Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#262329 ρωτησα και εφυγα ρε μπιλλ . σιγουρα εισαι απο την πελοπονησσο;
και οχι παιδια δεν συμφωνω , πρωτον γιατι δεν θα εκανε τιποτε απο ολα αυτα που λεει ο παναγιωτης , μια κοληση της πλακας θα εκανε , βεβαια και εγω κοληση της πλακας ηθελα ενταξει ; αν ηθελα κατι εξιδικευμενο δεν θα πηγαινα σε ψυγειά
επισης ποσες φορες εχει τυχει να πας για ψιλοδουλεια παλιοτερα ειδικα σε τορνους και να λες ντρεπομαι ρε μαστορα αλλα μπορεις να μου φτιαξεις αυτο ; και σου λεει ελα ρε σιγα μολις κατεβασω αυτο που δουλευω θα στο φτιαξω , πας να πληρωσεις και σου λεει τιποτα φυγε . ε δεν θα τον εχεις αγιο και θα τον διαφημίζεις; δεν καταλαβαινα πως λυνει κατι προχτες παω στον μαστορα ελυνε ποτιστικο συγκροτημα , τα παραταει το βαζει στο παγκο και μου δειχνει , οχι μονο παιρνει οτι δουλειες μπορω να δωσω αλλα και θα με παρει τηλ ελα βοηθα . δεν τα βαζουμε ολα κατω , καμμια φορα κερδιζεις περισσοτερα εκει που χανεις .εξ αλλου ειναι επαρχια , δεν ειναι αθηνα ,περασε απο τον νεο κοσμο ενας απο τις κουκουβαουνες και δεν θα τον ξαναδεις .λιγος κοσμος ολα μαθαινονται.
τελος παντων .
α και ο κιουσης παιρνει τα μισα λεφτα απο οτι παιρνουν εδω , αμα ημουν αθηνα σαυτον θα την εκανα οχι στο γραφειο βεβαια , οι δυο μας σε μπαρακι με wi-fi πινοντας μπυρες και τα λεφτα ολα στον κιουση και μαυρα.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#262404 Ο θόρυβος κατά την σύμπλεξη όταν ξεκινάς με πρώτη ή με όπισθεν σε ανηφόρα (με χαμηλές γενικά στροφές) σε τί μπορεί να οφείλεται? Να πω ότι η σύμπλεξη ειναι εντελώς ομαλή (δεν τρέμει, κτλ) και ο συμπλέκτης δεν πατινάρει και πιάνει αρκετά χαμηλά. Ο θορυβος μπορεί να περιγραφεί σαν τρίξιμο, αλλά αρκετά χαμηλότερης συχνότητας, και διαρκεί ~1 δευτερόλεπτο.

Δεν το κάνει πάντα σε κάθε εκκινηση και δεν το έχει κάνει ποτέ σε ίσιο δρόμο (μόνο σε ανηφόρες). Το είχε ξαναπάθει 2-3 φορές στο παρελθον (νομίζω κάθε καλοκαίρι όταν ξεκινάν οι ζέστες), αλλά παραδόξως σταματάει μόνο του μετά απο μερικές μέρες. :dizzy: Το αμάξι ειναι Golf VI 122.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#262434 Έχεις Hill Assist (ή Hill-start η παρόμοιο); :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gakost
otso έγραψε:ρωτησα και εφυγα ρε μπιλλ . σιγουρα εισαι απο την πελοπονησσο;
και οχι παιδια δεν συμφωνω , πρωτον γιατι δεν θα εκανε τιποτε απο ολα αυτα που λεει ο παναγιωτης , μια κοληση της πλακας θα εκανε , βεβαια και εγω κοληση της πλακας ηθελα ενταξει ; αν ηθελα κατι εξιδικευμενο δεν θα πηγαινα σε ψυγειά
επισης ποσες φορες εχει τυχει να πας για ψιλοδουλεια παλιοτερα ειδικα σε τορνους και να λες ντρεπομαι ρε μαστορα αλλα μπορεις να μου φτιαξεις αυτο ; και σου λεει ελα ρε σιγα μολις κατεβασω αυτο που δουλευω θα στο φτιαξω , πας να πληρωσεις και σου λεει τιποτα φυγε . ε δεν θα τον εχεις αγιο και θα τον διαφημίζεις; δεν καταλαβαινα πως λυνει κατι προχτες παω στον μαστορα ελυνε ποτιστικο συγκροτημα , τα παραταει το βαζει στο παγκο και μου δειχνει , οχι μονο παιρνει οτι δουλειες μπορω να δωσω αλλα και θα με παρει τηλ ελα βοηθα . δεν τα βαζουμε ολα κατω , καμμια φορα κερδιζεις περισσοτερα εκει που χανεις .εξ αλλου ειναι επαρχια , δεν ειναι αθηνα ,περασε απο τον νεο κοσμο ενας απο τις κουκουβαουνες και δεν θα τον ξαναδεις .λιγος κοσμος ολα μαθαινονται.
τελος παντων .
α και ο κιουσης παιρνει τα μισα λεφτα απο οτι παιρνουν εδω , αμα ημουν αθηνα σαυτον θα την εκανα οχι στο γραφειο βεβαια , οι δυο μας σε μπαρακι με wi-fi πινοντας μπυρες και τα λεφτα ολα στον κιουση και μαυρα.

