Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
nido έγραψε:Είχα αρκετό τρίξιμο στα φρένα σε ρολάρισμε με 20-30 km/h τελευταίες δυο μέρες μετά από βουνίσιο σκίσιμο διαρκείας (στο οποίο πάντως δεν έφτασαν να κάνουν fade) το σ/κ που μας πέρασε, σαν να μην "επέστρεφε" στο δέκατο του mm κάποιο τακάκι αφήνοντας ελεύθερο το πεντάλ. Θα έβγαζα τα τακάκια να δω σε τι κατάσταση είναι η επιφάνεια τους και να καθαρίσω λίγο και τις "γλίστρες", αλλά είπα σήμερα το απόγευμα που βρήκα λίγο χρόνο να τους ρίξω πρώτα ένα καλό πλύσιμο με το λάστιχο να τα "ξεκαπνίσω" από τη σκόνη. Μεγάλη διαφορά, σαν να επανέρχονται πολύ πιο ελεύθερσ τώρα.

(τα παεαπάνω με δαγκάνες AP και πάστα Carbotech)

Γλύστρες δεν έχουν οι ετραπίστονες οπότε υποθέτω ότι θα εννοούσες τις πίσω.

Καλά και ωραία τα J hooks αλλά στο πολύ σκίσιμο που όλα είναι υπέρ το δέον ζεστά αφαιρούν πολύ υλικό από τα τακάκια το οποίο κάπου πηγαίνει, κάποια ποσότητα φεύγει στον αέρα, κάποια υπολείματα σφηνώνουν εκεί γύρω, οπότε καλό είναι ένας έλεγχος και κάποιο καθάρισμα της περιοχής μετά από την ...κακοποίηση.

Να ρωτήσω γιατί δεν θυμάμαι, οι δαγκάνες οι ΑΡ έχουν dust cover στα έμβολα ?
Άβαταρ μέλους
By nido
#257457 Εννοώ Παναγιώτη τα "αυτάκια" όπου πατάει το τακάκι καθώς γλιστράει μέσα έξω, δεν ξέρω πώς τα λένε "επισήμως". Για τις μπροστά μιλάω πάντα.

Dust covers έχουν οι δικές μου, οι AP που έδινε η Peugeot Sport για το αγωνιστικό που δε χρειαζόντουσαν αντάπτορες για τα άκρα μου, δεν είχαν.
Άβαταρ μέλους
By nido
#257593 Αυτές είναι που βάζει η PS στο αγωνιστικό (χωρίς dust seals - δίνει όμως service kit) :
Εικόνα

και οι δικές μου, όπου φαίνονται τα "αυτάκια" στα οποία επάνω σέρνονται τα τακάκια (και πρέπει να μαζεύουν αρκετή βρώμα...):
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#260588 Ήρθαν!
Τελικά επειδή δεν είχαν τις Bosch, τις άλλαξα με τις ακριβές της Zimmermann με την ένδειξη Performance.
Και ήταν μια εξαιρετική κίνηση, γιατί είναι σχεδόν ίδιες με τις μαμά! Η βασική διαφορά είναι πως αυτές είναι κανονικές τρυπητές και όχι fake. Ελπίζω να μην έχω προβλήματα με ραγίσματα.
Εικόνα
Εικόνα
Είναι βαμμένες ολόκληρες, οπότε λογικά δεν θα έχω προβλήματα με σκουριές.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#262179 Και...μπήκαν! :yahoo:
Επιτέλους, είχα μείνει χωρίς αυτοκίνητο. Το ένα τακάκι έξυνε την δισκόπλακα από την μέσα μεριά, δεν φαινόταν, αλλά ακουγόταν.
Οι καινούριες, μοιάζουν με τις original, να δούμε τώρα αν θα θα αντέξουν το ίδιο. Η διαφορά τους όπως ήδη έγραψα, είναι πως είναι κανονικά τρυπητές και όχι fake όπως οι παλιές.
Ελπίζω να μην έχω ραγίσματα.
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nido
#262184 Μεγειές, καλά πατήματα, κλπ, κλπ! :s_thumbsup
Τακάκια τι έχεις?

Σκουριές δεν θα έχεις λογικά, όπως λες (εμένα που δεν είναι βαμμένες δείχνουν άθλιες σε σχέση με την απόδοσή τους από το καφέ που έχουν "πιάσει" ανάμεσα στην καμπάνα και την επιφάνεια όπου πατάει το τακάκι, ή στην περιφέρεια τους -- όχι ότι ενδιαφέρει αυτό αυτούς που τις παίρνουν συνήθως για να τις σκίσουν).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#262218 Ευχαριστώ! :yahoo:
Τακάκια, έχω τα Brembo που έχω βάλει παραπάνω. Δεν γράφουν επάνω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό, ό,τι βλέπεις! :lol:
Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, μου λες.
Από τα Jurid που είχα πιο πριν, και με τα ελάχιστα χιλιόμετρα που έκανα χθες, θα έλεγα πως δείχνουν κάπως πιο σκληρά. Θα δείξει όμως.
All in all, από τα σχεδόν 800€ που μου ζητούσαν από την BMW, την γλίτωσα με 235€ για τακάκια και δισκόπλακες, ενώ άλλα 50 έδωσα για τοποθέτηση και δείκτη φθοράς στην αντιπροσωπεία (Σίττας-Φλασκής).

Την πρώτη φορά, είχα πληρώσει 300€ μόνον τα... τακάκια και τον δείκτη φθοράς! :svivhaha: :svivhaha: :lipsealed:
Στην αντιπροσωπεία πάντα, γιατί άντε να βρεις τακάκια στα Γιάννενα για δαύτα εκτός αντιπροσωπείας (είχα ανέβει για πολύ λίγο και δεν είχα χρόνο).

Άντε να δούμε. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#263141 Ένα βίντεο από πίστα, θεωρώ ότι και στα Μέγαρα είναι πάνω - κάτω η ίδια εικόνα στα φρένα όπως και σε κατάβαση διαρκείας σε βουνό με κανονικό ρυθμό φορτωμένο με άτομα και βαλίτσες

https://www.youtube.com/watch?v=h8HJmfY ... freload=10
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#266452 Θέλω δίσκους μπροστά για την Αβενσάρα. Παλιά είχα πάρει brembo από εναν τυπά στην πάτρα και ήταν ό,τι καλύτερο έχω φορέσει, κρατήσαν σχεδόν 100k km.
Κοιτάω ebay και τους βρίσκω με 100€

http://www.ebay.com/itm/2x-BREMBO-Brake ... Sw5ZBWQ0NJ

αλλά βρίσκω και κάτι pagid με τα μισά

http://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Avensi ... 43ed12f755

να το ρισκάρω?