Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gakost
NickTG έγραψε:Σήμερα ο υπολογιστής από εκεί που δούλευε μια χαρά χθες αποφάσισε να μην ανοίξει!
Για την ακρίβεια ανοίγουν όλα μια χαρά αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.
Κατηγορώ την Intel. Τόσα χρόνια με AMD όλα ήταν μια χαρά! :s_tongue

Αν είσαι σίγουρος ότι ολα δουλεύουν μια χαρά (πχ ακούς τον ήχο στο ξεκίνημα των windows) δες καλώδιο οθόνης, οτι η οθόνη είναι ρυθμισμένη στην σωστή είσοδο από το μενού της (αν δεν δουλεύει το μενού στην αναμονή ενα βγάλε - βάλε την πρίζα συνήθως αυτόματα πάει στην ενεργή είσοδο και μετά κοιτάς για κάρτα γραφικών

Αν λές ότι όλα δουλεύουν μια χαρά εννοώντας ότι απλά ακούς τους θορύβους και βλέπεις τα λαμπάκια αλλού κοιτάς πρώτα
Άβαταρ μέλους
By otso
#256613 Ω γκουρου της πληροφορικης

αν παρουμε εναν Ιntel Xeon E5450 3GHz Quad-Core (BX80574E5450A) Processor μεταχειρο παμφτηνο και τον βαλουμε σε μια mobo μεταχειρη με socket 775 θα εχουμε ενα αξιοπρεπες συστηματακι ; συνεργαζονται αυτα τα δυο; πρεπει να προσεξουμε κατι ; αλλου διαβαζω οχι πατεντες και αλλου για πατεντες.

ευχαριστω εκ των προτερων και οταν βρεθουμε κερναω σμουθις με σμεουρα σε σκληροπυρηνικούς εγγυημενο τσιπουρο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
drdino έγραψε:Excel gurus:

Έχω μια λίστα στο excel με 3000 τιμές. Θα έχω επίσης 3000 txt τα οποία θα περιέχουν σε συγκεκριμένη θέση στο αρχείο μια από αυτές τις τιμές έκαστο. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να κάνω parse αυτά τα 3000 αρχεία αυτόματα και να συγκρίνω την παρουσία της τιμής στο αρχείο με αυτήν στη λίστα; Δλδ αν υπάρχει η τιμή στο αρχείο, η αντίστοιχη στην λίστα είναι πράσινη, αλλιώς κόκκινη.

Μερσί!

Για κάποιον γνώστη Python ή VB φαντάζομαι θα είναι σχετικά εύκολο αλλά γιατί δεν εισάγεις τα txt στο excel για να το κάνεις ευκολότερο για σένα να διαχειριστείς τις πληροφορίες;

πχ

μετά η σύγκριση μεταξύ κελιών στο excel θα είναι ευκολότερη
Άβαταρ μέλους
By drdino
#256630 Το έκανα αυτό (κάθε αρχείο=sheet, μέσα στο ίδιο workbook), κι η master list στην πρώτο sheet του αρχείου. Μένει η σύγκριση των 3000 sheets τώρα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By gakost
otso έγραψε:Ω γκουρου της πληροφορικης

αν παρουμε εναν Ιntel Xeon E5450 3GHz Quad-Core (BX80574E5450A) Processor μεταχειρο παμφτηνο και τον βαλουμε σε μια mobo μεταχειρη με socket 775 θα εχουμε ενα αξιοπρεπες συστηματακι ; συνεργαζονται αυτα τα δυο; πρεπει να προσεξουμε κατι ; αλλου διαβαζω οχι πατεντες και αλλου για πατεντες.

