Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By tsilis
bibendum έγραψε:Και το 18 ασφαλως και ειναι αυθαιρετο. Διπλωμα οδηγησης λοιπον μετα απο 1 χρονο αποδεδειγμενης χρησης μμμ για το πηγαινελα στη δουλεια.

Το 3 χρονια γιατι το διορθωσες ομως; δεν πιστευεις αυτα που λεω οποτε ας σταματησουμε εδω την κουβεντα.

Nα τη σταματήσουμε, αλλά το διόρθωσα, γιατί εξ'όσων θυμάμαι από εμένα, το Διδακτορικό απαιτεί κατ'ελάχιστον 3 χρόνια.
Νομίζω το ίδιο και στο Εξωτερικο, χωρίς να εγγυώμαι.
Σταματάμε εδώ όμως, απ'ότι κατάλαβα!

Πέτρο δεν ξέρω για το iq, δεν έχει υπάρξει αντικειμενικό εργαλείο μέτρησης κατά ορισμένους.
Εκεί να δεις πανηγύρια φασιστικά!
Κατα τη γνώμη μου , θέλεις τους ωρίμους και αντιπροσωπευτικούς της κοινωνίας.
Άβαταρ μέλους
By otso
#255568 να απαγορευεται να ψηφιζουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.
η να εχουν δικαιωμα ψηφου οι κατω των 10000ε δηλωση
η να εχουν δικαιωμα ψηφου οι εχοντες συνολο περιουσιας κατω των 100000ε
η ανα 2 εκλογες οι εχοντες ανω των 100000 ε περιουσια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bibendum έγραψε:Λιγο 'φασιστικο' μου ακουγεται αυτη η προταση

Για να μην ψάχνω gifακια, προτείνω να εμπλουτιστεί η πρόταση του tsilis. Να βάλει μεσα σε όσους δεν εχουν δικαιωμα ψηφου και οσους δεν μπορούν να γράψουν μία σωστή πρόταση στα Ελληνικά. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#255593 Μήπως στα 17 ελέγχεις καλύτερα την ορμή της ηλικίας και μπορείς να τους στρέψεις όντας περισσότερο μαχητικοί με το μερος σου ?
Αφήνοντας και τον Δ.Τ απείραχτο κατά το δυνατόν έχεις την κρίσιμη μάζα των απαραίτητων ψηφοφόρων για τις επερχόμενες εκλογές ( λέγε με ΣΥΡΙΖΑ ) να καθήσεις πολλά χρόνια στις καρέκλες μέχρι να βγάλει σπυριά ο κώλος τους.

. το γνωρίζω ότι χρειάζεται Συνταγματική αναθεώρηση όπως γνωρίζω καλά ότι πρόκειται για το όνειδος της πολιτικής σε βάρος των πολλών και του τόπου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
bibendum έγραψε:Πρωτα απ ολα δεν αποδεικνυει καμια ωριμοτητα το γεγονος οτι δουλευει καποιος. Δευτερον οποιοσδήποτε διαχωρισμος βασει καποιου αυθαιρετου κριτηριου για να βγαλουμε ενα συμπερασμα μου κανει λιγο απο 'φασιστικη' νοοτροπια.

Εσυ λες οποιος δουλευει, αλλος θα πει οποιος εχει σπουδες απο πανεπιστημιο, αλλος θα πει οποιος εχει μια περιουσια.

Να σου κανω και γω εναν διαχωρισμο. Ειχα κατι συμμαθητες αετους στο γυμνασιο που δεν πηγαν ποτε λυκειο. Δουλευαν σε κατι παλιοδουλειες και το μυαλο τους ηταν μονο σε ποιο μηχανακι θ αγορασουν. Με το δικο σου σκεπτικο αυτος εχει πιο ωριμη σκεψη απο τον αλλον συμμαθητη μου που στην ελλαδα δεν εχει ουτε ενα ενσημο αλλα σε πολυ καλο πανεπιστημιου του εξωτερικου τελειωσε διδακτορικο σ ενα χρονο.

Παίζει και να έχουν ποιο ώριμη σκέψη σε ότι αφορά τα πολιτικά, γιατί έχουν μπει στον πραγματικό κόσμο νωρίτερα, έχουν δει πως είναι να δουλεύεις μαύρα και 12ωρα και να σε εκμεταλλευονται οι "μορφωμενοι", έχουν οικογένεια πολύ νωρίτερα, αντιμετωπίζουν προβλήματα που οι υπόλοιποι συναντουν στα 30, σε αντίθεση με τους άλλους που κλεισμενοι σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον συνήθως είναι μυρωδιές σε ότι αφορά τον πραγματικό κόσμο αλλά εξαιρετικά ενημερωμένοι στην θεωρία της πολιτικής.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
PeterPan έγραψε:εγώ θα έλεγα να σχετίζεται το δικαίωμα ψήφου με το IQ... :) :)

και ας μην ψηφίσω ποτέ... αρκεί να ψηφίζουν άτομα με λογική κ όχι ό,τι να 'ναι...

Με 3,5 ψήφους δεν κάνουμε δουλειά... :shifty: :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#255641 Στην ελλαδα αν δε κάνω λάθος έχουμε γύρω στο 92 μ.ο. IQ , δεν είναι και το πιο υψηλό αλλά δεν είναι και το πιο χαμηλό, ούτε δείχνει βέβαια και όλη την αλήθεια αυτό το κριτήριο από μόνο του

Κάποιοι είπαν να υπάρχει εργασιακή εμπειρία το οποίο όπως είπαν άλλοι είναι σωστό εν μέρει, άλλοι να υπάρχει περιουσία ή να μην υπάρχει το οποίο είναι κι αυτό υποκειμενικό μιας και μιλάμε για αντικρουόμενα συμφέροντα

Το πρόβλημα δεν είναι να έμπαιναν κριτήρια που να απέκλειαν κοινωνικές ομάδες πχ να μη ψηφίζει ο πλούσιος γιατί είναι πλούσιος, ο αριστερός γιατί είναι αριστερός ή ο φασίστας γιατί είναι φασίστας.

Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό

Το ζητούμενο είναι ο καθένας που ψηφίζει να μπορούμε να διασφαλισουμε ότι έχει την ικανότητα να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα μέσα από τη λογική, ότι είναι σε θέση να κρίνει.

Αυτό το πράγμα δε το έχουν πολλοί έλληνες (και όχι μόνο) ασχέτως του πού τοποθετούνται πολιτικά και αυτό το πράγμα ακυρώνει τη χρησιμότητα της δημοκρατίας.

Και όχι μόνο αυτό, την κάνει και επικίνδυνο όπλο κατά της κοινωνίας όταν σε κάνει να χάνεις σε ένα παιχνίδι που είναι από την αρχή στημένο, αλλά σε κάνει παράλληλα να πιστεύεις ότι εσύ έκανες την επιλογή οπότε πρέπει να λουστείς και τις πιο παράλογες αποφάσεις από κάποιον που έδωσες (όχι εσύ απαραίτητα η "πλειοψηφία") λευκή επιταγή για ταδε χρόνια ώστε να εφαρμόσει κάποια πράγματα τα οποία πολύ συχνά από νωρίς στα ξεκοβει ότι δε μπορούν να γίνουν..

Όμως εσύ τον ψήφισες άρα δε μπορείς να μιλάς για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να σεβαστείς τη λαϊκή εντολή και τη σοφία των συμπολιτών σου :dizzy:

Εγώ αυτό που κατάλαβα έστω και μετά από χρόνια είναι ότι η δημοκρατία στη σημερινή μορφή της είναι από τις μεγαλύτερες απάτες για να κρατάει το κόσμο πειθήνιο καλύτερα από κάθε φασιστικό ή άλλο ακραίο καθεστώς.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#255642 Να απαγορευτούν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις , τα debate , οι αφισοκολλησεις, τα πολιτικά πάνελ , κ.ο.κ.
Κάθε κόμμα να αναρτα στο διαδίκτυο το πολιτικό του πρόγραμμα κ τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών κ τπτ άλλο....

.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#255655 Θα συναντιόνται συνομωτικά τότενες...
Θα κάνουν πάρτι γενεθλίων και εικονικούς αρραβώνες για να συναντιώνται...
Ρε συ gianik, βγαίνει άκρη με τα λεχάρια;

Επίσης σχετικά με το iQ, είμαι σίγουρος ότι ένα μικρό ποσοστό έχει σημαντικά μεγάλο iQ ενώ όλοι οι υπόλοιποι σημαντικά μικρό γι'αυτό συνήθως επιβιώνουμε (το οφείλουμε και στους δύο)...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#255658 Ο αντιπρόεδρος της οικονομικής πολιτιης της Ε.Ε Ντομποροβόσκις είπε ότι η Ελλ.Κυβέρνηση προτίμησε τους φόρους από τη μείωση των δαπανών, βάλε δίπλα και τους 17άρηδες ( σας γαμώ τα λύκεια που έλεγε και ο ποιητής ) και έχετε την εικόνα τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση, την μακροημέρευσή της στα έδρανα και στις καρέκλες ή την καθημερινότητα μας και την βελτίωση της ?