Εδώ είναι και το που διαφωνώ εγώ και πιστεύω και οι περισσότεροι, θεωρείς φυσιολογικό και αναμενόμενο να σου κάνουν μικροδουλειές τσάμπα και έχεις δικό σου τιμοκατάλογο με το πόσο πρέπει να στοιχίζει η εργασία του καθενώς. Επίσης στο ότι θα πρότεινες σε κάποιον υπάλληλο να παρακάμψει τον εργοδότη του και να κάνεις την δουλειά σου φθηνότερα δεν το θεωρείς άδικο ή λάθος; Αν σου πει ο άλλος όχι θα παρεξηγηθείς; Αν σου πει ναι και το μάθει με κάποιο τρόπο το αφεντικό του και τον απολύσει τι θα πεις;
Άβαταρ μέλους
By bill33
τελος παντων .

Δηλαδή δεν το έφτιαξες; τότε πως ξέρεις για μαύρα;
Άβαταρ μέλους
By otso
bill33 έγραψε:
τελος παντων .

μου λεει 20 και ρωταω με αποδειξη η χωρις; και λεει χωρις .
σιγουρα δεν εισαι κατω απ ταυλακι , 3 γαμπρους εχω σε ξαδερφες απο τριπολη με πουλανε και με αγοραζουνε και δεν παιρνω χαμπαρι.
Άβαταρ μέλους
By otso
gakost έγραψε:
τελος παντων .

Εδώ είναι και το που διαφωνώ εγώ και πιστεύω και οι περισσότεροι, θεωρείς φυσιολογικό και αναμενόμενο να σου κάνουν μικροδουλειές τσάμπα και έχεις δικό σου τιμοκατάλογο με το πόσο πρέπει να στοιχίζει η εργασία του καθενώς. Επίσης στο ότι θα πρότεινες σε κάποιον υπάλληλο να παρακάμψει τον εργοδότη του και να κάνεις την δουλειά σου φθηνότερα δεν το θεωρείς άδικο ή λάθος; Αν σου πει ο άλλος όχι θα παρεξηγηθείς; Αν σου πει ναι και το μάθει με κάποιο τρόπο το αφεντικό του και τον απολύσει τι θα πεις;

οχι δεν το θεωρω φυσιολογικο γιαυτο εγραψα θα τον εχω αγιο η τον αλλον οτι ζητησει θα βοηθησω. και ναι εχω δικο μου τιμοκαταλογο εσυ δεν εχεις ; δινεις οτι σου ζητησουν;
μου φανηκε αστειο να το γραψω για τον κιουση αυτο ,προφανως ουτε εσυ το εκτιμησες ουτε ο ιδιος αν το διαβασε , αρα δεν ηταν αστειο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε:
gakost έγραψε:...και ναι εχω δικο μου τιμοκαταλογο εσυ δεν εχεις ; δινεις οτι σου ζητησουν;

