Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#262216 Αυτό ακριβώς λέω. Για 6€ επιπλέον κόστος στην αλλαγή, μάλλον δεν αξίζει το ρίσκο να βάλει κάποιος το άγνωστο λάδι του Lidl.

Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού στο 3008, με την προτροπή κάποιων φίλων άλλαξα το λάδι που έβαζα από TOTAL ΙΝΕΟ ECS 5W-30 σε TOTAL Quartz Energy 9000 0W-30. Φοβόμουν ότι με την αλλαγή θα μου τσιμπούσε προς τα πάνω η κατανάλωση λαδιού. Ευτυχώς διαψεύστηκα. Μετά από 6 μήνες συμπλήρωσα 400 mL.Big deal...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Pitt έγραψε:Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού στο 3008, με την προτροπή κάποιων φίλων άλλαξα το λάδι που έβαζα από TOTAL ΙΝΕΟ ECS 5W-30 σε TOTAL Quartz Energy 9000 0W-30. Φοβόμουν ότι με την αλλαγή θα μου τσιμπούσε προς τα πάνω η κατανάλωση λαδιού. Ευτυχώς διαψεύστηκα. Μετά από 6 μήνες συμπλήρωσα 400 mL.Big deal...

:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandros.K έγραψε:
Pitt έγραψε:Τώρα όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού στο 3008, με την προτροπή κάποιων φίλων άλλαξα το λάδι που έβαζα από TOTAL ΙΝΕΟ ECS 5W-30 σε TOTAL Quartz Energy 9000 0W-30. Φοβόμουν ότι με την αλλαγή θα μου τσιμπούσε προς τα πάνω η κατανάλωση λαδιού. Ευτυχώς διαψεύστηκα. Μετά από 6 μήνες συμπλήρωσα 400 mL.Big deal...

:thumbsup:

Ιδού, ο είς εκ των υπαίτιων ενεφανίσθη. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By dstou
Φοβόμουν ότι με την αλλαγή θα μου τσιμπούσε προς τα πάνω η κατανάλωση λαδιού. Ευτυχώς διαψεύστηκα. Μετά από 6 μήνες συμπλήρωσα 400 mL.Big deal...

Δηλαδής, άμα είχες μείνει στο πρώτο λάδι, μετά από ίδιο αριθμό χλμ. πόσα μλ θα συμπλήρωνες?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#262417 Με αυτά που ακούω γενικά για τον THP όσον αφορά την κατανάλωση λαδιού έχω τρομάξει. Μέχρι στιγμής το βλέπω φυσιολογικό.
Δεν νομίζω να είχε σημαντική διαφορά αν χρησιμοποιούσα το παλιό λάδι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:αφου πινει ριξ του Crème de cassis η cognac τα προτιμουν οι γαλλοι

Ντέν πίνει λέμεεεεεε.... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Alxnks έγραψε:Η συσκευασία (αυτό το 5λιτρο δοχείο) είναι ολόιδια με τα GM. Όποτε εβρισκα το 10-40 τους το έπαιρνα, αλλά επειδή το φέρνουν αραιά και που, η επιλογή των GM 10-40 (17€) και 5-30 (25€), απο αντιπροσωπο της Opel, έγινε σταθερή.

Ο Κοντολαιμακης κατεβαινοντας για Πειραια, μπορει το 5-30 να το δινει και λιγοτερο, δεν θυμαμαι.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
trident1971 έγραψε:
Alxnks έγραψε:Η συσκευασία (αυτό το 5λιτρο δοχείο) είναι ολόιδια με τα GM. Όποτε εβρισκα το 10-40 τους το έπαιρνα, αλλά επειδή το φέρνουν αραιά και που, η επιλογή των GM 10-40 (17€) και 5-30 (25€), απο αντιπροσωπο της Opel, έγινε σταθερή.

Ο Κοντολαιμακης κατεβαινοντας για Πειραια, μπορει το 5-30 να το δινει και λιγοτερο, δεν θυμαμαι.

Για την ίδια Opel μιλάμε! Τελευταία φορά πήρα πριν κάνα μήνα από ένα 5λιτρο, το 10-40 σίγουρα 17€ και το 5-30 ή 23€ ή 25€...νομίζω όμως ηταν 25.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#262913 Ποια η διαφορά αυτουνού

Εικόνα

με αυτό;

Εικόνα

Το ένα είναι ημισυνθετικό ενώ το άλλο όχι; Μόνο η συσκευασία αλλάζει απ΄οτι βλέπω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#276682 Guys εχω βαλει εδω και 1μιση εβδομαδα τα 5-40 του Lidl με τη λογικη "16 ευρω το 5λιτρο εχει, βαλτο να δουμε τι θα γινει" και το ρημαδι εχει μεταμορφωθει. Στην κυριολεξια δεν ακουγεται, σε σχεση με πριν εχει ησυχασει σημαντικα ο κινητηρας. :rtfm:

Ποτς γκενεν ατο? :lol:

Πιο πριν εβαζα κατι αγνωστα 10-40 κλπ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#276694 Πριν τι εβαζες; απο την φριτεζα;

<
Άβαταρ μέλους
By trident1971
xenos έγραψε:Πριν τι εβαζες; απο την φριτεζα;

<

:lol:
Διάφορα λαδακια εμπαιναν, και επωνυμα και "συνεργειου" αγνωστες μαρκες, παντα 10-40.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
trident1971 έγραψε:
xenos έγραψε:Πριν τι εβαζες; απο την φριτεζα;

<

:lol:
Διάφορα λαδακια εμπαιναν, και επωνυμα και "συνεργειου" αγνωστες μαρκες, παντα 10-40.

Όπως έχω ξαναγράψει το χρησιμοποιώ εδώ και 6 χρόνια σε 4 αυτοκίνητα, και στο Quadra αυτό βάζω και είναι μια χαρά, δεν το αλλάζω με επώνυμα ακριβότερα λάδια προς χάρι των διαφημιστών, τα είδα και και τα επώνυμα, τα έκαιγε συνεχώς, με αυτά έχω ησυχάσει, έχει και καλά καθαριστικά αφού το ψευτοκάπακο ήταν μέσα στην μπίχλα με τα επώνυμα ( λέγε με Elf για τα Renault μας η Renault ) και τώρα έχει μισοκαθαρίσει.