Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

...ρε συ καρμπον αξονες αφτερμαρκετ κιολας ,που καταργουν και την μεσαια τριβη,οπως και στην Ιουλια φορανε τα εβο εδω και 10 χρονια.
Καμια καινοτομια,εχω 3 φιλους με εβο που τον φορανε.

E, ενταξει, καλως-κακως οταν παρεχεται κατευθειαν απο το εργοστασιο, -μαλιστα ως ΣΤΑΝΤΑΡ εξοπλισμος, ουτε καν εξτρα- και εκεινη την χρονικη στιγμη, δεν το προσφερει κανενας αλλος κατασκευαστης στην κατηγορια, ειναι καινοτομια.

Σε after-market μπορει να βρεις της παναγιας τα ματια, -αρκει να μην υπαρχει...ταβανι στο Budget :lol: -, ειδικα σε αυτοκινητα που εχουν εξελιχθει σε πολυ μεγαλο βαθμο οπως πχ τα Lancer...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:

Καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι το να εφεύρεις κάτι αλλά (1) να είναι χρήσιμο (2) να το κάνεις προσιτό σε μαζική παραγωγή.
Για το λόγο αυτό δεν είναι καινοτόμα η Alfa Romeo για το "VTEC" αλλά η Honda.

Καταρχας, προφανως και εχει χρησιμοτητα ενας ελαφρυτερος αξονας μεταδοσης. απο εκει και περα, Imo καινοτομος κατασκευαστης ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ που το εφαρμοζει ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, που κανεις αλλος δεν το εχει κανει, σε επιπεδο παραγωγης (oxι after market)

Για το 2 που λες διαφωνω καθετα... :lol: Αυτο ΕΠΕΤΑΙ της καινοτομιας, ερχεται αργοτερα με περαιτερω εξελιξη και μειωση κοστους, οχι ομως με το καλημερα...

Επισης αν δεν κανω λαθος, η AR εφαρμοσε στην πραξη το συστημα μεταβλητου χρονισμου, σε καποιο μοντελο της στα τελη 70's αρχες 80's απ' οτι θυμαμαι, oποτε εφοσον οντως ισχυει κατι τετοιο, ΕΙΝΑΙ καινοτομια της AR αυτη η τεχνολογια, ασχετως εαν δεν συνεχισε να την εφαρμοζει...
Άβαταρ μέλους
By krom
#255480 Σιγά μην τον εφηύρε τον μεταβλητό χρονισμό κιόλας η Alfa Romeo :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#255483 καινοτομία η [kenotomía] Ο25 : ενέργεια που χαρακτηρίζεται από νέα, πρωτοποριακή αντίληψη των πραγμάτων, νεωτερισμός: H κατάργηση των εξετάσεων είναι μια ~ με θετικά / με αρνητικά αποτελέσματα. H κατάργηση της επετηρίδας για το διορισμό των καθηγητών ήταν μια ~ που συνάντησε αρνητικές και θετικές αντιδράσεις. || πρωτότυπη τεχνική κατασκευή.

[λόγ. < ελνστ. καινοτομία, αρχ. σημ.: `εφεύρεση΄]

Επονείδιστη και επαχθέστατη η ελληνική ώρες ώρες :lol:

Περι link , ένας τσαρλατάνος Chilton τα έγραφε , προφανώς και δεν μπαίνει σε φόρουμς Αλφίστι
ενώ σίγουρα έχει καταναλώσει εκατοντάδες τόννους σανου , 5 Σουρωτές έχει τσιμπήσει για χώνεψη :lol:

Chris Chilton έγραψε:The Giulia Quadrifoglio (Cloverleaf) was engineered by a team led by ex-458 creator Philippe Krief, is powered by a twin-turbo V6 that’s essentially a cut-down 488 GTB V8 and sends its power exclusively to the rear axle of a brand-new chassis via a torque-vectoring differential.

