- 02 Ιουν 2016, 01:14
Ψωμι, ελιά και Ότσο βασιλιά
Ωραία ολα αυτα που λέτε για την εμπειρία, τη γνωση, τα μηχανήματα και την επενδυση του καθένα. Θα τα έτρωγα αμάσητα αμα ημασταν σε καμμια άλλη χώρα. Στο Λαμογιστάν όμως, στη χωρα που οι περισσότεροι "μαστορες" δεν ξερουν να γραψουν σωστα το όνομά τους, μαθαίνουν την "τεχνη" στου πελάτη το κεφάλι, ζητάνε ό'τι τους λείπει και νομιζουν οτι σου κανουν και χάρη, οχι. Ναι, ξερω, δεν ειναι ολοι έτσι κλπ... Ξερετε καλα ομως αυτο που περιγράφω, το εχετε ζησει σιγουρα όλοι. Εκτος απο κανα δυο γραφικους που δεν νιωθουν έτσι και αλλιως.
Η φάση δεν ειναι "γιατρε, εχω ενα κακο σπυρι στο κούτελο, κανε μου μια εγχειρισουλα μωρε, ποση ώρα θα παρει", ούτε κοστολόγηση για υπηρεσίες όσο θελει ο καθένας (βλέπε παραπανω κορνίζες). Σαφώς πρέπει καποιος να πληρώνεται για τη δουλειά του, σαφως υπάρχουν και οι κακόπιστοι/πονηροι/λαμογια πελάτες, αλλα πιστευω οτι οποιος ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ θα σου φερει πισω λεφτα στο μαγαζι πολλα περισσοτερα απο αυτα που "θα χασεις" εξυπηρετώντας τον. Αυτο που λεει οτι ζητησε ο Οτσο δεν ηταν "δουλεια", ήταν εξυπηρέτηση. Αλλο το "ασε κατι για το μαγαζί" και αλλο το "θελω ενα 20ρικο".
Νομιζω το εχω ξαναγράψει: Στο Leroy Merlin οι υπαλληλοι φευγουν απο το "πόστο" τους και πανε 3 διαδρομους παραπέρα για να σου δειξουν που ειναι μια |λογοκρισία| των 3€. Και αυτο δεν εχει συμβει μια, αλλα πολλες φορες, σε διαφορετικά τμήματα. Αντιστοιχα, ο τυπακος που κοβει τα ξυλα, εδωσε 10" (στην κυριολεξια) προσοχη στο σχεδιο και τα μετρα που του εδωσα για ενα ντουλαπι του κωλου που ηθελα να φτιαξω, εκανε και 2 προσθαφαιρέσεις στο μυαλό του, και επεσημανε οτι τα "πορτακια" που του ειχα δωσει να κοψει ηταν 2cm μικροτερα απο οτι πρεπει, ενω τα υπολοιπα μετρα ηταν ενταξει.
Στο Πρακτικερ, τα παραπανω δεν συμβαίνουν ουτε σε όνειρα, τους κυνηγας και σε γράφουν. Ε, εκτοτε δεν εχω ξαναπατησει σε Πρακτικερ, ουτε εγω, ουτε οποιος φιλος με ρωτα που να πάει για ξύλα ή εργαλεία.
Το αντίστοιχο γινεται και σε οποια μαγαζια με εχουν ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ πραγματικά και δεν ηθελαν να βγαλουν ένα 20ρικάκι για την πλάκα τους. Εχω αρκετά παραδείγματα. Ακόμα και το "εγω δεν εχω αυτο, πηγαινε εκει και θα βρείς" έναντι του κλασικου "δεν ξερω φιλε", το θυμάμαι και το "ξεπληρώνω" οποτε μπορώ.
Αν δεν με απατα η μνημη μου, ο bill33 στο βενζιναδικο δανειστηκε αεροκλειδο για να αλλαξει τα τακακια του αυτοκινητου του, απο το διπλανο βουλκανιζατερ. Ε, να μη δωσει κάτι στον τυπακο? και αν έδωσε τελικα (που θα ηταν και το σωστό, ασχετου γειτνίασης) ειναι τελειως διαφορετικό να του το ΖΗΤΑΓΕ ο αλλος.