Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#255335 To Εclipse ήταν το module που τσόνταρε σε γνωστή σουίτα προγραμματισμού για να μπορέσεις
να προγραμματίσεις σε συγκεκριμένη γλώσσα ή με είχαν φάει τα Energy Economics εκείνο το διάστημα ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By gakost
sknipper έγραψε:Επιτέλους SSD, πήρα ένα πολύ φτηνό για δοκιμή στο λαπτοπάκι μου του 2008... ...καλόοοοοο!
Πείτε μου όμως, θυμάμαι πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις. Σταμάτησα indexing, hibernation, prefetch+superfetch και δεν κάνουμε defrag.
Τι άλλο πρέπει να κάνω, τι να προσέξω;
Το είναι το TRIM, είναι κάτι που πειράζω;

Το Trim πλέον είναι εξ ορισμού ενεργοποιημένο. Αν θέλεις να το τσεκάρεις ούτως ή άλλως ανοίγεις γραμμή εντολών σαν admin και γράφεις

fsutil behavior query DisableDeleteNotify

Αν σου βγάλει αποτέλεσμα 0 είσαι εντάξει. Αν σου βγάλει 1 είναι απενεργοποιημένο.

H ανασυγκρότηση επίσης εξαφανίζεται αυτόματα μόλις το λειτουργικό καταλάβει ότι έχεις SSD.

Στην ουσία αυτό που κάνει είναι βελτιστιποιεί την διαγραφή αρχείων. Στους κλασικούς δίσκους έφτανε μια εντολή του λειτουργικού για διαγραφή του αρχείου για να ελευθερωθεί ο χώρος. Με τους SSD χρειάζοναι 2 εντολές και αυτή η δεύτερη εντολή είναι η υποστήριξη Trim.

Γενικά τα πράγματα έχουν απλοηθεί πολύ και είναι ουσιαστικά plug and play όπως οι άλλοι δίσκοι. Αυτό που θέλει προσοχή είναι να έχεις από το Bios την θύρα sata του δίσκου σε AHCI. Αν απλά μετέφερες την εγκατάση από τον παλιό και είσαι σε λειτουργία IDE / legacy ή οπως αλλιώς την λέει το bios και την αλλάξεις σε ahci σου δεν θα ξεκινάνε τα windows επειδή δεν θα έχουν driver για την νεα ρύθμιση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#255565 Οκ διάβασα και λίγο όλα καλά έγιναν και καλά λειτουργεί ωραία. Ευχαριστώ.
Έσβησα και τη virtual memory για να μην γράφει συχνά πράματα που φθείρουν τους SSD. Για αυτό και το hibernation (που δεν με νοιάζει έτσι κι αλλιώς σε laptop) λένε ότι μάλλον δεν πειράζει και τόσο οπότε αν δω ότι υπάρχει θέμα θα το ξαναβάλω.
Το πιο ωραίο είναι το πόσο άμεσα διαβάζει φάκελο με πολλά πράματα και το πόσο γρήγορα γεμίζουν τα thumbnails σε φάκελο με εικόνες.
Το επόμενο στάδιο είναι να πάω από τα 7 στα 10.... Στης καλής μου από μόνο του έβγαλε το σήμα για τα 10 και αν δεν το είχα πάρει χαμπάρι θα έκανε μόνο του χωρίς την άδειά μας την αναβάθμιση αύριο.... ίσως πειραματιστώ στο δικό της πρώτα, νομίζω αν δεν σου αρέσει μπορείς εύκολα να ξαναπάς στα προηγούμενα (έχει 8.1)
Άβαταρ μέλους
By gakost
#255588 Μην τρελένεσαι τόσο πολύ για φθορά στον SSD. Για Windows από τα 8.1 στα 10 έχει ένα νόημα, από 7αρια σε 10αρια αν δεν παίζεις παιχνίδια και ιδίως σε παλιότερο hardware δεν ξέρω αν έχει και πολύ νόημα (ξέρω θα μου πέιτε για ταχύτητες αλλά δεν είναι και κάτι τόοοοσο φοβερό)
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#255674 Τα transition και η διαχείριση μνήμης φαίνονται βελτιωμένα , τις τελευταίες 5 ημέρες
που έχω κάνει την μετάβαση.

