Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#261335 Ευχαριστω χιλιάδες φορες.
Δεν εχω καρτα, θα παω τωρα φιλο να δω τι μπορει να παρει, θα δοκιμασω και Αγγλια και Γερμανια. Θα ενημερωσω.
Άβαταρ μέλους
By otso
#261851 σημερα πηγα σε ψυγειά αυτοκινητων να μου κανει μια αλουμινοκοληση σε ενα εξαρτημα μηκους 6cm. και μου ζητησε 20ε μαυρα , του ειπα να παει να γαμ@@θει και οτι ελπιζω την αλλη βδομαδα να ειναι κλειστος.
Άβαταρ μέλους
By otso
#261864 μπορει ενας μαλακας να ζηταει για νια αλουμινοκοληση 6 εκ 30δευτ δουλεια να ζηταει 20; και αλλος ενας μαλακας να ρωταει γιατι απορω;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#261871 Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι ναι, μπορεί να ζητάει όσα του λείπουν από τον |λογοκρισία| που θα πάει στο μαγαζί του.
Στη δεύτερη ερώτηση η απάντηση είναι ΔΞ /ΔΑ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#261876 Οτσο μαλλον λογικη η τιμη που σου ειπε.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:μπορει ενας μαλακας να ζηταει για νια αλουμινοκοληση 6 εκ 30δευτ δουλεια να ζηταει 20; και αλλος ενας μαλακας να ρωταει γιατι απορω;

Γιατί δεν το κόλλαγες μόνος σου;Μαλάκες ψάχνει;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bill33 έγραψε:
otso έγραψε:μπορει ενας μαλακας να ζηταει για νια αλουμινοκοληση 6 εκ 30δευτ δουλεια να ζηταει 20; και αλλος ενας μαλακας να ρωταει γιατι απορω;

Γιατί καλή κόλληση με απλό ηλεκτρόδιο δύσκολο να γίνει. Αν ο μάστορας είχε κόλληση βολφραμίου (TIG), πρέπει να αποσβέσει με κάποιο τρόπο τον ακριβό εξοπλισμό του. Αφήνω κατά μέρους και την τέχνη που πουλάει.

Από την άλλη βέβαια 20€ είναι ένα μεροκάματο για κάποιους και μ’ αυτή την έννοια, έχει ένα δίκιο ο otso.
Άβαταρ μέλους
By otso
Pitt έγραψε:
bill33 έγραψε:

Γιατί καλή κόλληση με απλό ηλεκτρόδιο δύσκολο να γίνει. Αν ο μάστορας είχε κόλληση βολφραμίου (TIG), πρέπει να αποσβέσει με κάποιο τρόπο τον ακριβό εξοπλισμό του. Αφήνω κατά μέρους και την τέχνη που πουλάει.

Από την άλλη βέβαια 20€ είναι ένα μεροκάματο για κάποιους και μ’ αυτή την έννοια, έχει ένα δίκιο ο otso.

ναι 20ε ειναι το 8ωρο μεροκαματο κατω απ τον ηλιο με πονο και ιδρωτα
το εξαρτημα δεν κανει πανω απο 20 καινουργιο
ειχαμε κολλήσει με αλλον τον σωληνα που παιρνει λαδι απο το καρτερ στην τρομπα λαδιου για 10 ε , μαγαζι εξειδικευμενο σε παραξενες συγκολησεις
ειχα ετοιμες αλλες 2 δουλειες (λεπτη γαλβανιζε λαμαρινα που δεν μπορω να κολησω με την δικη μου)
δεν τον ηξερα , αυτον που ηξερα εχει κλεισει , μου τον προτεινε φιλος με συνεργειο , οποτε θα γινει σχετικη συζητηση .
σιχαινομαι την ελληναραδικη νοοτροποια , πανακριβη τιμη και οποιον πιασουμε , εγω ειμαι του κερδους μεσω της αυξησης των πωλησεων.
dimviii παντα πιστευα οτι η δουλεια σου ειναι η πιο υποανοιβομενη και ψυχοφθορα στον κοσμο , μαλλον πρεπει να αναθεωρησω ,ξεχωρα τα τυχερα αλλη γκομενα σε καθε πόλη .
πιττ αντε μην παρω απο τον dim μια TIG . dim ποσο παει;
bill33 ειχα ετοιμασει ενα βαρυ για σενα αλλα σεβομαι πολλα αλλα πραγματα σε σχεση με σενα
αυτο που θα πω μονο ειναι οτι εισαι με την πλευρα των σπασικλων
Τελευταία επεξεργασία από otso και 31 Μάιος 2016, 09:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#261905 Γιατί δεν έπαιρνες ενα καμινέτο τσακ μπαμ δυο λεπτάκια να το κολήσεις, τόσο |λογοκρισία| είσαι που χρειάζεσαι κάποιον να στο φτιάξει?