Alfa’s engineers claimed the Maserati V6 used in the Ghibli S would have caused packaging problems and wouldn’t have produced the required power reliably, so lopped a couple of cylinders off the Ferrari V8 to create a very special 2.9-litre V6 with 503bhp and 443lb ft.

sauce = http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... 16-review/
Άβαταρ μέλους
By Govus
#255512 Κυκλοφόρησαν εν τω μεταξύ και τα πρώτα renderings :shifty:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
dimviii έγραψε:

...ρε συ καρμπον αξονες αφτερμαρκετ κιολας ,που καταργουν και την μεσαια τριβη,οπως και στην Ιουλια φορανε τα εβο εδω και 10 χρονια.
Καμια καινοτομια,εχω 3 φιλους με εβο που τον φορανε.

E, ενταξει, καλως-κακως οταν παρεχεται κατευθειαν απο το εργοστασιο, -μαλιστα ως ΣΤΑΝΤΑΡ εξοπλισμος, ουτε καν εξτρα- και εκεινη την χρονικη στιγμη, δεν το προσφερει κανενας αλλος κατασκευαστης στην κατηγορια, ειναι καινοτομια.

Σε after-market μπορει να βρεις της παναγιας τα ματια, -αρκει να μην υπαρχει...ταβανι στο Budget :lol: -, ειδικα σε αυτοκινητα που εχουν εξελιχθει σε πολυ μεγαλο βαθμο οπως πχ τα Lancer...

ειπαμε οτι σαν στανταρ εξοπλισμο το εχουν τα μ3/4.
Τι καινοτομιες και πρασινα αλογα?
επειδη το εβαλες σε σενταν? ε και? θελει ο καρμπον αξονας ''ειδικη'' τεχνογνωσια για να μπει σε σενταν σε ντατσουν,σε σουβλακι,σε πολυμορφικο,σε αγωνιστικο,σε μονοθεσιο? Ο Χ Ι !
η οποιαδηποτε βιοτεχνια που τους φτιαχνει τον κατασκευαζει για οποιο μοντελο θελεις.

δλδ αυριο εαν βρεθει ενας κατασκευαστης και τοποθετησει πρωτη φορα σε σενταν :shifty: σκαστρα ανοιχτου τυπου ,αυτο θα ειναι αξιο αναφορας οτι η Χ μαρκα ειναι η πρωτη που εβαλε σε σενταν :shifty: σκαστρα ανοιχτου τυπου?
μια σκαστρα που μπορει να βαλει ο οποισδηποτε σε οποιδηποτε μοντελο ειναι καινοτομια οταν θα το προσφερει κατασκευαστης? Για γελια.
Ειπαμε να τρωμε σανο,αλλα να το μασαμε και λιγο.
Σαφως οι κατασκευαστες κατι πρεπει να γραψουν στα πρες κιτ,απλα μερικα ξεφευγουν στα ορια του γραφικου.
οποτε = σανος,ή φθηνη προσπαθεια εντυπωσιασμου σε ασχετους.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
krom έγραψε:Σιγά μην τον εφηύρε τον μεταβλητό χρονισμό κιόλας η Alfa Romeo :s_sarcastic

Alfa Romeo was the first manufacturer to use a variable valve timing system in production cars (US Patent 4,231,330)

https://en.wikipedia.org/wiki/Variable_valve_timing

...αναφερθηκα στα περι καινοτομιας, ορος που καλυπτεται απο τα παραπανω...

Στα περι του αξονα στα πρωτα Α4 quattro:
Audi used a carbon fiber front half on the drive shaft in case of an accident. In the event of an accident, the shaft would shatter at that point, instead of coming up through the floor of the car.

Aπο το link που εβαλες, στα παρακατω σχολια, προκυπτει οτι προκειται για αλλη υλοποιηση, (ενα μπροστινο τμημα του αξονα απο ανθρακονημα και οχι ολοκληρος, για καλυτερα αποτελεσματα σε τυχον συγκρουση) και αλλος ο στοχος, αφου λεγεται οτι συνολικα ζυγιζε περισσοτερο απο εναν αντιστοιχο ατσαλινο...

