Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By YAMA
#25922 Σύμφωνα με το νέο βίντεο καταρρίπτεται το συμβάν περί καταδίωξης. Το smart ήδη έχει αναπτύξει υψηλή ταχύτητα και κάνει ελιγμούς. Χτυπάει μία φορά πίσω αριστερά το ταξιτζή, έπειτα προσπαθεί να περάσει από τα δεξιά του και δέ τα καταφέρνει. Μετά περνάει με κόκκινο έχοντας σταθερή ευθεία κατεύθυνση, ένας μηχανόβιος περνάει με κόκκινο λίγο πιο μπροστά του κοιτώντας τον προς τα πίσω μπας και τον αποφύγει και τέλος φτάνει στο φανάρι ο ταξιτζής όπου σταθμεύει και καλεί την αστυνομία.

Στο άλλο βίντεο που βγήκε πρώτο στη δημοσιότητα και ΙΣΩΣ είναι μετά τη σύγκρουση με το ταξιτζή, το smart είναι μόνο του σε ένα κομμάτι του δρόμου(άδειες οι άλλες 2 λωρίδες) και φαίνεται ότι πατάει πάνω στο κράσπεδο αριστερά έχοντας υψηλή ταχύτητα και μετά τραβάει προς τα δεξιά.. Τρελά πράγματα. Πάλι καλά που δεν είπε ότι του κόλλησε το γκάζι. Θεωρώ ότι είτε είναι πολύ μεγάλος |λογοκρισία| και μας δουλεύει όλους, είτε ότι είναι τρελός(ψυχικά) είτε ότι έχει όντως επιληψία.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Νταξ, κατά τα άλλα "φταίει ΚΑΙ η γυναίκα που πιθανόν να πάτησε στον δρόμο για το μακελειό που ακολούθησε. Κοιτώντας τον δρόμο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε προβλέψει το πως ερχόταν το smart." :s_omg

Τι να πει κανείς...

Δυστυχώς σε αυτή τη περίπτωση αφήνοντας απ'έξω τα των ελληνικών δρόμων(όρια, επίπεδο οδηγών, κατάσταση οδοστρώματος κ.α.) το σημείο του περιπτέρου τουλάχιστον σε αυτή τη περίπτωση είναι προβληματικό (και δεν θεωρώ ότι έχει σχέση με το πρώην πια περίπτερο με τη κουτάλα στη Βουλιαγμένης που συζητάμε στο άλλο φόρουμ με τον Kacey). Επικίνδυνη θέση η οποία σε αναγκάζει να είσαι πάνω στο οδόστρωμα σαν πεζός στην αρχή της επιβράδυνσης.

Σκεφτείτε μόνο ότι εαν κατευθύνονται 2 λεωφορεία το ένα πίσω από το άλλο για την ίδια στάση, το ένα μπορεί να σταματήσει λιγο πιο μπροστά, το από πίσω να κόψει περισσότερο για να μπει δεξιά και ένα παιδάκι που είναι στο περίπτερο με τη μαμά του να φύγει.. από τη προσοχή της και να το χτυπήσει ακόμη και με 2 χλμ. Δε βγάζεις άκρη. Μπορεί να συμβεί.

Θεωρώ ότι το "ΚΑΙ αυτή φταίει" δε συγκρίνεται με τον κάφρο το γέρο που θέλει να πάει για μπάνιο στο Παλαίο Φάληρο ο οποίος περνάει τις μπαριέρες και διασχίζει κάθετά τη Ποσειδώνος επειδή υπάρχει κίνηση ΕΝΩ στα 30 μέτρα ακριβώς υπάρχει ΔΙΑΒΑΣΗ. ΈΛΕΟΣ. Και ναί αυτό συνέβη την ημέρα των 2 ατυχημάτων.

