισβητίσει το Nissan GT-R.

μην αγχεσαι τζαμπα.Ειπαμε θα δοκιμασουν συντομα το νεο νισμο. Μετα δεν θα εχει σημασια εαν εχει κανει ,31 ή ,29.
Θα ειναι κανα μισολεπτο ταχυτερο το 1700 κιλων γομαρι,και αντε να εξηγησεις τα ανεξηγητα μετα.
Καλυτερα να λετε για χρονους στο Μπαλοκο.
Στη φεραρι για |λογοκρισία| τους εχεις?
Άβαταρ μέλους
By pik.
dimviii έγραψε:
μην αγχεσαι τζαμπα.Ειπαμε θα δοκιμασουν συντομα το νεο νισμο. Μετα δεν θα εχει σημασια εαν εχει κανει ,31 ή ,29.
Θα ειναι κανα μισολεπτο ταχυτερο το 1700 κιλων γομαρι,και αντε να εξηγησεις τα ανεξηγητα μετα.
Καλυτερα να λετε για χρονους στο Μπαλοκο.
Στη φεραρι για |λογοκρισία| τους εχεις?

:ninja: :iconcool:
χα χα χι.
σωστος...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

< >

Κάτι για αυτό.

Τίποτα δε σημαίνει αυτό.

Ναι ε;

Ποιά διαδικασία? Δε ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα αυτό που λες. Επίσημα η Alfa Romeo στο site της, δεν αναφέρει ότι "έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο sedan παραγωγής στο n'ring" με αστερίσκο: "στάνταρ σεταπ, μπλα, μπλα, μπλα". Αναφέρει ότι γύρισε τόσο. Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες ή διακρίσεις...και βεβαίως οι απανταχού φανς το έκαναν σημαία. :lol:

Από την άλλη, αν το σχόλιο του wiki είναι λάθος δε θα έπρεπε να βγει η εταιρία να το διαψεύσει?

Και πάλι, για μένα οι χρόνοι δεν έχουν καμία σχέση στο n'ring.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#263069 Επειδή στις ΗΠΑ, λόγω της νομοθεσίας πρέπει να αναφέρεις τις συνθήκες, στο διαφημιστικό της Giulia υπάρχει 'αστεράκι' που οδηγεί στις τελευταίες σελίδες, και λέει ότι ο χρόνος του 7.39 πραγματοποιήθηκε από μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών Giulia Quadrifoglio προπαραγωγής με χειροκίνητο κιβώτιο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:Επειδή στις ΗΠΑ, λόγω της νομοθεσίας πρέπει να αναφέρεις τις συνθήκες, στο διαφημιστικό της Giulia υπάρχει 'αστεράκι' που οδηγεί στις τελευταίες σελίδες, και λέει ότι ο χρόνος του 7.39 πραγματοποιήθηκε από μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών Giulia Quadrifoglio προπαραγωγής με χειροκίνητο κιβώτιο.

Αυτό πάλι δε λέει κάτι. Δε δίνει λεπτομέρειες για λαστιχα και κιλά που αναφέρθηκε στο wiki.

< >
Άβαταρ μέλους
By nass
Giuseppe Busso έγραψε:Θέλω να μου πεις λοιπόν ποιος είναι αυτός που έγραψε στη Wikipedia ότι το αμάξι φορούσε αγωνιστικά ελαστικά και ήταν -100 κιλά.

Εχει την παραπομπή η Wikipedia

69: http://www.motoring.com.au/news/2015/al ... lia-100327

“It’s as hard as a rock and too nervous and the US guys, in particular, have given them a lot of pushback on it,” an engineering source explained.

“Even when they posted their lap time on the Nürburgring, the car was very nervous and that was on cut racing slicks and more than 100kg lighter than the production version,” he said.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#263130 Στα φρύδια της Porsche για την Giulia, όταν η Panamera πουλά τόσο καλά :)

Για το GTR είναι άλλο θέμα και δεν είναι τωρινό :shifty:

ΥΓ έχει πλάκα που συζητάτε για μια Giulia προπαραγωγής, που μπορεί να έχει μυριάδες αλλαγές
πάνω που τελικά δεν έπαιξαν λόγω κόστους και λαμβάνετε ακόμα σοβαρά το χρόνο της Alfa Romeo
που ούτε επίσημο video υπάρχει.
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#263136 Λεπτομέρειες...