ευχαριστω εκ των προτερων και οταν βρεθουμε κερναω σμουθις με σμεουρα σε σκληροπυρηνικούς εγγυημενο τσιπουρο.

o xeon ειναι lga 771 και θέλεις αντάπτοράΚΙ για 775. Προσωπικά δεν το έχει δει ή κάνει μόνο το έχω διαβάσει στο ιντερνετ και αυτό χρόνια πριν. Μητρική 775 που θα βρεις και να είσαι σίγουρος ότι είναι αξιόπιστη σαν μεταχειρισμένη; Αν το καταφέρεις να δουλέψει οι DDR2 είναι πανάκριβες. Επίσης θέλεις και κάρτα γραφικών οπότε άλλα λεφτά. Αν βάλεις όλα κάτω θα πληρώσεις ένα σύστημα που θα είναι αξιοπρεπές εκτός από παιχνίδια αλλά θα σου έχει στοιχίσει όσο ενα καινούργιο και με εγγύηση
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256640 καλύτερα να πάρεις έναν i5 με μία νορμάλ μητρική να τελειώνεις
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
QsisVTS έγραψε:εγώ με τη δεύτερη πέτυχα πληκτρολόγιο που να με ικανοποιεί και δεν είμαι και σε θέση ακόμα να έχω πλήρη άποψη για το αν κάτι θα μου ταίριαζε ακόμα περισσότερο

γενικά όμως οι brown switches είναι safe λύση, παραμένουν καλύτεροι για gaming για μένα από ότι για γράψιμο, αλλά είναι μια χαρά για γράψιμο σε σχέση ειδικά με κόκκινους και μαύρους που είναι άκυροι
μπλε τους φοβάμαι (και δεν είναι και φθηνά τα πειράματα, αν και θα ήθελα να πάρω για τη δουλειά και μετά να με απολύσουν από την ενόχληση) ή αν ήταν να πάω σε αυτή τη κατηγορία ίσως δοκίμαζα και πράσινους

οι καφέ πάντως είναι η πιο foolproof λύση :rtfm:

Στο γραφείο έχω 2 χρόνια το SteelSeries 6Gv2 με μαύρους (γενικά δεν το είχα ψάξει αρκετά όταν το αγόραζα) και το έχω βολευτεί αρκετά μπορώ να πω, αν και επειδή διαβάζω τώρα για τις άλλες σειρές κλπ, και επειδή και η :inlove: και ο πατέρας μου άρχισαν να ψάχνονται για μηχανικό (για γράψιμο και οι 2), το βλέπω λίγο περισσότερο τώρα.

Τους κόκκινους γιατί τους θεωρείς άκυρους για γράψιμο; Λόγω οτι είναι linear;
Αλλιώς καφέ, ναι, γιατί ήδη οι μαύροι που δεν είναι clicky και ξεσηκώνουν κόσμο, όχι να παίρναμε και μπλέ δηλαδή :yahoo:

Πάντως όπως και να έχει, ακόμα και οι "ακατάλληλοι" μαύροι εκμηδενίζουν οτιδήποτε μη mechanical οπότε δεν καίγομαι να αλλάξω αυτή τη στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By dimik
drdino έγραψε:Το έκανα αυτό (κάθε αρχείο=sheet, μέσα στο ίδιο workbook), κι η master list στην πρώτο sheet του αρχείου. Μένει η σύγκριση των 3000 sheets τώρα. :lol:

https://support.office.com/el-gr/articl ... l-GR&ad=GR νομίζω κάνει :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256647 κοίτα παλιά δε με βόλευαν οι μαύροι για γράψιμο, οπότε σίγουρα θα απέρριπτα τους πιο μαλακούς κόκκινους
(σε παιχνίδια πολύ καλύτεροι από μη μηχανικό όμως, στο γράψιμο έτσι κι έτσι)

πλέον που έχω συνηθίσει από τη δουλειά βαρύ πληκτρολόγιο ίσως και δε με ενοχλούσε τόσο που είναι Linear

πάντως πέρα από τους διακόπτες παίζουν και ρόλο τα πλήκτρα και γενικά το layout όσο ίδιο και αν φαίνεται σε γενικές γραμμές

πχ στο k70 (corsair) τα πλήκτρα με βόλεψαν πολύ περισσότερο από του trigger (της cm) και μαζί με τους πιο καλούς για μένα διακόπτες το πληκτρολόγιο συγκριτικά μου φάνηκε πολύ ανώτερο (βάλε και ότι είναι μεταλλικό και πιο όμορφο)

αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά, μπορεί από τους μαύρους να μη σου αρέσουν οι πιο μαλακοί καφέ, όμως γενικά οι καφέ νομίζω ότι μπορεί να αρέσουν σε περισσότερο κόσμο

με μπλε δεν έχω συνυπάρξει μέρες, αλλά από κόκκινους θα προτιμούσα μαύρους

θόρυβο κάνουν όλα, τα καφέ μου μάλιστα που δεν είναι και καλυμμένα από πλαίσιο του πληκτρολογίου ακούγονται πολύ περισσότερο από ότι στο trigger

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
dimik έγραψε:
drdino έγραψε:Το έκανα αυτό (κάθε αρχείο=sheet, μέσα στο ίδιο workbook), κι η master list στην πρώτο sheet του αρχείου. Μένει η σύγκριση των 3000 sheets τώρα. :lol:

https://support.office.com/el-gr/articl ... l-GR&ad=GR νομίζω κάνει :hmmm:

dr, αν καταλαβα καλα τωρα εχεις 2 columns και θες να συγκρινεις τις τιμες τους, σωστα? τοτε μπορεις να δοκιμασεις και vlookup ή conditional formatting :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#256653 Όχι, έχω ένα workbook με το πρώτο φύλλο να έχει μια λίστα με κομμάτι τιμών (ας πούμε xx1300) και άλλα 3000 φύλλα που εισήγαγα στο excel και μπορεί να έχουν μια από τις τιμές του πρώτου φύλλου σε συγκεκριμένη σειρά (ας πούμε στη σειρά 5 έχει την τιμή ζζζζψψψψχχ1300).
Άβαταρ μέλους
By Chris
#256657 :s_omg :lipsealed:

για αρχη, και εκτος αν καποιος μπορει να προτεινει κατι πιο αμεσο, ξερεις σε ποιο σημειο της τιμης βρισκεται το ζητουμενο μερος ή μπορει να ειναι παντου?

δηλαδη θα ειναι παντα ζζζζψψψψχχ1300 ή μπορει να ειναι και χχ1300 ή ψψψχχ1300 ή ζζζζψψψψζζζζψψψψχχ1300?
Άβαταρ μέλους
By otso
QsisVTS έγραψε:καλύτερα να πάρεις έναν i5 με μία νορμάλ μητρική να τελειώνεις

υπαρχει μεταχειρος i5 με μεταχειρη mobo μεχρι 100ε;

προτιμοτερος αυτος; i7 950 1366 soc στα 60ε;

που θα βρεις μητρικη με αυτο το socket μαλλον ειναι το προβλημα .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256665 με 330€ παίρνεις σύγχρονα πράγματα και είσαι βασιλιάς με την εγγύησή σου και τα όλα σου

πχ

https://www.skroutz.gr/s/7327583/Intel- ... 0-Box.html

http://www.skroutz.gr/s/7397795/Asrock-H170-Pro4S.html

http://www.skroutz.gr/s/7553368/G-Skill ... 16GNT.html

δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάθεσαι να λες θα δώσω 150-200 και τρέχα γύρευε αν θα δουλέψει και αν θα βρω μητρική..

όχι ότι ευτελίζω το χρήμα, απλά έχεις πιο ήσυχο το κεφάλι σου νομίζω φτιάχνοντας ένα τουμπανάκι του κουτιού γιατί αυτό το setup που σου έβαλα είναι κλάσεις ανώτερο από αρχαιολογικούς xeon και i7

αν βρεις κομμάτια από κάνα φίλο σε τιμή χάρισμα ή χάρισμα αλλάζει το πράγμα, αλλά με τόσο παλιό hw ασχολείσαι μόνο αν έχεις ήδη παλιό σύστημα σου χάλασε κάτι και δε μπορείς να βρεις καινούριο πουθενά, αλλιώς μακριά αν θες την άποψή μου με τόσα χρόνια χρήσης δε ξέρεις τι πατάτα θα σου βγει