Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#263010 Μηπως με καποιο τροπο "αεριζονταν", αυτη η τρυπα εκλεισε για καποιο λογο, πχ βρωμα οποτε και ξεκινησε η αντιστροφη μετρηση?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#263012 Αν αερίζονταν :lol: τότε έπαιρναν και νερό. Τί διάολο ΙP67 είχαν?
Πιό πιθανό θεωρώ να τα "έκαψε" ο ήλιος! :oops:

Οταν είχα ξεμοντάρει τα 2-3 πρώτα που έσβησαν, αφού τα έλυνες στα "εξ ών συνετέθησαν", τα τίναζες και έφευγαν απ το εσωτερικό τους σταγονίδια! :dizzy:
Και ας είχαν και φλάτζες στο κρύσταλλο. Απ το πρώτο εξάμηνο μου έκαναν κόλπα.
Σήμερα πχ, μετά απο 2μιση χρόνια, υπάρχουν ακόμα 6-7 που λειτουργούν άψογα, 4-5 αχνοφέγγουν, 2 τρεμοσβήνουν και τα υπόλοιπα ,... πάπαλα.

Τέσπα, η ελπίδα ας πεθάνει τελευταία , αρκεί να μην ... την προλάβω! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#263081 Εγώ τώρα τι να πω που σε καινούρια λεντοταινία ip65 στην κουζίνα έχουν καεί 3-4 led .... :rant:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#263114 Δημήτρη (Β όχι Ρ) :lol: πόσο θα σου κόστιζε αντικατάσταση των LED σε συμβατικές λάμπες; Συμφέρει τελικά όλο αυτό;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
dimitrisB έγραψε:Αν αερίζονταν :lol: τότε έπαιρναν και νερό. Τί διάολο ΙP67 είχαν?
Πιό πιθανό θεωρώ να τα "έκαψε" ο ήλιος! :oops:

Οταν είχα ξεμοντάρει τα 2-3 πρώτα που έσβησαν, αφού τα έλυνες στα "εξ ών συνετέθησαν", τα τίναζες και έφευγαν απ το εσωτερικό τους σταγονίδια! :dizzy:
Και ας είχαν και φλάτζες στο κρύσταλλο. Απ το πρώτο εξάμηνο μου έκαναν κόλπα.
Σήμερα πχ, μετά απο 2μιση χρόνια, υπάρχουν ακόμα 6-7 που λειτουργούν άψογα, 4-5 αχνοφέγγουν, 2 τρεμοσβήνουν και τα υπόλοιπα ,... πάπαλα.

Τέσπα, η ελπίδα ας πεθάνει τελευταία , αρκεί να μην ... την προλάβω! :lipsealed:

Λένε οτι οι τσιμούχες δέν στεγανοποιούν ικανοποιητικά απο μόνες τους αν δέν είναι γρασαρισμένες. Υπάρχουν ειδικά γράσσα σιλικόνης για αυτή τη δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#263128 Νομίζω πως αυτό ισχύει (εν μέρει) σε εφαρμογές που πλέον υπάρχει υψηλή πίεση (π.χ. scuba)Όπου και πάλι, βάζεις γράσο σιλικόνης περισσότερο για να καθαρίσεις τα o-ring και να εξασφαλίσεις ότι δεν θα ξεραθούν (οπότε και κάνουν ρωγμές). Και φυσικά βάζεις ελάχιστο, γιατί αλλιώς θα έχει το ανάποδι αποτέλσμα (θα χαλάσει τη στεγανοποίηση).

Για απλό βρέξιμο, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο απαραίτητο.
Πιο πιθανό μου φαίνεται (αν φταίει η φλάτζα, που δεν το νομίζω) να υπάρχει κακή εφαρμογή, να έχει τσακίσει, να έχει πιαστεί κάτι κ.ο.κ.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#263129 @dimitrisB:
μιας που κινέζικα, φαντάζομαι είναι αυτονόητο ότι θα τα τεστάρεις αν ανάβουν *πριν* μπεις στη διαδικασία να τα κολλήσεις, ε; :oops:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#263167 Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω χωνευτό διακόπτη λεπτό/στενό;;; :hmmm: Έχω φάει τον τόπο και όλοι μου λένε καταργήθηκε. η μλκία είναι ότι δεν χωράει να μπει κανονικού μεγέθους διακόπτης εκεί.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#263195 Ευχαριστώ για τις προτάσεις υλικού για τις φλάτζες. Εχω τέτοιο και θα το βάλω. :s_yes
mjacob έγραψε:μιας που κινέζικα, φαντάζομαι είναι αυτονόητο ότι θα τα τεστάρεις αν ανάβουν *πριν* μπεις στη διαδικασία να τα κολλήσεις, ε; :oops:

Προφανώς. Θα υπάρχει μετασχηματιστής δίπλα, ώστε καθένα που θα κολλάω, να δοκιμάζεται και μετά να δουλεύω στο επόμενο.
Αυτό έλειπε, να τα κολλήσω όλα , να τα στεγανοποιήσω και μετά να δώ αν ανάβουν ! :lol:
Eυχαριστώ πάντως για την "υπενθύμιση". :)
ΥΓ : Απο ένα πρόχειρο υπολογισμό , θα χρειαστούν περί τις 15 ώρες δουλειάς, χώρια τους χρόνους αναμονής για το στέγνωμα της στεγανοποίησης σπότ και τοποθέτησης στο δάπεδο.
Καλά κρασιά! :vava:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#263292 Μια ακόμη παρατήρηση, το αλουμινένιο αστεράκι που έχουν αυτά τα LED είναι heat spreader και όχι ψύκτρα.

Τα led είναι πολύ ευαίσθητα στις θερμοκρασίες. Αν δέν έχει γίνει σωστό heat management πεθαίνουν πολύ γρήγορα.

Ιδανικά πρέπει να μπεί στο πίσω μέρος θερμοαγώγιμη πάστα, όπως αυτή που βάζουν στις CPU και με κάποιο τρόπο να πιεστεί με δύναμη πάνω σε κάποιο μεγαλύτερο μεταλλικό αντίκείμενο που θα λειτουργεί σαν ψύκτρα.

Στους αλουμινενιους φακούς led πχ, ολόκληρο το σώμα του φακού λειτουργεί σαν ψύκτρα. Υποθέτω οτι και σε αυτά τα φωτιστικά κάπως έτσι θα γίνεται.

Βέβαια, πολλές φορές οι βιοτεχνίες που φτιάχνουν αυτά τα φωτιστικά δέν έχουν ιδέα πώς δουλεύουν τα led και απλά παίρνουν ένα απο τα υπάρχοντα για λάμπες πυρακτώσεως και όπως είναι του κοτσάρουν ένα led με ολέθρια αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
fubar.gr έγραψε:Μια ακόμη παρατήρηση..............

Θερμές ευχαριστίες για όλες τις συμβουλές-παρατηρήσεις σου! :) :s_thumbsup

Να σημειώσω πως τα φωτιστικά είναι "βαριά" για το μέγεθός τους, απο συμπαγές αλουμίνιο και απο όχι "φλούδα" (εννοώ ψιλό σε πάχος ) στην κατασκευή. Επιπλέον, για τα led έχουν στήριξη με βίδες που "πατάνε" το σώμα της "πλακέτας" του led πάνω στο φωτιστικό, προφανώς για την ψύξη τους.
Η ιδέα για την πάστα καλή, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στα 4-5 φωτιστικά που έλυσα, εκτός αν είχε ... εξαϋλωθεί! :lol:
Για αυτό και επιμένω στην εντύπωσή μου πως η βλάβες προήλθαν απο υγρασία. :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By otso
#263366 εγω αυτες τις 3 μερες εφτιαξα ενα σπαστο διπλο γωνιακο πορτακι απο τα ανω ντουλαπια κουζινας , εσπασε ο ενας μεντεσες και τα ζωα δεν μου ειπαν τιποτα λες και θα το εφτιαχνε αλλος. και κοντεψε να μου ερθει στο κεφαλι οταν το ανοιξα . λιγο προβλημα να βρω τους ειδικους μεντεσεδες.
τραπεζι, ηθελε η γυναικα ενα 85 χ 130 ειχα τα ποδια και εφτιαξα ενα απλο, βαριομουν να ανοιγει.
το χειροτερο η κυρια οδοντιατρος ειχε μια αποθηκουλα και επειδη εφτιαξαν καποια πραγματα την εβγαλαν την παλια πορτα και εσπασαν το κουφωμα και το πεταξαν , ειπε να φτιαξει σιδερενια αλλα ο πακιστανος ηθελε 300ε εγω εκανα το κοροιδο αλλα δεν την γλυτωσα τελικα πηρα την παλια ξυλινη εφτιαξα νεο κουφωμα αλλαξα τους μεντεσεδες να ανοιγει απ την αλλη πλευρα βαγωμα το ξυλο για την κλειδαρια , πολυουρεθανη σφηνωμα και στήσιμο . τους ειπα ομως οτι δεν την βαφω.
α παλεψα και το καρμπυρατερ του φιεστα.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
dimitrisB έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Μια ακόμη παρατήρηση..............