@georgetz
Αρα ΔΕΝ ηταν απο το evo, αλλα απο το Car. Oλα τα περιοδικα βεβαια κανουν και λαθη (εφοσον αυτο τελικα ειναι λαθος) αλλα απ' οσο γνωριζω τουλαχιστον, το Evo εχει υψηλο βαθμο αξιοπιστιας και διασταυρωσης πληροφοριων γενικοτερα. Υποψιν αυτο και για τον GB που εσπευσε να την πει στο evo... :s_mad :lol:

@dimviii
Καλα ντε δεν σε ειπαμε και καμπουρη... :lol: Δεν ειχα δει τα επομενα ποσταρισματα και το ειχα ξεχασει οτι εβγαλαν οι νεες Μ3/Μ4...Εξαλου ανεφερα και πριν το τι θεωρειται κατ' εμε καινοτομια, κατι που συναδει με αυτα που αναφερει το λεξικο...
Οπως και να εχει, αναφερομουν κυριως στο προηγουμενο ποστ σου περι after-market ανθρακονηματινο αξονα μεταδοσης, για να ξεκαθαρισουμε και την κατηγορια για την οποια αναφερομαστε σε καποια καινοτομια...

Τωρα στα περι σανου, μπορει να τον μασαγαμε καργα μεχρι τα 20-25 αντε και σχεδον 30 (εγω τουλαχιστον το παραδεχομαι) απο τα διαφορα περιοδικα, ή κουβεντες διαφορων κατοχων και μη, σε γνωστες ακριβες μαρκες, μετα απο ενα σημειο ομως οποιος θελει να μαθει και ψαχνει την αληθεια, οσο και να ειναι κολημμενος με καποια μαρκα/μαρκες, καταλαβαινει ποτε παιζει κοροιδια...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Κίκιζας . έγραψε:μετα απο ενα σημειο ομως οποιος θελει να μαθει και ψαχνει την αληθεια, οσο και να ειναι κολημμενος με καποια μαρκα/μαρκες, καταλαβαινει ποτε παιζει κοροιδια...

Ακριβώς, και εδώ παίδες ανακαλύψατε κοροϊδία ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από την Alfa Romeo. Μα είναι αμάξι τώρα αυτό; Επειδή έχει 10 αρκτικόλεξα σε τεχνολογία πάνω της; επειδή κάνει χρήση ανθρακονημάτων; επειδή έχει κάποιους κινητήρες βενζίνης με Multiair; επειδή οι diesel κινητήρες είναι Euro 6b ready;
Φυσικά οι άλλοι τα έχουν αυτά εφηρμοσμένα εδώ και ΑΙΩΝΕΣ.
Και όποιος διαβάζει (και) press release της AR τρώει σανό. Ενώ όποιος διαβάζει αυτό της BMW για παράδειγμα, με κοτσάνες του τύπου η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται, πραγματικό 50/50 (γελάνε και οι πέτρες εδώ), sheer driving pleasure από bmw 114i και άλλες pipes, είναι φυσικά .............. τι άλλο;;;........... ψαγμένος ΠΕΤΡΟΛΧΕΝΤ.

Kαι στην τελική, αυτό αφορά για όσους δεν με ξέρουν από κοντά σαν άνθρωπο και χαρακτήρα, στα @@ μου αν νομίζετε ότι τα έχω πάρει κρανίο κλπ. Όοοοχι, καμία σχέση. Κυριολεκτικά δεν μου καίγεται καρφί σε ποιον αρέσει και σε ποιον όχι. Εγώ γράφω αυτά που γράφω σαν πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται, εκεί που ξέρω θα διορθώσω κάποιον, εκεί που δεν ξέρω θα ακούσω. Το τι θα γράψει ο καθένας όντας προκατειλημμένος ή για να τσιγκλίσει δεν έχει σημασία για μένα. Κάνω το χόμπι μου και τίποτα παραπάνω. Και μιας και μιλάμε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ακόμη και γιαούρτια να θέλετε να του πετάξετε, πάλι ουδόλως με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί είναι να καταφέρω να έχω την πενηνταρού στην τσέπη για να την πάρω.
Αυτά φιλικά προς όλους. Ελάτε στην επόμενη συνάντηση να πιούμε καφεδάκι, να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε καμιά βόλτα. Μετά χαράς.
Άβαταρ μέλους
By nass
Giuseppe Busso έγραψε:
nass έγραψε:
dimviii έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
Καινοτομία είναι μια τεχνολογία όταν βρίσκει πρακτική εφαρμογή. Για παράδειγμα το ότι ότι υπάρχει after market άξονας μετάδοσης για το Evo εδώ και 10 χρόνια, δηλαδή καμία σχέση με την κατασκευαστή, εσύ μου το παρουσιάζεις ως τι; Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.