Γενικά, όσον αφορά το συμβάν, μιάς και έχουν αναλωθεί οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΡΕΣ συγκοινωνιολόγοι στο να πεζοδρομήσουν τη Πανεπιστημίου και όο,τι άλλο... Θα έπρεπε να υπήρχε και μία επιτροπή κινδύνου/εμπειρογνωμόνων που να έλεγε : "αυτό επικίνδυνο?" "βάλε προστατευτικό, διώξτο από εδώ, βάλε φανάρι, φτιάξε υπόγεια διάβαση, κάνε 2 μέτρα πιο πίσω το περίπτερο. Τι; Δε χωράει το περίπτερο; ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ το περίπτερο γτ οι πεζοί δε μπορούν να περπατάνε σε 30 εκατοστά με αυξημένες πιθανότητες να περπατήσουν στην οδό."
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#25929 _

IMHO:
Στο δέυτερο video φαίνεται καθαρά ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο, ο οδηγός του smart πηγαίνει πολύ γρήγορα στην αριστερή, κολλάει στον μπροστινό, ο μπροστινός τον καθυστερεί και αρχίζει τις σφήνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σφήνα που έκανε προς το ταξί δεν του βγήκε και το κοπάνησε -ίσως γιατί ο ταξιτζής έκοψε λόγω του φαναριού ή γιατί δεν υπολόγισε καλά ο οδηγός του smart τις ταχύτητες και το διαθέσιμο χώρο- και αντί να σταματήσει ή να κόψει ρυθμό ο μαλ*κας συνέχισε να οδηγεί με τον ίδιο τρόπο (και πιθανότατα την αδρεναλίνη του τεζαρισμένη ή σε κατάσταση νευρικής έξαρσης ή σε πανικό)...

Πήγαινε γυρεύοντας ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ και συνέβη το κακό...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25965 ΥΑΜΑ (για τις προτασεις σου στο τελος του ποστ σου)

πλακα μας κανεις? Εδω το ιδιο το (ευρυτερο, πχ δημοτικη υπηρεσια αρμοδια για δρομους+πεζοδρομια, ΔΕΗ κλπ) πανε και βαζουν εμποδια στους πεζους σε πεζοδρομια που δεν χωρανε να περασουν ουτε και οταν δεν υπαρχει τιποτα πανω τους, εσυ ζητας να ελεγχουν αυτα και να απομακρυνθουν τα ιδιωτικα εμποδια? Ποιος θα απομακρυνει τα κουτια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που βρισκονται πανω σε πεζοδρομια ενος μετρου? Τις κολωνες της ΔΕΗ ή της ηλεκτροδοτησης των τρολλευ?

Δες στη παρακατω φωτο τις δυο γωνιες του πεζοδρομιου...

Εικόνα

Χρήστος Λάππας έγραψε:Νταξ, κατά τα άλλα "φταίει ΚΑΙ η γυναίκα που πιθανόν να πάτησε στον δρόμο για το μακελειό που ακολούθησε. Κοιτώντας τον δρόμο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε προβλέψει το πως ερχόταν το smart." :s_omg

Τι να πει κανείς...

ΔΕΝ φταιει? ΔΕΝ ηταν επι του οδοστρωματος (εκτος διαβασης/φαναριου κλπ) οταν αυτος περασε απο εκει? ΔΕΝ ισχυει οτι αν περπαταγε σωστα, δεν θα την ειχε ακουμπησει αυτος, απο τη στιγμη που ουτε στο περιπτερο επεσε, ουτε στο πεζοδρομιο?