Δηλαδη αν ερθεις στο μαγαζι μου να φτιαξεις κορνιζα ξερεις ποια ειναι η σωστη τιμη και ποσα πρεπει να σου ζητησω; :dizzy:

Μου θυμιζεις "πελατη" που οταν ακουσε την τιμη και τον χρονο παραδοσης ( ηθελε να ειναι ετοιμο σε 2-3 ωρες, το οποιο δεν γινοταν) μου ειπε, "καλα τοση ωρα και τοσα λεφτα για να καρφωσεις 4 πηχακια;"
Οποτε τον ρωτησα, αν σου δωσω τα εργαλεια και τα υλικα, την κανεις μονος σου; για να παρω την απαντηση " Οχι, δεν ειναι η δουλεια μου αυτη".
Και πηρε την απαντηση: " Μαλιστα, δεν την ξερετε την δουλεια, αλλα ξερετε ποσο χρονο και ποσα χρηματα θα χρειαστουν για να γινει. Ευχομαι να βρειτε καταστημα που να πληρει τις προυποθεσεις σας, καλημερα σας"

Αυτος ο τυπος ηρθε 2-3 μηνες μετα να του φτιαξω κατι αλλο και δεν ειχε την ιδια αποψη. Πηγε αλλου, πληρωσε, δεν εμεινε ευχαριστημενος και ειπε να δοκιμασει τον παραξενο γειτονα.
Πλεον ειναι πελατης και φερνει και αλλους.
Άβαταρ μέλους
By thednick
Pitt έγραψε:Έχεις Hill Assist (ή Hill-start η παρόμοιο); :hmmm:

Όχι, δεν εχει. Αν αφησω το φρένο, τσουλάει κανονικά. Να πω οτι οταν κανω οπισθεν για να παρκάρω σε ανηφόρα (και πατινάρω περισσότερη ώρα τον δισκο, σε χαμηλές στροφές πάντα) ακούγεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#262534 Παζάρια στην δουλειά μου δεν δέχομαι αλλά και δεν κάνω όταν αγοράζω, αν δεν μου αρέσει κάτι δεν προχωράω στη συνεργασία, στην αγορά κλπ, και δεν χρειάζονται και υβριστικά σχόλια, τουλάχιστον το δικό μου το στύλ δεν είναι αυτό, έχω την λογική να κατανοώ ότι η διαμόρφωση της τιμής ενός προϊόντος ή μιας εργασίας είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, απλά αν κάτι μου φαίνεται παράλογο ή κακής ποιότητας πηγαίνω αλλού αφού δεν θεωρώ ότι κατέχω την μια και μοναδική αλήθεια που μου επιτρέπει να κρίνω γιατί υπάρχουν διαφορετικές τιμές ακόμα και για το ίδιο πράγμα, δεν μπαίνω στο ψυχοφθόρο τρυπάκι να κρίνω τους άλλους, αν μου αρέσει και μου κάνει κάτι ή το ανάποδο και τέλος, κάθε προϊόν ή υπηρεσία έχει και διαφορετικό κοστολόγιο όπως είπα για χ - ψ λόγους.

Ένα δικό μου παράδειγμα για να ελαφρώσει το θέμα.

Πρίν πολλά χρόνια με κάλεσε η γραμματέας του ιδιοκτήτη ενός πολύ μεγάλου εργοστασίου κατασκευής χρωμάτων στο Μαρκόπουλο Ωρωπού γιατί χρειαζόντουσαν 2 μηχανήματα κλειστικά χαρτοκιβωτίων.
Πήγα στο γραφείο του και μου είπε ότι χρειάζεται τα μηχανήματα αυτά να είναι αντιεκρηκτικού τύπου γιατί θα δούλευαν σε χώρο που είχε διαλύτες, ασετόν κλπ.