Θερμές ευχαριστίες για όλες τις συμβουλές-παρατηρήσεις σου! :) :s_thumbsup

Να σημειώσω πως τα φωτιστικά είναι "βαριά" για το μέγεθός τους, απο συμπαγές αλουμίνιο και απο όχι "φλούδα" (εννοώ ψιλό σε πάχος ) στην κατασκευή. Επιπλέον, για τα led έχουν στήριξη με βίδες που "πατάνε" το σώμα της "πλακέτας" του led πάνω στο φωτιστικό, προφανώς για την ψύξη τους.
Η ιδέα για την πάστα καλή, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στα 4-5 φωτιστικά που έλυσα, εκτός αν είχε ... εξαϋλωθεί! :lol:
Για αυτό και επιμένω στην εντύπωσή μου πως η βλάβες προήλθαν απο υγρασία. :s_scratchhead

Αυτό είναι πολύ θετικό! Είναι σωστά σχεδιασμένα.

Η πάστα δέν εξαερώνεται εντελώς, προφανώς δέν είχαν καθόλου. Εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία ανακατασκευής, πάρε μια φτηνή πάστα όπως αυτή: http://www.skroutz.gr/s/7868592/OEM-Hea ... -20gr.html

Θα βελτιώσει δραματικά την απαγωγή θερμότητας. Τα 20 γραμμάρια θα φτάσουν για όλα τα φωτιστικά και θα περισέψει κιόλας! Απλά βάζεις μία μικρή σταγόνα στο κέντρο, όπως και στις CPU.

Βάλε και καμια φωτογραφία απο τη διαδικασία :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimviii έγραψε:Dimitris ενας τεχνικος μου ειχε πει ενα κολπακι για να ξερω εαν το κλιματιστικο εχει χασει το φρεον του.
Το βαζεις μπροστα,και μετα απο 10 λεπτα λειτουργιας πας και πιανεις το ενα ρακορ που ερχετε το σωληνακι απο την μεσα μοναδα. Δεν θυμαμαινα σου πω ποιο απο τα 2 ρακορ ειναι,αλλα το ενα πρεπει να ειναι εντελως παγωμενο.
Εαν δεις οτι δεν ειναι παγωμενο το ενα απο τα δυο,θελει συμπληρωμα φρεον.

Λοιπόν το δοκίμασα σήμερα αυτό, λειτούργησε κανά 20λεπτο και το έπιασα και ήταν απλώς δροσερό, όχι παγωμένο. Και η μέσα μονάδα δεν βγάζει κρύο αέρα, σκέτο αέρα. Να φωνάξω αυτόν που μου το έβαλε ή να πάρω κατευθείαν την carrier ? Ο εγκαταστάτης ήταν γνωστός γνωστού, όχι από μαγαζί.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#263505 Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση, πήρα τηλέφωνο την samsung, ήρθε τεχνικός τους, διαπίστωσε καμμενη πλακέτα (inverter) και την αντικατάστησαν μέσα στην εγγύηση χωρίς να πληρώσω τίποτα.

Δεν θα μπλεκόμουν με τρίτους τεχνικούς εφόσον το μηχάνημα είναι μέσα στην εγγύηση.