μα το εχουν βαλει αλλοι σε παραγωγη ΧΡΟΝΙΑ πριν. Καμια καινοτομια.

Nissan 350/370Z
Αν τώρα η καινοτομία είναι ότι είναι sedan :hmmm:

Καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι το να εφεύρεις κάτι αλλά (1) να είναι χρήσιμο (2) να το κάνεις προσιτό σε μαζική παραγωγή.
Για το λόγο αυτό δεν είναι καινοτόμα η Alfa Romeo για το "VTEC" αλλά η Honda.

Και το RX-8 είχε άξονα από ανθρακόνημα.

Το 350Z είναι προγενέστερο άρα το RX8 παίρνει 0 points καινοτομίας στο συγκεκριμένο.

Giuseppe Busso έγραψε:Εδώ η εφαρμογή γίνεται σε ένα premium sedan από την πιο απλή έκδοση ως την κορυφαία.

Διαφωνώ ότι η καινοτομία πάει με την κατηγορία. Η καινοτομία πάει με την ΠΡΩΤΗ αποδοτική εφαρμογή σε μαζική βιομηχανική παραγωγή, είτε είναι σε sedan είτε σε sports coupe είτε σε σουπερ-μίνι. Αντε να εξαιρέσουμε τα ημιχειροποίητα και πανάκριβα super cars. Και παίρνει έξτρα πόντους αν υιοθετηθεί και από άλλους κατασκευαστές (βλ. παρακάτω), τι να την κάνω την καινοτομία που δεν ενδιαφέρει κανέναν παρά μόνο τους αναγνώστες δελτίων τύπου ?

Με άλλα λόγια, δε βλέπω διαφορά μεταξύ 350Ζ και Giulia. Μαζική παραγωγή και τα δύο, καινοτόμο ως προς τον άξονα μετάδοσης μόνο το πρώτο.

Δηλαδή ήταν καινοτόμος η VW επειδή πρώτη (TFSI το 2005) παρουσίασε συνδυασμό άμεσου ψεκασμού με υψηλή στατική συμπίεση, μεταβλητούς εκκεντροφόρους και turbo, που σήμερα πια όλοι οι κινητήρες βενζίνης έτσι είναι λίγο-πολύ (κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη καινοτομία της δεκαετίας, έξτρα πόντοι για τη μαζική υιοθέτηση της εν λόγω καινοτομίας), αλλά να ξαναπανηγυρίζουμε για καινοτομία όταν μπήκε τέτοιος κινητήρας σε όχι C-segment αυτοκίνητο όπως το Golf αλλά σε ξερωγω D-segment όπως το Mondeo ? Αστεία πράγματα.

Giuseppe Busso έγραψε:Και η Lancia είχε τον Triflux στα ECV1/ECV2 αλλά η Volkswagen το έκανε σύστημα μαζικής παραγωγής.

Φαντάζομαι εννοείς το συνδυασμό turbo-compressor ο οποίος ήταν στη δ S4 και τον οποίο ξαναπαρουσίασε η VW στο Golf GT. Το Triflux ήταν άλλο και δε νομίζω να έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Δεδομένου του αγωνιστικού χαρακτήρα της δ S4, ναι ήταν καινοτομία το GT (μαζική παραγωγή γαρ) αλλά παίρνει 0 έξτρα πόντους λόγω του ό,τι κανείς, ούτε καν η ίδια η VW, δεν το συνέχισε και αρνητικούς πόντους λόγω στο βάθος χρόνου αποδεδειγμένης αναξιοπιστίας. Με άλλα λόγια, μηδέν εις το πηλίκον.