Τι παραπανω ειδες δηλαδη στο βιντεο απο αυτο που ξεραμε ηδη, οτι πηγαινε σαν τρελος ΚΑΙ σαν μαλακας?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#25987 Απλα κάπου έγραψες οτι ο |λογοκρισία| ξεκίνησε να πηγαίνει σα μαλακας αφου χτύπησε τη γυναίκα και πανικοβλήθηκε και οτι σίγουρα αυτο φταίει για τα υπόλοιπα. Κατι που δεν ισχύει.
Η γυναίκα δε φταίει για το δυστύχημα συνολικά. Επρεπε απλά να είναι πιο προσεκτική και φταίει για την απώλεια της ζωής της σε κάποιο βαθμό.
Έτσι που πήγαινε αυτος βεβαια κανενας δεν αποκλείει να τη πετύχαινε ο βλάκας 3 μετρα παρακάτω ακόμα και πάνω στο πεζοδρομιο.
Άβαταρ μέλους
By YAMA
kacey έγραψε:ΥΑΜΑ (για τις προτασεις σου στο τελος του ποστ σου)

πλακα μας κανεις? Εδω το ιδιο το (ευρυτερο, πχ δημοτικη υπηρεσια αρμοδια για δρομους+πεζοδρομια, ΔΕΗ κλπ) πανε και βαζουν εμποδια στους πεζους σε πεζοδρομια που δεν χωρανε να περασουν ουτε και οταν δεν υπαρχει τιποτα πανω τους, εσυ ζητας να ελεγχουν αυτα και να απομακρυνθουν τα ιδιωτικα εμποδια? Ποιος θα απομακρυνει τα κουτια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που βρισκονται πανω σε πεζοδρομια ενος μετρου? Τις κολωνες της ΔΕΗ ή της ηλεκτροδοτησης των τρολλευ?

Δες στη παρακατω φωτο τις δυο γωνιες του πεζοδρομιου...

Επειδή σε αυτή τη χώρα σίγουρα δε μπορούν να λυθούν όλα, τουλάχιστον κάποια εμπόδια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν βάσει πιθανοτήτων πιο επικίνδυνες πειρπτώσεις συμβάντος τότε πιστεύω ότι θα έπρεπε είτε να απομακρυνθούν είτε να τοποθετηθούν αλλού. Δε διαφωνώ σε αυτό που δείχνεις στη φωτογραφία αλλά όσον αφορά το συμβάν στη Πέτρου Ράλλη μου είναι αδιανόητο να δίνεις σε πεζούς, 1)στην Ελλάδα, 2)σε οδό ταχείας κυκλοφορίας και 3) στην αρχή λωρίδας επιβράδυνσης, ΜΟΝΟ 30-40 εκατοστά κίνησης στο πεζοδρόμιο αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να πατήσουν πάνω στο οδόστρωμα έστω και εάν είναι λίγο αφηρημένοι. Σαφώς συγκρίνω τα 2 μέρη. Θεωρώ ότι στη φωτό σου υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες να συμβεί ανάλογο ατύχημα καθώς η πλειοψηφία των οχημάτων θα κινείται κατά μέσο όρο με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες. Ακόμα και εαν συγκρουστούν τα χιλιόμετρα θα είναι λιγότερα, ενώ και ο πεζός θα είναι πιο υποψιασμένος εξαρχής γτ θα πρέπει να περάσει από εμπόδια.

Και σκέψου το εξής. Από τους 100 που θα αγόρασαν παγωτό φέτος από το περίπτερο στη Πέτρου Ράλλη οι 40 με το που το πλήρωσαν θα ήταν αφοσιωμένοι σε αυτό για 10 - 20δλ πάνω στο οδόστρωμα τουλάχιστον πριν ξαναπατήσουν σε πεζοδρόμιο.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#26087 Απο ο,τι γραφτηκε υπαρχουν αλλοι δυο νεκροι πλην της γυναικας που λεμε παραπανω και για τους οποιους παραδοξως πολυ λιγη κουβεντα εγινε.Αυτοι ΠΟΥ βρισκονταν την ωρα του δυστυχηματος; Στο δρομο η στο πεζοδρομιο; Ησαν ταχα μου απροσεκτοι και ονειροπαρμενοι;
Δεν μπορω να καταλαβω οτι ψαχνουμε ελαφρυντικα για τον δολοφονο... :rant:
Άβαταρ μέλους
By YAMA
DAP έγραψε:Απο ο,τι γραφτηκε υπαρχουν αλλοι δυο νεκροι πλην της γυναικας που λεμε παραπανω και για τους οποιους παραδοξως πολυ λιγη κουβεντα εγινε.Αυτοι ΠΟΥ βρισκονταν την ωρα του δυστυχηματος; Στο δρομο η στο πεζοδρομιο; Ησαν ταχα μου απροσεκτοι και ονειροπαρμενοι;

