Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
gianik έγραψε:Jim βάστα γερά. Κάθε σπίτι έχει προβλήματα , αλλα πιο σοβαρά , αλλα πιο δευτερεύοντα. Αν υπάρχει υγεία , όλα γίνονται....
Το εξωτερικό (επειδή αναφέρθηκε ως λύση) δεν είναι πανάκεια ..

.

Συμφωνώ απόλυτα.
Ούτε τα πολλά και ακριβά παιχνίδια φέρνουν την ευτυχία στα παιδιά. Το ενδιαφέρον, η ηρεμία στο σπίτι, η ενασχόληση με αυτά, η χαρά της δημιουργίας, αυτά φέρνουν την ευτυχία και κάνουν χαρούμενα τα παιδιά.
Επομένως μη μασάς και ας μη μασάει κανένας όσο υπάρχει υγεία, ηρεμία και ζεστασιά στην οικογένεια και εξωσχολικά ενδιαφέροντα.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
JimClark έγραψε:Υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες που με κρατάνε δέσμιο εδώ (άτομο με ειδικές ανάγκες την εποπτεία του οποίου εχω εγώ). γνωρίζω οτι είμαι σε πολύ καλύτερη θέση από αρκετό κόσμο, αλλα δε βλέπω φως κ με παίρνει συχνά το παράπονο. Τώρα απλα τύχαν 3-4 πράματα μαζί :s_blush :s_empathy :s_drinks

σε καταλαβαινω απολυτα, συνομιληκος σου ειμαι με 16 μηνων παιδι

< 3
Άβαταρ μέλους
By otso
junior gt έγραψε:
gianik έγραψε:Jim βάστα γερά. Κάθε σπίτι έχει προβλήματα , αλλα πιο σοβαρά , αλλα πιο δευτερεύοντα. Αν υπάρχει υγεία , όλα γίνονται....
Το εξωτερικό (επειδή αναφέρθηκε ως λύση) δεν είναι πανάκεια ..

.

Συμφωνώ απόλυτα.
Ούτε τα πολλά και ακριβά παιχνίδια φέρνουν την ευτυχία στα παιδιά. Το ενδιαφέρον, η ηρεμία στο σπίτι, η ενασχόληση με αυτά, η χαρά της δημιουργίας, αυτά φέρνουν την ευτυχία και κάνουν χαρούμενα τα παιδιά.
Επομένως μη μασάς και ας μη μασάει κανένας όσο υπάρχει υγεία, ηρεμία και ζεστασιά στην οικογένεια και εξωσχολικά ενδιαφέροντα.

ωραια τα ωραια λογια απο τον καναπε και αν δεν εχεις κανει φτωχος . σιγουρα τα παιδια δεν εχουν προβλημα να παιξουν με κουβαριστρα , αλλα εχει να κανει με σενα , τι στο δυαλο ζεις οταν δουλευεις και θες να παρεις κατι στο παιδι για να δεις την λαμψη της χαρας στα ματια του παιδιου σου οταν γυρνας κουρασμενος απτην δουλεια , αν δεν σε ριχνει αυτο τι αλλο να σε ριξει . οταν δεν θα νπορεις να κανεις παρτυ γενεθλιων γιατι δεν θα μπορεις να ανταποδωσεις δωρακια στα γενεθλια των αλλων παιδιων , οταν η γυναικα σου θα κοψει να βγαινει για ψωνια με τις φιλες της , οταν θα σταματησεις να πηγαινεις σε γιορτες σιγα σιγα γιατι δεν θα μπορεις να τους καλεις , οταν θα γνωριζεις αξιολωγοτατους ανθρωπους και θα ντρεπεσαι να τους καλεσεις στο σπιτι σου για να μην καταλαβουν την κατασταση σου και σε λυπηθουν.
και το χειροτερο οπως ειπε και ο μαρκοβαγκος οταν ερθουν απο το σχολειο οπου οι σιχαμενοι δηθεν εκπεδευτικοι μας βαζουν εκθεσεις η μιλανε για διακοπες και σου πουν μπαμπα τι ειναι διακοπες.
αν παρ ολα αυτα διατηρησεις μια αξιαγαπητη ατμοσφαιρα μεσα στο σπιτι χωρις ψυχοφαρμακα τι να πω .
ποσο μαλλον αν εξαρτατε και αρωστο ατομο απο σενα και ηλικιωμενο .
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#258530 Το τι έχει κάνει ο καθένας το ξέρει μόνο ο ίδιος. Το πόσο έχει κάτσει στον καναπέ κλπ κλπ κλπ. Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις οπότε τουμπεκί ψιλοκομμένο στις κρίσεις και τα συμπεράσματα για τον άλλονα.. :lol:
Αν νομίζεις ότι ευτυχία στο παιδί κα ακόμα περισσότερο σε σένα είναι άμα του ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ παιχνίδια και τότε διακρίνεις τη λάμψη στο χαμόγελό του τότε ΟΚ.
Πάρτι γενεθλίων δε γίνονται μόνο στους παιδότοπους με τα παρκαρισμένσ παιδιά, να τα απασχολούν οι κλόουν για να έχουν χρόνο οι μαμάδες να κουβεντιάζουν για τα νύχια τους. Γίνονται και στις παιδικές χαρές, και στις πλατείες των χωριών και παντού.
Το θέμα είναι τι γίνεται όταν χρειαστεί χτύπα ξύλο να έχεις έναν καλό γιατρό, ή να μπορείς να του προσφέρεις το καλύτερο σε θέματα παιδείας, γνώσεων κλπ.
Εκεί είναι το θέμα και όχι σε παιχνίδια, πάρτι και παπαριές.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#258534 @Otso
ΙΜΗΟ επειδη αναφερθηκες σε φτωχικο σπιτι είναι χειροτερο να μπαίνω σε πλούσιο σπίτι που όμως βρωμαει κ ζεχνει παρά σε ένα φτωχικό αλλά πεντακαθαρο 2αρακι.
Πες του κουμπάρου μου , που έβγαζε 25Κ /μήνα στο Λονδίνο ,κ ο οποίος εδώ κ 3μηνες έχει τον 5χρονο γιο του στο αντικαρκινικο...Ας ήμουν λέει πάμφτωχος κ να ήταν το παιδί μου καλά...