Σε βάθος χρόνου καινοτομίες με έξτρα πόντους και ποιός τις έκανε:
- Μεταβλητός χρονισμός / βύθισμα βαλβίδων (Honda και όχι Alfa Romeo)
- Turbo (νομίζω κάποιο αμερικάνικο στα 60's)
- Αμεσος ψεκασμός+Turbo (VW)
- Κιβώτια διπλού συμπλέκτη (VW)
- ESP (Mercedes)
- ABS (Chrysler και όχι το Dunlop Maxaret στο super car της εποχής Jensen FF)
- 4WD σε αυτοκίνητα δρόμου (Audi)

Κίκιζας . έγραψε:E, ενταξει, καλως-κακως οταν παρεχεται κατευθειαν απο το εργοστασιο, -μαλιστα ως ΣΤΑΝΤΑΡ εξοπλισμος, ουτε καν εξτρα- και εκεινη την χρονικη στιγμη, δεν το προσφερει κανενας αλλος κατασκευαστης στην κατηγορια, ειναι καινοτομια.

Σωστό με τη διόρθωση "όχι στην κατηγορία αλλά γενικώς σε μαζικής παραγωγής".

Κίκιζας . έγραψε:Για το 2 που λες διαφωνω καθετα... :lol: Αυτο ΕΠΕΤΑΙ της καινοτομιας, ερχεται αργοτερα με περαιτερω εξελιξη και μειωση κοστους, οχι ομως με το καλημερα...

Η καινοτομία έχει νόημα και ενδιαφέρον μόνο όταν ισχύουν και οι 2 προϋποθέσεις που έθεσα. Τι να την κάνεις μια άχρηστη καινοτομία ? (πχ. carbon άξονας μετάδοσης σε diesel 150 ίππων στις 4000 στροφές) Τι να την κάνεις μια καινοτομία κατάλληλη λόγω κόστους μόνο για supercars ? Ναι ΟΚ είναι καινοτομία "αυστηρά" αλλά δεν έχει ενδιαφέρον αν δεν έχει μαζική εφαρμογή.

Και επιπλέον φάσκεις και αντιφάσκεις: από τη μία θέτεις ένα στενό κριτήριο "αν είναι το πρώτο στην κατηγορία" και από την άλλη δεν σε πειράζει η διεύρυνση της βάσης ώστε να αφορά οποιοδήποτε αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κόστους.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#255635 Το RX8 παρήχθη το 2003.
Νομίζω ότι το 350Ζ ήρθε αργότερα. Άρα το RX8 ήταν το καινοτόμο! :)

Κατά τα άλλα έχεις δίκιο σε όλα...

.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
tsilis έγραψε:Το RX8 παρήχθη το 2003.
Νομίζω ότι το 350Ζ ήρθε αργότερα. Άρα το RX8 ήταν το καινοτόμο! :)

Κατά τα άλλα έχεις δίκιο σε όλα...

.

Άκυρο.
Το 350z παρήχθη το 2002!
Άρα και εκεί δίκιο! :)

.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Giuseppe Busso έγραψε:
georgetz έγραψε:Επίσης, τώρα πρόσφατα τσέκαραν Maserati Levante και βρήκαν πολλά κομμάτια απο Dodge Ram 1500 άρα θα κρατούσα
χαμηλό καλάθι για ανταλλακτικά και ποια στάμπα έχουν.

Ο κινητήρας επίσης , βούηξε ο τόπος οτι είναι cut εκδοχή του κινητήρα της 488 , όχι California.
Τάδε έφη Evo.co.uk

Ουδεμία σχέση το project 952 σε σχέση με τις Maserati Ghibli/Levante.
Όλα είναι Alfa Romeo εδώ, δεν μοιράζεται την παραμικρή βίδα με κάτι άλλο.

Χαχα... Πες στο evo να περάσει να του σπικάρω μερικά πραγματάκια και να μην διαβάζετε ότι pipa βρίσκεται επειδή την έγραψε κάποιο πολυσύχναστο site Ειδικού Τύπου.

Ο κινητήρας της Quadrifoglio μοιράζεται τις διαστάσεις του V8 της California T.
Έχουν ίδιο bore x stroke (86.5 x 82.0) την ώρα που οι αντίστοιχες διαστάσεις του V8 της 488GTB είναι 86.5 x 83.0.
Η 488GTB έχει επίπεδο στροφαλοφόρο άξονα (διαφορά φάσης κομβίων στροφάλου 180 μοίρες), την ώρα που ο V8T και ο V6 της Giulia έχουν συμβατικό στροφαλοφόρο με διαφορά φάσης κομβίων κάθε 90 μοίρες. Η 488 έχει επίσης ξηρό κάρτερ.

