στο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας και έκανα κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω: οδική βόλτα στο Κάβο Ντόρο (έχω περάσει και 3 φορές με ιστιοπλοϊκό)
150 χλμ. σε "παρθένα" μέρη 80 χλμ. σε ευθεία γραμμή από την Ομόνοια, κάπου 40 χλμ. έρημου στριφτερού ασφαλτόδρομου
(προσοχή στις λακούβες!) και 30 χλμ. σε πολύ κακό χωματόδρομο (95% των "SUV" και "off-road" θα είχε κάνει πίσω). Ομως τα μέρη υπέροχα: φαράγγια με ποτάμια και καταρράκτες διαδέχονταν έρημες άδενδρες βουνοπλαγιές με σπάρτα και πουρνάρια, άγρια θάλασσα, γκρεμοί.Διαδρομή Μαρμάρι-Κάρυστος-Πλατανιστός-Αμυγδαλιά-Κάβο Ντόρο-Καλλιανοί-Μαρμάρι.
https://www.google.gr/maps/@38.11584,24.5384976,13z?hl=en
Δεν μου άρεσε όμως (αν και φυσιολογική με βάση τα παραπάνω) η ερήμωση του τόπου, το μεγαλύτερο χωριό είχε 10 σπίτια και 2 αυτοκίνητα (αγροτικά εννοείται).
Προτάσεις για φαγητο, παραλίες και εκδρομές μεσα στο νησί ευπρόσδεκτες!
Υ.Γ. κατα προτίμηση παραλίες χωρίς πολύ βαβουρα
< Note 2 >
Θα σου πρότεινα να φας και στο Κλίσμα στο χωριό μου (Καλλιράχη) αλλά η παραλία είναι έξω με βότσαλο (μέσα άμμος κανονικά). Επίσης αξίζει να ανέβεις από τον Πρίνο στο Καζαβίτι πάνω, όμορφα και δροσερά για φαγητό.
Γενικά μπορώ να σου πω πληροφορίες για όπου θες εκτός από τον Ποτό που πάω σπάνια. Εκεί κοντά είναι η παραλία Μεταλλείο. Πρόσεχε γιατί προπερσι που πήγα είχε χιλιάδες αχινούς. Είναι εντυπωσιακή πάντως.
Βότσαλο δε μας πειράζει, γενικά ψάχνω ποικιλια και το θέμα πεζοπορία δε μας προβληματίζει. Μάλλον θα πάμε και στην Γκιολα.
Για ψάρι/ψαρομεζε εχεις να προτείνεις κάτι;
< Note 2 >
Αρχές Ιουλίου θα είναι παντού καλά. Και Σαλιάρα-Βαθύ και Παράδεισο και Ψιλή Άμμο. Λέω για τις παραλίες που συνήθως γίνεται πανικός. Αν δε σας πειράζουν τα βράχια μπείτε στον Παράδεισο από τη βορειότερη είσοδο και κατευθυνθείτε όχι προς την αμμουδιά, αλλά αριστερά όπως κοιτάτε τη θάλασσα. Βράχια έξω, άμμος μέσα και πεύκο. Μπορεί να έχει και γυμνιστές βεβαίως πάρτε το ρίσκο.
Όπως βλέπεις απέφυγα την Αλυκή, γιατί νομίζω πως το θέμα με την κατάληψη από ξαπλώστρες και ταβέρνες έχει παραγίνει. Αλλά αρχές Ιουλίου μπορεί να είναι πιο ανεκτά τα πράματα.
< Note 2 >
Αρκάς©