.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#258537 η αληθεια ειναι στην μεση, μην πιανετε τα ακρα. Ολοι εχετε δικιο. Θελεις ενα παιχνιδακι να δεις την χαρα του παιδιου σου θες ομως και να μεγαλωσει υγιες και με αρχες.

< 3
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#258541 Aν την εχει να στερηθει απλες καθημερινες χαρες οπως η αγορα ενος παιχνιδιου απο τον γονιο του;Δεν ειναι ή το ένα ή το αλλο.Αυτο λεω.Εννοειται πρωτα η υγεια.Δεν συζηταμε τα αυτονοητα.Και δεν αναφερομαι σε κακομαθημενα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#258549 Πάντως ουδείς εξασφαλίζει ότι ο φτωχός θα είναι και υγιής. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους...

< >
Άβαταρ μέλους
By italakias
Asimov έγραψε:Πάντως ουδείς εξασφαλίζει ότι ο φτωχός θα είναι και υγιής. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους...

< >

Πολυ σωστη παρατηρηση.
Ο πλουσιος τρεφεται καλυτερα,πινει λιγοτερο αλκοολ και καπνιζει επισης λιγοτερο,ταλαιπωρει λιγοτερο το σωμα του αφου δεν κανει χειρονακτικες και ανθυγειεινες εργασιες και εχει τετοιες γνωριμιες που του επιτρεπουν να ερχεται σε επαφη με κορυφαιους γιατρους .
Σιγουρα η ζωη του ειναι καλυτερη απο τον οποιονδηποτε φτωχο ή μικρομεσαιο και αυτο απο μονο του βοηθαει στην καλυτερη υγεια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#258570 Τα χρήματα όταν είναι σε ανεπάρκεια, κάποια στιγμή σε κάποιους θα λείψουν. Been there, done that, κλπ κλπ.
Για να δώσω και ένα παράδειγμα, ο μικρότερος αδερφός μου κάποτε κατέστρεψε τα καινούρια μου παππούτσια, γιατί αυτός ως μικρότερος έπαιρνε τα δεύτερα. Κι εγώ είχα 1-2 ζευγάρια, ίσα ίσα να μπορώ ν' αλλάζω, δεν παίζαν λεφτά για παραπάνω.
Αυτά, μέχρι να έρθει ο ΑΓΠ στην εξουσία, και να δώσει λεφτά στους απλούς υπαλλήλους και ταυτόχρονα να στενοχωρήσει το manosky (μεγάλη η χάρη του, μιας και τον θυμηθήκαμε τελευταία).
Έκτοτε, ζούσαμε la vida loca: διακοπές μια φορά το χρόνο ελεύθερο κάμπινγκ, και καινούριο αμάξι (Zastava 1100, ο πατέρας μου αυτό είχε για 22 χρόνια).
Αν μας έλλειψαν πράγματα; Φυσικά. Αν υπήρχαν φτωχότεροι; Φυσικά επίσης.
Εξάλλου πάντα κάτι θα λείψει. Σε καπιταλιστική κοινωνία είμαστε, και κάποιοι θα έχουν παραπάνω.
Εγώ δεν είχα πολλά ρούχα μικρός, ούτε τα ακριβά αθλητικά, ούτε παίζαν ακριβές δραστηριότητες όπως σκι και δεν συμμαζεύεται. Αλλά είχαμε βιβλία, είχαμε παιχνίδια, είχαμε τα απαραίτητα και κάμποσα ακόμη.
Το βασικό, είχαμε γονείς που το θέμα οικογένεια, και σοβαρά το είχαν πάρει και το γούσταραν. Και αυτό περνάει και στα παιδιά. Στην τελική, αργότερα το παιδί, το μόνο που θα θυμάται είναι το χρόνο που πέρασε με τους γονείς του και όχι ένα ακόμη ανόητο παιχνίδι που του έφερε ο μπαμπάς για να το ξεγελάσει επειδή δεν περνάει χρόνο μαζί του...