488
http://auto.ferrari.com/en_EN/sports-ca ... ifications

California T
http://auto.ferrari.com/en_EN/sports-ca ... ifornia-t/

Giulia Quadrifoglio
http://aftersales.fiat.com/eLumData/IT/ ... _SA_QV.pdf

Από κει και πέρα υπάρχουν οι διαφορές. Σχέση συμπίεσης 9.4:1 για την California, 9.3:1 για την Quadrifoglio, άλλες τουρμπίνες για να πετύχει καλύτερη ειδική ισχύ και ροπή τόσο από τον V8 της California αλλά ακόμη και από αυτόν της 488, άλλη κεφαλή και πλήρη απεμπλοκή της μιας σειράς των τριων κυλίνδρων με ακόμη μεγαλύτερο όφελος σε κατανάλωση και ρύπους, κάτι που δεν ισχύει για άλλα συστήματα απενεργοποίησης κυλίνδρων που απλά κλείνουν τον ψεκασμό.

GB, δεν ειχες μαλωσει με τον Jason πριν κανα χρονο και ελεγες οτι το μοτορι της QV ειναι -2 κυλινδροι αυτου της 488;
Τωρα θα "σπικαρεις μερικα πραγματα" στα περιοδικα για το αν ειναι cross ή flatplane;
Πολυ διαθεση αυθεντιας ρε συ...

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:
Ακριβώς, και εδώ παίδες ανακαλύψατε κοροϊδία ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από την Alfa Romeo. Μα είναι αμάξι τώρα αυτό; Επειδή έχει 10 αρκτικόλεξα σε τεχνολογία πάνω της; επειδή κάνει χρήση ανθρακονημάτων; επειδή έχει κάποιους κινητήρες βενζίνης με Multiair; επειδή οι diesel κινητήρες είναι Euro 6b ready;
Φυσικά οι άλλοι τα έχουν αυτά εφηρμοσμένα εδώ και ΑΙΩΝΕΣ.
Και όποιος διαβάζει (και) press release της AR τρώει σανό. Ενώ όποιος διαβάζει αυτό της BMW για παράδειγμα, με κοτσάνες του τύπου η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται, πραγματικό 50/50 (γελάνε και οι πέτρες εδώ), sheer driving pleasure από bmw 114i και άλλες pipes, είναι φυσικά .............. τι άλλο;;;........... ψαγμένος ΠΕΤΡΟΛΧΕΝΤ.

Kαι στην τελική, αυτό αφορά για όσους δεν με ξέρουν από κοντά σαν άνθρωπο και χαρακτήρα, στα @@ μου αν νομίζετε ότι τα έχω πάρει κρανίο κλπ. Όοοοχι, καμία σχέση. Κυριολεκτικά δεν μου καίγεται καρφί σε ποιον αρέσει και σε ποιον όχι. Εγώ γράφω αυτά που γράφω σαν πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται, εκεί που ξέρω θα διορθώσω κάποιον, εκεί που δεν ξέρω θα ακούσω. Το τι θα γράψει ο καθένας όντας προκατειλημμένος ή για να τσιγκλίσει δεν έχει σημασία για μένα. Κάνω το χόμπι μου και τίποτα παραπάνω. Και μιας και μιλάμε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ακόμη και γιαούρτια να θέλετε να του πετάξετε, πάλι ουδόλως με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί είναι να καταφέρω να έχω την πενηνταρού στην τσέπη για να την πάρω.
Αυτά φιλικά προς όλους. Ελάτε στην επόμενη συνάντηση να πιούμε καφεδάκι, να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε καμιά βόλτα. Μετά χαράς.

και η πενβε οταν ελεγε αντιστοιχες μπαρουφες σχολιαστηκε αναλογως. Δεν ειναι κατι που συμβαινει με την Αφαρομεο μονο.

γιατι ειμαστε προκατειλειμενοι ρε Μπουσε,επειδη δε μασαμε την παπατζα με την καινοτομια του καρμπον αξονα?
Καμια διαθεση τσιγκλιματος,απλα επειδη διαβαζουν αρκετοι,ειναι κριμα να φανε ολοι αμασητο το σανο.