Όχι DAP. Δε ψάχνουμε ελαφρυντικά για το δολοφόνο. Απλά σε αυτή τη περίπτωση εξετάζουμε κάτι άλλο το οποίο είναι πασιφανές. Τη τοποθεσία του περιπτέρου. Προσπαθώ προσωπικά να δικαιολογήσω γτ ένας πεζός σε ΕΚΕΙΝΟ το σημείο είναι πολύ πιθανό να κατέβει από το πεζοδρόμιο και να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο. Όχι μόνο σε έναν τρελό, αλλά ακόμα και σε ένα λεωφορείο που επιβραδύνει για να σταματήσει στη στάση. (όπως ακριβώς έγραψα σε παράδειγμά μου νωρίτερα)

https://www.google.gr/maps/@37.9761575, ... !2e0?hl=el :dizzy:
Κλασσικό ελληνικό φαινόμενο θα μου πεις.. Να όμως που συνέβη η στραβή.

Πάντως με το τρόπο που οδηγούσε είμαι σίγουρος ότι τα ίδια θα είχε προξενήσει 100 - 1000 μέτρα πιο μετά.

Σημ: Kacey.. βλέποντας λινκ παραπάνω παρατηρώ ότι δε δίνεται η δυνατότητα σε πεζό να περπατήσει πίσω από το περίπτερο-καντίνα γτ πολύ απλά δεν υπάρχει χώρος. Είσαι υποχρεωμένος να πατήσεις στο οδόστρωμα ρε γμτ. Καθίστε ρε παιδιά... Είναι δυνατόν δλδ? Πείτε μου! Είμαι περίεργος?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#26099 Εχω αρχισει να αναρωτιεμαι για τη γνωση μου της ελληνικης γλωσσας και γραφης...

kostis20 έγραψε:Απλα κάπου έγραψες οτι ο |λογοκρισία| ξεκίνησε να πηγαίνει σα μαλακας αφου χτύπησε τη γυναίκα και πανικοβλήθηκε και οτι σίγουρα αυτο φταίει για τα υπόλοιπα. Κατι που δεν ισχύει.

Η γυναίκα δε φταίει για το δυστύχημα συνολικά. Επρεπε απλά να είναι πιο προσεκτική και φταίει για την απώλεια της ζωής της σε κάποιο βαθμό.

δεν ειπα ΠΟΤΕ το πρωτο μισο της πρωτης προτασης. Αυτο που ειπα ειναι οτι ο μαλακας πηγαινε ηδη σαν τρελος, αυτος τον εχει παιξει αγρια και εφαγε το κοσμο, αλλα αν δεν ειχε χτυπησει τη πεζη (που τη χτυπησε επειδη ΑΥΤΗ ηταν στο ΔΡΟΜΟ), τοτε α) προφανως ΑΥΤΗ δεν θα ειχε παθει τιποτα και β) ισως να μην ειχε χασει τον ελεγχο και ΙΣΩΣ (αρα δεν ειπα ουτε το δευτερο μισο της πρωτης προτασης) να μην ειχαν ακολουθησει τα υπολοιπα.

ειπα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που λες στη δευτερη προταση.