Απλά με την εμφάνιση αυτή και με το γεγονός οτι όταν πας να ζητήσεις κάτι πιο advanced σου πετά
ένα ρετουσαρισμένο παράθυρο Win 7 , νιώθω λες και πήρα Fiat 500.

Πολύ όμορφο το περιτύλιγμα (ίσως και λίγο πολύπλοκο) αλλά κατα βάθος ξέρω οτι είναι ένα Fiat Panda. :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#256101 Ασχολήθηκα τελευταία με το desktop λιγάκι
Η δουλειά του ειναι κυρίως VPN-ed torrentαδικο, browsing, media player, office work, lightroom με αυτή τη σειρά.
Παλαιό ξεπαλαιό, με Windows10, σε γενικες γραμμες δεν εχει θέματα
Πρόσφατα του βρηκα μνημη παλαιου τυπου και του εβαλα, +4, πηγε στα 8GB, ειδα αρκετή διαφορα .
Χαμενα λεφτα οτι βαζω σε αυτο το PC αλλα μιας και δεν εχω λογω να το αλλαξω, αν μπορω με ελαχιστο κοστος να δω διαφορα, γιατι οχι. Μια τελευταια κινηση που θα κανω ειναι να βαλω εναν αλλο HDD, αυτη τη στιγμη εχει εναν SATA 500αρι και εδω και κανα χρονο ειαι στα κοκκινα, με 5GB ελεύθερο χώρο και αυτο το κρατώ με πολυ κοπο... απορω πως με εβγαλε τοσα χρονια με 500GB (και συχνα εναν εξωτερικο για αρχεια ) .
Πηρα 1ΤB WD με 45 ευρώ και τον περιμενω αυτη την εβδομαδα
Διαβασα πως να κανω μεταφορα τα windows στον καινουργιο , απο εδω
http://www.howtogeek.com/199068/how-to- ... r-an-hour/
φαινεται ευκολο.

Ερωτηση : τον αρχικό HDD να τον αφήσω μέσα ή να τον βγαλω τελείως απο το κουτι;
εχει σημαντικη διφορα σε θορυβο καταναλωση κτλ ή ειναι αμελητέο;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256117 σωστά, ο ssd είναι η πιο αποδοτική αναβάθμιση/ευρώ

οι μηχανικοί όσο καλοί κι αν είναι δεν είναι αρκετά καλοί
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#256124 Σωστά Όλα αυτά Αλλά το requirement εδώ είναι ο χώρος όχι τόσο το performance.
Επίσης μιλάμε για Παλιά motherboard του 09 με max ταχύτητα 3gb/sec
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256127 και σε sata 2 κάνει τεράστια διαφορά, δεν είναι τόσο λόγω των ταχυτήτων ανάγνωσης/εγγραφής αλλά λόγω του μηδενικού (σχεδόν) seek time ανεξαρτήτως σε τι μητρική τον έχεις, εκεί γίνεται όλη η μαγεία με τους ssd :iconcool:

ακόμα και chrome ας πούμε που είναι λίγα mb θα ανοίξει πιο άμεσα πέρα από πιο γρήγορα, το άμεσα είναι η διαφορά στα μικρά μεγέθη όχι το γρήγορα και στα μικρά μεγέθη όλοι η μηχανικοί είναι για τα μπάζα

αν αρχίσεις να κοιτάς άλμπουμ με φωτό στο ένα και το άλλο θα δεις τη διαφορά
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
QsisVTS έγραψε:
Θα ανοίξει πιο άμεσα πέρα από πιο γρήγορα, το άμεσα είναι η διαφορά στα μικρά μεγέθη όχι το γρήγορα και στα μικρά μεγέθη όλοι η μηχανικοί είναι για τα μπάζα

Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά, άμεσα . γρήγορα.....?
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#256214 Κάτι μπορεί να είναι εξαιρετικά γρήγορο στο πόσα bytes/sec μεταφέρει, αλλά να θέλει πολύ χρόνο να ξεκινήσει.

Πως λέμε ping και bandwith.