Θα μου πείς ότι έτσι έκαναν και οι άλλοι, σύμφωνοι, αλλά μετά από 6-7 χρόνια στην πρέσα των μνημονίων δεν πρέπει να αλλάξει ρότα το καράβι ? Γιατί το πόπολο ψήφισε νέους καπεταναίους ? Μήπως για να ακολουθήσουν τον ίδιο λάθος δρόμο ή για κάτι διαφορετικό και εντιμότερο ?

Όσον αφορά την ηλικία και την ωριμότητα της ψήφου είδαμε τι ψηφίζουν οι ωριμότεροι και επί πολλά χρόνια στην εργασία, μου φαίνεται ότι κοροϊδευόμαστε και κάνουμε αναλύσεις αγνοώντας την σκοπιμότητα της ψήφου στα 17.

Μα έχω κάτι απορίες Κυριακάτικα !
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#255664 Δεν αμφισβητείται το κίνητρο θέσπισης ψήφου στα 17 Παναγιωτη μου. Φιλολογικά συζητουμε πώς θα βελτιωναμε το επίπεδο ώριμης και αντιπροσωπευτικης ψήφου.
Πώς ,με λίγα λόγια, θα μπορούσες να ελπιζεις σε κάποιες δεκαετίες σε εκλογικό σώμα ικανό να αλλάξει την παρούσα σαπιλα

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#255668 Η δημοκρατια τα εχει λυσει αυτα τα θεματα εδω και καιρο. Ψηφιζουν ΟΛΟΙ (=οσοι θεωρουνται υπευθυνοι των επιλογων τους=ενηλικες=ανω των 18). Οχι αυτοι που δουλευουν, οχι αυτοι που ειναι αρτιμελεις, οχι αυτοι που ειναι αδυνατοι κοκ. Το τι ανταποκρινεται στα δικα μας στανταρ περι ωριμης και συνειδητης ψηφου δεν εχει καμια σχεση με τον πυρηνα της δημοκρατιας.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
21 quadra έγραψε:Θα μου πείς ότι έτσι έκαναν και οι άλλοι, σύμφωνοι, αλλά μετά από 6-7 χρόνια στην πρέσα των μνημονίων δεν πρέπει να αλλάξει ρότα το καράβι ? Γιατί το πόπολο ψήφισε νέους καπεταναίους ? Μήπως για να ακολουθήσουν τον ίδιο λάθος δρόμο ή για κάτι διαφορετικό και εντιμότερο ?

Το ποπολο εκανε χρηματοδοτουμενη κρουαζιέρα εδω και πολλες δεκαετιες. Απολαμβανε μπανια, εξωτικους προορισμους, πισινες, ποτα και διασκεδαση. Καποιοι βεβαια εργαζονταν για να πλέει το καραβι, αλλα αυτους δεν τους βλεπεις στα κρουζιεροπλοια.
Το ποπολο ψηφισε απλα για να συνεχιστει η κρουαζιέρα, όπως ειχε συνηθίσει και οι καινουριοι καπεταναιοι εννοείται θελουν να ευχαριστησουν τους επιβατες/πελατες "για την πορτίμηση που τους έδειξαν", το πληρωμα ας παει να γ@μηθει, αντε το πολυ πολυ κάποιοι να αναγκαστουν να πηδηξουν απο το πλοιο, οι αλλοι θα συνεχισουν να δουλευουν. Ποιος ενδιαφερεται για "εντιμοτερους προορισμους"???
Άβαταρ μέλους
By tsilis
g8777 έγραψε:Η δημοκρατια τα εχει λυσει αυτα τα θεματα εδω και καιρο. Ψηφιζουν ΟΛΟΙ (=οσοι θεωρουνται υπευθυνοι των επιλογων τους=ενηλικες=ανω των 18). Οχι αυτοι που δουλευουν, οχι αυτοι που ειναι αρτιμελεις, οχι αυτοι που ειναι αδυνατοι κοκ. Το τι ανταποκρινεται στα δικα μας στανταρ περι ωριμης και συνειδητης ψηφου δεν εχει καμια σχεση με τον πυρηνα της δημοκρατιας.

Και γιατί όχι και οι 17αρηδες?
Γιατί είναι ενήλικας ο 18αρης και όχι ο 17αρης?

Λίγο "φασιστικό" μου φαίνεται αυτό που γράφεις

.