Εφόσον είναι προϊόν απειρης συζήτησης και χάσιμο χρόνου, όλα καλά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
georgetz έγραψε:Στα φρύδια της Porsche για την Giulia, όταν η Panamera πουλά τόσο καλά :)

Για το GTR είναι άλλο θέμα και δεν είναι τωρινό :shifty:

ΥΓ έχει πλάκα που συζητάτε για μια Giulia προπαραγωγής, που μπορεί να έχει μυριάδες αλλαγές
πάνω που τελικά δεν έπαιξαν λόγω κόστους και λαμβάνετε ακόμα σοβαρά το χρόνο της Alfa Romeo
που ούτε επίσημο video υπάρχει.
:lol:

These formidable stats lead to another impressive distinction: with a lap time of 7:39, the all-new Giulia Quadrifoglio is the fastest four-door production vehicle to take on the demanding Nürburgring track.

https://www.alfaromeousa.com/cars/alfa- ... ineSection

Φρύδια ξεφρύδια, η Quadrifoglio είναι το παραπάνω αυτή τη στιγμή.

Κάτσε, ώπα για το υστερόγραφο. Μπορείς να γίνεις σε παρακαλώ πιο συγκεκριμένος ποιες μυριάδες αλλαγές μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής;
Γιατί όταν ένα αυτοκίνητο έχει μπει σε φάση προπαραγωγής/παραγωγής, οι αλλαγές δεν είναι μυριάδες. Είναι διορθώσεις σε μικρολεπτομέρειες, όπως set-up, fine tuning κινητήρα κλπ. Σίγουρα δεν θα επανασχεδιάσουν αναρτήσεις και ψαλίδια, ούτε και πρόκειται να βγουν άλλα καλούπια για διάφορα δομικά στοιχεία. Οπότε δεν πολυστέκει το επιχείρημα σου.

@nass
Δεν τον ξέρω τον τύπο και μην πιστεύεις ότι μπαρούφα κυκλοφορεί. Για να πιστοποιηθεί επίσημα μέτρηση από τις Αρχές τις πίστας, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο ήταν με τις κανονικές προδιαγραφές.

@Νίκος
Την περίοδο που έγινε η μέτρηση του 7:39, δηλαδή Αύγουστο-Σεπτέμβρη του 2015, εκείνη την περίοδο υπήρχε όριο ταχύτητας σε κάποια sectors στα 250km/h. Ενώ απαγορευόταν η βιντεοσκόπηση και δημοσίευση ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ γύρου. Τμηματική βιντεοσκόπηση για διαφημιστικούς λόγους, όπως και έγινε, ναι. Όχι όμως ολόκληρου με σκοπό τη δημοσίευση του. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό όμως. Πάντως αυτές τις μέρες έτρεχε και η χειροκίνητη και έκανε 7:36.
Δηλαδή 3sec κάτω, αλλά και πάλι δεν το δημοσιοποίησε η AR για να αφήσει ΟΛΟ το ρεκόρ στην αυτόματη έκδοση ΑΤ8. Αυτή έκανε 7:33, αλλά πάλι δεν δημοσιοποιήθηκε γιατί λόγω καιρικών συνθηκών, διαπίστωσαν οι αρμόδιοι της AR ότι μπορεί να γράψει ένα γύρο περίπου στο 7:27-7:30.
Λογικά θα υπάρξει και βιντεοσκόπηση.
Άβαταρ μέλους
By nass
Giuseppe Busso έγραψε:Δεν τον ξέρω τον τύπο και μην πιστεύεις ότι μπαρούφα κυκλοφορεί. Για να πιστοποιηθεί επίσημα μέτρηση από τις Αρχές τις πίστας, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο ήταν με τις κανονικές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν "Αρχές της πίστας", το ίδιο το Ring δεν πιστοποιεί τίποτα, όλες οι μετρήσεις όλων των αυτοκινήτων είναι από όποιον έκανε το γύρο (κατασκευαστής, περιοδικό κοκ.) και άρα η αξιοπιστία τους είναι αντίστοιχη -δηλαδή πρακτικά μηδενική, ο καθένας "είναι ό,τι δηλώνει". Περισσότερο, για να σου πω, πιστεύω τα περιοδικά με σοβαρούς οδηγούς παρά τους κατασκευαστές.

Κάποιοι από αυτούς δίνουν κάτι παραπάνω πχ. βιντεάκια (περίπτωση GT-R) αλλά βέβαια το βιντεάκι δε δείχνει αν φόραγε λάστιχα από Formula 1 και ήταν 500 κιλά ελαφρύτερο.

Οπως και να έχει, αν εσένα σου φαίνεται λογικό η Giulia να έκανε ίδιο χρόνο με την F430 scuderia ή η ΑΤ8 να γράψει χρόνο καλύτερο από 458 (https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/) (12'' καλύτερο χρόνο από το χειροκίνητο δηλ. ~0.5''/Km διαφορά ΑΤ8 vs. manual :help: ), εμένα μου περισσεύει.