nass έγραψε:
Αποψη σου είναι (όπως και δική μου), όχι η πραγματικότητα, εκτός και αν έχεις αυθεντία στον ορισμό της καινοτομίας.
Εγώ λέω ότι δεν έχει σημασία η κατηγορία, εσύ λες ότι έχει, αλλά η δική σου άποψη είναι "πραγματικότητα"![]()
Σου απαντω με ερωτηση...Aφου δεν εχει -για εσενα ουσιαστικα- σημασια η κατηγορια, (σε ογκο, τυπο χρησης, κοστος κτλ) τοτε γιατι υπαρχει? Και εφοσον υπαρχει, γιατι η οποια καινοτομια να πιστωνεται μεν
κατα γενικευση στην ευρεια αγορα αυτοκινητων, -οπως πιστευεις οτι θα επρεπε- και να μην πιστωνεται
δε αποκλειστικα και μονο στην πρωτη εταιρια που το εφαρμοσε στην F1 πχ...
Οποτε, οπως υπαρχει κατηγοριοποιηση σε επιπεδο F1 vs ευρεια παραγωγη, ετσι υπαρχει και κατηγοριοποιηση
στον ογκο οχηματων και στα υπολοιπα που ανεφερα πριν...
Δεν κατηγοριοποιουμε λοιπον οπου μας βολευει και μετα σταματαμε...
nass έγραψε: Εσύ λες λοιπόν "είναι πραγματικότητα" και εγώ λέω ότι το να θεωρείς καινοτομία το Χ πράγμα σε Golf και όταν τοποθετηθεί το ίδιο Χ πράγμα σε Passat, να το ξαναθεωρείς καινοτομία, είναι αστείο. Ας κρίνουν οι λοιποί.
Eπικοινωνιακα εαν και οταν γινεται κατι τετοιο, -απο τον ιδιο κατασκευαστη- προφανως και δεν πιστωνεται με την ιδια βαρυτητα, οπως την πρωτη φορα.
Οταν ομως σε αλλη κατηγορια πχ, σε hot-hatch που δεν υπηρξε προηγουμενως ποτε κατι τετοιο, εφαρμοζεται απο μια αλλη πχ μαρκα, τοτε θα πιστωθει και παλι ως καινοτομια για την κατηγορια, ως πρωτοποριακη υλοποιηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και μονο, παροτι και παλι οχι με την ιδια βαρυτητα που θα ειχε η συγκεκριμενη υλοποιηση για την πρωτη φορα που εμφανιστηκε, ανεξαρτητως κατηγοριας...
nass έγραψε: Μια χαρά καινοτομία ήταν. Απλά δεν μπορώ να τη θεωρήσω σημαντική μια και την έφαγε το μαύρο σκοτάδι (για λόγους αξιοπιστίας που λέω και κόστους σε σχέση με απόδοση, που λες, σύμφωνοι). Οτι δεν θα γραφτεί στην ιστορία όπως οι άλλες καινοτομίες που αναφέρω, αυτό είναι πραγματικότητα![]()
Ok, συμφωνουμε στην ουσια τουλαχιστον...(περι καινοτομιας ή οχι) Τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες που δεν εχουν αξια αντιπαραθεσης, τουλαχιστον στο παρον τοπικο
nass έγραψε: Μια χαρά το είδα, διατηρώ την άποψή μου. Εκτός και αν η μία φορά εφαρμογή, σε ένα καρα-niche μοντέλο, σε μία συγκεκριμένη αγορά, είναι το σημαντικό κριτήριο για σένα. Εγώ πάλι λέω για "μαζική παραγωγή".
H εννοια της καινοτομιας δεν υποκειται ουτε σε "βαθος χρονου" ουτε "με εξτρα ποντους".
Ειτε εφαρμοζεται και υπαρχει σε ευρεια παραγωγη, (ακομα και εαν διηρκησε μολις 1 χρονο πχ) που ειναι και το προκειμενο, ειτε οχι.
Ε, η AR την εφαρμοσε πρωτη σε ευρεια παραγωγη, τι να κανουμε τωρα...
nass έγραψε: Εχεις ιδέα ποιά είναι η λειτουργία του άξονα από carbon και γιατί ο ελαφρύτερος είναι καλύτερος ? Νομίζεις ότι είναι επειδή μειώνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου![]()
Εχεις ιδέα για τι διαφορά βάρους μιλάμε και αν αξίζει να μιλάμε για "καινοτομία" από την εξοικονόμιση αυτών των κιλών ?
Οταν μου απαντήσεις στο παραπάνω, θα σου πω πόσο ζύγιζε ο ατσάλινος άξονας που ζύγισα προχτές.
Aπ' οσο γνωριζω, ενας απο τους λογους ειναι και το μειωμενο βαρος, (ναι επρεπε να γραψω ΚΑΙ το μειωμενο βαρος...) τουλαχιστον οταν υπαρχουν αναφορες που θετουν εναν αξονα μεταδοσης απο ανθρακονημματα να εχει περιπου το μισο συνολικο βαρος απο εναν ατσαλινο. Μπορει βεβαια επι προκειμενου το να εχεις
εναν αξονα 6 κιλων αντι 14 κιλων πχ να εχει λιγη σημασια για το συνολικο βαρος αυτοκινητου, ειναι ομως και αυτος ενας παραγοντας, ο λιγοτερο σημαντικος μεν, αλλα συμπεριλαμβανεται στην τελικη εξισωση των θετικων.
Οι υπολοιποι ειναι η περιπου 4πλασια ανθεκτικοτητα σε επιπεδο αντοχης στην στρεβλωση και οι μειωμενες απωλειες ισχυος/ροπης.
Και οχι δεν με ενδιαφερει ποσο ζυγιζε ο ατσαλινος αξονας που ζυγισες...
nass έγραψε: Εκτός και αν η Diesel Giulia είναι φτηνότερη ή πιο αξιόπιστη ή γρηγορότερη ή κάτι τέτοιο, αυτό δεν είναι καινοτομία επειδή δεν ενδιαφέρει τον αγοραστή. Σιγά μην λέμε καινοτομία το Just In Time και τα πατώματα τύπου MQB (υπάρχουν βέβαια fanboyz που μας πρήζουν ακόμα και για κάτι τέτοια).
Εαν η υιοθετηση carbon αξονα ακομα και στις Diesel, εχει συμβαλλει σημαντικα σε αμεσοτερη αποκριση
κινητηρα, σε ακομα μικροτερες εκπομπες ρυπων απο τον ανταγωνισμο και σε κατα συνεπεια σε χαμηλοτερη μεση καταναλωση απο τα υπολοιπα μοντελα της κατηγοριας με ιδια-κοντινη αποδοση σε Diesel εκδοσεις, τοτε ΝΑΙ, ειναι καινοτομια για την κατηγορια των diesel compact sedan...
nass έγραψε: Ενώ οι "fuel injected Alfa Spider 2000" είναι ?[/quote]
Aπο την στιγμη που δεν ηταν Homologation special και παρηχθησαν σε περιπου 20,000 μοναδες απ' οτι αναφερεται για τις 2λιτρες παραγωγης της Spider MKIII 1983-1989, εμενα για καινοτομια μου κανει...