Κι ο γκεάκος μόνος του τα φτιάχνει αυτά :s_yes
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#261910 Άντε να δούμε πως μπορεί κάποιος να εξηγήσει πράγματα ακατανόητα σε όσους δεν είναι ενημερωμένοι.

Το αλουμίνιο για να κολλήσει σωστά θέλει καλό καθάρισμα από τις επιφανειακές βρωμιές ( τρίψιμο με ανοξείδωτη συρματόβουρτσα ) για να σπάσει η άνω στοιβάδα της αλουμίνας.

Πλύσιμο με ασετόν

Ζέσταμα στους 150c περίπου και μετά κόλλημα με TIG που μπορεί να κολλάει αλουμίνια ( μηχανή AC / DC ) αυτλη η διαδικασία μπορεί να είναι από 15-30΄, όταν στο συνεργείο της αντιπροσωπείας σου χρεώνουν 40-60€ την ώρα γιατί δεν μιλάς / μιλάμε ?

Το αλουμίνιο κολλάει και με οξυγόνο με μεγάλο μπέκ και βόρακα αλουμινίου αφήνοντας όμως κάποιους πόρους αν υπάρχουν γωνίες και αν είναι εξάρτημα με λεπτά τοιχώματα, δεν...

Αυτά είναι τα τεχνικά από την πλευρά του αλουμινίου, τα υπόλοιπα είναι εμπειρία του χειριστή, πόσα αμπέρ ανάλογα το αντικείμενο, πόσο Balance ανάλογα το κράμα, πόσο μεγάλο μπέκ αν θα το κολλήσει με οξυγόνο δεδομένου ότι το αλουμίνιο δεν κοκκινίζει και δεν φαίνεται πότε είναι έτοιμο για να κολλήσει απλώς καταρρέει και τρέχει σαν γιαούρτι, κλπ λεπτομέρειες που αυτός που πληρώνει δεν γουστάρει να γνωρίζει και δεν κατανοεί γιατί πρέπει να πληρώσει για ένα εργαλείο και για μια εμπειρία που χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αποκτηθεί και που δεν είναι μια μηχανή σαν την απλή ηλεκτροκόλληση με το ηλεκτρόδιο που κοστίζει 300€ ούτε σαν το DC Inverter που κολλάνε κάγκελα και κοστίζει 600€, αλλά μιλάμε για μηχανές που κοστίζουν 2.500 - 10.000€.

Και εγώ μπορώ να φρεζάρω στη φρέζα μου ένα εξάρτημα με ακρίβεια 0.1 αλλά αν θέλω η ακρίβεια να είναι 0.01 πρέπει να πάω να τα σκάσω αλλού Χ 10.

Όtso αν το αλουμινένιο εξάρτημα που χρειάζεται κόλληση κοστίζει 20 ή 120 ή 220€ τα παραπάνω τεχνικά ισχύουν ανεξάρτητα του κόστους του εξαρτήματος, η κόλληση αλουμινίου δεν είναι σαν να κολλάς ένα κομμάτι σίδερο, ακόμα και η γαλβανισμένη λαμαρίνα που ανέφερες θέλει την προετοιμασία της για να κολληθεί σωστά και χωρίς πόρους, μην τα φέρνουμε όλα στα μέτρα που μας συμφέρει.

Όλα τα παραπάνω ενισχύονται και από το πόσοι κολλάνε σίδερα και πόσοι αλουμίνια γιατί δεν είναι το ίδιο ούτε τεχνικά ούτε σε επίπεδο εξοπλισμού.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#262016 μου θυμιζει την ιστορια με τον σι-ι-οου που εχει ενα προβλημα στο δικτυο της εταιρειας και κανεις δεν βρισκει τι φταιει, οποτε φερνει εναν εξωτερικο που ζηταει ενα απιστευτο νουμερο, του το δινει, παταει ενα κουμπι, το φτιαχνει και το αφεντικο τον ρωταει εξοργισμενος, τοσα λεφτα για ενα κουμπι???? και ο αλλος απανταει κατι του στυλ ναι αλλα εσυ ηξερες ποιο ειναι το σωστο κουμπι?