Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
#259096 Συγκρίνοντας πάντως τα τεχν.χαρ/κά τους και μόνο,τα Motul είναι λίγο καλύτερα.....άν και έχουν ελάχιστα περισσότερη "τέφρα"(sic)..

https://www.motul.com/system/product_de ... 1458898826

https://oilgroupbg.com/pdf/castrol/cast ... t-5w40.pdf
Άβαταρ μέλους
By otso
otso έγραψε:μαστορα στο λιντλ εχει συνθετικ 16ε τα 5 λιτρα πηρες;

εγω παντως βρηκα ενα ξεχασμενο σημερα και το τσιμπισα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:
otso έγραψε:μαστορα στο λιντλ εχει συνθετικ 16ε τα 5 λιτρα πηρες;

εγω παντως βρηκα ενα ξεχασμενο σημερα και το τσιμπισα

Που θα το χρησιμοποιήσεις;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#261738 ρε οτσο οταν το ειχες πει, κοιταξα στα φυλλαδια ολο μορταδελες και γιαουρτια ειχε, που τα βλεπεις, πρεπει να πας απο εκει?

τι ακριβως ψωνισες ? 5w-30?
Άβαταρ μέλους
By otso
#261849 5W-40 , πρεπει να τους ειχαν μεινει απο παλιοτερα ουτε εγω το ειχα δει , οταν πρωτοεγραψα ειχαν 3 συσκευασιες , σημερα που περασα ειχε μεινει 1 και το πηρα .
το πρωτο ποστ το εγραψα για τον κουαντρα που βαζει λαδι λιντλ στα αμαξια του.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#261857 Από ότι εχω δει ,έχουν πάντα 15w40 ,ενίοτε βγάζουν και 10w40 και τώρα πριν κάνα μήνα και, έβγαλαν πρώτη φορά 5w40 σε χρυσαφί συσκευασία.Από ότι είδα πρέπει να είναι made in Germany .Εδώ στα Γιάννενα παίζει να έχει ακόμη στο lidl του αεροδρομίου

.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#261887 Η συσκευασία (αυτό το 5λιτρο δοχείο) είναι ολόιδια με τα GM. Όποτε εβρισκα το 10-40 τους το έπαιρνα, αλλά επειδή το φέρνουν αραιά και που, η επιλογή των GM 10-40 (17€) και 5-30 (25€), απο αντιπροσωπο της Opel, έγινε σταθερή.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#261903 Τι προδιαγραφές καλύπτει το λάδι του LIDL που λέτε; Είναι καλό, το εμπιστεύεστε;
Όταν με 22€/5L μπορεί κανείς να έχει παραδοτέο στην πόρτα του κάποιο επώνυμο και δοκιμασμένο (πχ Total Quartz Energy 9000 5W-40), αξίζει να βάλει στον κινητήρα του λάδι του LIDL;
Άβαταρ μέλους
By otso
#261909 τωρα να σου πω οτι πιο πολυ εμπιστευομαι του λιντλ και τον μαστροπαναγιωτη;
αυτα που βαζεις εσυ μπορει να ειναι συσκευασμενα σε παραγκα στην ελευσινα .
σωστος ο Alxnks για τα GM.
εδω ο τοπικος λαδας μπηκα στην αποθηκη του και ειδα να εχει και 1000 μπιτονια 20λιτρα TOTAL 20W-50 για γεωργικα μηχανηματα . μπαινω στην τοταλ και πουθενα δεν λεει οτι βγαζει προιον 20W-50 .
πετυχαινω τον περιοδευοντα αντιπροσωπο της τοταλ , πιανουμε συζητηση και τον ρωταω τι 20W-50 ρε μαστορα αφου δεν το βγαζετε . η απαντηση ηταν οτι βγαινει ειδικα για την ελλαδα επειδη εχει παλια μηχανηματα.
εγω σταματησα να το βαζω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
otso έγραψε:τωρα να σου πω οτι πιο πολυ εμπιστευομαι του λιντλ και τον μαστροπαναγιωτη;
αυτα που βαζεις εσυ μπορει να ειναι συσκευασμενα σε παραγκα στην ελευσινα .

Λίγο δύσκολο να είναι από Ελευσίνα, αν και όχι αδύνατον.
Αν και δεν βάζω το συγκεκριμένο, τα παίρνω από Γερμανία όπως και άλλοι συμφορουμίτες.

Και επειδή ανέφερες το 20W-50 που δεν βγάζει η TOTAL εδώ είναι και το TDS του. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By otso
#262033 απο αυτο το σαιτ τα παιρνετε; ενδιαφερον βρισκω μεγαλες διαφορες ιδιως στα mobil 1 που θελω να το γυρισω.
επειδη δεν καταλαβαινω γερμανικος για πετελαιοκινητηρες 20- 50 εχει για φορτηγα επισης
α με μεταφορικα τι γινετε;
και το 20W-50 που εβαλες ειναι για αυτοκινητα οχι για τρακτερ
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#262049 Από αυτόν έχω πάρει 5 ή 6 χ5L TOTAL Quartz Energy 9000 0W-30 και τα μεταφορικά αν θυμάμαι καλά ήταν κάπου στα 25€.

Παλιότερα είχα πάρει παρόμοια ποσότητα ΙΝΕΟ ECS 5W-30 από άλλο Γερμανικό μαγαζί αλλά δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του. Αν σ΄ενδιαφέρει να ψάξω να το βρώ.

Edit: Το βρήκα. http://shop.oil-center.de
Άβαταρ μέλους
By nido
Pitt έγραψε:Τι προδιαγραφές καλύπτει το λάδι του LIDL που λέτε; Είναι καλό, το εμπιστεύεστε;
Όταν με 22€/5L μπορεί κανείς να έχει παραδοτέο στην πόρτα του κάποιο επώνυμο και δοκιμασμένο (πχ Total Quartz Energy 9000 5W-40), αξίζει να βάλει στον κινητήρα του λάδι του LIDL;

Για 22€/5L προσωπικά δε θα έψαχνα καν για άλλο λάδι (αν δεν το πίνει κι αυτό σα νεράκι όπως τα MOTUL).