DAP έγραψε:Απο ο,τι γραφτηκε υπαρχουν αλλοι δυο νεκροι πλην της γυναικας που λεμε παραπανω και για τους οποιους παραδοξως πολυ λιγη κουβεντα εγινε.Αυτοι ΠΟΥ βρισκονταν την ωρα του δυστυχηματος; Στο δρομο η στο πεζοδρομιο; Ησαν ταχα μου απροσεκτοι και ονειροπαρμενοι;

Κανεις δεν κανει το τελευταιο που λες. Οι αλλοι δυο νεκροι δεν ξερουμε που ηταν (πανω ή κατω απο το πεζοδρομιο) και για αυτο δεν το εξεταζουμε. Επισης γιατι δεν εχει καμμια σημασια σε αυτο που πρωτοειπα εγω για τη πρωτη νεκρη πεζη: τα υπολοιπα εγιναν ΑΦΟΥ ειχε χασει τον ελεγχο εξ'αιτιας του χτυπηματος της πρωτης. Μπορει να βρεθηκε και μεσα στο προαυλιο της Αλλοδαπων (το οποιο φυσικα εχει να κανει με τη ταχυτητα του).

YAMA έγραψε:
https://www.google.gr/maps/@37.9761575, ... !2e0?hl=el :dizzy:
Κλασσικό ελληνικό φαινόμενο θα μου πεις.. Να όμως που συνέβη η στραβή.

Πάντως με το τρόπο που οδηγούσε είμαι σίγουρος ότι τα ίδια θα είχε προξενήσει 100 - 1000 μέτρα πιο μετά.

Σημ: Kacey.. βλέποντας λινκ παραπάνω παρατηρώ ότι δε δίνεται η δυνατότητα σε πεζό να περπατήσει πίσω από το περίπτερο-καντίνα γτ πολύ απλά δεν υπάρχει χώρος. Είσαι υποχρεωμένος να πατήσεις στο οδόστρωμα ρε γμτ. Καθίστε ρε παιδιά... Είναι δυνατόν δλδ? Πείτε μου! Είμαι περίεργος?

Δεν ειναι αυτο το περιπτερο, αυτο ειναι πιο μετα. Και δεν ειναι περιπτερο, ειναι λυομενο που εχει στησει ο μαγκας πανω στο πεζοδρομιο για να το κανει φωτοτυπαδικο...Και εννοειται πρεπει να τον πηδηξουν μερα και να του το ξηλωσουν βραδυ...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#26147 Κρίσιμη επισήμανση: δεν έχασε τον έλεγχο και έςπειρε τον θάνατο γιατί έπεσε πάνω σε μια πεζή που βρέθηκε στον δρόμο. Έχασε τον έελεγχο γιατί οδηγούσε σαν τρελός και με τρόπο που άυξησε συντριπτικά της πιθανότητες να προκληθεί ατύχημα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
kubiak έγραψε:Θρήνος: Σκοτώθηκαν δυο παιδιά σε τροχαίο - Είχαν βάλει κόντρα με τα μηχανάκια και τα "θέρισε" αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς, στα "ζώα-ζώα" πρέπει να πάει εφόσον ισχύουν τα περί κόντρας χωρίς φώτα... ΓΜΤΚΠΤΠ δηλαδή... IQ αμοιβάδας ρε πστ μου... :rant:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#26252 Κάτι δεν ακούγεται καλά με την ιστορία.
Άβαταρ μέλους
By bill33
leonp έγραψε:Κάτι δεν ακούγεται καλά με την ιστορία.

Μήπως έτρεχαν και οι τρεις στην κοντρα ?
Άβαταρ μέλους
By leonp
#26257 Κινούνταν όλοι στην ίδια κατεύθυνση;
Τι διαφορά ταχύτητας είχαν και τους "θέρισε";

Το αμάξι δεν είχε φώτα;
Πόσο έτρεχε και δεν τους είδε;

Αν τα μηχανάκια κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση, δεν είδαν το αμάξι να το αποφύγουν;

Από τη στιγμή που σκοτώθηκαν οι 2 από τους 3 εμπλεκόμενους και δεν γίνονται σοβαρές πραγματογνωμοσύνες, δεν πρόκειται να μάθουμε τι έγινε.