Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256284 νατη

http://www.manualslib.com/manual/473302 ... =70#manual

το γυρνάς από ide σε achi και δεν κάνεις τίποτε άλλο (απλά θυμήσου να σώσεις την αλλαγή ), βάζεις boot priority πρώτο τον ssd (μετά από το dvd για να εγκαταστήσεις από αυτό ή από όπου αλλού εγκαταστήσεις) και ξεκινάς εγκατάσταση

δε κάνεις τίποτε άλλο
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 16 Μάιος 2016, 16:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
KiloMeater έγραψε:Asus p5q turbo είναι η motherboard
Θα δοκιμάσω όταν παραλάβω και βλέπουμε
Δηλαδή άμα δεν τα εχει αυτά τα κόλπα δε θα τη δω τη μεγάλη διαφορά που λέγαμε;

Μια χαρά είναι είναι αν έχεις και εναν σοβαρό επεξεργαστή σε αυτήν την mb με 8 ραμ και ssd θα τον κρατήσεις για χρόνια ακόμα. Μέχρι περισυ έπαιζα παιχνίδια σε τέτοιο μηχάνημα με 4πυρηνο επεξεργαστή και μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών σε τέρμα ανάλυση κλπ χωρίς πρόβλημα.
Τώρα του έχω βάλει ένα Linux και πετάει ακόμα περισσότερο.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
KiloMeater έγραψε:Δηλαδή άμα δεν τα εχει αυτά τα κόλπα δε θα τη δω τη μεγάλη διαφορά που λέγαμε;

κοίτα όσο πιο πολλά κόλπα έχεις τόσο μεγαλύτερη διαφορά βλέπεις, δηλαδή και ο ssd σου αν έμπαινε σε νέα πλατφόρμα (γιατί είναι σύγχρονο μοντέλο και στην ουσία αξιοποιεί στο έπακρο το sata 3, δηλαδή μετά θες sata 4 ή να βάλεις ssd σε κάποια pci για να δεις πιο καλά νούμερα) θα τη καταλάβαινες τη διαφορά αργά ή γρήγορα

και σε ide θα είναι σαφώς πιο γρήγορος από μηχανικό, απλά από κει που θα τελίκιαζες το sata 2 μπορεί να είχες για παράδειγμα 160 αντί για 240 mb/s και λίγο ανεβασμένο seek time χωρίς λόγο

αφού μπορείς να πάρεις απλά αλλάζοντας μια ρύθμιση το μέγιστο που μπορεί να σου δώσει η πλατφόρμα σου, το κάνεις δεν υπάρχει λόγος να μη το κάνεις, παρόλο που όπως γράφτηκε ήδη και σε sata 1 κάνει διαφορά

μια φορά που είχα ξεχάσει να βάλω τη ρύθμιση σε έναν υπολογιστή ένιωσα πάντως τη διαφορά (πες με και υπερβολικό αλλά την ένιωσα) και ενώ νόμιζα ότι την είχα βάλει τρέχω τεστ και βλέπω "κωλονούμερα", πάω bios και βλέπω ότι τη ξέχασα :rant:

άμα καλομάθεις όλα σε πειράζουν :lol:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
QsisVTS έγραψε:
KiloMeater έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΆΣΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ αν έχεις πιο παλιά μητρική είναι να πας στο bios και να γυρίσεις το ide σε achi :rtfm:
αυτό κατά 99% δε θα γίνει από μόνο του σε παλιά μητρική, θέλει να το βάλεις εσύ

Εδώ μας τα χάλασες.... Άγνωστες λέξεις, τι είναι αυτό το achi.
Δηλαδή τον συνδέω, πριν το πρώτο boot πάω ρυθμίσεις μητρικής με F2 και ψάχνω κάτι τέτοιο, ο υπάρχον SATA μου δεν θα πρέπει να είναι και αυτός τέτοιο; ide δίσκο δεν εχω

αν η μητρική σου είναι 5ετιας+ θα είναι σε ide, οι μηχανικοί ήταν για χρόνια σε ide

αυτό δεν έχει να κάνει με το καλώδιο ide, αλλά με αυτό
https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_ ... _Interface

ψάχνεις στις ρυθμίσεις σου το Advanced Host Controller Interface και το γυρνάς

αυτό μέχρι τους i5 750 και τους i7 920 (να κατάλαβουμε περίπου τι εννοούμε) στις αντίστοιχες μητρικές τους το ρύθμιζες εσύ, από τους μεταγενέστερους κι έπειτα (i5 2500) τα κάνει όλα μόνη της η μητρική, γενικά από κει και πέρα κάνει πολλά μόνη της η μητρική και έκτοτε γενικά δεν έχουμε φοβερές εξελίξεις στους υπολογιστές

Dimitris_P έγραψε:
Επίσης ενδέχεται αν είναι προιστορική η m/b να μην έχει καν AHCI mode οπότε το αφήνεις ως έχει.

δε θυμάμαι να έχει τόσο παλιό υπολογιστή :hmmm:

από το 2007 που θυμάμαι τον προ-προηγούμενο υπολογίστη μου υπήρχε αυτή η επιλογή (c2d 6600)

σε pentium 4 και πίσω δε θυμάμαι (πιο πίσω μάλλον όχι)

αλλά αφού μιλάει για sata 2 μάλλον είναι η περίπτωση που λέω παραπάνω 2007-2010 κάτι τέτοιο (πριν τους core 2 οι υπολογιστές είναι αρκετά πιο άχρηστοι για τα σημερινά δεδομένα) .. ας το ψάξει γιατί πέφτουν πολύ οι επιδόσεις σε ide και δεν υπάρχει και λόγος

σε πιο καινούριο σύστημα απλά κουμπώνεις και παίζει και στο i3 λαπτοπ μου και στο i5 desktop μου, δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση πλέον

Πριν διαβάσω το τελευταίο σου ποστ έτρεξα στο desktop να τσεκάρω το ide που έλεγες αλλά δεν το έβρισκα... ρε πούστη μου λέω που σκατά είναι... έρχομαι πίσω στο φόρουμ βλέπω το τελευταίο σου ποστ και διαβάζω που γράφεις οτι απο τον i5 2500 και μετά τα κάνει μόνη της η ΜΒ, τον οποίο αυτό ακριβώς έχω :thumbsup: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256294 κι εγώ την έψαξα καλού κακού τη ρύθμιση σε haswell να σου πω την αλήθεια (επίσης δεν υπάρχει), απλά από ένα σημείο και μετά οι μητρικές έγιναν πιο "έξυπνες" όπως με τις μνήμες για παράδειγμα που δεν κάνεις τίποτα πια πέρα από το να βάλεις το xmp ίσως αν έχεις τίποτα γλήγορες το οποίο γίνεται σωστά πλέον σε σχέση με παλιότερα που πολλοί δε το συνιστούσαν και πρότειναν να ρυθμίσεις με το χεράκι

εντάξει είχε καταντήσει και λίγο αηδία να ξέρεις ένα σωρό ρυθμίσεις και υπορυθμίσεις για να τρέχει καλά ο υπολογιστής σου

τώρα κουμπώνεις και παίζει και ο,τι και να βάλεις επάνω ξέρει τι να το κάνει

η πιο εύκολη απόδειξη για τον ssd είναι να ανοίξεις ένα benchmark για σκληρούς, αν σου δίνει τα νούμερα που διαφημίζει είσαι οκ

και στο λαπτοπ μου με ivy και μητρική της κακιάς ώρας (oem σε φθηνό lenovo πόσο καλή να είναι) βάζω επάνω τον ssd και 500αρικα χωρίς να πειράξω τίποτα
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#256305 Θυμάμαι όταν έκανα εγκατάσταση τα win7 στο desktop που πήρα τότε με ssd από την αρχή είχα διαβάσει για το TRIM το οποίο στα 7αρια έπρεπε να το αλλάξεις εσύ. Αλλά αυτό φαντάζομαι δεν επηρεάζει την ταχύτητα σωστά;

Τώρα θέλω αν του βάλω έναν 250αρι γιατί ο 128αρης δεν την παλεύει. Διάβασα επίσης ότι όσο μεγαλύτερο ποσοστό του SSD γεμίζει, εκεί μετά το 75-80% αρχίζει λεει και μειώνεται η απόδοσή του.
Απλά δεν ξέρω τι να κάνω με τα 7αρια. Να αναβαθμίσω πρώτα σε 10 να φτιάξω ένα bootable USB και όταν βάλω τον νέο SSD να κάνω καθαρή εγκατάσταση από το USB; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#256351 Μεταφέρεις τα 7άρια κομπλέ στο καινούργιο (μέσω προγράμματος , π.χ Easeus ToDo backup) και με φρέσκο χώρο ξεκινάς τις αναβαθμίσεις και περασμα καινούργιων driver (οι περισσότεροι αυτόματα)

(τουλάχιστο 5GB+ για install)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#256379 Εριξα μια ματια στον φακελο spam mail σημερα :help:

Shantavious Xu <[email protected]>
Προς g8777 Απρ 28 τις 4:14 μ.μ.
You have received a fine on March 20th, 2016 for the amount of $134,60 and despite our constant reminders it hasn� been paid yet.
Please, review the enclosed document as soon as possible.
g8777_copy_613856.zip

:(

Aνοιξα το συννημενο αλλα ειχε ενα .exe μεσα , το ετρεξα αλλα δεν εγινε τιποτα. :s_dunno

Donovan Cantrell <[email protected]>
Προς g8777 Μάι 10 τις 8:04 μ.μ.
Please find your monthly credit card statement attached to this e-mail.
We would also like to let you know that your negative balance has reached a maximum limit.
g8777_copy_310790.zip

Και εδω το ιδιο.

[email protected]
Προς g8777 Μάι 5 τις 8:18 μ.μ.

Hello, we have found your ID card on April 29th, 2016.
Please review the scanned version let us know if it's yours.
Λήψη
gi8777_copy_052134.rtf

Eυτυχως εδω δουλεψε το Word. Κοιτα τι μπορεις να παθεις στα καλα καθουμενα, να ναι καλα ο χριστιανος. :thumbsup:

Uprichard <[email protected]>
Προς g8777 Απρ 15 τις 10:02 μ.μ.
Hi g8777 how are you?

Sorry, no homo. :s_dunno :s_dunno

Nα στειλω το κινητο μου να ξεκαθαρισει η παρεξηγηση;

Με τα zip τι να κανω; Εχω το winrar, μηπως δεν κανει; Να βαλω το winzip;
Cabala να στα στειλω μηπως μπορεις εσυ να τ ανοιξεις; :oops:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#256381 Σήμερα ο υπολογιστής από εκεί που δούλευε μια χαρά χθες αποφάσισε να μην ανοίξει!
Για την ακρίβεια ανοίγουν όλα μια χαρά αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.
Κατηγορώ την Intel. Τόσα χρόνια με AMD όλα ήταν μια χαρά! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By bill33
KiloMeater έγραψε:Σωστά Όλα αυτά Αλλά το requirement εδώ είναι ο χώρος όχι τόσο το performance.
Επίσης μιλάμε για Παλιά motherboard του 09 με max ταχύτητα 3gb/sec

Κακό θα σου ήταν να έχεις συνέχεια την μαξιμουμ ταχύτητα;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
NickTG έγραψε:Σήμερα ο υπολογιστής από εκεί που δούλευε μια χαρά χθες αποφάσισε να μην ανοίξει!
Για την ακρίβεια ανοίγουν όλα μια χαρά αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη.
Κατηγορώ την Intel. Τόσα χρόνια με AMD όλα ήταν μια χαρά! :s_tongue

Πόσα ram sticks έχεις? Δοκίμασε με ένα. Clear cmos...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#256428 Μάλλον το auto overclock έκανε τη ζημιά.
Είναι και πάλι ζωντανό!
Άβαταρ μέλους
By drdino
#256608 Excel gurus:

Έχω μια λίστα στο excel με 3000 τιμές. Θα έχω επίσης 3000 txt τα οποία θα περιέχουν σε συγκεκριμένη θέση στο αρχείο μια από αυτές τις τιμές έκαστο. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να κάνω parse αυτά τα 3000 αρχεία αυτόματα και να συγκρίνω την παρουσία της τιμής στο αρχείο με αυτήν στη λίστα; Δλδ αν υπάρχει η τιμή στο αρχείο, η αντίστοιχη στην λίστα είναι πράσινη, αλλιώς κόκκινη.

Μερσί!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
NickTG έγραψε:Μάλλον το auto overclock έκανε τη ζημιά.
Είναι και πάλι ζωντανό!

τι overclock είχες κάνει; :hmmm: