Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#256382 Μικροδιαφορές στις προδιαγραφές και τα πρόσθετα.
Το 1ο απευθύνεται κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά , το 2ο κυρίως στην ευρωπαϊκή.
Το 1ο έχει περισσότερα πρόσθετα , αλλά σε VW άμεσου ψεκασμού θες το 2ο με τα λιγότερα.
Λιγότερα πρόσθετα =λιγότερες επικαθήσεις στις βαλβίδες στα διαμάντια τις VW.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#256393 Οταν οι προδιαγραφες του κατασκευαστη ειναι SJ πχ φανταζομαι μπορουμε να βαλουμε μεταγενεστερες ( SN κλπ) σωστα;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
mousatos έγραψε:Μικροδιαφορές στις προδιαγραφές και τα πρόσθετα.
Το 1ο απευθύνεται κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά , το 2ο κυρίως στην ευρωπαϊκή.
Το 1ο έχει περισσότερα πρόσθετα , αλλά σε VW άμεσου ψεκασμού θες το 2ο με τα λιγότερα.
Λιγότερα πρόσθετα =λιγότερες επικαθήσεις στις βαλβίδες στα διαμάντια τις VW.

Ευχαριστώ. Πάντως στο δικό μου VW TSI η συμβουλή είναι για προδιαγραφή 504 00/507 00, δηλ. σύμφωνα με τα παραπώνω product data sheets, για το πρώτο (LL).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
panos2171 έγραψε:Οταν οι προδιαγραφες του κατασκευαστη ειναι SJ πχ φανταζομαι μπορουμε να βαλουμε μεταγενεστερες ( SN κλπ) σωστα;
Ναι μεν αλλά... Οι πιο παλιές προδιαγραφές μπορεί να έχουν πρόσθετα που πια έχουν καταργηθεί ή ελαττωθεί σημαντικά στα νεότερα λάδια αλλά τα οποία προσφέρουν καλύτερες ιδιότητες/λίπανση στα παλιά μέταλλα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#256414 ops ανάποδα πάνε ,σορρυ
αυτό με τις λιγότερες προδιαγραφες ,έχει τα λιγότερα πρόσθετα.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#256417 Που βρίσκεις όμως (εύκολα και σε λογικά πλαίσια τιμών) πλέον τέτοια λάδια; Ελλάδα που κοίταξα μόνο amsoil βρήκα, όλα τα άλλα είναι SL,SN. Tέσπα εγώ κατέληξα στα mobil 2000 10W40, λογικά αύριο θα τα έχω. Στα ξένα φόρα και στα sites με προϊόντα για τα MX5 αυτά προτείνουν κατά βάση.
Άβαταρ μέλους
By nido
#258682 Εδώ και 2 μήνες δοκιμάζω αντί των Motul 8100 5w40 που βάζω χρόνια τώρα στο RC (που έχει θεματάκι μάλλον με τσιμουχάκια βαλβίδων και καίει αρκετό λαδάκι) τα Castrol EDGE 5w40 έχοντας βάλει και Motorcote για μια πρώτη δοκιμή. Στα χλμ που προηγουμένως τα λάδια είχαν φτάσει στο min της βέργας τώρα είναι ακόμα στη μέση. Σημειωτέον ότι ο κατασκευαστής τονίζει ότι πρέπει να μπαίνει μόνο 5w40 στο συγκεκριμένο μοτέρ.
Θα περιμένω να δω στα πόσα χλμ θα φτάσουν στο min, και θα επαναλάβω το πείραμα (χωρίς πρόσθετο ΜC μια και υποτίθεται κρατάει για κάμποσες αλλαγές λαδιών).
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
nido έγραψε:Εδώ και 2 μήνες δοκιμάζω αντί των Motul 8100 5w40 που βάζω χρόνια τώρα στο RC (που έχει θεματάκι μάλλον με τσιμουχάκια βαλβίδων και καίει αρκετό λαδάκι) τα Castrol EDGE 5w40 έχοντας βάλει και Motorcote για μια πρώτη δοκιμή. Στα χλμ που προηγουμένως τα λάδια είχαν φτάσει στο min της βέργας τώρα είναι ακόμα στη μέση. Σημειωτέον ότι ο κατασκευαστής τονίζει ότι πρέπει να μπαίνει μόνο 5w40 στο συγκεκριμένο μοτέρ.
Θα περιμένω να δω στα πόσα χλμ θα φτάσουν στο min, και θα επαναλάβω το πείραμα (χωρίς πρόσθετο ΜC μια και υποτίθεται κρατάει για κάμποσες αλλαγές λαδιών).

Μην σου κάνει εντύπωση, και στα δικά μου αμάξια όταν έβαζα το ELF που συνιστούσε η Renault το έπινε σαν νεράκι, όταν άλλαξα μάρκα ( ξέρεις τι βάζω ) ησύχασα και η κατανάλωση είναι φυσιολογική για 2λιτρο μοτέρ τούρμπο με πάνω από 300.000 χλμ, δηλαδή τώρα καίει λιγότερο από ότι έκαιγε με το Elf όταν είχε 150.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
By nido
#258816 Αυτό που θα είχε νόημα νομίζω θα ήταν μια και τα βρίσκω πάνω-κάτω στην ίδια τιμή να μείνω στα Castrol EDGE και να παρακολουθήσω κατανάλωση λαδιού (& θερμοκρασίες σε σκίσιμο) για αρκετές χιλιάδες χλμ. Μπορεί όντως να ταιριάζουν καλύτερα σ' αυτό το μοτέρ...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#258898 Νομίζω τα 8100 5-40 έπεσαν κατηγορία εδώ και χρόνια ενώ τα EDGE είναι ανώτερης τάξης οπότε είναι καλύτερο λάδι και για αυτό θα το προτιμούσα. Βέβαια το γιατί ένα λάδι χάνεται περισσότερο από ένα άλλο είναι δύσκολο να το δικαιολογήσεις και η "τάξη" δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία.
Άβαταρ μέλους
By nido
#259021 Εδώ φαίνονται οι προδιαγραφές που αναγράφονται στη συσκευασία τους (οι οποίες φυσικά δεν τα λένε όλα):

http://s33.postimg.org/6wzku4imn/8100.jpg

http://s33.postimg.org/ycpkegqq7/EDGE.jpg
Άβαταρ μέλους
By nido
#259069 Πολύ παλιά και δεν τα δούλεψα αρκετά ώστε να σχηματίσω άποψη. Τα έβρισκα δύσκολα (τα Quartz 9000 5w40) σε καλή τιμή, Λαμπριανίδης ήταν μονίμως out of stock, όπως και μια άλλη αποθήκη που ψώνιζα, οπότε το γύρισα στα Motul κι έμεινα σε αυτά.

Btw, τα Castrol EDGE έχουν ACEA index C3 (σε σχέση με το Α3/Β4 των 8100). Αυτό σε τι μπορεί να κάνει διαφορά? Αν και είναι τόσοι πολλοί παράγοντες που δεν έχει και τρομερό νόημα να τα κοιτάμε μεμονωμένα...