Εγώ γνωρίζοντας ότι πρίν 5 χρόνια είχε καεί ολοσχερώς το εργοστάσιο και θυμόμουν έντονα τα χωράφια που καπνίζαν ακόμα όταν είχα περάσει από το σημείο, του απάντησα ότι επειδή δεν θέλω να ξανακαεί από δικά μου μηχανήματα θα του τα έφτιαχνα αεροκίνητα σαν αυτά που έφτιαχνα για εργασία σε εμφιαλώσεις spray που έχουν ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας ότι μπαίνει στον χώρο των spray, έτσι θα λειτουργούσαν με αέρα χωρίς ρεύμα, ένα μικρό κινητήρα 0.5ΗΡ έχει το κάθε μηχάνημα, οπότε εγώ τοποθετούσα ένα ποιοτικό Ιαπωνικό αεροδράπανο 1 ΗΡ με μια βαλβίδα άερος για start - stop και τέλος, άλλωστε στα εργοστάσια υπάρχει πάντα άφθονος αέρας.

Του άρεσε η ιδέα και με ρώτησε πόσο κοστίζει το κάθε μηχάνημα, του λέω τα ηλεκτρικά 400.000 δρχ, τα aεροκίνητα 450.000 δρχ, γυρίζει με ύφος και τον αέρα του βιομήχανουκαι μου λέει, καλύτερη τιμή για 2 μηχανήματα δεν έχει ?

Βεβαίως του λέω εγώ, 500.000 δρχ το ένα, πετάχτηκε ξαφνιασμένος από το γραφείο του και μου λέει, κύριε Παναγιώτη είπαμε να μου κάνετε καλύτερη τιμή όχι χειρότερη.

Συμφωνώ μαζί σας του λέω εγώ αλλά δεν διευκρινήσατε, καλύτερη τιμή για εσάς ή για μένα ή ?

Του πήρε λίγο χρόνο να το καταλάβει, έβαλε τα γέλια και μου λέει, είστε πολύ έξυπνος, περάστε από τη γυναίκα μου στο λογιστήριο να πάρετε προκαταβολή.

Να σημειώσω εδώ ότι το αεροκίνητο είχε και λιγότερη δουλειά αλλά και λιγότερα υλικά αλλά του πούλησα ακριβότερα κάτι που δεν γνώριζε και που είχε την απόλυτη ασφάλεια αντιεκρικτικήςλειτουργίας, θέλω να πω λοιπόν ότι τα κοστολόγια και δη τα τεχνικά δεν είναι 1 κιλό πατάτες Κύπρου ή ένα λίτρο γάλα που όλοι ξέρουμε πόσο κάνουν και μπορούμε να κάνουμε σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:
bill33 έγραψε:
τελος παντων .

μου λεει 20 και ρωταω με αποδειξη η χωρις; και λεει χωρις .
σιγουρα δεν εισαι κατω απ ταυλακι , 3 γαμπρους εχω σε ξαδερφες απο τριπολη με πουλανε και με αγοραζουνε και δεν παιρνω χαμπαρι.

Kάτσε ρε συ.Δεν σου έκανε την δουλειά αλλά ξέρεις πόση ώρα θα έκανε,πως θα την έκανε και με τι δικό του κόστος ;
Οκ!!!!

Ναι απο Τρίπολη είμαι.Και για να δεις πόσο εβραίοι είμαστε πρέπει να εχουμε την μοναδική εκκλησία στην Ελλάδα που υπάρχουν εμπορικά απο κάτω της .Αγιος Βασίλειος . https://www.google.gr/maps/place/%CE%86 ... 78!6m1!1e1
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bill33 έγραψε:Ναι απο Τρίπολη είμαι.Και για να δεις πόσο εβραίοι είμαστε πρέπει να εχουμε την μοναδική εκκλησία στην Ελλάδα που υπάρχουν εμπορικά απο κάτω της .Αγιος Βασίλειος . https://www.google.gr/maps/place/%CE%86 ... 78!6m1!1e1

Μμμμ... Σιγά τα εμπορικά! Το ένα πουλάει σταυρουδάκια, το διπλανό εικονίτσες και το παραδιπλανό φωτοκόπιες της Αγ. Γραφής... :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#262697 και το άλλο τα άπαντα του Πέτρου του Γαιτάνου!!!Κανε ένα virtual τουρ γυρω το τετράγωνο που είναι ο ναός να δεις τι άλλο έχει.λολ
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#262762 Ψωμι, ελιά και Ότσο βασιλιά :rtfm:

Ωραία ολα αυτα που λέτε για την εμπειρία, τη γνωση, τα μηχανήματα και την επενδυση του καθένα. Θα τα έτρωγα αμάσητα αμα ημασταν σε καμμια άλλη χώρα. Στο Λαμογιστάν όμως, στη χωρα που οι περισσότεροι "μαστορες" δεν ξερουν να γραψουν σωστα το όνομά τους, μαθαίνουν την "τεχνη" στου πελάτη το κεφάλι, ζητάνε ό'τι τους λείπει και νομιζουν οτι σου κανουν και χάρη, οχι. Ναι, ξερω, δεν ειναι ολοι έτσι κλπ... Ξερετε καλα ομως αυτο που περιγράφω, το εχετε ζησει σιγουρα όλοι. Εκτος απο κανα δυο γραφικους που δεν νιωθουν έτσι και αλλιως.

Η φάση δεν ειναι "γιατρε, εχω ενα κακο σπυρι στο κούτελο, κανε μου μια εγχειρισουλα μωρε, ποση ώρα θα παρει", ούτε κοστολόγηση για υπηρεσίες όσο θελει ο καθένας (βλέπε παραπανω κορνίζες). Σαφώς πρέπει καποιος να πληρώνεται για τη δουλειά του, σαφως υπάρχουν και οι κακόπιστοι/πονηροι/λαμογια πελάτες, αλλα πιστευω οτι οποιος ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ θα σου φερει πισω λεφτα στο μαγαζι πολλα περισσοτερα απο αυτα που "θα χασεις" εξυπηρετώντας τον. Αυτο που λεει οτι ζητησε ο Οτσο δεν ηταν "δουλεια", ήταν εξυπηρέτηση. Αλλο το "ασε κατι για το μαγαζί" και αλλο το "θελω ενα 20ρικο".

Νομιζω το εχω ξαναγράψει: Στο Leroy Merlin οι υπαλληλοι φευγουν απο το "πόστο" τους και πανε 3 διαδρομους παραπέρα για να σου δειξουν που ειναι μια |λογοκρισία| των 3€. Και αυτο δεν εχει συμβει μια, αλλα πολλες φορες, σε διαφορετικά τμήματα. Αντιστοιχα, ο τυπακος που κοβει τα ξυλα, εδωσε 10" (στην κυριολεξια) προσοχη στο σχεδιο και τα μετρα που του εδωσα για ενα ντουλαπι του κωλου που ηθελα να φτιαξω, εκανε και 2 προσθαφαιρέσεις στο μυαλό του, και επεσημανε οτι τα "πορτακια" που του ειχα δωσει να κοψει ηταν 2cm μικροτερα απο οτι πρεπει, ενω τα υπολοιπα μετρα ηταν ενταξει.
Στο Πρακτικερ, τα παραπανω δεν συμβαίνουν ουτε σε όνειρα, τους κυνηγας και σε γράφουν. Ε, εκτοτε δεν εχω ξαναπατησει σε Πρακτικερ, ουτε εγω, ουτε οποιος φιλος με ρωτα που να πάει για ξύλα ή εργαλεία.
Το αντίστοιχο γινεται και σε οποια μαγαζια με εχουν ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ πραγματικά και δεν ηθελαν να βγαλουν ένα 20ρικάκι για την πλάκα τους. Εχω αρκετά παραδείγματα. Ακόμα και το "εγω δεν εχω αυτο, πηγαινε εκει και θα βρείς" έναντι του κλασικου "δεν ξερω φιλε", το θυμάμαι και το "ξεπληρώνω" οποτε μπορώ.

Αν δεν με απατα η μνημη μου, ο bill33 στο βενζιναδικο δανειστηκε αεροκλειδο για να αλλαξει τα τακακια του αυτοκινητου του, απο το διπλανο βουλκανιζατερ. Ε, να μη δωσει κάτι στον τυπακο? και αν έδωσε τελικα (που θα ηταν και το σωστό, ασχετου γειτνίασης) ειναι τελειως διαφορετικό να του το ΖΗΤΑΓΕ ο αλλος.