Σε ό,τι με αφορά, κάποτε έβγαζα αρκετά χρήματα. Τώρα όχι και τόσα. Και είμαι και σε διαρκή απειλή να γίνουν ακόμη λιγότερα. Αλλά σίγουρα από μόνα τους τα χρήματα, δεν εγγυώνται κάτι. Εννοείται πως δουλεύω σαν σκύλος για να βγάλω αυτά που θεωρώ πως πρέπει, αλλά αποδέχομαι πάλι πως η πιο ωραία φάση που έχω περάσει, ήταν 8άωρο (ή άντε λίγο παραπάνω), 1048€ το μήνα καθαρά, 430€ νοίκι, και τα υπόλοιπα όσο φτάσουν (πέρα από τα θρυλούμενα, γενικώς δεν έχω βοήθειες, αλλά το αντίθετο τσοντάρω όπου μπορώ στην οικογένεια γιατί τρώνε ζόρια).
Μπορεί σήμερα το παραπάνω ποσό να φαίνεται... κολοσσιαίο, αλλά το 2006, δεν ήταν. Αλλά το γκομενάκι που είχα τότε, ήταν θεϊκό. Κι ας μην είχα BMW, Ducati, 4Κ το μήνα, κλπ κλπ.
Ε, κάπως έτσι λοιπόν πάει το πράγμα... Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου. Τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται. Η ευτυχία, είναι στους ανθρώπους, το χρήμα, απλώς προσφέρει τα μπιχλιμπίδια.

Προτιμώ να πάω για μπάνιο στην ελεύθερη παραλία με μπυρίτσα από το περίπτερο και το απίθανο μωρό δίπλα μου, παρά να πάω στον Αστέρα, με 25€ και να είμαι μόνος ή με κάνα μπάζο.
Πόσο μάλλον να μπορώ να πάω στην παραλία με την γυναίκα που αγαπώ ΚΑΙ το παιδί μου.

(Δεν έχω παιδιά και δεν ξέρω αν θα κάνω, αλλά το συναίσθημα το καταλαβαίνω).

Οπότε, Μ' αρέσει που ο JimClark, είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι, είναι πολύ ευτυχισμένος και τυχερός άνθρωπος.
:)
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#258573 Το καταλαβαίνει "μια χαρά" απλά θα πλένει στο χέρι για κανα 2 3 βδομάδες... :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
italakias έγραψε:.......
Ο πλουσιος τρεφεται καλυτερα,πινει λιγοτερο αλκοολ και καπνιζει επισης λιγοτερο....

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
JimClark έγραψε:Το καταλαβαίνει "μια χαρά" απλά θα πλένει στο χέρι για κανα 2 3 βδομάδες... :lol:

Έχω πλύνει για χρόνια στην Πάτρα, που δεν έπαιζε πλυντήριο! Μαθαίνεις και να μην λερώνεις! :lol:
Επίσης, όταν γεννήθηκα η μητέρα μου έμενε σε ένα χωριό χωρίς δρόμο και το σπίτι δεν είχε τρεχούμενο νερό.
Σκέψου να πρέπει να πλένεις τις πάνες στο χέρι, κάπου στο ποτάμι. Hardcore καταστάσεις. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#258586 Ο πλούσιος πίνει καπνίζει ναρκωνεται με καλύτερα πράγματα από το φτωχό πράγμα πολύ σημαντικό και φυσικά έχει καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας